• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim beni aslaa anlamıyor

Pek de kırmızı çizginiz değilmiş demek ki. Ben bir insanla ilk randevumda dişlerine, tırnaklarına, saçına, ayakkabılarına falan bakardım mesela. Birinden biri ipucu verir çünkü. Hadi ilk buluşmada farkedilmedi, bikaç sene boyunca görüştüğü insanın hijyen alışkanlıklarını eninde sonunda farkeder. Tuvaletten çıkınca elini yıkıyor mu, yemeğe başlamadan önce elini yıkıyor mu, yemekten sonra elini ağzını yıkıyor mu? Bunlar farkedilmeyecek, evlilikte sürpriz olacak şeyler değil ki.
Benim eşim kıyafetine, el hijyenine, saçına ,duşuna vs.diğer herşeye aşırı dikkat ediyor. Ağız kokusu hiç yoktu. Ama dişlerini fırçalamıyormuş evlenince öğrendim. Sevgiliyken anlaşılmıyor bazen ya. Sebep gösterdiği şeyde dişleri ve diş etleri çok ağrıyormuş, doktora git diyorum bi türlü fırsat bulamadı kendisi. Ağız bakım suyu falan kullanıyor da fırçalamayı hep erteliyor

Akarsilayanlar
Kesinlikle çok haklısınız. Evinin zilini söktüren hatta komşular çok ses yapıyor diye evini taşıyan var. Neden bu kadar abes karşılandı anlayamadım yani :)
Abes karsilayan bir kişi gözüme çarptı, o da zaten en uç yorumları yapayım derdinde olan bir kişi. Onun haricinde çok abes yorum görmedim ben. Dediğim gibi, sizi benim gibi küçük bebekli anneler anlar ve anlıyor da. Siz de bir abeslik yok. Bebek çocuk kadın erkek uyuyorsa, sessiz olunur. Bunu o yaşa kadar öğrenmemis eşiniz. 5 yaşındaki büyük oğlum ses yapmaz mesela kardesi uyurken, aileden görmek lazım bazı şeyleri.

Bir Dış konusudur gitmiş. Diş konusu nedir ne değildir bilmiyorum. Ama bir konu açılınca, hemen gidip profilden diğer konuları araştıran, onu şimdiki bambaşka konuya sokmaya çalışan kişilere işsız diyorum ben. İşi gücü yok profilden konu arayıp, üyeye laf sokuyor.

Profilinizi diğerlerine kapatın, rahatsız oluyorsanız.

işte ne yazıldığını anlamak istemeyen bana neyin nasıl yapıldığını öğretmeye çalışan biri daha. Söylemeseydin gazını falan çıkarmadım zannedecektim. Gazını çıkarma en mükemmel haliyle 15 dakikaymış. Aynen aynen bütün bebekler aynı zaten. Ya cidden çok komiksiniz. Ben bebeğime yapmış olduğum bakımdan mi beslenmesinden mi şikayet ettim yoksa zaten uyumayan bir annenin ekstra ekstra sürekkli uyandırılmasından mı?
Bana ne sizin neyi nasıl yaptığınızdan uykusuzluk başınıza mı vurdu
Ben size çocuğunuza nasıl bakmanız gerektiğini öğretmedim ki gürültücü koca olsa da olmasa da lohusa kadının günleri böyle geçer dedim kocanız olmasa da uyuyamayacaksınız dedim, bunun da nedenlerini dakika dakika izah ettim, anneliğin oluru bu bu dönemde dedim, size bebeğinizden şikayet ediyorsunuz dedim mi?
Adama bilenmeniz aldığı nefesten bile şikayetçi olmanız saçma dedim
Hey Allah ım benim anlattığım nerdeeeeee sizin anladığınız nerde
Emin olun size birşey öğretmek isteyecek son insanım bu tarz birine birşey öğretme isteğim hiç olmadı
Gazını çıkarma en mükemmel haliyle 15dk ne demek? Bebek pıt diye gazını çıkarıverdi ne kendi yıprandı ne anne perişan oldu saatlerce uğraşmadı demek. Bu da mükemmel birşey değil mi? En sorunsuz hali bile 15dk sürüyor şanslıysan o bile uykundan çalıyor diyorum
Bir de bebe çıkaramıyorsa gazını saatlerce uykusuz kalıyorsun diyorum ya her bebe 15dk da gaz çıkarırın tam tersini diyorum yani
Allah aşkına denileni anlayamayacaksanız yazmayın ya çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yine yok yine yok ne yapayım artık heceleyeyim mi üç dört dilde mi yazayım anlamanız için
Siz beni komik buluyorsunuz ben sizi acınası

