Yazdıklarınızı baştan sona okumadan cevap veriyorum, ben size 'Ayy, cinselliğin ne önemi var canım? Kardeş kardeş yatsınlar yatakta' mı demişim? Evet adam şu an o metresin yanında, ama sizce metresine değer veriyor mu? Onu nikahına geçirir mi? Kaç erkek tanıdınız hayatınızda hayat kadınlarına saygı duyan? Eğer kadınlar kocaları tarafından yalnızca cinsel çekimleri sayesinde değer görselerdi bugün dünyada en büyük değeri hayat kadınları, striptizciler, ve p.rno yıldızlarının görmesi gerekirdi öyle değil mi? Sorsanıza bir etrafınızdaki erkeklere kaçı o kadınları dikkate alır, onlara saygı duyar, onlarla evlenir?
Burada sorun adamın karısını aldatması değil. Sorun adamın karısını aldatmaya karısının haberi olduğu halde devam etmesi, bir de üstüne pişkin pişkin 'Ya bana zaman ver, daha cinselliğe doyamadım, yarın yine onun yanına gidiyorum' deyip, metresinin yanına gitmeye devam etmesi. Üzgünüm ama bu karısına saygı duyan, ona değer veren kaybetme korkusu olan erkek hareketi değil. Adamda biraz kaybetme korkusu olsaydı karısı durumu öğrendikten sonra ayaklarına kapanır, onu affetmesi için yalvarırdı. Bir daha da bu meseleyi açmaya dahi cesaret edemezdi. Ama adam bunların hiçbirini yapmıyor çünkü kadının duygularına değer vermiyor, onu kaybetmekten zerre korkmuyor tam da şu 'Aman bacım, kocanı ne yaparsa yapsın bırakma; git gecelik giy, onun geyşası ol' zihniyetinden dolayı. adam biliyor ki ne yaparsa yapsın karısı ona kul köle olacak, niye aldatmasın bana bir söylesene? Oysaki bu kadına güçlü durması, kendini ezdirmemesi salık verilse ve bu kadın da öyle dursa kocasının karşısına geçip 'Bana böyle davramazsın, ben kendi değerimin farkındayım, o kadını hemen bırakıyorsun' dese bu adam şu an o kadının koynunda yatıyor olmazdı, karısının ayaklarına kapanmış 'Lütfen beni affet, çocuğum bensiz büyümesin' diye yalvarıyor olurdu. Umarım meramımı anlatabilmişimdir.