• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni cok uzdu , simdi ben nasil davranayim ona

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Az once konuyu yazip gondermeme karari almistim ancak yuregimin ferahlama cok ihtiyaci var
Sirali anlatiyorum

Dun sabah annem 9 gibi bana gelicek yaprak sarmasi saracaktik esim 8 gibi geliyor isten ve direk yatiyor ama dun yatmadi annem gelecek dedigimde gelmesin daha ben yatmiyorum dedi

Annemlerde sabaha karsi yurt disina memleketimuze gidecekler haliyle kendine gore sirali isleri vardir israr ettim kabul etmedi

Annemi mexburen arayip anne gelne simdi xxxx uyumuyor dedim kapadim esimede dondum dedimki ,bebek dogsun annenler buraya gelmek istediklerinde cutemom uyuyir simdi gelmeyin diye geri cevir bakalim ailene karsi kaldigin durumu gor dedim umurumda olmaz ceviririm dedi

Aksam oldu esime annemin yanina gidelim yolcu etmeye sen ordan ise gidersin ( aksam 21 .00 da evden cikiyor ) hemde dedemlere halamlara marketten gofretti kurabiyeydi vs seyler aliriz dedim , ne gerek var yolcu etmeye 1 ayliginami gidiyorlar dedi dedim her zaman gittileri bi yer degil yok filan drdi
Aradan biraz zaman gecince tekrar sordum yok dedi ne gecirmesi ararsin o zaman dedim aramam bayramda ararim dedi

Aileler arasinda ikimizinde kesinlikle hic sorun olmadi esim cogu kez aileme benden cok samimiyet gosterir , onun ailesiyle ben ise gizki bir samimiyet icindeyiz ama hic kimseyle zit gitmedik

Aksam oldu haliyle esim ise giderken bendd oglani alip annemlere gittim gitmeden oncede su,marketi ve sut( oglana ) hatirlatmak istiyorum
Annemlerin kapiya geldik tik yok ne sut alalim ne market bende on kere soylemem hatirlatmadim ben anneme o ise gitti

Merdivendeykende hani sut hani dedemlere gonderecegim hediye dedim sutu alsaydin bakkaldan dedi idareten ( alerjik durumu var gibi diyim tek bir yerin sutunu icebiliyor ida bize biraz uzak ) dedenlere gelince sen benim babaannemi cokmu dusundun giderkende ben dusuneyim dedi

Ki bu ne vicdansizlik ve basitlik ben burata komu acip onun kimsenin bakmadigi babaannesini bile hic bir art niyet ve cikar gutmeden bakmalimiyim diye sordum sizlere ve hic fesatlanmadim
Cok ayiptir ama kirban etimden bolca goturup iki pakette hasta bezi goturduk bos gitmedik
Suanda sinirlerim bozuk agliyorum bunlari yazarkrn ama asil olay eve ciktiginda annemin evinde kuzrnlerin nisanlilarini gormemle oldu annemi ugurlamaya gelmisler annemler ve abimler iki aile olarak gittiler neyse annem neden xxxx gelmedi bi ugrayamadimi diyip durdu en sonunda dayanamayip agladim agladim annemde hala konustu aramadi dedi saat ilerledi el ayak cekildi dedi size baklava yaptim gelen giden olur diye uc cesit yemek yaptim (10 gun durcak ) miden bulanir kimseye muhtac kalma diye dedi simdi vermicem dedi kardesleri arkadsslari sik gelir bize gidin paranizla alin dedi el ogluna iyilikmi yarar dedi vermedi zaten istemezdim hakliydi

Oglum uyuya kalinca kafada bu sekilde olunca annemde kaldim evime gidip cam kapi orttum o sirada kaynanam aradi agliyodum ne oldu ne gitti anlattim terbiyesiz dedi erkekler boyke dedi babanda boykeydi hep yalan soylutodum annemlere vs dedi idare iste uzme kendini vs dedi

