Eşim bebeğimi sevecek mi :(

Öyle mi dersin. Ya ne bileyim insan senle bir heveslensin senle bir karnını okşasın senle bir hayaller kursun istiyor. Tabi biz anne olrak karnımızda her an birlikteyiz. Belkide doğru diyorsunuz. Ama cinsiyet öğrenmeden önce daha bi hevesliydi.
Benim eşim de öyle kendi kendine karın okşayan babalardan olmadı 😄 ama düşkün şimdi

Bu kızını sevmediği anlamına gelmez. Erkekler kızlarına daha düşkün oluyorlar. Ama o korku var ya o korku hiç bir şeye benzemiyor. İç güdü olarak düşünün koruma, kollama iç güdüsü.

Bende aynı duyguları yaşadım eşinizi anlıyorum. İkizlerimin ikisini de erkek istiyordum. Kız olunca o korku , o kaygı beni bitirdi. Ama kızım ya o olmasa ne yapardım bilmiyorum. Bu ülkeye kız evlat fazla ama napalım elimizden geleni yapıcaz modundayım.
Kesinlikle haklısın o zaman ondan büyük tepkiler beklemeyi bırakayım çünkü onu da zorla o duyguyu hissetmesini istiyormuşum gibi oluyor ama bu zorla olacak iş değil zamanla sevecektir inşallah. İşte ne olursa olsun erkek doğunca bir sıfır önde olan bir toplumda yetişmiş. O bilinçaltını ancak bir kızı olunca değiltirebilirdi ve oldu. Ben aslında çokta seviniyorum. Böyle insanların kızı olsun ki anlasınlar. :D

Bu kızını sevmediği anlamına gelmez. Erkekler kızlarına daha düşkün oluyorlar. Ama o korku var ya o korku hiç bir şeye benzemiyor. İç güdü olarak düşünün koruma, kollama iç güdüsü.

Bende aynı duyguları yaşadım eşinizi anlıyorum. İkizlerimin ikisini de erkek istiyordum. Kız olunca o korku , o kaygı beni bitirdi. Ama kızım ya o olmasa ne yapardım bilmiyorum. Bu ülkeye kız evlat fazla ama napalım elimizden geleni yapıcaz modundayım.
Benim oğluma da ilk cinsiyetine kız dedi asistana denk gelmiştim, başta sevindim sonra o korku kapladı içimi gerçekten. Bu ülkede yeniden taşınan canın kıymeti olmalı, kimse bir başka cana zarar verme cürretini bulamamalı artık, nasıl olacak hiç bilmiyorum.

Benim oğluma da ilk cinsiyetine kız dedi asistana denk gelmiştim, başta sevindim sonra o korku kapladı içimi gerçekten. Bu ülkede yeniden taşınan canın kıymeti olmalı, kimse bir başka cana zarar verme cürretini bulamamalı artık, nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Güçlü ebeveynler olacağız ki güçlü çocuklar yetiştirelim. Rol model olalım. Tabi ki çocuk kendi mizacı ile doğuyor ancak ebeveynler olarak bizlere çok iş düşüyor

Bana bunu düşündürecek adamla asla evlenmezdim ya, ne demek kız olacak diye sevecek mi acaba? Bu çağ dışı bir düşünce, evladın kızı erkeği mi var Allah aşkına?
Çok acımasızca bir yorum:) hem evliyim hem bebek bekliyorum hemde eşimin şoke olup bu süreci atlatabilir miyiz diye sizlerden yardım bekliyorum. Napayım boşayım mı hemde asla kötü ve vicdansız bir insan değil keşke yorum okuyup biraz fikir sahibi olsanız.

Erkeklerin çoğu cinsiyeti öğrendiğinde öyle havalara uçmuyor ki. Onlar hep sosyal medya şovları. Benim eşim de bir tık erkekçiydi, bana diyemezdi hiç ama hissediyordum. İlk çocuğum erkekti, o tarz bir sevinç tepkisi görmedim hiç. Kızımda da aynıydı. Sağlıkla kucağına almadıkça idrak edemiyorlar, bizim gibi değiller. Ve asıl eşimin babası erkekçiydi. Şu an iki kız, bir erkek torunu var. Kızıma ayrı düşkün. Üçü arasında bunun yeri bambaşka der hep. Kendi canından, kanından olduktan sonra sevmeme gibi bir durum olamaz. Ayrım yapanlar normal kafada değildir zaten.

Çok acımasızca bir yorum:) hem evliyim hem bebek bekliyorum hemde eşimin şoke olup bu süreci atlatabilir miyiz diye sizlerden yardım bekliyorum. Napayım boşayım mı hemde asla kötü ve vicdansız bir insan değil keşke yorum okuyup biraz fikir sahibi olsanız.
Hanımefendi, eşim kız bebeğim olacak diye sever mi acaba diye konu açan sizsiniz, yaptığım yorum hiçte acımacızsa değil, vicdanlı olan adam da kız erkek ayrımı yapmaksızın çocuğuna evlat gözüyle bakar. Sizinle bu konuda anlaşamayız, Allah mutluluğunuzu daim etsin, iyi günler.

Son düzenleme:
Canım ben kızıma veririm ama etraf vermiyor bana verilmeyen degeri kizimama verecekler hic sanmıyorum ben kizima yeterim
Baştan hatalısınız, siz de çevreniz gibi düşünüyorsunuz çünkü. Değer vermeyen vermesin, kurban olsunlar kızınızın tırnağına. Bu kafada olmanız lazım. Kızınıza da bunu hissettirmeniz, o şekilde büyütmeniz lazım. Sırf eş ailesi pohpohlasın diye erkek çocuk istemek sağlıklı bir düşünce değil.

