• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim benden habersiz 45 bin tl kredi çekmiş

Şimdi genelleme yapmak istemiyorum aslında ama; alkol alan ve kumar oynayan adamlar genellikle çapkın adamlar oluyor...
Çünkü alkol alınca vücudun tüm dengeleri bozuluyor, devamlı bir ilişki olmasa da bunlar tek gecelik olabiliyor bazen.
Konunuzu okudum, üzüldüm açıkçası, sizi çok yıpratmış bu evlilik.
Maddi, manevi zarardasınız...
Sevgi de kalmamış anladığım kadarıyla...
Bu durumda niye çekeceksiniz ki, alkolik sorumsuz bir adamı..
İlerde şiddet de başınızın belası olabilir...
Çocuk istemiyorum demişsiniz ama çocuk da olabilir ilerleyen senelerde...
Bu durumda boşanmak çok daha zor olabilir.
Allah yardımcınız olsun, umarım böyle devam etmez hayatınız...

Görücü uslu kim tanıştırdı sizi kim böyle bir adamı size önerdi ben onu anlamadım adamın bir tane iyi özelliği yok ki siz böyle bir adamla hem de görücü usulu yani öyle aman aman bir aşkla da evlenmediniz sanırım sizi tutan ne ki?

Evliliğinizin elde tutulur hiçbir tarafı kalmamış. Kurtulmaya bakın.

yazık yaa ömrünüzü boş bi adam için heba etmeyin içki var kumar var bide öldürürüm diye tehdit ediyor ha? yani hiç bir anlaşma yolu göremedim bence bi avukatla görüşün böyle sorunlar çözülmez, çalışıyorsunuz ayaklarınız yere basarken ona niye muhtaç kalasınız üstelik yılın yarısı yanınızda olmayan ne yaptığı belli olmayan yalancı biri için hiç değmez.. kurtulun ondan ve kendinize güzel bir yol çizin öyle ölüm tehditleri falanda sökmez hem bu ülkede yasa diye bir şey var ayrılırken şikayetçi olursunuz tehditlerinden tedbir kararı aldırırsınız kendinize..

canım benim bildiğim çok net bir şey varki; bir çocuğunuz olunca ayrılmak çok çok zor oluyor. vereceğin her karar direk olarak çocuğun geleceğini etkileyeceğinden insan son raddeye kadar her türlü sıkıntıya göğüs germek zorunda kalıyor. o yüzden henüz çocuğunuz yokken bitir bu ilişkiyi, çocuk olmadıktan sonra yaşanan bir flört gibi kalır geride, unutursun. her şey unutuluyor hayatta ne aşklar saman alevi gibi sönüyor.. zamn cidden her şeyin ilacı, kendine yeni bir yaşam kurmanı tavsiye ediyorum sana..

arkadaşlar benden ayrılırsan bu borç ikimizin borcu olur dedi yeni yasaya göre öyleymiş çekerken bana sormadı haberim bile yok tesadüfen ödeme planı elime geçti önce arkadaşıma çektim dedi sonra kumar oynadım dedi şimdide bekarlığımdan kalma borçlarım vardı diyor bu arada annesinden de 30 bin tl almıştı o paranın da ne olduğu hakkında bir fikrim yok o zaman şehir dışındaydı zaten. arkadaşlar ayrı odalarda oturma nedenimiz o kendi bilgisayarının başında güyya tez yazıyor ve tabi içki içiyor bende oturma odasında tv başındayım aynı yatakta ayrı yorganda yatıyoruz aslında bu evlilğin elle tutulacak hiç bir yanı yok sanırım değil mi? gerçek bir evlilik böyle olmaz sanırım bir şekilde ayrılacağım seni vurum sonra kendimi vururum diyor eğer öyle bir şey olursa artık tv de haber olur sanırım :((