Buarada o bebek dogunca mevzusunuda soyledim o biraz hosuna gitmedi ama napiyim

Sonra anneme dondum aramadi dedi bilmem ne heo suskun kaldim aglaya agkaya uyudum annemler 03:00 civarinda yola cikti buarada esim beni 1 gibi aradi defalarca acmadim
Annemi aradinmi diye mesaj attim
Seni aradim dedi
Beni degil annemi arayacaktin beni mahcup ettin herkeze dedim
Iyi ikinixide aramiyorum dedi

Gece mesaj atmis ne o uyku tutmadimi demis

Butun gece agladim annem bir iki gomlek almistim dedeme vs onlarin yanina biseyler koyamadinmida dedi dedide dedi yani

Buarasa maddi sikintilarimiz var aldigimiz maaslar borclara gidiyo biz hep esnek hesaptan harciyoruz onumuzd ay kisir dongu simdi bi tane daha cocugumuz olacak sikmamiz ve toparlamamiz gerek ama genede esimin yaptigini anlamiyorum konduramiyorum basitlik ucuzluk gibi geliyor
O muhtemelen evde ve bizim burda kaldigimizi evde bizi goremeyince anlamistir aramadi bende aramadim oglum uyaninca tabiki gitxem eve ama nasil konusayim yuzunemi bakmiyim

Gerçekten üzücü bir durum olmuş durduk yere canınızı sıkmış kendisininde sizinde bence daha önceden bir problemi olmadıgı için bunları strese sıkıntıya bagladım ben Rabbim sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin bebişinizi bu arada :emir_bebek:İkinci bir evlat daha fazla sorumluluk borçlarda insanı fazlasıyla geriyor ister istemez mutsuz gergin oluyor insan kişide her daim sevdiginden yanındakinden çıkartıyor hıncını malesefki böyleyiz bana kalırsa ailenize karşı olan bir tutum degildi birazda inada binmiş gibi bu eşinizin o an gerginligine sıkıntılarının arasına geldi gibi :26:Nasıl davranmanız gerektigini bu ölçüde siz az çok evdeki duruma göre degerlendirirsiniz ama ben sakin kalırdım anlamaya çalışırdım sakinleşince oturur konuşurdum bir problem olup olmadıgını sorardım hatasını anlamıştır eşinizde inşallah çabucak çözersiniz:16:

Cute eşin neden durup dururken böyle değişik tavırlara bürünmüş olabilir? Ailenle muhabbetlerinin iyi olduğunu da söylemişsin, tutumu hoş olmamış seni şu halinle üzmüş yok yere. Eşini tanıyan sensin, bir sebebi de vardır mutlaka böyle davranmasının.

Bende oyle dusunuyorum ama beni dusunmuyormu ben ne durumda kaldim sabah kalktim annem gercekten baklavayida almis gitmis halbuki hic sevmem agrima gitti oglum uyandi birazdan eve giderim muhtemelem kizgindir gibime geliyo halbumi kim kizgin kirgin olmali
Bende onun ailesiyle arada kalsin iatiyorum cokmu ileri gitmis olurum yani yarin bayram bilmiyorum ailesinin olaydan haberi var belkide morelim bozuk durmaliyim gittigimde valla inanirmisiniz bas agrisiyla yattim agriyla kalktim :(

Valla nick bu ara banada ters gidiyor bi cesit yemek yapiyorum diye ;) acikcasi o degil ben ona uyuz oluyorum
Bilmiyorum maddi sikinti belkide bunu yaptiran ailesine bir borc vermistik onu geri vermediler onu iste dedim gecenlerde toparliyamiyoruz yani evimize ciktik arabamizi aldik resmen 1500 tl bir kredi karti ( cam taksidi ) bunda bogulmak uzereyiz.
Kendinu baski altinda hissediyor olabilir hani bende anlamiyorum

bebek fikrinemi alışamadı, ilk anda sevindide sonradan nasıl yaparız nasıl ederiz maddi sıkıntıları mı düşündü ne bileyim aklıma başka bişey gelmiyo, tuhaf tavırlar