Valla kafam kazan gibi hastayım , bu gece hiç uyumadım , kızım sürekli uyandırdı , yavru kedilerimiz var onlar zaten gece azıyor paldır küldür koşturuyor evin içinde , oğlum gece otobüs yolculuğu yaptı tatile gitti onun için saat başı alarm kurmuştum ona sürekli uyandım , hasta halimle hiç uyiyamadan güne başladım.
Bende boşanıyim tüm ailemden uyutmuyor hiçbiri beni , konu sahibi dalga geçer gibi oldu ama bence siz eşinizi sevmiyorsunuz , sevmediginiz için bu kadar basit şeylere takılmışsiniz , bosanin ikiniz de hayatınıza bakin

Akarsilayanlar

Abes karsilayan bir kişi gözüme çarptı, o da zaten en uç yorumları yapayım derdinde olan bir kişi. Onun haricinde çok abes yorum görmedim ben. Dediğim gibi, sizi benim gibi küçük bebekli anneler anlar ve anlıyor da. Siz de bir abeslik yok. Bebek çocuk kadın erkek uyuyorsa, sessiz olunur. Bunu o yaşa kadar öğrenmemis eşiniz. 5 yaşındaki büyük oğlum ses yapmaz mesela kardesi uyurken, aileden görmek lazım bazı şeyleri.

Bir Dış konusudur gitmiş. Diş konusu nedir ne değildir bilmiyorum. Ama bir konu açılınca, hemen gidip profilden diğer konuları araştıran, onu şimdiki bambaşka konuya sokmaya çalışan kişilere işsız diyorum ben. İşi gücü yok profilden konu arayıp, üyeye laf sokuyor.

Profilinizi diğerlerine kapatın, rahatsız oluyorsanız.

Ben size çocuğunuza nasıl bakmanız gerektiğini öğretmedim ki gürültücü koca olsa da olmasa da lohusa kadının günleri böyle geçer dedim kocanız olmasa da uyuyamayacaksınız dedim, bunun da nedenlerini dakika dakika izah ettim, anneliğin oluru bu bu dönemde dedim, size bebeğinizden şikayet ediyorsunuz dedim mi?
Emin olun size birşey öğretmek isteyecek son insanım bu tarz birine birşey öğretme isteğim hiç olmadı
Gazını çıkarma en mükemmel haliyle 15dk ne demek? Bebek pıt diye gazını çıkarıverdi ne kendi yıprandı ne anne perişan oldu saatlerce uğraşmadı demek. Bu da mükemmel birşey değil mi? En sorunsuz hali bile 15dk sürüyor şanslıysan o bile uykundan çalıyor diyorum
Bir de bebe çıkaramıyorsa gazını saatlerce uykusuz kalıyorsun diyorum ya her bebe 15dk da gaz çıkarırın tam tersini diyorum yani
Allah aşkına denileni anlayamayacaksanız yazmayın ya çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yine yok yine yok ne yapayım artık heceleyeyim mi üç dört dilde mi yazayım anlamanız için
ay yine komik buldum gerçekten komik. Şu an ne anlatıyorsunuz? Neyi anlatmaya devam ediyorsunuz? Bebeğimden şikayetçi olduğumu gaz, beslenme v.s ile zaten uykusuz kalacağımı söyleyerek akıl vermeye çalıştınız. Ben de diyorum ki zaten bunlar oluyor bunları ekstra belirtmemi gerektirecek bir durum yok. Lohusa anneye uyumak günde bir saat hak görülüyorsa ben o hakkımı da kullanamadığımı çünkü uyandırıldığımı ve hala da bunun devam ettiğini , çözümsüz kaldığımı, bu konuda eşime daha kendimi nasıl izah edebileceğimi akıl danışmak üzere bu konuyu açtım. Konunun bu kadar farklı noktalara gelmesini de komik buluyorum.

ben lohusaliktan anlamam burada okudugum kadariyla biliyorum ama bence konu sahibi diyor ki zaten az uyuyorum, uyuyabildigim o kisitli surede de esim uyandiriyor. mesela senin orneginde iste cocuk icin 2 saatte bir kalkip 1 saat bakim yapacaksin demissin ya asagi yukari, iste kocasi o 2 saatlik uykuda hem kendisini hem bebegi uyandiriyormus. yoksa zaten mecbur kalkacak bu dogru.

