- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.829
- 248
Valla ben de aynisini yazdim. Cok yakinimda ornegi var. Kucucuk cocuk babamdan nefret ediyorum keske olse diyor.asıl o cocugu doğurursanız , çocuga büyük haksızlık olur . eşinizin o cocuga duygusal bir sey besleyecegini sanmıyorum . bosanırsanız görüşmek bile istemeycektir . bosansanızda bosanmasanızda abisi her zaman esinizin gözdesi olacaktır . siz bu travmanın vebalini alabiliyor musunuz ? bu cocuk üzerinde ne etki yaratır nelere yol acar tahmin edebiliyor musunuz ?
ben cocuk yanluşlıkla oldu vs olaylarına inanmıyorum , ve cocuk sizin bedeninizde diye size ait bir mal değil . eşinizinde söz hakkı var . konu sahibinin tamamen haksız olduğunu düşünüyorum . ayrıca kolej cok mu gerekli demişler , arkadaslar iyi bir eğitim için para gerekli , en gerekli seylerden biri .
Aynen artık iyi bir eğitim almadan iyi yere gelme devri bitti.Onu kimse düşünmüyor iste dogurup travmalarla dolu bir çocukluk yasatmak öldürmekten daha iyi bir secenek nasil gelir anlamıyorum. Hemde daha 7 haftalikmis yarim bir bebek bile degil . Bende cok kurtaj destekcisi degilim ama kalkip normal bir bebek öldürülüyor gibi bakilmamali konuya.
Adam cok net bence , boşanmasalar cocuk olsa bile bu cocuga karsi duygusal bir hissi olacagini sanmıyorum.
Cocuk emek gerektiren bir sey basta olmayan sevgi evde zirlayinca hic olmayacak.
Ekstra olarak adamın hakli oldugunu düşünüyorum. Adam cocuguna iyi bir egitim vermek istiyor . Dünya gittikce zor hayatların oldugu yerlere evriliyor bundan sag cikmak icinde en etik yol iyi bir egitim almak cok calismak .
Eskiden köyde vs fakir cocuklar iyi yerlere gelirdi ama son zamanlarda boyle bir sey yok. Cunku eskiden sartlar arasinda simdiki kadar fark yoktu en fakiride en zengini de . Suan teknolojinin gelismesi ile beraber bu makas gittikce aciliyor. Daha da acilacak . Kimse bunun farkinda degil. Kolej olmasa olmaz miymis , olur ama devlet okullarindaki guvenlik sorunlarından herkes bihaber galiba .
Bilmiyorum bu konu benimde kk ile en zit düşündüğüm konu oldu .
Ekstra olarak adam zorla baba yapiliyor ve sanki bu özgürlük gibi lanse ediliyor aynisi bir kadina yapilsa böyle mi bakacaksiniz ?
Merhaba baski k9nusunda söyle demek istedim evi terk etmeden önce beni duymuyordu emrivaki yapip hast randevu bile almisti inanin cok sancili günlerdi benim icin enazindan suan beni dinliyor hatta haklisin diyor bukadar katiyken böyle olmasi benim için cok iyiEşim baskı yapmıyor diyorsunuz da, gayet güzel psikolojik baskı ve ajitasyon yapıyor yahu. Sanırım baskıdan anladığınız en son yaptığı gibi yarın doktor randevusu aldım, kürtaja gidiyoruz emrivakisi gibi bir şey. Yok bacım yok, hala baskı yapıyor da taktik değiştirmiş. Zorlayarak olmayacağını anlayınca, kendini acındırma, hesap kitapla sizi sindirme yöntemine geçmiş.
İnsanın ekonomik gücü yoksa, çocuk yapmamalı. Bu tartışılması bile abes bir şeydir. Çocuk rızkıyla gelir masalına da inanmam. Öyle olsaydı, açlıktan ölen çocuklar olmazdı. Ama siz aç ve açıkta olan, evine zor ekmek götüren insanlar değilsiniz. İlk çocuğunuzu koleje göndermeyi, her şeyin en iyisini almayı düşünebildiğinize göre, durumunuz aslında bir çok yurdum insanından iyidir. Ha, eğer hiç hamile kalmasaydınız, ikinciyi yapmayalım, varımızı yoğumuzu ilk çocuğumuza harcayalım deme seçeneğiniz elbette vardı. Ama hamilesiniz, açlık sınırında değilsiniz, üstelik siz bu çocuğu istiyorsunuz. O zaman beyefendiye b.k yemek düşüyor tam anlamıyla. Ya çocuğuna baba olacak ya da bırakın defolsun gitsin. Sizi bu ajitasyonlarla boğmasına izin vermeyin. Bu kadar net bir şekilde çocuk istemiyordu ise, zamanında bunu sizinle kesin bir şekilde konuşacak, alınabilecek tüm önlemleri alacaktınız birlikte. Yapmadığına göre, şimdi çenesini kapatıp, sorumluluklarına yoğunlaşsın.
