eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

Size hicbirsey soylenmedi neden celallendiniz anlamadım.
Ayrıca benim bu mesajımda kocandan harçlık al falan da yazmıyor dikkatli okuyun lütfen. Kimse size maasinizi kocaniza verin demedi. Benim mesajimda yazani çok yanlış anlamissiniz.
Siz yine kendi kazandiginizi kendiniz harcamaya gönül rahatlığı ile devam edebilirsiniz.
neden celalleneyim ki ben konu sahibinin şartlarının sizin söylediklerinizden farklı olduğunu söyledim orda. Kutu demiyor harçlık diyor demişim. Harçlığa karşıyım demişim. Maaşımı kendim harcarım da dememişim ev bütçesine katkıda bulunmakta üstüme düşen her şeyi yaparım demişim gönlüm çok rahat. Celallenen de dikkatli okumayan da siz olmayasınız?

evet benim maaşımı bıyere baglıyorkı ben istedgim bsey alırken ona sormak zorunda kalayım para ıstıyım dye. ama bende durursa ben isteklerimi sormadan alırım bundan korkuyo sanırım eşimin ne düşündüğünü çözemedim ben yaa

Cnm bir arkadaşım eşiyle şöyle yapıyor
Kredi taksit fatura mutfak ne varsa toplayip 2ye boluyor yarısını arkadaş yarısını kocası ödüyor
Herkes maaşının kalanını birikim ve hususi harcamasina kullanıyor muş

Bu sistem daha uygun size bence

Cnm bir arkadaşım eşiyle şöyle yapıyor
Kredi taksit fatura mutfak ne varsa toplayip 2ye boluyor yarısını arkadaş yarısını kocası ödüyor
Herkes maaşının kalanını birikim ve hususi harcamasina kullanıyor muş

Bu sistem daha uygun size bence
cnm her ay aynı masraf cıkmıyorkı bızde market degısyor harcama değişiyor

abiisyle ortak ev yaptık krediyi biz fazla ödüyoruz.. babasının giderlerini biz karşılıyoruz. ortak borçlar var abisi kim ne borç var bilmez eşim öder. abisi eşya alır biz borç öderiz. ve ben cebimde 10 lırayla gezerim eşim sıkışmasın dye sonra ay sonu para bter harcamadık bsey yapmadık nasıl bttı derim hesapmı souyosun paranımı kıskanıyosun dye aazarlanır aglatılırım. smdi söyle sen olsan napardın
Ben oyle olsam hemen kartımı alırdım istediği kadar bağırsın dursun millete ağalık yapacaksa kendi parasıyla yapsın siz neden cekiniyorsunuz

cnm her ay aynı masraf cıkmıyorkı bızde market degısyor harcama değişiyor
sana çözümü buldum cnm.
mesela bu ay harcamalarınızı çıkardınız yarısını sen yarısını o ödesin haksızlık olmasın.
bi ay fazla çıkar sen ödeyip te diğer ay az çıkar eşin öder paralar ona kalır en iyisi yarı yarıya

sana çözümü buldum cnm.
mesela bu ay harcamalarınızı çıkardınız yarısını sen yarısını o ödesin haksızlık olmasın.
bi ay fazla çıkar sen ödeyip te diğer ay az çıkar eşin öder paralar ona kalır en iyisi yarı yarıya
cnm ama öncden harcamaları belirleyıp para koymamız lazım yoksa her aksşam eve gelirken ekemk yoğurt v.s. alınır bunları nasıl belirlicez

cnm ama öncden harcamaları belirleyıp para koymamız lazım yoksa her aksşam eve gelirken ekemk yoğurt v.s. alınır bunları nasıl belirlicez
HER ALDIĞINIZ ŞEYLERİ Bİ KAĞIDA YAZARSINIZ BUNU BUNU ALDIM DİYE.
YARI PARASINI EŞİNİZ VERİR OLUR BİTER

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
Eşin abisine vicdan yapacağıma hamile haliyle çalışan karısına vicdan yapsın. Çalışmaya gelince kadın erkek gibi çalışır paraya gelince para erkekte durur.