Valla nick bu ara banada ters gidiyor bi cesit yemek yapiyorum diye ;) acikcasi o degil ben ona uyuz oluyorum
Bilmiyorum maddi sikinti belkide bunu yaptiran ailesine bir borc vermistik onu geri vermediler onu iste dedim gecenlerde toparliyamiyoruz yani evimize ciktik arabamizi aldik resmen 1500 tl bir kredi karti ( cam taksidi ) bunda bogulmak uzereyiz.

Sen hamile kadınsın, bu aralar yemek yapamaman gayet normal, eline alsın da yapsın bi zahmet.

Bu arada bebek fikri ortak kararınızdı dimi? Hamilelik depresyonuna senin girmen gerek, onun değil.

eşinin yaptığı hiç hoş değil..yani iki dk.uğramakla eli ayağı aşınmazdı.maddi durumdan belki diyorsun ama abartacak değildi bi kaç bişey alıp yolcu etmeye gidebilirdi..hem de seni hamile halinle bu denli üzmeye hakkı yok.bayrama arefesinde çok gönül kırmış,umarım bunun telafisini yapar.

Cute, üzüldüm açıkçası.Biz de evi yeni aldığımızda bir dönem maddi sıkıntımız vardı.Eşim çok gergindi.Yersiz yere tartışmalar çıkarıyordu.Bir de ev benim anneme çok yakın olduğu için anneleri de laf söylüyordu yalnız yakaladığında.Sizinki biraz da inada binmiş sanırım.beni yanlış anlamayacağını umarak bir yorum yapacağım.Eşinin ilk evliliği.Acemiliği.Benim eşim ilk 6 ay kızımızı kabullenememişti fakat sonra tanıdığım en iyi baba oldu.Onunla eskilerden konuştuğumuzda söylediklerine istinaden yazıyorum.İlk defa karısı oldu, ilk defa bir ailenin damadı oldu.Hatalar yapabilir.Egosu yüksek olabilir.Sizin çift olarak da yaşınız genç.Onun da etkisi var.annene mümkün mertebe yansıtmamaya çalış.Sen unutursun hatasını ama annen unutmaz.Anneler evladını üzeni unutmaz, kinlenir.Araları açılır.Bana sorarsan kayınvalidene de anlatma.O da sana haklısın der ama işin ucu kendisine dokununca istemez.Nasıl ki bebek doğunca muhabbetini söyleyince hoşuna gitmemiş her durumda bu böyle.Sen yine de kendini üzmemeye çalış.Ortalık sakinleşince oturup konuşursunuz.Bir de gece vardiyasındayken çok sinirli oluyor bu cinsler :1: Ramazan da eklenince iftara kadar aynı evin içinde konuşmadığımız oluyor bizim.Hayata küsüyor beyefendi:ssz:

evet tavrı sert saçma inat gibi bişi olmuş..
sanırım eşine yük fazla geldi cutem bebek olayını keşke biraz daha erteleseydiniz..
maddi sıkıntılar onu boğabilir
ve insan en cok en sevdiğini acıtır ama ailene neden böyle cocukça davranmış hiç anlamadım..
elleme oyuncağımı sen arabanı vermedin der gibi
sen babannemi düşündün mü demiş birde..

O dusunceye o degil ben girerim ancak nemi bilmiyorum sanmiyorum umarim oyle degildir
Biz simdi yoldayiz ben evden cikana kadar geme demis

ailenden bi tavırmı gördü nedir anlamadım valla, te Allahım dicem ki bizim mi nazarımız değdi, o kadar sevimli bi çifttiniz

Bebek onun karariydi yani acik anlatamiyorum geri cekilmeyle korunuyoduk
Eve girmek uzreyim :(

oldu... o eve gelene kadar eve mi gitmicekmisin..
şunu sen bi silkelesene senin derdin ne kaç yaşındasın rolleri mi değiştik bunu benim sana demem gerekti diye..

bak şimdi cok kızdım :47:

haberdar et..