ay bir de konuda bence en az uzerinde durulmasi gereken nokta uyku ya konu sahibi en uzun onu yazmis ama 😂 tartismaya degmez cok subjektif bu uyku meselesi.

ben lohusaliktan anlamam burada okudugum kadariyla biliyorum ama bence konu sahibi diyor ki zaten az uyuyorum, uyuyabildigim o kisitli surede de esim uyandiriyor. mesela senin orneginde iste cocuk icin 2 saatte bir kalkip 1 saat bakim yapacaksin demissin ya asagi yukari, iste kocasi o 2 saatlik uykuda hem kendisini hem bebegi uyandiriyormus. yoksa zaten mecbur kalkacak bu dogru.

ay bir de konuda bence en az uzerinde durulmasi gereken nokta uyku ya konu sahibi en uzun onu yazmis ama 😂 tartismaya degmez cok subjektif bu uyku meselesi.
o kadar anlamak istemiyorlar ki açıklama yapmak zorunda hissetmişsiniz. Teşekkürler :)

Benim eşim kıyafetine, el hijyenine, saçına ,duşuna vs.diğer herşeye aşırı dikkat ediyor. Ağız kokusu hiç yoktu. Ama dişlerini fırçalamıyormuş evlenince öğrendim. Sevgiliyken anlaşılmıyor bazen ya. Sebep gösterdiği şeyde dişleri ve diş etleri çok ağrıyormuş, doktora git diyorum bi türlü fırsat bulamadı kendisi. Ağız bakım suyu falan kullanıyor da fırçalamayı hep erteliyor
Fırçalamadığı için ağrıyor olmasın 🙄

o kadar anlamak istemiyorlar ki açıklama yapmak zorunda hissetmişsiniz. Teşekkürler :)
yani biraz tarafli yaklastim cunku o uyeyi severim :) size de aslinda diger seyleri yazdim yani ses hassasiyeti bu kadar surede hic mi torpulenmedi? aksi cok zor. esiniz kendisini bir noktaya kadar duzeltebilir, orta yolu bulmaniz gerek. 🤷🏻‍♀️

Fırçalamadığı için ağrıyor olmasın 🙄
dislerini hic fircalamayan birinin agiz kokusunun olmamasi icin ya duzenli dis bakimi yaptiracak hic curugu olmayacak, temizlettirecek vs duzenli sekilde, ya da karsidaki kisinin burnunda ciddi sikintilar olacak anca oyle mumkun bence 😂 hic inanmiyorum kocam disini fircalamiyor ama kokmuyor diyenlere. disini fircalamayan adam disciye gidip temizlik hayatta yaptirmaz.

yani biraz tarafli yaklastim cunku o uyeyi severim :) size de aslinda diger seyleri yazdim yani ses hassasiyeti bu kadar surede hic mi torpulenmedi? aksi cok zor. esiniz kendisini bir noktaya kadar duzeltebilir, orta yolu bulmaniz gerek. 🤷🏻‍♀️
birkaç kez denedi. Ama yine eski haline dönüyor. Sonuç aynı hep

dislerini hic fircalamayan birinin agiz kokusunun olmamasi icin ya duzenli dis bakimi yaptiracak hic curugu olmayacak, temizlettirecek vs duzenli sekilde, ya da karsidaki kisinin burnunda ciddi sikintilar olacak anca oyle mumkun bence 😂 hic inanmiyorum kocam disini fircalamiyor ama kokmuyor diyenlere. disini fircalamayan adam disciye gidip temizlik hayatta yaptirmaz.
Dişini fırçalamayan insanın dişinin temiz, ağzının kokusuz olması için dişlerinin kendi kendini temizleme özelliğine sahip olması gerekiyor. son teknoloji diş 🙄

Çok zekice bir cevap. Sahur falan ne alaka?
Siz niye eskileri okuyup okuyup cevap veriyorsunuz yeni yazmıştım
Konuyu kadın erkek eşitsizliğine nasıl bagladiniz @Daydream_ ile birlikte tebrikler 🤣
Surda size yazan kadinlarin çoğu calsiyordur ben işi bırakalı bir ay oldu .size kim eşiniz çocuğa gece kalkmasın o "errrkek adam" dedi ? Erkek ya da kadın olmakla konunun ne ilgisi var . Kadının düşmanı kadına kadar getirmişsiniz yine konuyu . Annelik rolü bize dayatıliyor falan demişsiniz de siz yazdınız gece 11 de sabah 5 tr kalkıyorum diye bebek ağlıyor diye . Size yapılan yorum dogurdugunuza göre bakacaksiniz eşiniz bakmasin o ise gidiyor siz bakın mi yazmış birisi ? Oraya sundurup buraya sunduruyorsunuz . Madem seminer verecek kadar yetkin bir insansınız konu sahibi bir ilişkinin devam etmesi için karşılıklı erdem gerektiğini bilirsiniz. Bu kadar insan sizi bir noktada haksız buliyorsa durup bı kendinizi sorgulasaniz mesela acaba ben nerde yanlis davranıyorum diye ?

