• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

hiç bir seye yüzde yüz zararsız diyemem . suya bile .
her sey sartlar ve miktara baglıdır . ama kalkıp doğum kontrol hapı kadına ne zararlar veriyor yazarsanız bu yanlıs bir anlatımdır ve aile planlamasının bu kadar kötü olduğu bir ülkede bu sekildeki fikirleri düzeltmemiz gerekir .
ben konu sahibin bebeginin 'yanlıslıkla ' olduğuna inanmıyorum . bu konuda baska da bir sey demyecegim
Diyorum ya ben de kullandım. Hormonlarım düzeldi ama isteksizlik yaptı. 🤷‍♀️
Dediğim şeyi hala savunuyorum. Korunma işi tek taraflı değil, kadın hap kullansın, iğne vurulsun, spiral taktırsın olmadı tüplerini bağlatsın, her ay hamile miyim değil miyim stresi yaşasın ama erkek yan gelsin yatsın. Bir kerede onlar rahatsız olsun biz yan gelip yatalım 😉

Diyorum ya ben de kullandım. Hormonlarım düzeldi ama isteksizlik yaptı. 🤷‍♀️
Dediğim şeyi hala savunuyorum. Korunma işi tek taraflı değil, kadın hap kullansın, iğne vurulsun, spiral taktırsın olmadı tüplerini bağlatsın, her ay hamile miyim değil miyim stresi yaşasın ama erkek yan gelsin yatsın. Bir kerede onlar rahatsız olsun biz yan gelip yatalım 😉
prezevatif erkekten cok beni rahatsız ettiği için yıllardır hapla korunuyorum . korunma işi tabiki tek taraflı değil ama mesela ben suan hap kullanıyorum ( asla ve asla cocuk istemiyorum evlensem bile ) sevgilimde bunu biliyor , ekstra olarak bu konuyu neden düşünsün ?
yada o prezervatif kullansaydı ben demezdim bir de ertesi gün hapı alayım . bir taraf korunuyorsa diğer taraf ilişkide buna güvenir . zaten ilişki güven üzerine kurulu bir kurum .
ama o kadar cok kadın biliyorum ki kocası hap kullanıyor sanırken kullanmayı bırakıp yanlışlıkla oldu diyen , kadınlara bu konuda hiç güvenmiyorum bu yüzden

Bi aile var çocugunu koleje gönderdi paralı okullar şunlar bunlar şimdi çocugu ipsiz sapsız niye ailenin ilgisi yoktu iyi okullara gönderince süper zeki hayırlı evlat olamıyorlar malesef köy okullarında avukat doktor mühendis çıkan çok insan var dereceyle tıp fakültesini kazanıyorlar derme çatma köy okulunda siz ilgili aklı basında birey olduktan sonra ne fark eder ki devlet yada kolej hem sizi tatile gönderecek parası var ama ikinci çocuk için bez alacak parası yok öyle mi

o prezervatif kullansaydı ben demezdim bir de ertesi gün hapı alayım
Maalesef bu çok bilmiş Türk erkekleri için geçerli değil. 🤦‍♀️
Ya son anda kullanıyorlar ya da bu seferlik bunsuz olsun nasılsa bir şey olmaz diyerek yapıyorlar.

Maalesef bu çok bilmiş Türk erkekleri için geçerli değil. 🤦‍♀️
Ya son anda kullanıyorlar ya da bu seferlik bunsuz olsun nasılsa bir şey olmaz diyerek yapıyorlar.

prezervatif görülen bir sey biliyorsunuz değil mi ? hani ne zaman taktığını ya da takıp takmadıgını anlarsınız . ama gündüz saatlerinde aldığınız bi hapı partneriniz görmeyebilir . kandırmıs olan sadece kadın olabiliyor bu sartlarda

prezervatif görülen bir sey biliyorsunuz değil mi ? hani ne zaman taktığını ya da takıp takmadıgını anlarsınız . ama gündüz saatlerinde aldığınız bi hapı partneriniz görmeyebilir . kandırmıs olan sadece kadın olabiliyor bu sartlarda
Tabi canım, öyle kandıran kadın da çok.