Bir de şeyi anlamadım, boşanmanız durumunda niye oğlu babasız büyüyormuş? Çocukla da mı boşanıyor? Ve istersen odaları ayırırız ama oğlumu benden ayırma ne demek? Amacı sadece oğluyla bir arada olmak mı, yoksa karısıyla mutlu bir yuva mı? Abuk sabuk laflar. Eşinizin yontulması gereken çok konu var da... Umarım sizi en az yoracak, üzecek şekilde tamamlar o süreci. Ve ileride ikinci yavrusunun gözlerine bakarken utanacak.
Cok teşekkürler sağolungüçlü duruşunuz için tebrikler
biliyor musunuz eşiniz şuan karnınızdaki bebeğinden çok fayda görecek belki
doğduğunda ne kadar çok sevecek
büyüğü koleje mi gönderiyordunuz normalde de
eğer hiç başlamadıysa iyi bir devlet okuluna yazdırın
eşin sadece bu konuda haklı birini koleje gönder birini gönderme olmaz
kendine güvenmiyorsa çocuk da koleje başlamadıysa yani hiç gitmediyse
direk devletten başlatın derim
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
he birde küçücük çocuk için bu kolej vs planları çok şaşkınımCok teşekkürler sağolunoglum henüz 4 yasinda okula gitmiyor ben inaniyorum onunla birlik olup var olan paramizi artırabiliriz ki olmadi diyelim ik8si de devlet okulunda okusun benim için hayirli evlat olsunlar inanin bu daha önemli kokejde okutup pahali seyler alip hayirsiz olsa neye yarar ki
Merhaba bu konulari konustuk hatta kendisini bizzat uyardim sevgi ayrimciligi ile ilgili bu ayrimciligi nasil yaparim dedi sadece tek korkusu 2 evladin isteklerine yetisememem malûm evet hayat pahali evet hakli çünkü oglum simdiden piyano gitar istiyor oyun b sayari istiyor daha bircok sey cogunu en kaliteli sekilde aliyoruz şükür tek korkusu ikinci cocukta isteyecek maddi olarak ikisine yetemezsek alamazsak ben kahrolurum diyor ik8si de can birine al birine alma olmaz diyor ama ben de şükür ailemde miras hakkim var onu alip degerlendirecegim sonucta evlatlarim öncelikli. Evet o benim bedenimde diye asla mal degil o can bana emanet bir can peki sizce onun söz hakki olsaydi parcalanarak bedenimden alinmasini tercih eder miydi.asıl o cocugu doğurursanız , çocuga büyük haksızlık olur . eşinizin o cocuga duygusal bir sey besleyecegini sanmıyorum . bosanırsanız görüşmek bile istemeycektir . bosansanızda bosanmasanızda abisi her zaman esinizin gözdesi olacaktır . siz bu travmanın vebalini alabiliyor musunuz ? bu cocuk üzerinde ne etki yaratır nelere yol acar tahmin edebiliyor musunuz ?
ben cocuk yanluşlıkla oldu vs olaylarına inanmıyorum , ve cocuk sizin bedeninizde diye size ait bir mal değil . eşinizinde söz hakkı var . konu sahibinin tamamen haksız olduğunu düşünüyorum . ayrıca kolej cok mu gerekli demişler , arkadaslar iyi bir eğitim için para gerekli , en gerekli seylerden biri .
Söyledim inanin ben nasil hakkimi aliyorsam sen git nasil alirsan al dedim alacak eminim ikinci cocuk sorumluluguna giriyor yavastan ve eşimi taniyorum gidip parasını alacakOğlunu o kadar çok düşünüyorsan ailene kaptırdığın paranı al onunla koleje gönder desenize. Hatta arayın söyleyin ya paramız yok diye karnımdakini öldürmeye çalışıyor oğlunuz, paramızı gönderin diye. Sinir hastası eder bu adam. Nasıl katlanıyorsunuz?
