Cutemom,
evet belliki senin eşin hamile.
ve belli ki doğumla birlikte lohusa sendromuna girecek.
30 yaş altı erkeklerin çoğu maddi anlamda çok da rahat değilseler bu sürecin içine girebiliyorlar.
bak çok şanslısın en azından nelerle karşılaşabileceğini biliyorsun.
çünkü ben bu durumdan habersizdim mesela.
bazı erkeklerin psikolojik olarak bunalımda olabilecekleri bana hiç anlatılmadı.
bilsem eminin çocuktan sonra çoğu tartışmada körükle gitmezdim yangına.
ve sonrada evliliğimiz çatırdamazdı...
ben bunun geçici bir süreç olduğunu kabullenip, sabredebilirdim oysa. Çünkü ilişkinin olgunu bendim.
sizin ilişkinizde de öyle olgun olan sensin...
kolay değil bazı adamlar için bebeği kabullenmek.
erkeklerin çocğu çocuk baba baba diye onlara koştuğunda hatta 3 yaş civarı tam olarak evlatlarına bağlanıyorlar.
o zamana kadar ise boğuluyorlar. Birden hayatlarına hormonlar nedeniyle dırdırcı bir eş, herşeyi çok bilen aileler,
maddi zorluklar, hayat boyu atamayacağı bağlılıklar giriyor. Yani büyük bir değişim.
hele hele sizin biraz daha zorluklarınız olacak.
bir de oğluşun var. eski eşin bir gün çıkıp gelme ihtimali var.
senin hormonlar arttığında belki eşin işten yorgun gelecek, karnındaki bebeği soracak ve diğer oğlanla oynamadan pat diye yorgunluktan yatacak.
mesela sen böyle bir durumu kafana takacak mısın?
işte bunu sakın yapma.
ben senden büyüğüm. ( haaa haaa maalesef
)
sana tavsiyem her aile organizasyonuna eşini sürükleme.
bence eşinin uğurlamaya gelmesi çok da gerekli değil.
zırt pırt iç içe olmanıza gerek yok. ne kadar mesafe olursa taraflar o kadar saygılı olur birbirine..
ayrıca daha önceden hiç bir sorun olmasa da erkeklerde baba adayı olmaya başlar başlamaz,
ailemde ailem sendromu başlar. çünkü korkuyorlar..kollanmak, korunmaktan koruyup kollama aşamasına geçmek zor.
hele de eşinin doğurduğunu ve o ilk bir haftayı görünce annem de annem moduna giriyorlar.
çünkü anneliğin ne kadar zor olduğunu görüyorlar.
velhasıl kelam,
ufukta zor bir süreç var.
ama işin iyi yanı sen seni nelerin beklediğini az çok tahmin edebilir ve buna göre hazırlık yapabilirsin.
her evlilik, her yeni çocuk gibi sil baştan bir macera demek FAKAT
sen akıllı kadınsın, burdaki yaşanmışlıkları not et.
akıllı kadınlar kendi aklını kullanır ve deneyimlerinden yararlanır,
daha akıllı kadınlar ise başkalarının akıllarını da kullanır.