ben saglıklı insanlar için konustum , eger rahminde bir sorun varsa başka bir ilacta sorun yaratabilir , şimdi o ilaç kötü mü diyecegiz ?
Ama ben ilaç kötü dedim mi? Bilimi görmezden gelecek kafada değilim şükür. 😃 Herkese uygun değil dedim. Siz genel bir bilgi verince, olası aksi durumları yazdım sadece. Kist çok sık karşılaşılan bir durum üstelik.

Evet bunu bende düşündüm bebek sağlıkla doğsun bu adam ayrım yaparmi acaba sürekli lafını edermi. Sevgisiz davranırımi el kadar bebeğe. Hiç kestiremedim
Yapmaz yazdim ya sana ayni mesele oglum dogdu adam kasılmaktan yüruyemiyordu oglum oldu diye hastaneyi birbirine katti sevincten :işsiz:

Boşan... boşan... boşan... dışında da azcık mantıklı yorumlar yapılsa keşke.

1.) Anladigim kadarıyla konu sahibiinin annesi "buraya gel ama tek gel. Çocugunu bırak" diyor. (Bagrina taş bas da gel demesinden bunu çıkardım şahsen) Yani bu kadin ana evine gidemez. (Babadan cok burdaki anneyi elestresim var o ayri)

2.) Anladigim kadariyla kadinin ekonomik ozgurlugu de yok. Biri ise gir calis demis. Karninda cocuguyla kim kime is verir. Bu ana calisinca oteki cocuga kim bakar vs vs vs sorular. Boyle bir durumda calis.. is bul.. demek yerine siginma evine git dense daha mantikli olur gibi geldi bana.

3.) Adam istemedigini soylemis ve gerekcesini sunmuş. Evet baya gerzekçe bir gerekcesi var ve orasi tartisilmaya çok açık bir konu. Tamaaam.

Şimdi... Kadin zaten ben doguracam istersen bosanabilirsin demis ve esi de bunu reddetmis. Hala kadina bosan ilk iş yrn git dilekceni ver demek de ne bileyim. :kahve:
Neticede plansiz bir gebelik olmus. Herkes ana karnindaki bebege ayni insaniyet duygularla yaklasamayabilir. Kaldi ki biz kadiniz; bir erkekten bir kadin gibi anaç hislerle hareket etmesini bekleyemeyiz. Adam suan şok icinde ve gelecege yonelik korku ve endiseleri var. E tamam, olabilir.

Bakın biz üc kardesiz ve ben son son cocugum. Benim babamda annem bana hamile kaldiginda (plansiz olmus tabi ki) aldiralim demis. Gerekce olarakta yaşımız cok genc bu yasta 2 cocugumuz var zaten 3. Olunca hayatimizi yasayamayacagiz demiş. Bu arada ortancamiz kolik bir bebek oldugu icin iki tarafi da cok yipratmis. Ona rağmen annem babamin aldiralim israrlarina kati suretle karsi cikmis. Ozamana gore ekonomik alim gucleri her ne kadar zayif olsa da dogurmak istemis kadin beni. Ne o babama "beni bosa madem" demis ne de babam ona "bak kadın dogurursan seni bosarim" demis. Yani biri istemis oteki istememis diye kimse bosanalim madem dememiş. Annem bana cok sık aralıklarla "yavrumm iyi ki seni dogurmusum" der. Ve ben bu hikayeyi cocuklugumdan beri bilirim. Bu yasima kadar " bu ne biçim bir baba", "evladini istemeyen baba mi olur" "keske bosasaydin bu adamdan, bu ne cüret" demedim. Babama bu düşüncesinden ve tavrindan dolayi hic bir zaman ne bir kirginlik ne de bir kızgınlık besledim.
Annem babama bazen hala kizar "senin yuzunden ya dogurmasaydim cocugumu" diye. Ben de amaan anne o zamanin sartlari adam korkmus olabilir, fakirlik de varmis. Hem o yasta 3 cocuk...kolay degil derim.