Hayir kesinlikle oyle bir durum yok tam tersi yeni yasaya gore kanun her iki ese de aileyi temsil yetkisi taniyarak eslerin kendi sorumlulugunu kullanarak borclanmasina izin verdi ve herkes yaptigi borctan kendi mal varligi kendi maasi kadar sorumlu.esler kesinlikle birbirlerinin borcundan sorumlu degildir.sizi korkutmaya calisiyor.bir avukata danisin anlatacaktir.eger 2002den sonra edinilmis ortak bir maliniz varsa borcu o ortak malin yarisinida kapsar.sadece durum bu.
Ayrica sizden habersiz kredi cekebilir ama bir baskasinin borcuna yada kredisine kefil olamaz.

alkolığin borcu harcı hiç bitmez paralar meçhule gider ömür billah borç ödeyip kulustur arabaya binmek istiyorsan boşama

ayrıca alkolık adamın cinsel hayatı kalmaz alkol yuzunden

bence hiç çocuk yapma

ne dikili bi ağacın ne de bi evin bi araban olur çoluğun çocuğun boynu bukuk buyur üstüne bi tişört ayağına bi ayakkabı alamazsın

ezik olurlar.çok yakınımda iki kişi alkolık ve çocuklarının nasıl olduğunu kendi gözümle biliyorum

yazık...

boşa gitsin vur tekmeyi.

arkadaşlar benden ayrılırsan bu borç ikimizin borcu olur dedi yeni yasaya göre öyleymiş çekerken bana sormadı haberim bile yok tesadüfen ödeme planı elime geçti önce arkadaşıma çektim dedi sonra kumar oynadım dedi şimdide bekarlığımdan kalma borçlarım vardı diyor bu arada annesinden de 30 bin tl almıştı o paranın da ne olduğu hakkında bir fikrim yok o zaman şehir dışındaydı zaten. arkadaşlar ayrı odalarda oturma nedenimiz o kendi bilgisayarının başında güyya tez yazıyor ve tabi içki içiyor bende oturma odasında tv başındayım aynı yatakta ayrı yorganda yatıyoruz aslında bu evlilğin elle tutulacak hiç bir yanı yok sanırım değil mi? gerçek bir evlilik böyle olmaz sanırım bir şekilde ayrılacağım seni vurum sonra kendimi vururum diyor eğer öyle bir şey olursa artık tv de haber olur sanırım :((
Ailenden Hiç Bişi Saklama Git babana Anlat olanı biteni Seni tehdit ettiğinide Söyle.Ödeme Planını da Göster Alkol Aldığını Kumar Oynadığını da Söyle. Eşinin Ailesinede Söyle Durumu Belirt Sen Tek başına hiç birşey yapamazsın. Kredi Konusunda Seni Kandırmış Senin Üzerine Borç Binmez. Kendi Nerede Yediyse parayı Ödesin. Bu adamla Ömürde Geçmez. Zaten pek Aile ortamıda Yok. Bence Git Hem Kendi Ailene Hemde Eşinin Ailesine Durumu Belirt...

evlisiniz borcu beraber ödeyeceksiniz öyle değil mi ?ayrılıncada EĞERki borcu ortak ödemek zorunda kalırsanız senin yine bir kaybın olmuyor canım.Böyle bir insanla uğraşmaya çekmeye değer mi ?aman çocuk yapma bence,affettim daha önce falan diyorsun ama huylu huyundan vazgeçmez unutma, tehdit mehditte laf yani ne demek ya madem seni önemsemiyor aynı evin içinde yokluğundada sussun otursun o zaman.Yol yakınken dön diyorum canım ben karar senin Allah yardımcın olsun.