Başkasının sizden nefret ettiğini ya da bu kadar insanın kötü ilişkisi olduğu için sizden hırsını çıkarması daha akıl karı geldiyse bence iş kendinize gelince nesnelligi çok kaybediyorsunuz .
Buna cevap verin buyrun

Siz niye eskileri okuyup okuyup cevap veriyorsunuz yeni yazmıştım

Buna cevap verin buyrun
ya inanın cevaplamaya değer bulmadım. O kadar cahilce bir yazı yazmışsınız ki zaten konuyla falan alakası yok. Kendi yazdığınız yorumlar dahil bir bütün yorumları okuyun da konu nasıl cinsiyete bağlandı anlayın. Ben sürekli uyandırılmama çözüm isterken konunun lohusa döneminde çocuk bakımından tutun eş ağırlamaya kadar gelmesi ile tabii ki de durum toplumsal cinsiyet meselesi haline geldi. Konu bir erkek tarafından açılmış olsa yok artık bir kadın eşini nasıl uyutmaz diye yine cinsiyetçilik yapardınız. Kindar yorumlar bir tarafa. o kadar mutsuz insanlar var ki sağa sola laf yetiştirmek için boş zamanı olan. Siz de onlardan bir tanesisiniz. Evladımı tabi ki korumak kollamak yedirmek zorundayım. Yine tekrar ediyorum ki konu bu değil. Konu zaten hassas bir dönem, uykusuz bir dönemdeyken ekstra ekstra uyandırma etkenlerinin olması ve buna çözüm bulamamam. Yerinizde olsam o saçma yorumumu silerdim bir de üzerine cevap istemişsiniz.

ya inanın cevaplamaya değer bulmadım. O kadar cahilce bir yazı yazmışsınız ki zaten konuyla falan alakası yok. Kendi yazdığınız yorumlar dahil bir bütün yorumları okuyun da konu nasıl cinsiyete bağlandı anlayın. Ben sürekli uyandırılmama çözüm isterken konunun lohusa döneminde çocuk bakımından tutun eş ağırlamaya kadar gelmesi ile tabii ki de durum toplumsal cinsiyet meselesi haline geldi. Konu bir erkek tarafından açılmış olsa yok artık bir kadın eşini nasıl uyutmaz diye yine cinsiyetçilik yapardınız. Kindar yorumlar bir tarafa. o kadar mutsuz insanlar var ki sağa sola laf yetiştirmek için boş zamanı olan. Siz de onlardan bir tanesisiniz. Evladımı tabi ki korumak kollamak yedirmek zorundayım. Yine tekrar ediyorum ki konu bu değil. Konu zaten hassas bir dönem, uykusuz bir dönemdeyken ekstra ekstra uyandırma etkenlerinin olması ve buna çözüm bulamamam. Yerinizde olsam o saçma yorumumu silerdim bir de üzerine cevap istemişsiniz.
Konu sahibi mutsuz olduğunuz için herkesin mutsuz olduğunu düşünerek mutlu mu oluyorsunuz? Hani bu Instagram da çiftleri mutlu görünce kesinnn aşırı mutsuzlar insanlar mutlu olamaz diyen bir kesim var ya onlar gibi.

Çocuğunuza bakıyor musunuz diye ben sormadım siz yazdiniz ben cocuguma da bakıyorum diye .

Uyku probleminiz ile ilgili uyku terapisi almalısınız yazdım çünkü çok uykusuz kalan insan uyur davul calsa bile vücut kendini kapatır bu kadar uykusuz kalmak da sizin dengenizi bozuyor çünkü gece derin uykuda üretmeniz gereken hormonları uretmiyorsunuz. Eşinizle de terapi alın ama lütfen yalnız da gidin çünkü ihtiyacınız var otuz kere yazdım ama o kısmı okumuyorsunuz tepkileriniz normal değil. Konunuzda vallahi sıktı artık herkes kötü siz harikasınız en iyi insan ve diğer tüm sifatlarda birincisiniz vuhuuu

Back