• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bana annenin evine git dedi:( ne yapayım?

konu sahibi hiç yazmadı galiba, son durum ne merak ettimbilmiyorumkismile

gözün üstünde kaşın var misali ufak bir sebepten kavga.
Allah sabır versin, bütün bu yaptıklarınız karşısında böyle bir tepki,insanın çok zoruna gider.

Erkekler ortamda bir başka erkek daha olduğu zaman özellikle para mevzusu içeren konularda eşlerinin konuşmalarından müdahale etmelerinden hoşlanmazlar bunu onur kırıcı bir durumolarak görürler..
o kendisini dayısının yanında küçük düşmüş gibi hissetmiştir ve sen neden herşeye karışıyosun burda ben varım ben düşünebilirim herhalde mantığıyla hareket etmiştir.
asla yanlış anlaşılmasın erkeğin yaptığı tavrı haklı bulmuyorum ama en azından anlayabilmeniz açısından yazıyorum..
erkekler kadının bir kademe daha arkalarında olmak isterler kendilerini onların önünde çaresiz hissetmekten nefret ederler..
e onca insan var
birde başka bir erkek var..
sen neden karışıyosun ben hallederim..
üstelik böyle bir günde insan otobüsü hiç teklif edermi

adamın düşünceleri bunlar..
bunun yanı sıra belki babasının hastalığı ile ilgili sizin bilmediiğiniz ailevi birşey biliyordur..
gerginlik
korku
sonuçta babası
hepsini hesaba katın

ona kızmakta haklısınız
küs kalmaktada haklısınız bir süre iletişimi pasif olarak gerçekleştirin sonra birbirinize ihtiyacınız olduğunuzu zaten hissedeceksiniz
özür dilemesini istemek aslında erkeği sizden uzağa götürebilir ama kırgın olduğunuzu eşinize hiç öyle dayakçı kocalığı yakıştıramadığınızı evet o anda o telaş içinde yanlış bir cümle kurmuş olabileceğinizi ama zaten birbirinizi kollamak için evli olduğunuzu söyleyin..
o anda aklınıza geln ilk çözümün o olduğunu eşinizin o anda üzüntü dolayısı ile kafasının karışık olabileceğinden endişe ettiğinizi söyleyin..
sadece o anda seni korumacı içgüdümle o ortamdan çıkarmayı düşündüm deyin
benim çin bunun nasıl olduğunun uçakla taksiyle minübüsle hiç farketmediğinin önemini vurgulayın

eğer hastaneye gidecek araba bulamasaydınız ulaşmak için yürüyerek bile gideblirdiniz sağlığın herşeyden daha önemli olduğunu söyleyin..
ve o an cebinde paran varmı bilemedim sağlık hastalık bu planla gelmiyoki bi koşu merakla oraya gittiğinizi söyleyin..
kırdıysanız bunun için önce siz özür dileyin ve
ardından kendisine size böyle basit bir nedenden dolayı böyle bir hareket sergilemek istediği için çok kırgın olduğunuzu bu konuşmayı hiç bir zaman unutmayacağınızı söyleyin..
onu hiç böyle tanımadığınızı ve böyle konuşmaları ona yakıştıramadığınızı söyleyin..

herzaman beklemek doğru çözüm değildir oda sizden bekliyordur..
ve siz konuşmadıkça sizin bu hareketinizi benim orda babam hasta kadın ne derdinde diye yorumlayarak kafasında daha çok büyütüyordur..

önce onun yanlış anlamasınıı çözüp ( sırf onun yanlış anlaması giderilsin diye özür dileyin, merak etmeyin böyle bir konuşm içinde ki özür sizi düşürmez yüceltir) daha sonra kırgınlığınızı belirtin..
ayrıca böyle durumlarda eğer eşiniz yanağını okşamanıza izin verirse yanağını okşayın bu ona ne kadar samimi olduğunuzu hissettirecektir..
aynı şey senin başına gelseydi ben neyapardım sizler benim ailemsiniz hepinizi bir parçam gibi seviyorum öyle birşey düşündüğümü naısl düşünebilirsin deyin..