Velhasılkelam sırf bu sebepten dolayi bir evliligi yıkma dusuncesi bana sacma geliyor. Hepimiz insaniz ve yanlış kararlar alabiliriz. Esinizde şuan korku duygusu çok baskin oldugundan ondan duygusal davranmasini beklemek size hayal kirikligi yaşatıyor. Siz bu duruma daha çok duygularınızla o ise sadece mantığıyla yaklaşıyor. Siz onu, o da sizi anlamaya çalışsın. Bu da ancak iletisimle saglanir. Bosanalim da bosanalim demek yerine esinizi karsiniza alın ve güzel güzel konusun bence. Sen bu cocugu her ne kadar istemesen de ben cok istiyorum ve hic bir karar beni bu kararimdan vaz geciremeyecek. Senin korkularini da anliyorum ama sen de beni anla. Bu cocugu aldirirsak bana ömür boyu bir vicdan azabı baki kalacak. Sen benim ömür boyu sürecek olan mutsuz bir hayat yasamama razı gelebilecek misin? Bu cocuk kardes özlemiyle yanıp tutuşuyor. Sirf bu diretmelerin yuzunden biz bu dogmamis cocuktan vaz gecersek, ileri de sen bu cocugun (koleje giden) omuzlarinda da koca bir yuk birakmis olmayacak misin? Ileri de benim vicdan azabim deprestigi bir vakit ben bu cocuga gercekleri anlattigimda bu cocuga sucluluk duygusu yuklemis olmayacak misin? blabla blabla...bu sekilde duygu ve dusuncelerinizi esinizle paylasin. Karsilikli birbirinizi anlamaya calisin. Onu anladiginizi hissettirin. Karsilikli empati kurun. Bagirip cagirip bosanilim demek yerine saglikli iletisim kurmak icin çaba sarf edin. Diyeceklerim bu kadar. Umarim cocuklariniz anasi babasi ayrilmamis, mutlu olan bir aile ortaminda büyür.

Bu arada üyenin diger konularini, adamin genel karakterini vs bilmedigimden sirf bu konusu uzerinden yorum yaptim.

Oğlunuzun geleceği karnınızdakine bağlı öyle mi?
Zerre kadar aklı yok böyle düşünen birinin. Zerrecik yok.
İğrenç ayrıca...

Koca müsveddenizden çok annenize kızmaktayım. Sizi çocuksuz kabul eden o zihniyetteki anne(!) ye

Oğlunuzun geleceği karnınızdakine bağlı öyle mi?
Zerre kadar aklı yok böyle düşünen birinin. Zerrecik yok.
İğrenç ayrıca...

Koca müsveddenizden çok annenize kızmaktayım. Sizi çocuksuz kabul eden o zihniyetteki anne(!) ye
Herifin gerekçesi bana çok saçma geliyor. Normalde böyle şeyler hiç söylemem ama bu herif bir şeyler karıştırıyor olmasın 🤷‍♀️

Israr etmiyor ama suan 7. Haftafayiz ya aklinca hâlâ vaktinin olduğunu dusunuyor ve beni ikna etmeye calisiyor ama asla ikna olmam olamam karnimda can tasiyorum ya nasil kiyarim esime diyorum bak karnimdaki acikiyor benim karnim kaziniyor sekerim düşüyor birseyler yiyorum duruluyor o et parcasi suan ama benimle haberleşiyor ben nasil kıyabilirim
Hala hesap kitap yapıyor diyorsunuz, siz bu konu benim için tamamen kapandı diyerek konuyu tam kapatamamışsınız ki.
Size bebek düşsün diye zarar vereceği bile geldi aklıma

Ya yazmak istemedim ama sizin kocanızın anlayışı kıt. Allah korusun bir hastalık gelir o yaptığı bütün hesapları alır götürür. Cidden saçmalıyor, Allahın verdiğine kafa tutuyor pes!

