- Konu Sahibi ELXIXF&ALPOXSX
-
sorumlulugun "s"sini almamis bir koca musvettesi
adam yuzunden bir ekmege muhtac birakilmis bir hamile kadin
hasta bir evlat
sirtini donmus bir aile
Okudum 16 sayfayi birden ve ben kendimi yerine koydum, saniye dusunmezdim bebegi aldirmakta. Bunca mutsuzlugun icine bir de onu ekleyemezdim ki bunun gunah da olacagini sanmiyorum. Rizkiyla filan da gelmiyor cocuk, gelseydi eger sokaklar cocuk dolmazdi dilenen, tinerci, hirsiz olan. Bos pembe hayaller bunlar. Sozlerim sert gelebilir ama bu da bir gercek. Neden cocuk sahibi olmak icin insanlar milyarlari verir de doktorlara, gidip de bir baska bebegi evlat edinmez de illa benim parcam olacak der bunu da anlamam ama neyse konu disi bu.
Ha keske hamile kalmasaydiniz ama kalmissiniz bence bir an evvel cikin bu hastalikli iliskinin icinden. Kendinizi ve hasta cocugunuzu kurtarin.
Yasli bakimi filan demis arkadaslardan biri, cocuk sesine tahammul edecek bir yasli bayan tanimiyorum ben, gercekten filmlerde olur.
Agir yazmis olabilirim, ozur dilerim ama su anda son derece sıkıntılari olan bir kadinin hayatta durma mucadelesine bir cocuk daha eklemek bana dogru gelmiyor, yazmadan edemedim. Keske sihirli bi degnek filan olsa da durum komple degisse, siz, esiniz cocuklariniz guzel bir aile olsaniz...
Arkadaşım bu senin yaklaşımın. Ama hiç bir neden masum bir yavruya kıymayı gerektirmez bence.Allah aşkınıza yaa duayla peynir gemisi yürütme tavsiyesi vermeyin bu devirde, mantıklı yaklaşın olaylara. Bebeğine siz mi gidip bakacak sınız? Siz mi karnını doyuracak sınız? Boşandı ya da terkedildi diyelim ya da çekip gitti artık dayanamayıp sizin haberiniz olacak mı ya da iki çocukla nereye sığacak? Allah rızkını verir. Verir de daha yolun başında iken "kürtaj günahtır" bahaneleri ile karartmayın kadınların hayatını Allah aşkınıza yaa! Hiç mi ders almıyoruz hiç mi!
Sonra o çocukları topla yol kenarlarından, sokaklardan, yok mendil sattırıyorlarmış vah vah ne acımasız aileler varmış timsah gözyaşları üstüne... doğur doğur diye gazı verirseniz bu toplumdan eğitim, medeniyet bekleme hakkımızı da gasp etmiş olursunuz oluyorsunuz da. Gerçi bu ülkenin başbakanı çıkıp "hanımlar 3 tane doğurun" deyince şak şak yaparsa tüm hatunlar daha ne denilebilir ki! Üç çocuk yapınca kadının yaşamaya vakti kalacak:))))
Bu ülkede kadın olmak zor...
Çocuksuz boşanmış kadın olmak çok zor... (Toplum acımıyor)
En zoru çocuklu boşanmış kadın olmak! (Toplum en azından acıyor)
Hele ki çok çocuklu boşanmış ya da terkedilmiş kadın olmak...
bir baksanıza etrafınıza!
allah aşkınıza yaa duayla peynir gemisi yürütme tavsiyesi vermeyin bu devirde, mantıklı yaklaşın olaylara. Bebeğine siz mi gidip bakacak sınız? Siz mi karnını doyuracak sınız? Boşandı ya da terkedildi diyelim ya da çekip gitti artık dayanamayıp sizin haberiniz olacak mı ya da iki çocukla nereye sığacak? Allah rızkını verir. Verir de daha yolun başında iken "kürtaj günahtır" bahaneleri ile karartmayın kadınların hayatını allah aşkınıza yaa! Hiç mi ders almıyoruz hiç mi!
Sonra o çocukları topla yol kenarlarından, sokaklardan, yok mendil sattırıyorlarmış vah vah ne acımasız aileler varmış timsah gözyaşları üstüne... Doğur doğur diye gazı verirseniz bu toplumdan eğitim, medeniyet bekleme hakkımızı da gasp etmiş olursunuz oluyorsunuz da. Gerçi bu ülkenin başbakanı çıkıp "hanımlar 3 tane doğurun" deyince şak şak yaparsa tüm hatunlar daha ne denilebilir ki! üç çocuk yapınca kadının yaşamaya vakti kalacak:))))
bu ülkede kadın olmak zor...
çocuksuz boşanmış kadın olmak çok zor... (toplum acımıyor)
en zoru çocuklu boşanmış kadın olmak! (toplum en azından acıyor)
hele ki çok çocuklu boşanmış ya da terkedilmiş kadın olmak...
Bir baksanıza etrafınıza!
Ben sizi daha çok kınıyorum! Tek çocuklu boşanmış bir bayan olarak iyi ki doğurdunuz;
-eski eşinizle hala çocuk nedeni ile görüşmek ya da muhatap olmak zorundasınız zira geçmiş hala geçmiş
-çocuk iki arada bir derede çünkü çocukları boşayamıyorsunuz ne anneyi biliyor ne babayı
-ha bir de çocuklara ebeveynler birbirlerini kötüleyince olay kopuyor
-ha bir de cici anneler, cici babalar gündeme geliyor
-hayat zor kadın olarak, elbette çocukla kolaylaşıyor tabii çocuklu boşanmış kadınlara toplum daha bir kucak açıyor anne olmaklıklarından dolayı ama kadın her yerde kadın
iyi ki de doğurdunuz... iyi ki de!
hanımefendi de iyi ki doğursun ikinci kez, ilkine bakamıyorken... iyi ki doğurun hepiniz!
Arkadaşa ben de hak veriyorum. Doğum kontrolu yapmayın demiyoruz. Sadece masum bir yavrunun katledilmesini önlemeye çalışıyoruz. Tabiki karar verecek olan kişi kendisi. Ben bütün görüşlere saygılıyım.Biz arkadaşa hamile kalda doğur demiyoruz... Doğum kontrol hamile kalinmadan önce yapilmali.. Hamile kalindikdan bebek 2 aylik oldukdan sonra gidip o bebeği öldürürsen onun vicdan azabindan yillarca kurtulamazsin... Hemde kendin istemediğin için değil babasi istemediği için yaparsan daha kötü anne için... Bende tek çocuklu boşanmiş bir bayanim iyiki de doğurdum kizimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?