Evet hatırladım. Samantha miydi yoksa? Neneden de anneden de tonla evi vardı ,hatta sanırım yurtdışından da evi vardı ona kalan. Ama "ev mev boş, dünya malı. İnsan kendine yatırım yapacak" diyordu
Zaten bu konudaki "ev boş,dünya malı. İnsan kendine yatırım yapacak" diyen arkadaşın da hem annesinin babasının yüksek değerde evi varmış, hem eşinin istese civardaki evlerden daha yüksek kira getirecek güzel bir evi varmış. Hiç kira ödememiş, evden çıkartılıp panikle yeni ev aramak zorunda kalmamış, beş yılda bir nakliyeleri eve dolusturup tasinmamis ki evin değerini bilsin, ya da yaşlı anne babanın kirasinin ne büyük bir yük olduğunu anlasın.
Bir insanın ne olursa olsun kimsenin eline kalmaması için başını sokacak bir eve ihtiyacı var.
Virginia woolf kitap bile yazmış "kendine ait bir oda" diye
İlle ev, ille ev yani , bugünün yaşlıligi da var.
Ben bugünlerde ananemin yanına geldim, refakat etmeye. Dedemden kalma emekli maaşı var, gelir getiren dönüm dönüm arsası var , İstanbul'da kiralık evi var (çocuklarına da ev bırakmış).
Devlette yer bulamadılar,özele getirdiler. Özel de tabii tedbir amaçlı (!) Gerekli gereksiz yüzbin tane test yaptı. Kadının kaldığı her bir gün bin liradan fazlaya mal oldu.
Kendi geliri olmasina rağmen yine de yaptığı masraftan mahcup oldu kadincagiz. Bir de geliri olmasaydı ne olacakti?
Kendi kirada otursaydi her ay tüm çocuklarının sırtına yük olmayacak mıydı? Nasıl gelecekti özel hastaneye? Ortadirek yaşayan,çoluk çocuk okutan hangi evlat her ay annesine bin - iki bin tl kira parası gönderebilir? Ekstra masraflarını beli bukulmeden karsilar?
Kolay mı yaşlılık? Ağrıya siziya iyi gelecek alternatif tıp aletleri, radyofrekanslari bilmemneleri de dünya para. Bir kere gittin bitti de değil, düzenli olarak gitmek lazım, belki bir yararı olur diye
yaşlılık inanılmaz masraflı bir süreç...
insan eli ayağı tutuyorken gerekeni yapmali.