yeni medeni kanunda yanlış hatırlamıyorsam yinede bir avukata danışmanı tavsiye ederim eşin senden habersiz ve imzan olmadan asla kredi cekme hakkına sahip değil böyle bir durumda cektiği kredinin bir miktarı sana veriliyor ve o hapse giriyor diye biliyorum
artık eşler birbirinin onayı olmadan kredi cekemiyor

ben aranıza yeni katıldım böyle bir site kurdukları için öncelikle teşekkür ederim. Ben 3 yıllık evliyim görücü usulü ama severek evlendik nişanlıyken her şey çok güzeldi hatta harikaydı evlendikten sonra bir çok şeyin benden saklandığını öğrendim 3 günlük evliyken takılan tüm altınlar elimden alındı yani her şey boçla yapılmış neyse verdim gitti. sonra sorunlar başladı eşimim alkol aldığını öğrendim hemen her gün içiyordu her defasında içmeyeceğim bıraktım demesine rağmen içki içiyor en son bir hafta önce bankadan 45 bin tl kredi çektiğini öğrendim 65 bin tl bakaya borcu var ve paranın nereye gitti belli değil ayrıca geçen yıl annesi ev sattı ve güyya eşime 30 bin tl vermiş o paranın da nereye gittiği belli değil. bu durumda bende eve harcama yapmayı kestim eşime güvenmiyorum hem de hiç ne yapacağımı bilemiyorum aileme söylemedim daha önceki sorunlarda ailemle çok yüz göz olduk ve çok üzüldüler bu sefer kendim çözmek istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. güvenmediğim biriyle bir ömür geçirmeye değer mi ayrıca çok mutsuzum ona göre hiç bir sorun yok ben kendim ödüyorum diyor sana dokunmuyorum diyor bu arada kiradayız çift maaş olmamıza rağmen hiç bir şeyimiz yok külüstür bir araba kendi arabamı kendim aldım yani aynı evde yabancı gibiyiz cinsel hayatımız yok denilecek kadar az bebek yapmak istemiyorum arkadaşlar mantıklı yorumlarınızı bekliyorum.

Anladığım kadarıyla ekonomik özgürlüğün var, neden böyle bir ilişkiye katlanıyorsun ki daha kaliteli ve huzurlu yaşamak varken...

Ayril demek tabi dile kolay ama bu evliligin elle tutulur hic bir yani kalmamis sadece size zarar veriyor.esiniz kumar oynanan yerleri bulup gidiyorsa,alkolude evinden cok disarda icme aliskanligi varsa hayatinda bir kadin yoksa bile buyuk ihtimal pavyon tipi yerlerde kadinlarada cok parasi gidiyordur.ailenizden saklamayin bosanin,isiniz gucunuzde var belli ki kendi hayatiniza bir yon cizin arkadaslarda zaten demis borcu sizi etkilemezmis bosaninca,yoksa bu sekilde esiniz yasamina bol kepceden paralar harcayarak devam ederken sizin calisip kazandiginiz yine onun borcuna gidiyor su anda enazindan boyle bir iliskiden kurtulur kendi hayatiniza bakarsiniz

yeni medeni kanunda yanlış hatırlamıyorsam yinede bir avukata danışmanı tavsiye ederim eşin senden habersiz ve imzan olmadan asla kredi cekme hakkına sahip değil böyle bir durumda cektiği kredinin bir miktarı sana veriliyor ve o hapse giriyor diye biliyorum

Canim konut kredisi cekerken esin imzasi gerek ama ihtiyac kredisi cekerken esin imzasi gerekmiyor arkadasin kocasi ihtiyac kredisi altinda almistir yani kocasinin haps girme gibi bir durumu olmaz.Kefillik islerinde esin imzasi gerekiyor ama galiba yasa degisecek es imzasi. Aranmayacak.

Konu sahibi arkadasim eger bosanirsaniz esinizin cekmis oldugu krediyi siz odemezsiniz kendisi oder cunku borc onun adina,ancak evlendikten sonra eger ortak bil mal edinmisseniz ev,araba gibi bunlarin %50 sini kocanin olur.