Umarim dediginiz gibidjr ama bana sizi bile gozden çıkaracak kadar bu cocugu istemeyen bir adamin tek derdi maddi gibi gelmiyor.Merhaba bu konulari konustuk hatta kendisini bizzat uyardim sevgi ayrimciligi ile ilgili bu ayrimciligi nasil yaparim dedi sadece tek korkusu 2 evladin isteklerine yetisememem malûm evet hayat pahali evet hakli çünkü oglum simdiden piyano gitar istiyor oyun b sayari istiyor daha bircok sey cogunu en kaliteli sekilde aliyoruz şükür tek korkusu ikinci cocukta isteyecek maddi olarak ikisine yetemezsek alamazsak ben kahrolurum diyor ik8si de can birine al birine alma olmaz diyor ama ben de şükür ailemde miras hakkim var onu alip degerlendirecegim sonucta evlatlarim öncelikli. Evet o benim bedenimde diye asla mal degil o can bana emanet bir can peki sizce onun söz hakki olsaydi parcalanarak bedenimden alinmasini tercih eder miydi.
Merhaba, ellerinize saglik düşüncelerime tercüme olmussunuz bende aynen dediginiz gibi kendi kararimi kabul ettirecek sekilde duyguları zedelemeden eşime de hak vererekten mantikli ortak yol bulmaya çalışıyorum. Ona hak vermedigimi söylersem çocuğa duygusal olarak baglanmayip tersi sevgi gösterebilir o yüzden cok kırmadan konuşuyoruz. Inanin dün oturdu agladi öleyim ki cocugu istemiyor degilim dedi hayat pahali yetenemekten korkuyorum dedi hep cocuk kalmayacaklar guzel yerlere gidip kaliteli giyim isteyecekler iyi bir egitim iyi bir aile kaliteli çevre yaratamazdak sokaklara düşüp tabiri caizse berdus bir hayat yasamalarindan korkuyorum diyor hayata bize insanlara ve oncelikle kendisine saygın cocuklar olsun istiyor bu konularda evet kesinlikle katiliyorum ama kazayla olmus ve suan canli kiyamayiz ikisine elimizden geldigince iyi bir hayat sunmaya çalışacağız bende çalışıyorum esimle ortak calisiyoruz inaniyorum Rabbimde yardim edecekAynen artık iyi bir eğitim almadan iyi yere gelme devri bitti.
Iyi bir eğitim de dershane ve özel öğretmenden geçiyor. Yoksa zor. Anca çocuğunuz üstün veya ileri zekalı olmalı. Bir de yaşamak pahalı. Hemde hiç olmadığı kadar. Özel sektörde çalışan bir kadın eğer ailede bakacak biri yoksa bakıcı tutmalı. Bir bakıcının maaliyeti 3bin. Çoğu artik sigortamı da yatırın diyor. Hakli o konuda.
Iki çocuğun devlet okulunda okuması bile pahalı. Yok kağıt parası yok kurs olursa onun parası yok gezisi osu busu. Özel okullara hiç girmiyorum girsem çıkamam.simdi burada o yorumları yazanları az çok tanıyorum.kimisinin durumu baya iyi. O yüzden rahat yorum yapıyor. Kimisi de asgari ücretten hallice. O da zaten okuyorlar bak benimkiler çok başarılı vs vs diyor. Evet yokluk bazı çocuklara balyoz etkisi yapar onları hırslandırır ve başarı verir. Kimi çocuğu da harcatır. Serseri yapar maalesef. Yani her fakir ailenin çocuğu süper yerlerde olmuyor. Bu bana fakir avuntusu geliyor. Istatistiklere bakarsak çoğu harcanır çok azı kendini kurtarıyor.
Baba adayı bilinçli biri.cocugunun geleceğini düşünüyor. Ama o da anne de biraz suçlu. Madem ikinciyi istemiyordun neden kalıcı bir korunma yapmadınız..
Şimdi çözüme gelirsek baba ikna olmalı. Konu sahibi bebeği aldırsa da bir daha düzelemez çocuğa bağlanmış. Ama bu adamı iskele babası yaparak da olmaz. Yoksa çocuk dediğimiz gibi çok kötü bir çocukluk geçirebilir. Yani burada babayı boşver çatır çatır doğur olayına asla katılmıyorum. O çocuk bir baba isteyecek. Hele de erkek olursa rol model babasını alacak. Baba sevgisi de lazım. O yüzden bence adam ikna edilmeli.