Ailesinden dolayı olan mahcubiyetinden dolayı senin ailenden açık arıyordur.Şimdi kesinlikle kayınvalidene bişey anlatmaman gerektiğini düşünüyorum.Zaten bence sizden borç almaları çok abuk bişey.Borçlarınızı, durumunuzu az çok biliyorlardır.Yeni evlisiniz.

eşiniz ayıp etmiş yaptığı doğru değil ama annenizin yaptığıda doğru değil

çünkü o yemekleri baklavayı madem senin için yaptı... eşiniz gelmedi diye alıp götürmesi sacma geldi bana eşiniz sonuçta el ama siz onun kızısınız.
sizden yemek kaçırmış resmen....

Sorumluluk sahibi erkekler maddi konularda kendilerini çok sıkıyorlar. İkinci bir çocuğunuzun doğacak olmasından dolayı ona vereceği hayat, imkanlar beynini kurcalıyor olabilir. Bu sebepten hırçın davranabilir. Biz bir çocuk bile düşünemiyoruz mesela korkuda.. Hep maddi korkular... Allahım yardımcınız olsun..
İnsanı evlendikten sonra en çok sıkıntıya sokan şey aileler arasında kalmak. Misal, ben de anneme gidip temizliğine yardım etmek istiyorum. Çünkü annem hasta. Ama eşim git ama işlerini bitirdikten sonra gel diyor. Ben de akşam gelmesini istiyorum, yarın nasıl olsa bayram gideceğiz diyor. Eşin ile ailen arasında kalmak çok zor gerçekten. Bütün evli kadınlara kolay gelsin :/

Schatzi ; bebek icin sorun oldugunu dusunmuyor var ise bu bizim ikinci bebegimiz biri zaten kurtaj oldu bu sekilde yapacaksa sahip ciksaydi seylerine anla
Dusunuyorum bebekle ilgiki o mutku hatta daha donuk olan benim ben ilk gebekigimde inanilmaz sikintilar gectim kadesa kadar olmasada bende imzayla,devam ettim gebeligims ve simdi hamileyim inan depresyonda olan benim
Bebege bakamayacak drgiliz ancak birikim yapmamiz gerek bir iki bon daha fazla biriktirirsek kimseye muhtac olmadan buyuturuz vr iki aylikken bebek ise baslamamda dogum parasida alacagim icin uc ay ucretsiz izin kullanmak istiyorum hem oglum okula baslamis olur hemde bebegim ele avuca gelir ama kabullenemedigi bi durum varsa Allah mwcbyr birakmasin ama bu bebegi dogurmam ben ne sikintilar yasadim ikinciyi yasamaya gercekten gucum yok peki ben bunu ona sormam lazimmi ? Ne demeliyim
Buarada yorumlari,simdi okuyorum adam akilli kadesanin yorumuna tamamen katiliyorum illa hediyeyede gerek yok hadi gule gule gidin deseydi bende anneme valla anne alamadik deseydim gene uzulmezdim ben

Ailemi bes alti gundur gormuyoduk oda degil esereklendi herhalde bizimki
Ben bebek icin pisman ddgilim hatta hep dua ediyorum allahim beni maddo manevi kimseye muhtac etme elden ayaktan dusurme kocama bile muhtac etme diye
Ona bebek faxlaysa bunu yapmucakti veya soylicekti suanda inanilmaz uzgunum cunku ilk esimde cocugu bu sekilde kabullenemedigini soylemisti ve aramiyor bisandigimizdan beri
Hem bebekle aileme gule gule dememenin ne gibi alakasi var benmi goremiyorum cok uzgunum suanda

Back