- 21 Kasım 2021
- 265
- 264
- 33
- Konu Sahibi farawayfromhometown
-
Aslında konu şu sen orayı kaçırıyorsun bence..şimdi benim konumdan ele alalım ,halihazırda bir evim olsa ,babadan veya kocadan vs.benim yaşam şeklim otomatikman değişecekti ,yiyip içip gezer yanına da para artırırdım ..yani ev o açıdan garanti ..Tabiki kimse duvarla beslenmiyor lakin ,saldım çayıra mevlam kayıra da anca lafta kalıyor benceİyi de yavrum, ev demek garanti değil.
Amaç kendini garanti etmekse bambaşka alanlar var, onu da söyledim.
Aksine parayı bir yere olmamış bir geleceğe bağlamak insanı garanti etmek yerine yıllarının hebasına sebep olur.
Ha herkeste ticari zeka var mı, o ayrı.
Bildikleri en güvenli yoldan gidiyorlar.
Bence mantıksız, bir ev parasını 3 senede iki katına çıkaracak alanlar varken, cidden mantıksız.
Yatılı okul meselesi aman ne abartılmış, görürüm valla fareli odada yatabilen varsa buyursun el kaldırsın, biz beslemeye başlamıştık artık, yatağımda koyun koyuna günlerim geçti, banyo için hamama giderdim yahu o da aylık ha
Süründüm diyorum, ev var diye ciddiye alınmıyor, ev benim değil ki ailemin, sanki kendi şahsi param.
Belki yiyecek, belki sokağa atılacağım, belki zırnık verilmeyecek ki babamı az çok biliyorsun, komando gibi yetiştirdi adam yahu, her duruma düştük kalktık.
Ben dilendim de şimdi, ne diyeyim yani yalan mı söyleyeyim, yol parası yemek parası için sokakta topladım, otostop çektim, borç taktım vs vs.
İçinden çorap çıkan yemekler vardı o yüzden komple açtık, şimdi buna da başka bir şey derler.
Sonuç olarak haybeden konuşmuyorum, dibi görmesi imkansız birinin dibi bir şekilde ucundan kıyısından tatmış bir şekilde tatmış fert olarak, evlatlarım da böyle yetişecek, kapitalist sistem içinde olduğu kadar ama mümkün mertebe uzak, bu kadar:)
Ev kocamın, ev babamın.Aslında konu şu sen orayı kaçırıyorsun bence..şimdi benim konumdan ele alalım ,halihazırda bir evim olsa ,babadan veya kocadan vs.benim yaşam şeklim otomatikman değişecekti ,yiyip içip gezer yanına da para artırırdım ..yani ev o açıdan garanti ..Tabiki kimse duvarla beslenmiyor lakin ,saldım çayıra mevlam kayıra da anca lafta kalıyor bence
Dilenmek zorunda kalmak, otostop çekmek ki artık çok riskli bence, fareler çoraplar.. Bu kadar yokluk görüp çocuğunuzu da böyle yetiştirmek istemek…İyi de yavrum, ev demek garanti değil.
Aksine parayı bir yere olmamış bir geleceğe bağlamak insanı garanti etmek yerine yıllarının hebasına sebep olur.
Bence mantıksız, bir ev parasını 3 senede iki katına çıkaracak alanlar varken, cidden mantıksız.
Yatılı okul meselesi aman ne abartılmış, görürüm valla fareli odada yatabilen varsa buyursun el kaldırsın, biz beslemeye başlamıştık artık, yatağımda koyun koyuna günlerim geçti, banyo için hamama giderdim yahu o da aylık ha
Süründüm diyorum, ev var diye ciddiye alınmıyor, ev benim değil ki ailemin, sanki kendi şahsi param.
Belki yiyecek, belki sokağa atılacağım, belki zırnık verilmeyecek ki babamı az çok biliyorsun, komando gibi yetiştirdi adam yahu, her duruma düştük kalktık.
Ben dilendim de şimdi, ne diyeyim yani yalan mı söyleyeyim, yol parası yemek parası için sokakta topladım, otostop çektim, borç taktım vs vs.
İçinden çorap çıkan yemekler vardı o yüzden komple açtık, şimdi buna da başka bir şey derler.
Sonuç olarak haybeden konuşmuyorum, dibi görmesi imkansız birinin dibi bir şekilde ucundan kıyısından tatmış bir şekilde tatmış fert olarak, evlatlarım da böyle yetişecek, kapitalist sistem içinde olduğu kadar ama mümkün mertebe uzak, bu kadar:)
İyi de yavrum, ev demek garanti değil.
ben ilkokul 3 teyken 7 ay kadar bir köyde wc si banyosu olmayan öğretmenler odasında yaşamak zorunda kaldım annemle.fareler cirit atıyordu .mutfağı yoktu.taze ekmek bulamıyorduk.bazı haftasonları şehre evimize gidebiliyorduk kötü havalarda onu da yapamıyorduk.buzdolabımız tv miz yoktu.köylü de bir şey vermezdi bu arada.ama idare ettik sıktık dişimizi.aç hiç kalmadık fareler bir yerlerimizi yemedi.peki bu anlattıklarımın şu an evsiz olmamla evimin yapılmasını 3 senedir hasretle beklememle hala bir çivi çakılmayışıylakirada oturmaktan mutsuz oluşumla ne alakası var değil mi?o zamanki şartlar öyleydi geçti bitti.başasının evinde istediğin değişikliği yapamıyorsun başkasının arabasındaysa iğreti oturuyorsun çoğu zaman da binemiyorsun zaten utanıp.Film, çok sevdiğim iki teyzem var. Öz teyzelerimden ayırmam. Öyle bir zenginlik ve hayatın içinden geçmişler ki.. X şehrin sayılı iş adamlarından birinin batış hikayesi ve anlatamıyorum ifşa olunur diye.
