- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
- Konu Sahibi flowersgarden
konu sahibi hiç yazmadı galiba, son durum ne merak ettimbilmiyorumkismile
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tekrar merhabalar,
arkadaşlar eşim bana dün telefon etti. bu arada ben bir işim olduğu için annemlerde kalıyorum. yani malum sebepten gelmedim. eşim dün telefonda benden ağzıma patlatacakmış ya o ladı için özür diledi. ama annenin evine git lafı için özür dilemedi. ne varmış ki bunda. onun mantığına göre. ben olayın olduğu gün sabah belki kalırım bir gün demiştim. o git orda kalda kavga etmeyelim demek istemiş kendi mantığına göre. ama bana sen bu gece kal demedi ki!!! git bir hafta annenlerde kal dedi. lafı kendisi hangi mantıkla söylediyse benimde onu anlamamı istiyo ama ben ona ne olursa olsun kavga de etsek bana bunu söylememesi gerektiğini söyledim. gider dışarda 1-2 saat dolaşırsın sinirini atarsın evine gelirsin dedim. annenin evine git demezsin dedim. bilmiyorumki yanlışmı düşünüyorum. iletişim çok önemli o ne söylüyor ben ne anlıyorum ben ne söylüyorum o ne anlıyor. hala kırgınım ama fazla uzatmak da istemiyorum. telefonda konuştuk yüzyüze konuşmadık daha annemlerde olduğum için geldi annemlere ama kalabalıkta ne konusabilirsin. eve gidince tekrar bu konunun beni ne kadar üzdüğünü ona bunu hiç yakıştıramdığımı bir arkadaşımızın dediği gibi ifade edeceğim. ama kırgınlığım ne zaman geçer bende bilmiyorum.
Punchshe cok güzel bir yorum yapmissin canim eline beynine saglik, konu sahibi sendeki ricam tekrar dikkatli ve her kelimesini icine sindirerek bir daha oku, cok güzel bir bakis acisindan sana hatani anlatiyor.
Evlilikte olur ufak tefek seyler, ama ben bile Almanya`da yetistigim halde toplum icinde eger esim birseye karar vermis ise onun dogrultusunda hareket etmeyi yeglerim. Ona saygidanki aslinda feministlerin önde gideniyim.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. 4. gündeyiz. ben hala konuşmuyorum eşimle. yüzüne bile bakmıyorum. dün akşam eve gelince neden telefonları açmıyosun dedi. bende hiç sesimi çıkarmadım. ne bekliyosun bilmiyorumki dedi. özür dilemesini beklediğimin hala farkında değil. ya inadından yada anlamamazlıktan geliyor. ben hala konuşmuyorum. onun derdini ben biliyorum. bazen şu pahalı filan derim aldırmam hesap yaparım ama bizim iyiliğimiz için. oda hesabını hiç ama hiç bilmez. o anda ben hesap yapmışımda taksi parasını düşünmüşüm böyle zor bir zamanda. halbuki ben ordan otobüsle kayınvalidelere rahat gidilebildiğini biliyodum. o yol filanda bilmez. orda bıraksan kaybolur. derdi ben taksi parasını düşünmüşüm. onun zor günüde onu anlamamışım. anlamamış olsam taksi çağırıp yoldan onu alıp taaa nerelere götürmezdim. artı hastanede o kadar koşuşturmazdım. kızı var oğlu var derdim beklerdim. dün kayınvalideme telefon açıp anlattım durumu. aaa dedi. ben konusurum onunlla dedi. kayınvalidem konusupta özür dileyecekse hiç dilemesin daha iyi. ben sadece durumu bilsinler istedim. benim tersimi inadımı görmesin dedim.. hep yumusak tarafımı görüyorlar. valla ne olacak bilmiyorum.
teşekkür ederim canım :)
biz kadınlar bazen hem sinirlenince hemde duygusallaşınca olaylara sadece kendi çerçevemizden bakıyoruz biz böyle demeyiz biz böyle yapmayız diye ama erkekler bizimle aynı çerçeveden bakmıyor.. o yüzden onlarında bakış açısını düşünmek gerekir ki daha kolay anlaşabilelim
birde bekar arkadaşlar hemen fevri cevaplar vermişler
bekara koca boşamak kola diye bir laf vardır ya konuya cuk diye oturdu derim bayanssulusmileopuyorumnanaktan
evet cnm katılıyorum sana insan yasamayınca anlamıyor...kesin cevaplar vermek kolay...
"bende gitmek istedim sen bebek ile kal. Imdi ağlar filan dedi. Bende dayanamadım aradım merak ettim bekle bende geliyorum dedim. Taksi ile gideceğini söyledi . Bizde kayınvalidemlere gidecektik. Ben buradan otobüsler geçiyor onlara binebiliriz dedim. Dayısı da otobüs taksi fark etmez gideriz dedi. Eşimde taksiye binelim dedi. Ben otobüse binelim dedim diye çok sinirlendi..." vesaire demişsin...öncelikle olayları tüm ayrıntılarıyla anlatmışsınız bu da anlamamızı kolaylaştırıyor.dost acı söyler; bu şekilde söylüyorsam sen bir şeyi fark et diye lütfen olumsuz yorumlarla kendini negatif etkileme.öncelikle yazdığın olay anlatımından alıntıladığım kadarıyla; eşin bebekle kal demiş sen kendi istediğini yapmış inatla hastaneye gitmişsin merak etmişsindir olabilir, hastanede her şeye müdahil olmuşsun öne atmışsın kendini yardımcı olmak istiyorsundur bu da olabilir, fakat yetmemiş üstüne üstlük eşin taksiyle gidelim demiş otobüs diye tutturmuşsun! Kusura bakma ama bu kendi dediğim olsun hareketlerin, bağımsız ve uyumsuz söz ve hallerin eşine tak etmiş olabilir: Bir an bile dinlememişsin eşini ve bunu çok belli ederek yapmışsın ki muhtemelen gündelik hayatında da hep böylesin. Aslında kötü niyetli değilsin farkındalık ve bilinçle yapmıyorsun niyetin iyi ve güzel yardımcı olmak onun hayatını kolaylaştırmak istiyorsun ama: Anlayışlı ol senin dominant karakterin kolay değil eşin için; eşine eş gibi ol anne gibi olma: Ama bu onun sana saygısızlığını asla haklı göstermez anladığım kadarıyla senin kişilik ve karakterin yönetici seninle bunları konuşup anlaşmaya varmaya çalışabilirdi. Seni inciterek izler bırakması doğru değil. Belki sen de biraz olsun ona uyum sağlamalı kendinden taviz vermeden onu dinlemeli onunla onun duygu ve düşüncelerini de göz önünde bulundurarak konuşmalısın. Siz artık bir çiftsiniz her şeye birlikte karar verin biraz onun biraz senin dediğin olsun inatla kendi istediklerini yaptırmaya zorlama! Ha bizim evliliğimiz de olmuyor mu böyle şeyler olmaz mı ben de yapmıyor muyum elimizde değil yapıyoruz ama onların bizi anlamasını beklediğimiz kadar biz de onları anlamalıyız! Inşallah senin için her şey güzel ve iyi olur.sevgiler
ay acaba sen o halde taksi parasını düşünüyosun mu demek istedi, gerçi derdi neyse ne, bu sözlerini davranışını haklı çıkarmaz ama...