Eşim birikim yapmak istemiyor :(

İşsiz kalınıyor demedim zaten, bana üyenin söyledikleri absürt geldi; 2 dil bilip spor yapınca insanın önüne onlarca kapı açılmıyor. Sizin dediğiniz de 2 dille değil iyi bir eğitim çocuğun ders çalışması ile oluyor ki o bile bazen yeterli değil. Çocuğa bırakmak için varını yoğunu harcamak da mantıklı değil ben de aileme diyorum kendinizi de düşünün kendinize de harcayın diye ama en azından ilerde çocuğuna muhtaç olmayacak bir birikim de şart. Hem gezip insan kendine bir tane ev de alabilir bence o kadar zor değildi en azından 3 sene öncesine kadar.

evet size katılıyorum.hem biriktirip hem de gezmek hobiler vs gibi şeylere de para ayırmalı.konu sahibinin eşi zaten hatalı orda hemfikiriz.ev kiraları aşırı arttı.ayrıca tam alışıyorsun muhite ev sahibi çık diyor.nereye kadar kirada oturulacak?ev biraz birikim araba sağlık sigortası dar gelirli olmayan herkes almalı.benim kızdığım 2 3 4 ev alma çabasında olup çocuklarına hiç para harcamayanlar.çevremde var.çocuk oyuncaklara hasret tatile hasret en kötü okulda okuyor.eksik derslerine imkan varken hoca tutulmuyor eve gelen tüm gelir biriktiriliyor.bu şekilde çocuğun 25 yılı çalınıyor iş sahibi olana dek.benim karşı olduğum bu sadece.

Ay iş sahibi olana deki geçtim hiçbir zaman harcamayan cimriler de var Dediğiniz gibi ortasını bulmak lazım…

İki uçta saçmalık. Yıllarca çalışıp bir ev bir araba alamamak da, yıllarca harcamadan birikim yapıp evler arabalar almak da.

Ay iş sahibi olana deki geçtim hiçbir zaman harcamayan cimriler de var Dediğiniz gibi ortasını bulmak lazım…
dışarda bir kahve içmezler para gidecek diye yemek yemezler.evde yapıyorum harcamıyorum diye de övünürler.valla yemeyenin de parasını bir yiyen bulunuyor.ya arsız bir gelin ya yiyici bir damat oluyor bu.ya da akrabalar.hayat garantisini sağladıktan sonra biraz da harcamalı.ama kesinlikle ev araba ve bir araba parası kadar da birikim şart düşük gelirli olmayana en az.aniden bir sağlık sorunu da çıkabilir.hazırlıklı olmak lazım .

Eşiniz emekliliğinde alacağı maaşa güveniyorsa kasmayın bence de. İkinizin emeklisi rahat bir hayat sürdürecekse sallayın gitsin. Ne kadar yaşayacağımızın garantisi mi var.
Adam tam benim kafa valla yiyip içip gezeceksin.

Aynen öyle ceycey , ben çocukken babam güzel para kazanırdı . Keyifine para harcadı . Bir ev , araba alayım demedi. Sonra işler tepetaklak oldu. Elde avucta birşey kalmadı. Bir daha da o rahatlığa asla kavusamadi. Üç sene önce bir ev alıp oturdular annemle ,anneme kalan mirasla. Şimdi o ev olmasaydı kiralar bu kadar ucmusken ,emekli maaşlarını kiraya vermeleri gerekirdi . geçiniyorlar şu anda. Kendilerine yetebiliyorlar.

Yaşadığım ilçe de insanlar kiraya tutacak ev bulamıyorlar. Bulunan evler de içindeyken çok yüksek tutarlara tutuluyor. Bundan bir kaç sene sonra ne olacak kim bilir

Yay burcu mu, çok merak ettim

aylık harcama planı yapıyorum asla tutmuyor.mutlaka fazla harcanıyor bir şeyler çıkıyor extra masraf.e emekli maaşıyla extraları nasıl karşılayacağız?bu yüzden kıyıda köşede az ya da çok birikim olmalı.yoksa çocuklara muhtaç olacağız yaşlılıkta.çocuğun kolejini 6. sınıfa kadar beklettim mesela.daha önce bir şey satıp gönderebilirdim ya da kendimden kısıp ama yapmadım.çalışmayan bir kadın olarak kendime ait 3 kuruş da olsa gelirim olmayacaktı bu seferde.eşe mahkum olacaktım bir şey alırken.çocuğum için bile yapmam bu fedakarlığı.çünkü herşeyi tatillerde yesek gezsek kalanı da çocuklara harcasak bizim ihtiyacımız olduğunda harcamasaydın diyecekler eminimsağlık hariç önce ben diyerek yaşamak lazım.önce kendi geleceğim demeli.kaç çocuk yapılacağına bile buna göre karar verilmeli.evden çıkmaya para bulamayan insanların 3 er çocuğu var.normal mi?.

Tabii tek yönlü yatırım da risk. Kenarda altın para gibi anlık kullanılan birimlere de ihtiyaç var.

Ev, araba ve kenarda nakit para..

Sonra yunan adalarina mi gidersin dunya turu mu yaparsin bilemem
bizim sahip olduğumuz adalara gitmek imkansız bu ekonomide.kaldı ki yunan adaları pehhhhhh zeytinyağı deterjan pirinç wc kağıdı vs stoğu yaptım yerine.gör bak gelecek ay fiyatları ne olacak?korkudan 4 5 aylık almışım.balkona bir bidon alıp ona da benzin mi stoklasam ne?

harikasınız

Gibi ama değil:)
Babam birçok önemli rahatsızlık geçirdi, hiçbirinde para istendiğini hatırlamıyorum mesela.
Ev almak, parayı bağlamaktır.
Olmamış bir gelecek için, kendini şuan sıkıntıya sokmaktır.
Maksat garanticilikse, çok daha farklı yatırımlar yapılır, gelir arttırılır.
Ha ev alarak da yatırım yapılır içinde yaşamadığınız sürece, o ayrı.
Bir tek bizim toplumda var bu durum.
Şuan size evladiyelik bir alışveriş yapın desem 40 50 senelik tüm ihtiyaçlarınızı alın desem almazsınız ama ev alırsınız, bu mantık içimize bu kadar işlediği için her gün bir inşaat başlıyor, herkes buna mecbur gibi davranılıyor.

Devlette aylarca sonraya gün veriyorlardi.

Tabi ki farklı yatırımlar yapılır. Peki siz şu an nerede bariniyorsunuz?

Hahah bunları canla başla savunan bir üye vardı. Ailesinin evinde oturuyordu ve kendine ev aldı burda da yeyin için gezin , çok saçma ev için kısmak hayatı ertelemek diye akıl veriyordu sen de öyle değilsin inşallah

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…