Bir insan eğer ciddi sevgi açlığı ile büyürse ileride çok başarılı da olsa ruhsal durumunu zor toparlıyor. O yüzden baba da güzellikle razı edilmeli. Aynı evde tek taraflı ebeveynlikle o çocuk sağlıklı yetişmez. Vebali ileride büyük olur. Yani konu sahibi babayı da ikna etmeli. Öyle benim çocuğum benim kararım olmaz. O çocuk ikisinin evladı.. ortak çözüm bulunmalı.
Bana da gitme dedi zaten az değil 8 yillik evliyiz 2 sene görüştük 10 senedir birbirimizin hayatindayiz abisiyle iyi bir konusma yapacagim eminim güzel sonuçlar olacak cok sagolunhe birde küçücük çocuk için bu kolej vs planları çok şaşkınım
eşinize bir daha kürtaj vs lafını açtırmayın açarsan yine giderim diyin
gözünüzün önünde hesap yapıp sinirinizi bozmasın
bide hep çocuğuna mı ağladı bu adam size hiç mi üzülmedi
bu arada abiye muhakkak söyleyin otururken kardeşin böyle böyle yapıyor diye
Ben bu görüşü kendi bebegim icin söyledim tecevüz sonrası hamilelik kadin icinde cok buyuk tramva inanin o konudaki birinin tabiki kararina hicbirsey deme hakkim yok ancak ben bebegime kiyamam hele ki sadece maddiyat yonunden onda da guvencem oldugu icin az da olsa rahatimUmarim dediginiz gibidjr ama bana sizi bile gozden çıkaracak kadar bu cocugu istemeyen bir adamin tek derdi maddi gibi gelmiyor.
Ekstra olarak anlamadiginiz su onun suan bir bilinci yok , organlarinin cogu yok, bu kadar duygusal bakmanizi gerektirecek bir sey yok.
Ne bileyim allah esirgesin tecavuz mağduru insanlarda mi bu bakis acisi ile baksin mesela onun soz hakki olsa ölmek ister mi filan ?
Bana saglikli gelmedi bakis acınız
Iyi ki hapla lorunk8yorprezevatif erkekten cok beni rahatsız ettiği için yıllardır hapla korunuyorum . korunma işi tabiki tek taraflı değil ama mesela ben suan hap kullanıyorum ( asla ve asla cocuk istemiyorum evlensem bile ) sevgilimde bunu biliyor , ekstra olarak bu konuyu neden düşünsün ?
yada o prezervatif kullansaydı ben demezdim bir de ertesi gün hapı alayım . bir taraf korunuyorsa diğer taraf ilişkide buna güvenir . zaten ilişki güven üzerine kurulu bir kurum .
ama o kadar cok kadın biliyorum ki kocası hap kullanıyor sanırken kullanmayı bırakıp yanlışlıkla oldu diyen , kadınlara bu konuda hiç güvenmiyorum bu yüzden
Cok teşekkürler sağolunSiz gerçekten güçlü bir kadinsiniz. Tebrik ediyorum. Çocuklarınız çok şanslı
bize de yazın muhakkak :)Bana da gitme dedi zaten az değil 8 yillik evliyiz 2 sene görüştük 10 senedir birbirimizin hayatindayiz abisiyle iyi bir konusma yapacagim eminim güzel sonuçlar olacak cok sagolun
Olabilir. İnsan kendinden olan bebeği bu denli istememezlik etmez, evliyken üstelik.Herifin gerekçesi bana çok saçma geliyor. Normalde böyle şeyler hiç söylemem ama bu herif bir şeyler karıştırıyor olmasın
Arkadaşlar merhaba daha önceki actigim konudan bana yorum yazan arkadaşlar hatirlayacaktir. Kisaca anlatayim 4 yasinda oglum var ve kazayla hamile oldugumu öğrendik eşim maddiyattan ötürü aldiralim diyor oglumuzu koleje ve iyi egitim icin 2. Cocuk olursa ikisine böyle bir gelecek saglayamayiz diyor bende hamileligimden önce ayni fikirdeydim durumlari düzeltirsek ilerde 2. Cocugu düşünürüz diyorduk lakin kazara oldu ve ben asla aldirmak istemiyorum esim bu yoldateksin dedi bende dun rest cektim teksem bosanalim dedim velhasil azonce tekrar konustuk yarin ne yapacagiz