- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.779
- 528
Diyorum ya ben de kullandım. Hormonlarım düzeldi ama isteksizlik yaptı.hiç bir seye yüzde yüz zararsız diyemem . suya bile .
her sey sartlar ve miktara baglıdır . ama kalkıp doğum kontrol hapı kadına ne zararlar veriyor yazarsanız bu yanlıs bir anlatımdır ve aile planlamasının bu kadar kötü olduğu bir ülkede bu sekildeki fikirleri düzeltmemiz gerekir .
ben konu sahibin bebeginin 'yanlıslıkla ' olduğuna inanmıyorum . bu konuda baska da bir sey demyecegim
prezevatif erkekten cok beni rahatsız ettiği için yıllardır hapla korunuyorum . korunma işi tabiki tek taraflı değil ama mesela ben suan hap kullanıyorum ( asla ve asla cocuk istemiyorum evlensem bile ) sevgilimde bunu biliyor , ekstra olarak bu konuyu neden düşünsün ?Diyorum ya ben de kullandım. Hormonlarım düzeldi ama isteksizlik yaptı.
Dediğim şeyi hala savunuyorum. Korunma işi tek taraflı değil, kadın hap kullansın, iğne vurulsun, spiral taktırsın olmadı tüplerini bağlatsın, her ay hamile miyim değil miyim stresi yaşasın ama erkek yan gelsin yatsın. Bir kerede onlar rahatsız olsun biz yan gelip yatalım
Maalesef bu çok bilmiş Türk erkekleri için geçerli değil.o prezervatif kullansaydı ben demezdim bir de ertesi gün hapı alayım
karninda suan oglumuzun gelecegini olumsuz yönde gelistirecek bir durum var
Maalesef bu çok bilmiş Türk erkekleri için geçerli değil.
Ya son anda kullanıyorlar ya da bu seferlik bunsuz olsun nasılsa bir şey olmaz diyerek yapıyorlar.
Tabi canım, öyle kandıran kadın da çok.prezervatif görülen bir sey biliyorsunuz değil mi ? hani ne zaman taktığını ya da takıp takmadıgını anlarsınız . ama gündüz saatlerinde aldığınız bi hapı partneriniz görmeyebilir . kandırmıs olan sadece kadın olabiliyor bu sartlarda
Ama ben ilaç kötü dedim mi? Bilimi görmezden gelecek kafada değilim şükür.ben saglıklı insanlar için konustum , eger rahminde bir sorun varsa başka bir ilacta sorun yaratabilir , şimdi o ilaç kötü mü diyecegiz ?
Yapmaz yazdim ya sana ayni mesele oglum dogdu adam kasılmaktan yüruyemiyordu oglum oldu diye hastaneyi birbirine katti sevinctenEvet bunu bende düşündüm bebek sağlıkla doğsun bu adam ayrım yaparmi acaba sürekli lafını edermi. Sevgisiz davranırımi el kadar bebeğe. Hiç kestiremedim
Herifin gerekçesi bana çok saçma geliyor. Normalde böyle şeyler hiç söylemem ama bu herif bir şeyler karıştırıyor olmasınOğlunuzun geleceği karnınızdakine bağlı öyle mi?
Zerre kadar aklı yok böyle düşünen birinin. Zerrecik yok.
İğrenç ayrıca...