Arkadaşlar merhaba daha önceki actigim konudan bana yorum yazan arkadaşlar hatirlayacaktir. Kisaca anlatayim 4 yasinda oglum var ve kazayla hamile oldugumu öğrendik eşim maddiyattan ötürü aldiralim diyor oglumuzu koleje ve iyi egitim icin 2. Cocuk olursa ikisine böyle bir gelecek saglayamayiz diyor bende hamileligimden önce ayni fikirdeydim durumlari düzeltirsek ilerde 2. Cocugu düşünürüz diyorduk lakin kazara oldu ve ben asla aldirmak istemiyorum esim bu yoldateksin dedi bende dun rest cektim teksem bosanalim dedim velhasil azonce tekrar konustuk yarin ne yapacagiz dedi özel hastane önerileri sundu bana bana hâlâ dedigi 10 haftaya kadar alınabilinir günah degil ben bu cümleye asla inanmıyorum şuan tam 7 haftalik ve kalp atışlarını duydum kiyamam yapamam esim bugun diyor gec kalmayalim iste karninda suan oglumuzun gelecegini olumsuz yönde gelistirecek bir durum var ya bir insan nasil bunu söyler kizlar ben nasil böyle biriyle evlendim zamaninda gitti çalıştığını ailesine verdi ailesi de onu ortada birakti şimdi çilesini benim karnimdaki çeksin istiyor bu adalet degil kızlar yarin hastaneye gidiyoruz diyor bende boşanalım diyorum kabul etmiyor oglum babasiz mi büyüyecek oglum ne olcak diyor ailene git demeyin annem daha önce bosanirsaniz sen gel ancak çocuğunu birak cocuguna bakmam demişti cok caresizim bi fikirin verin lütfen 🙏🙏

aldırmak eşittir öldürmek . Nasıl günahı olmuyormuş ? Bu vebale girmeyin . Sonra Rabbim bunun günahı sebebiyle oğlunuza bi hastalık bir bela verirse ne yapacaksınız ? Başınıza Allah ın gazabını çekmeyin lütfen . Hayırlısıyla doğurun eşiniz zaten mecburen bakacak . Bakmıyorsa da katil olup ahiretinizi yakmaktansa boşanırsınız eminim ki siz bu vebalden Allah korkusuyla kaçtığınız için Rabbim size yardım edecektir. O nun bir ‘ol’ demesi yeter unutmayın . Önünüze ne kapılar açılır şaşırır şükredersiniz. Dua edin namaz kılın kardeşim 🤲🏼Allah göğsünüze genişlik versin . Unutmayın ki ‘Şeytan sizi fakirlikle korkutur’ Bakara 268. Ayet

asıl o cocugu doğurursanız , çocuga büyük haksızlık olur . eşinizin o cocuga duygusal bir sey besleyecegini sanmıyorum . bosanırsanız görüşmek bile istemeycektir . bosansanızda bosanmasanızda abisi her zaman esinizin gözdesi olacaktır . siz bu travmanın vebalini alabiliyor musunuz ? bu cocuk üzerinde ne etki yaratır nelere yol acar tahmin edebiliyor musunuz ?
ben cocuk yanluşlıkla oldu vs olaylarına inanmıyorum , ve cocuk sizin bedeninizde diye size ait bir mal değil . eşinizinde söz hakkı var . konu sahibinin tamamen haksız olduğunu düşünüyorum . ayrıca kolej cok mu gerekli demişler , arkadaslar iyi bir eğitim için para gerekli , en gerekli seylerden biri .
Sana çok katılıyorum.
Buradaki çoğu fikirlerini beğendiğim üyeler bile istiyorsan doğuracaksın demiş.
Yahu bu çocuğu konu sahibi tek başına mı yaptı ? Tövbe tövbe..
Tabi ki iki ebeveyni var bu çocuğun. Ikisi de karar verecekler. Vermeliler. Ben olsam çocuğun hep istenmeyen çocuk olmasından endişeli olurdum. Ya baba çocuğu hiç benimseyemezse ne olacak? Ya evlat ayrımı yaparsa? O çocuğun vebali kimin boynuna olacak? Buradaki bizler bu sorunları çekmeyeceğiz. Konu sahibi çekecek.