Ben kimseye ayrıl diyemiyorum ama desem size derdim. Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Neden katlanasın kı??? Hıc gerek yok mutsuzum dıyorsun ustelık... Zararın neresınden kardır... Kendı kendıne alıp, kendı kendıne harcıyorsa bırak borclarının ıcınde bogulsun...

daha bir ay önce okuldan bir arkadaşımız kredi çekecekti ya 5 ya da 10 bin liraydı tam hatırlamıyorum ama bankada sorun çıktı .. eşinin de imzası gerekiyormuş.. adam krediyi çekemedi gerçi çok iyi oldu çünkü krediyi bir tanıdık için çekecekti ve o kişi de borcuna sadık biri de değilmiş ...

daha bir ay önce okuldan bir arkadaşımız kredi çekecekti ya 5 ya da 10 bin liraydı tam hatırlamıyorum ama bankada sorun çıktı .. eşinin de imzası gerekiyormuş.. adam krediyi çekemedi gerçi çok iyi oldu çünkü krediyi bir tanıdık için çekecekti ve o kişi de borcuna sadık biri de değilmiş ...

İhtiyac kredilerinde bankalar es rizasi aramiyor canim cunku cevremde ceken cok o yuzden biliyorum hatta suan esler kefil olurken eslerin imzasi gerekiyor ya o bile degisecek belkide degismistir es rizasi olmadan kefil olabilecekler.

aslında hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum çocukda yapmadım bir kez düşük yaptım ondada kistük üzüntüden olduğunu sanıyorum sonrada korktum yani hiç bir şey düzelmiyor gerçekten aslında ona karşı içimde garip bir duyguda var sevgimi başka bir şey mi bilmiyorum. ailemin komşusunun uzak bir akrabasıymış iyi çocuk dediler bizi tanıştırdılar bizde baya hoşlandık oldu bitti zaten 3 ay nişanlı kaldık sonra evlendik bu martta 3 yıl bitecek nişanlıyken harika biriydi ben allahım istediğimden de fazlası bu diyordum sonra evlenince hepsi birer hayal oldu belkide bu kadar değişim olması beni hayal kırıklığına uğrattı kendi ayaklarım üzerinde duruyorum yıllardır çalışıyorum bekarken evim bile vardı onun yüzünden sattım tabi parayı ona vermedim kredi borcunu ödedim bir de araba aldım o kadar tabi arabayı evlendikten sonra aldığım için ortak malımız oluyor sanırım onunda eski bir arabası var neyse maddi boyutu geçtim artık ona güvenebilsem borcunu bile ödeyebiliriz ama sizlerinde söylediği gibi adam hiç değişmeyecek belki ilerde şiddetede maruz kalıcam zaten bir kez karakolluk olduk boşanıyorduk ailem yüzünden ayrılmadım yalvardı onlara ve bana bir şans daha dedi bir daha şiddet uygulayamadı karakolluk olduk korktu sanırım belkide ilerde gerçekten şiddet uygulayacak gerçi bende altta kalacak biri değilimdir. hafta içi sanırım bir avukata danışıcağım daha önceden

hafta içi önce bir aile danışmana gideceğim daha sonrada bir avukata danışacağım artık karar vermem gerek sanıyorum yoruldum çokk çok sağlıklı bile düşünemiyorum bir öyle bir böyle nerdeyse kocama benzemeye başladım dugularım en az onun ki kadar değişken tek fark o bana söylediklerini söyledikten sonra ayılınca şaka yaptım diyor tam tersini söylüyor mesela çek git hayatımdan diyor sonra ayılınca da şaka yaptım ben sensiz yapamam ben sana aşığım diyor bir birine zıt iki durum duygu söz konusu benim duygularımda buna benze bir hal aldı bir öyle düşünüyorum bir böyle ama insan kendi kendine şaka yapamıyor sadece çelişkili ve karışık bir kafayla ruh haliyle yaşayıp gidiyorsunuz en kötü yanı ne oldu biliyor musunuz arkadaşlar her şeye herkese karşı güvenim kalmadı ve sanki artık kimseyi sevemeyeceğim gibi geliyor içimdeki duyguları çaldı benden umarım eşim hayatımdan çıkınca eski halimi alabilirim. sanki herkes yalan söylüyor gibi geliyor gerçekten psikolojimi çok etkiledi tabi kötü yönde böyle işte gelişmeleri hafta içi yazarım size görüşmek üzere

Back