Söyledikleri şeyi söyleyim sana "Köşede bir arsan/evin dursun, sabit maaşlı bir yerin olsun"
Ayrıntı veremiyorum anlaşılır diye, yetenekli bir kadın evde tablo yapar satardı her yerden geçti, ama o eller şu an tutmuyor ve kocasından kalan tek ev ve maaş ile geçiniyor.
İnsan biriktirmek önemli. Bunun asla aksini söyleyemem, biz de "Çocuğuna bırakabileceğin en güzel miras, temiz bir isimdir" diye yetiştik. Ama varken de üç beş bir şey yapılır. Sen yapmazsın, sen bilirsin. Yapanları yadırgamam, vizyonsuz da demem.
Yok, şuan bir eve ayrılacak nakitle kaç araba alınıp, bunun eylül ayında getireceği karı, ardından ne kadar bekleme süresi olacağını hesaplıyorum ahahshshfilmdelisi tam topiği kapatıyoruz dedik geldin ortalığı karıştırdın yine Hadi git sen anı yaşa ..Ot mot,kamp,çadır ,dut falan yok mu hadi
Dam üstünde saksağan, gel bize bazı bazıYok, şuan bir eve ayrılacak nakitle kaç araba alınıp, bunun eylül ayında getireceği karı, ardından ne kadar bekleme süresi olacağını hesaplıyorum ahahshsh
Dut iyidir, şifadır.
Ve ne hikmetse kendi lekesini de bir tek kendi yaprağı çıkarır.
Ev alma komşu al bacım, bu da bir ayrı öneri
Neden reddi miras yaptiniz babaniz ayrimcilik mi yaptiAynı benim kardeşim..Kardeşimin , hayatı boyunca babamin evlerinde ve yazliklarinda oturmak ve kiralarını işletmek dışında bir emlak deneyimi olmamasına rağmen , kredi ödeyip ev aldığım dönemde bana varyemez demesiyle kapışır bence...
Not: ben memurum, çocuk okutuyorum, reddi miras yaptım. kardeşim bekâr....
Komsu alma, komsunun evini alYok, şuan bir eve ayrılacak nakitle kaç araba alınıp, bunun eylül ayında getireceği karı, ardından ne kadar bekleme süresi olacağını hesaplıyorum ahahshsh
Dut iyidir, şifadır.
Ve ne hikmetse kendi lekesini de bir tek kendi yaprağı çıkarır.
Ev alma komşu al bacım, bu da bir ayrı öneri
Dur sende Berrin konuyu kapatmaya çalışıyoruz şurdaNeden reddi miras yaptiniz babaniz ayrimcilik mi yapti
valla bu konu beni sardı.pek bir de eğlenceli hemDur sende Berrin konuyu kapatmaya çalışıyoruz şurda
Almanlar marketlerde agliyor. Devlet stokcularin depolarini bascakmis. Bir de ev fiyatlari ucmus diyollaaYurtdışına gidersem rahatlarım belki diye b planı Almanca öğrenmeye başlayacaktım bikaç aya orada mı battı ya
Valla beni de sardi ne hayat hikayeleri aman ne fakir edebiyatlari. Ne zenginlikler. Zugurt cenemiz yorulduuvalla bu konu beni sardı.pek bir de eğlenceli hem
oralarda kötü ha?iyi peki biz de afrika da bir kabileye yerleşiriz.hem ev sorunu da olmaz.iki ot çöple bir çatı yaparız başımıza olur biter.kıyafette birer yaprak bitti gittiiiAlmanlar marketlerde agliyor. Devlet stokcularin depolarini bascakmis. Bir de ev fiyatlari ucmus diyollaa
Valla beni de sardi ne hayat hikayeleri aman ne fakir edebiyatlari. Ne zenginlikler. Zugurt cenemiz yorulduu
Arttırıyorum; komşuya evini sattır, sonra ailene orayı aldır, ordan eve kon diyorum.Komsu alma, komsunun evini al
Ay hakikaten ya ben de daraldım okurken, ne gereksiz zırvalayanlar var, ne kadar haklısınız ıykk böğğBazı yorumlarda hakkaten sacmalardan seçmeler. O kadar saçma ki alıntı yapmaya bile gerek yok. Herkes anlıyor hangi yorumlar olduğunu
Ay evet haklısınAy hakikaten ya ben de daraldım okurken, ne gereksiz zırvalayanlar var, ne kadar haklısınız ıykk böğğ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?