Konu sahibi bebeği istiyorsanız eşinizi ikna yoluna gidin. Buradaki üyeler gibi asarım keserim istediğimi yaparım diye bir yola girerseniz 2. Çocuğunuz ileride zararlı çıkar. Yeterli baba sevgisi alamazsa ne olacak? Burada bencil olun diyenlere bakmayın. Adamı güzellikle ikna etmeye çalışın. Yoksa o çocuğun ileride kallavi travmaları olacak maalesef.

Buradaki çoğu fikirlerini beğendiğim üyeler bile istiyorsan doğuracaksın demiş.
Yahu bu çocuğu konu sahibi tek başına mı yaptı ? Tövbe tövbe..
Tabi ki iki ebeveyni var bu çocuğun. Ikisi de karar verecekler. Vermeliler. Ben istenmeyen çocuk doğursa sonrasından endişeliyim. Ya baba çocuğu hiç benimseyemezse ne olacak? Ya evlat ayrımı yaparsa? O çocuğun vebali kimin boynuna olacak? Buradaki bizler bu sorunları çekmeyeceğiz. Konu sahibi çekecek.

Konu sahibi bebeği istiyorsanız eşinizi ikna yoluna gidin. Buradaki üyeler gibi asarım keserim istediğimi yaparım diye bir yola girerseniz 2. Çocuğunuz ileride zararlı çıkar. Yeterli baba sevgisi alamazsa ne olacak? Burada bencil olun diyenlere bakmayın. Adamı güzellikle ikna etmeye çalışın. Yoksa o çocuğun nur topu gibi travmaları olacak maalesef.
Onu kimse düşünmüyor iste dogurup travmalarla dolu bir çocukluk yasatmak öldürmekten daha iyi bir secenek nasil gelir anlamıyorum. Hemde daha 7 haftalikmis yarim bir bebek bile degil . Bende cok kurtaj destekcisi degilim ama kalkip normal bir bebek öldürülüyor gibi bakilmamali konuya.
Adam cok net bence , boşanmasalar cocuk olsa bile bu cocuga karsi duygusal bir hissi olacagini sanmıyorum.
Cocuk emek gerektiren bir sey basta olmayan sevgi evde zirlayinca hic olmayacak.
Ekstra olarak adamın hakli oldugunu düşünüyorum. Adam cocuguna iyi bir egitim vermek istiyor . Dünya gittikce zor hayatların oldugu yerlere evriliyor bundan sag cikmak icinde en etik yol iyi bir egitim almak cok calismak .
Eskiden köyde vs fakir cocuklar iyi yerlere gelirdi ama son zamanlarda boyle bir sey yok. Cunku eskiden sartlar arasinda simdiki kadar fark yoktu en fakiride en zengini de . Suan teknolojinin gelismesi ile beraber bu makas gittikce aciliyor. Daha da acilacak . Kimse bunun farkinda degil. Kolej olmasa olmaz miymis , olur ama devlet okullarindaki guvenlik sorunlarından herkes bihaber galiba .
Bilmiyorum bu konu benimde kk ile en zit düşündüğüm konu oldu .
Ekstra olarak adam zorla baba yapiliyor ve sanki bu özgürlük gibi lanse ediliyor aynisi bir kadina yapilsa böyle mi bakacaksiniz ?

Back