Kesinlikle haklısın o zaman ondan büyük tepkiler beklemeyi bırakayım çünkü onu da zorla o duyguyu hissetmesini istiyormuşum gibi oluyor ama bu zorla olacak iş değil zamanla sevecektir inşallah. İşte ne olursa olsun erkek doğunca bir sıfır önde olan bir toplumda yetişmiş. O bilinçaltını ancak bir kızı olunca değiltirebilirdi ve oldu. Ben aslında çokta seviniyorum. Böyle insanların kızı olsun ki anlasınlar. :D
Eşiniz nereli yav 😐

3. Kızımız geliyor ve sanki ilkmis gibi heyecanlı ve mutluyuz. Biz de kız evladın daha özel olduğuna inanıyoruz tam aksine. Sağlıklı faydalı insanlar olsunlar. Eşiniz bence kızınız doğduğunda aşık olacaktır. Üzülmeyin.

3. Kızımız geliyor ve sanki ilkmis gibi heyecanlı ve mutluyuz. Biz de kız evladın daha özel olduğuna inanıyoruz tam aksine. Sağlıklı faydalı insanlar olsunlar. Eşiniz bence kızınız doğduğunda aşık olacaktır. Üzülmeyin.
Böyle olumlamalar beklerken milletin boşanmamı istemesi gerçekten tuhaf :) teşekkür ederim yorumunuz için eminim ki benim eşimde öyle olacak. Şuan sadece bir şok yaşıyoruz. Bir de bize ilk erkek dendi sonra kız dendi. Biraz o yüzden de bunu yaşıyor olabilir. Ben tabi kız olamsına daha çok sevindim

Canım benim eşimde doğulu esim sevr ama ailesi erkeklere düşkün sırf bu yüzden erkek evlat isterim burdaki kizlarin degeri yok
Ben tüp bebek yapıyorum kiz erkek farketmwz sağlıklı olsunda onuda vermiyor rabbim
yani bir sey diyecegim kalp kirmak istemiyorum
dogacak cocuk size gelmek istemiyordur.
kim ister ki anne babasının bile erkek olmasini istedigi, toplumdan utanacagi, ikinci planda buyuyen - degeri olmayan bir cocuk olmak. berbat bir sulaleye dogacak dogarsa. Anasi zaten şimdiden "kaynanam erkek seviyor erkek olsun, burada kizlarin degeri yok" kafasinda. "Hele bir kizimi uzsunler ortaligi yikarim" kafasinda degil
Garibim dogarsa erkek kuzenlerine sofra hazirlayan, kalabalik gunlerde erkekler kuzenleri salonda yerken mutfakta yerde yemek yiyen degersiz biri olacaksa neden bunca caba veriyorsunuz ki? yazik degil mi

konu sahibi esinize de allah hidayet versin. Hic mi bilmiyordunuz nasil bir insan oldugunu da sasirdiniz?
insanin tabii ki istedigi bi cinsiyet olur ama böyle tepki vermemeli. kizlar cilveli olurlar, kendilerini sevdirmeyi bilirler. esiniz hak eder mi? etmez. ama merak etmeyin kiziniz kendini sevdirmenin bir yolunu bulur

İkimizde okumuş belirli yerlere gelmiş kariyerli insanlarız. Ben hep kızım olmasını istiyordum ancak eşim doğu kültürü ile büyümüş biri olarak her ne kadar kendini oralara bağlamasada erkek istediğini biliyordum. Ve cinsiyet kız dendi ben çok sevindim ama eşinden o tepkiyi alamadım. Aslında merhametli ve vicdanlı biridir. Ama havalara uçmasını beklerdim yapmadı. Şimdi onu suçlandırıyorum ve kötü hissetmesini istiyorum bebeğime karşı hevesli davranmadığı için. Sizce bu zamanla değişir mi doğunca çok sever mi :((
Eşim bebegimi sever mi ne kadar kotu bir tabir. Sevmeyeceginiz bebegi neden doguruyorsunuz diye sorarlar. Yuzde 50 ihtimal var zaten cinsiyetci biriyse her seyi goze almalıydı.
Cinsiyet ogrenince havalara uçmak diye bir sey yok. Hele de ilk cocuksa bu duygu oyle coskulu yasanir mi bilmiyorum. Ben cinsiyeti ogrendigimde havalara ucmadim. Aşiri tepkiler vermedim ki eşimden de oyle bir tepki bekleyeyim. Karnimda hareketlerini hissedene kadar duygusal bir bag hissettim mi bunu bile yorumlayamam. Kimi kadın bebek haberini alir almaz hemen bir farkli moda giriyor belki sizde öylelerindensiniz. Sizinle ayni tepkiyi vermiyor diye esiniz bebeğini sevmeyecek dusuncesine girmeyin. Ben dogdugunda kucagima verdiklerinde bile sanki şok icindeydim. Tabiki gozum doldu agladim ama ne hissedecegimi bile bilemiyordum. Ben bir kadin olarak boyle hissedip tepki verebiliyorsam erkeklerin daha soguk olmalarına anlayış gosteririm. Eşimde benim gibiydi. Ona da sonradan o hisler geldi. Simdi işten gelmeyi iple çekiyor diyebilirim.

Onuda oğulları olan bizler sağlayacağız ikisini aynı anda yetiştirdiğim için oğluma kadının değerli olduğunu kafasına vura vura öğretiyorum tabiri caizse 🫰🏻

Back
X