Koca müsveddenizden çok annenize kızmaktayım. Sizi çocuksuz kabul eden o zihniyetteki anne(!) ye
Hala hesap kitap yapıyor diyorsunuz, siz bu konu benim için tamamen kapandı diyerek konuyu tam kapatamamışsınız ki.Israr etmiyor ama suan 7. Haftafayiz ya aklinca hâlâ vaktinin olduğunu dusunuyor ve beni ikna etmeye calisiyor ama asla ikna olmam olamam karnimda can tasiyorum ya nasil kiyarim esime diyorum bak karnimdaki acikiyor benim karnim kaziniyor sekerim düşüyor birseyler yiyorum duruluyor o et parcasi suan ama benimle haberleşiyor ben nasil kıyabilirim
Arkadaşlar merhaba daha önceki actigim konudan bana yorum yazan arkadaşlar hatirlayacaktir. Kisaca anlatayim 4 yasinda oglum var ve kazayla hamile oldugumu öğrendik eşim maddiyattan ötürü aldiralim diyor oglumuzu koleje ve iyi egitim icin 2. Cocuk olursa ikisine böyle bir gelecek saglayamayiz diyor bende hamileligimden önce ayni fikirdeydim durumlari düzeltirsek ilerde 2. Cocugu düşünürüz diyorduk lakin kazara oldu ve ben asla aldirmak istemiyorum esim bu yoldateksin dedi bende dun rest cektim teksem bosanalim dedim velhasil azonce tekrar konustuk yarin ne yapacagiz dedi özel hastane önerileri sundu bana bana hâlâ dedigi 10 haftaya kadar alınabilinir günah degil ben bu cümleye asla inanmıyorum şuan tam 7 haftalik ve kalp atışlarını duydum kiyamam yapamam esim bugun diyor gec kalmayalim iste karninda suan oglumuzun gelecegini olumsuz yönde gelistirecek bir durum var ya bir insan nasil bunu söyler kizlar ben nasil böyle biriyle evlendim zamaninda gitti çalıştığını ailesine verdi ailesi de onu ortada birakti şimdi çilesini benim karnimdaki çeksin istiyor bu adalet degil kızlar yarin hastaneye gidiyoruz diyor bende boşanalım diyorum kabul etmiyor oglum babasiz mi büyüyecek oglum ne olcak diyor ailene git demeyin annem daha önce bosanirsaniz sen gel ancak çocuğunu birak cocuguna bakmam demişti cok caresizim bi fikirin verin lütfen
Sana çok katılıyorum.asıl o cocugu doğurursanız , çocuga büyük haksızlık olur . eşinizin o cocuga duygusal bir sey besleyecegini sanmıyorum . bosanırsanız görüşmek bile istemeycektir . bosansanızda bosanmasanızda abisi her zaman esinizin gözdesi olacaktır . siz bu travmanın vebalini alabiliyor musunuz ? bu cocuk üzerinde ne etki yaratır nelere yol acar tahmin edebiliyor musunuz ?
ben cocuk yanluşlıkla oldu vs olaylarına inanmıyorum , ve cocuk sizin bedeninizde diye size ait bir mal değil . eşinizinde söz hakkı var . konu sahibinin tamamen haksız olduğunu düşünüyorum . ayrıca kolej cok mu gerekli demişler , arkadaslar iyi bir eğitim için para gerekli , en gerekli seylerden biri .
Onu kimse düşünmüyor iste dogurup travmalarla dolu bir çocukluk yasatmak öldürmekten daha iyi bir secenek nasil gelir anlamıyorum. Hemde daha 7 haftalikmis yarim bir bebek bile degil . Bende cok kurtaj destekcisi degilim ama kalkip normal bir bebek öldürülüyor gibi bakilmamali konuya.Buradaki çoğu fikirlerini beğendiğim üyeler bile istiyorsan doğuracaksın demiş.
Yahu bu çocuğu konu sahibi tek başına mı yaptı ? Tövbe tövbe..
Tabi ki iki ebeveyni var bu çocuğun. Ikisi de karar verecekler. Vermeliler. Ben istenmeyen çocuk doğursa sonrasından endişeliyim. Ya baba çocuğu hiç benimseyemezse ne olacak? Ya evlat ayrımı yaparsa? O çocuğun vebali kimin boynuna olacak? Buradaki bizler bu sorunları çekmeyeceğiz. Konu sahibi çekecek.
Konu sahibi bebeği istiyorsanız eşinizi ikna yoluna gidin. Buradaki üyeler gibi asarım keserim istediğimi yaparım diye bir yola girerseniz 2. Çocuğunuz ileride zararlı çıkar. Yeterli baba sevgisi alamazsa ne olacak? Burada bencil olun diyenlere bakmayın. Adamı güzellikle ikna etmeye çalışın. Yoksa o çocuğun nur topu gibi travmaları olacak maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?