en doğrusu bu bence yoksa daha saçma sapan yerlere gidicek konu
kuzzummm akşam eşim yarın maaş gnu dye sevınıyo tabı bu ay almam gereken seyler vardı zaten bebek için ama hemen kendıme 400 tl kdar ayırdım kalanylada butce yaptım :))) butcemın ıcınde evliilik yıldonumu var eşime ayakkabı hedye alcam bebek odsı halısı perdesi var ama once kendı harclıgımı ayırdım cnku sonra dona kalıyom =)))

ben çözüm bulamıcam tatlım,vicdanıda geçmiş eşininki,zaman zaman işsiz kaldım,abim eşi ablam her zaman harçlık verdi,nasıl vicdanım sızlardı,onların çocukları var ,ben onların payınıda yıyorum dıye,şükür şimdi işim var,çok fazlasıyla verıyorum yapıyorum,eşin hatalıda,acep o abi ve eşi hiç düşünmüyormu,vallahı ıkı yıl ıyı sabır etmışın,gerçekten ihtıyacları olsa sen eşinden önce yaparsın,ama cidden ihtiyac yok ise çok sıkıcı durum,sabır et,eşinin durumu fark edip dank etmesı lazım,çocuk gelınce azcıkda olsa bu para yetmese filan düzelirmi

kuzzummm akşam eşim yarın maaş gnu dye sevınıyo tabı bu ay almam gereken seyler vardı zaten bebek için ama hemen kendıme 400 tl kdar ayırdım kalanylada butce yaptım :))) butcemın ıcınde evliilik yıldonumu var eşime ayakkabı hedye alcam bebek odsı halısı perdesi var ama once kendı harclıgımı ayırdım cnku sonra dona kalıyom =)))
iyi yapmışsın böylesi daha iyi o ne be öyle.

maaşlar ayın 16sında mı alıyosunuz siz :KK57:

15 cnm bgun ama ben bgun alıyorum eşim 1 inde alıyo :)) o yuzden karışıyo bızım mesela şuan evde deterjan ve yağ yok eşimdede gerçekten para yok napcam şimdş ben almimmi :))
sen al malzemeleri fişte tutar atıyorum 100 tl tuttu eşinden ayın 1 inde 50 tlsini alıyosun bu kadar basit
ama eşinede fişi göster sonra almadın o kadar tutmadı demesin

sen al malzemeleri fişte tutar atıyorum 100 tl tuttu eşinden ayın 1 inde 50 tlsini alıyosun bu kadar basit
ama eşinede fişi göster sonra almadın o kadar tutmadı demesin
50 tlsini alıcamda kuzum ama bu ay ben halı perde flan alıcam onalr benım kişisel masrafım deilki dmi ama =))) bebek masrafıda ortak olmalı :)

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen

Ben şuna hiç ama hiç inanmıyorum evin hesabını erkek yönetirmiş vs.
Siz hatayı en baştan yapmışsınız.
Parayı eşinize vermek yerine iş bölümü yapabilirdiniz.

Şimdi haliyle parayı ben yöneticem dediğiniz için de eşinizin zoruna gitmiştir.
Bence bunu oturup karşılıklı tatlı bir dille çözüp halletmeniz gerekir.

Ben şuna hiç ama hiç inanmıyorum evin hesabını erkek yönetirmiş vs.
Siz hatayı en baştan yapmışsınız.
Parayı eşinize vermek yerine iş bölümü yapabilirdiniz.

Şimdi haliyle parayı ben yöneticem dediğiniz için de eşinizin zoruna gitmiştir.
Bence bunu oturup karşılıklı tatlı bir dille çözüp halletmeniz gerekir.
cnm paramı eşim almaz öyle mesela bebek odası esyası alındı ya benım maaşım tamamen onlara gttı bende eşimden harclık ıstemek zorunda kaldım. ama eşimın parası hemen btyor bende acaba halaa dha abisinemi verıyor dye sorma gereği duyuyorum bus efer eşim bana dyo hesapmı soruyosun abime vereblirim dyo ama bana gelince para bttı dyo bende 20 lırayla koca ay gezıyom harcamıyom para yok dye boyle bı anlaşmazlık var. gdyo abısının borcunu oduyo sonra benım maasım karışma dyo sonra ben parasız gezıyorum. e çocuk sadece benımmı nıye benım maaşın tamamı gdyo sonra eşimde benım maaşıma karışma dyo boyle mantıksızlık uyguluyor bana karsı

cnm paramı eşim almaz öyle mesela bebek odası esyası alındı ya benım maaşım tamamen onlara gttı bende eşimden harclık ıstemek zorunda kaldım. ama eşimın parası hemen btyor bende acaba halaa dha abisinemi verıyor dye sorma gereği duyuyorum bus efer eşim bana dyo hesapmı soruyosun abime vereblirim dyo ama bana gelince para bttı dyo bende 20 lırayla koca ay gezıyom harcamıyom para yok dye boyle bı anlaşmazlık var. gdyo abısının borcunu oduyo sonra benım maasım karışma dyo sonra ben parasız gezıyorum. e çocuk sadece benımmı nıye benım maaşın tamamı gdyo sonra eşimde benım maaşıma karışma dyo boyle mantıksızlık uyguluyor bana karsı

O zaman sizde maaşınızın hepsini harcamayın.
Hatta şöyle yapın kendi harçlığınızı ayırın , o da size vereceği harçlıkla bebek için birşey alsın.

Yani bence en makul çözüm bu sizin için..

X