dedi özel hastane önerileri sundu bana bana hâlâ dedigi 10 haftaya kadar alınabilinir günah degil ben bu cümleye asla inanmıyorum şuan tam 7 haftalik ve kalp atışlarını duydum kiyamam yapamam esim bugun diyor gec kalmayalim iste karninda suan oglumuzun gelecegini olumsuz yönde gelistirecek bir durum var ya bir insan nasil bunu söyler kizlar ben nasil böyle biriyle evlendim zamaninda gitti çalıştığını ailesine verdi ailesi de onu ortada birakti şimdi çilesini benim karnimdaki çeksin istiyor bu adalet degil kızlar yarin hastaneye gidiyoruz diyor bende boşanalım diyorum kabul etmiyor oglum babasiz mi büyüyecek oglum ne olcak diyor ailene git demeyin annem daha önce bosanirsaniz sen gel ancak çocuğunu birak cocuguna bakmam demişti cok caresizim bi fikirin verin lütfen
Canım bende 45 gün önce boş gebelik diye kürtaj olmak zorunda kaldım çok üzüldüm o canından bir parça sakin aldırmaArkadaşlar merhaba daha önceki actigim konudan bana yorum yazan arkadaşlar hatirlayacaktir. Kisaca anlatayim 4 yasinda oglum var ve kazayla hamile oldugumu öğrendik eşim maddiyattan ötürü aldiralim diyor oglumuzu koleje ve iyi egitim icin 2. Cocuk olursa ikisine böyle bir gelecek saglayamayiz diyor bende hamileligimden önce ayni fikirdeydim durumlari düzeltirsek ilerde 2. Cocugu düşünürüz diyorduk lakin kazara oldu ve ben asla aldirmak istemiyorum esim bu yoldateksin dedi bende dun rest cektim teksem bosanalim dedim velhasil azonce tekrar konustuk yarin ne yapacagiz dedi özel hastane önerileri sundu bana bana hâlâ dedigi 10 haftaya kadar alınabilinir günah degil ben bu cümleye asla inanmıyorum şuan tam 7 haftalik ve kalp atışlarını duydum kiyamam yapamam esim bugun diyor gec kalmayalim iste karninda suan oglumuzun gelecegini olumsuz yönde gelistirecek bir durum var ya bir insan nasil bunu söyler kizlar ben nasil böyle biriyle evlendim zamaninda gitti çalıştığını ailesine verdi ailesi de onu ortada birakti şimdi çilesini benim karnimdaki çeksin istiyor bu adalet degil kızlar yarin hastaneye gidiyoruz diyor bende boşanalım diyorum kabul etmiyor oglum babasiz mi büyüyecek oglum ne olcak diyor ailene git demeyin annem daha önce bosanirsaniz sen gel ancak çocuğunu birak cocuguna bakmam demişti cok caresizim bi fikirin verin lütfen
Eşiniz yavaş yavaş çocuğa alışacaktır.Merhaba, ellerinize saglik düşüncelerime tercüme olmussunuz bende aynen dediginiz gibi kendi kararimi kabul ettirecek sekilde duyguları zedelemeden eşime de hak vererekten mantikli ortak yol bulmaya çalışıyorum. Ona hak vermedigimi söylersem çocuğa duygusal olarak baglanmayip tersi sevgi gösterebilir o yüzden cok kırmadan konuşuyoruz. Inanin dün oturdu agladi öleyim ki cocugu istemiyor degilim dedi hayat pahali yetenemekten korkuyorum dedi hep cocuk kalmayacaklar guzel yerlere gidip kaliteli giyim isteyecekler iyi bir egitim iyi bir aile kaliteli çevre yaratamazdak sokaklara düşüp tabiri caizse berdus bir hayat yasamalarindan korkuyorum diyor hayata bize insanlara ve oncelikle kendisine saygın cocuklar olsun istiyor bu konularda evet kesinlikle katiliyorum ama kazayla olmus ve suan canli kiyamayiz ikisine elimizden geldigince iyi bir hayat sunmaya çalışacağız bende çalışıyorum esimle ortak calisiyoruz inaniyorum Rabbimde yardim edecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?