- Konu Sahibi Sirine_4553
-
hanfendi istenmediğin yer egit bakalım nasıl oluyor psikolojin oğlunu doldurmaz kimse..oğlu görmüş zaten olanları yazık kadıncağıza öyle olmaz işte konuşmazsa istemezse oda tepki veriri insanız biz tepki veririz...
Onların kocişleri Brunei Sultanı.Bu sözlere rağmen alttan almalıydın diyen üyeler var
Gelininizin evine niçin gidip gelmiyorsunuz? Anladığım kadarıyla bir sıkıntınız yok ama. Onun ailesi gidip geliyor mu evlerine?Evde o yokken olanları nereden biliyor peki doldurmamışsa?
Gayet doldurmuş. Ben gelinin yaptığı hata varsa bilemiyorum sonuçta tek taraflı dinliyoruz; ama evladının iyiliğini isteyen hiçbir anne evladına eşini kötülemez. kötülüyorsa dediğiniz gibi psikolojiyle alakası var :) Kusura bakmayın ama 5 yaşında değil bu insan 65 yaşındaysa ona göre davranıp evladını doldurmayacak eğer iyiliğini istiyorsa.
Kendi egosunu düşünüp, gelinip dik duruyor diyorsa evladının yuvası da yıkılır, torunu babasızda kalır. Hani onun düşündüğü iyilik peki nerede kaldı? Ne gelin dolduracak kocasını, nede kayınvalide evladını. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama edebiyle oturmak zorunda. Hiç katlanamıyorsa kayınvalidesine kapısının eşiğinde sokmaz , gelinin ve oğlunun evidir sonuçta..
Benimde erkek kardeşim var, gelinimiz çok samimi olmaktan çekiniyor. Haklıdır diyoruz, zorunda değil sonuçta. Annemde oğlu dibinden ayrılmasın diye doğurmadı onu. Evlerine gidip gelmiyoruz, ne var yani bunda? Psikolojimiz bozuldu deyip huzursuzluk mu çıkaralım? Erkek aileleri bir kere çok daha fazla anlayışlı olmak zorunda, bu ülkede çoğu kız kayınvalide korkusuyla büyüyor. Siz edepli ve büyüğe yakışır davranırsınız, seven sever sevmeyen mesafeli olur.
Konu sahibi de konuşmamış ne var bunda kayınvalide sırf gelin benimle nasıl konuşmaz egosuyla oğluna saldırmış belli.
Ailem bıçak saplasa katlanacaksın kadar saygısızca bir cümle kuran bir adam nasıl bir ortamda yetişmiş o da belli gerçi..
Evlatlar ve gelinler kimsenin kölesi değil. İnsanları rahat bırakında nasıl yaşıyorsa yaşasınlar artık. O öyle yaptı bende tepki veririm derseniz o da size verir kan davası gibi böyle sürüp gider. Tepki vermeyerek olgun davranmak büyüklere düşer. Hepimiz insanız tabi ki bazen düşünmeyerek hareket ederiz ama konu sahibinin kayınvalidesinin ilk hareketi değil bu. .
Gelininizin evine niçin gidip gelmiyorsunuz? Anladığım kadarıyla bir sıkıntınız yok ama. Onun ailesi gidip geliyor mu evlerine?
Onların ailesi de kardeşinizin hayatına yıllar sonra girdi ama :) Yani benim kastım yatıya kalmak değil aylarca yıllarca, bir ikindi çayına gitmek, akşam yemeğine gitmek, 1-2 saat oturup kahve içmek vs gibi. Ben en iyisinin mesafe olduğunu düşünüyorum, ama gelin hanım tutup da bir akşam yemeğine bile ağırlamıyorsa ben üzülürdüm :)bilmiyorum sormaya gerekte duymuyorum :) biz evlerinde oturalım diye evlenmediler. Onlar mutlu huzurlu biz biliyoruz, bizde mutlu oluyoruz. Benim girip çıkmam şart değil o eve. Görmek istediklerinde gelirler bize yer içer otururuz.
Yapısı böyle gelinimizin diye düşünüyorum, kendi ailesi bizden daha sık girip çıkabilir de. Onlar doğurmuş onlar büyütmüş değil mi? Biz 25 yıl sonra çıktık karşısına, aynı samimiyeti ilgiyi beklememiz mantıksız zaten.
Erkek kardeşimde mutlu görüyoruz, daha ne isteyelim. Bizim tek düşündüğümüz onların mutlu olması , isterlerse dünyanın öteki ucunda yaşasınlar..
hanfendi istenmediğin yer egit bakalım nasıl oluyor psikolojin oğlunu doldurmaz kimse..oğlu görmüş zaten olanları yazık kadıncağıza öyle olmaz işte konuşmazsa istemezse oda tepki veriri insanız biz tepki veririz...
Yahu ben yanında olmadan gönderirm diye bişey mi yazdım. O zaman adil olacak kendi de yola götürmeyecek. O anneyse diğeri baba. O ananeyse diğeri babaanne.9 aylık hasta bebeğini sen yanında olmadan 18 saat gonderirmiydin? Birazcık empati
.ama dışarısı kar kış kıyamet kayınvalidem de o saatde gidiş otobüsü olmadığını biliyor.neyse içeri gitmemle bi baktım çık mış evden eşimde yok.peşinden pijamayla terlikle kalbi delik çocugumu evde bırakıp gittim.Amacı olay çıkarmak .gitmiş polislerin olduğu nizamiyeye yol soruyor.anne dedim hadi eve gidelim bebek evde .torunun evde ya bişey olsa dememe kalmadı polislerin içinde saçlarımı yoldu.ben eve çekmeye çalışıyorum hala aramızda itiş kakış yaşandı.eşiminn arkadaşları abla bırak gitsin gideceği yom zaten bak dolmuşta geldi gitmiyor bebeğine yazık dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?