tekrar merhabalar,
arkadaşlar eşim bana dün telefon etti. bu arada ben bir işim olduğu için annemlerde kalıyorum. yani malum sebepten gelmedim. eşim dün telefonda benden ağzıma patlatacakmış ya o ladı için özür diledi. ama annenin evine git lafı için özür dilemedi. ne varmış ki bunda. onun mantığına göre. ben olayın olduğu gün sabah belki kalırım bir gün demiştim. o git orda kalda kavga etmeyelim demek istemiş kendi mantığına göre. ama bana sen bu gece kal demedi ki!!! git bir hafta annenlerde kal dedi. lafı kendisi hangi mantıkla söylediyse benimde onu anlamamı istiyo ama ben ona ne olursa olsun kavga de etsek bana bunu söylememesi gerektiğini söyledim. gider dışarda 1-2 saat dolaşırsın sinirini atarsın evine gelirsin dedim. annenin evine git demezsin dedim. bilmiyorumki yanlışmı düşünüyorum. iletişim çok önemli o ne söylüyor ben ne anlıyorum ben ne söylüyorum o ne anlıyor. hala kırgınım ama fazla uzatmak da istemiyorum. telefonda konuştuk yüzyüze konuşmadık daha annemlerde olduğum için geldi annemlere ama kalabalıkta ne konusabilirsin. eve gidince tekrar bu konunun beni ne kadar üzdüğünü ona bunu hiç yakıştıramdığımı bir arkadaşımızın dediği gibi ifade edeceğim. ama kırgınlığım ne zaman geçer bende bilmiyorum.

onu pişman etmekte senin tutumun çok önemli yapıcı eleştiri yaparsan eşin kendini toparlar yıkıcı eleştiri yaparsan kendisini dağıtır
olabildiğince sinirleri germedne kırgın olduğunu kenara koy ama bunu hiç br zaman ona unutturma

bence annenlere gitmeyecektin. çok istiyrosan sen git annene ben evimden çıkmam diyecektin. valla ben öyle yapıyordum şimdi azıcık tirip yapsın hadi yürü anacığına diyorum şakayla karışık ne işim var benim yuvam burası diyor. bağırsakta tartışsakta evden dışarıya adım atmayız biz o yüzden olsa gerek çok çabuk barışırız oturur konuşuruz sonra.

Punchshe cok güzel bir yorum yapmissin canim eline beynine saglik, konu sahibi sendeki ricam tekrar dikkatli ve her kelimesini icine sindirerek bir daha oku, cok güzel bir bakis acisindan sana hatani anlatiyor.
Evlilikte olur ufak tefek seyler, ama ben bile Almanya`da yetistigim halde toplum icinde eger esim birseye karar vermis ise onun dogrultusunda hareket etmeyi yeglerim. Ona saygidanki aslinda feministlerin önde gideniyim.

sen herkesden çok koştur ondan sonra bide dayak yiiceğini duy ben bu erkekleri anlamıyorum artık yaa karı m yoruldu tek koşturan oydu hala beni düşünüyo yorgun artgın otobüsle gitcez diye taksiyle gidelim dese sana ben seni düşünüyorum dese ölürmü gururundan allahım sen bu erkeklere akıl fikir ihsan eyle yarabbimmmmm

tekrar merhabalar,
arkadaşlar eşim bana dün telefon etti. bu arada ben bir işim olduğu için annemlerde kalıyorum. yani malum sebepten gelmedim. eşim dün telefonda benden ağzıma patlatacakmış ya o ladı için özür diledi. ama annenin evine git lafı için özür dilemedi. ne varmış ki bunda. onun mantığına göre. ben olayın olduğu gün sabah belki kalırım bir gün demiştim. o git orda kalda kavga etmeyelim demek istemiş kendi mantığına göre. ama bana sen bu gece kal demedi ki!!! git bir hafta annenlerde kal dedi. lafı kendisi hangi mantıkla söylediyse benimde onu anlamamı istiyo ama ben ona ne olursa olsun kavga de etsek bana bunu söylememesi gerektiğini söyledim. gider dışarda 1-2 saat dolaşırsın sinirini atarsın evine gelirsin dedim. annenin evine git demezsin dedim. bilmiyorumki yanlışmı düşünüyorum. iletişim çok önemli o ne söylüyor ben ne anlıyorum ben ne söylüyorum o ne anlıyor. hala kırgınım ama fazla uzatmak da istemiyorum. telefonda konuştuk yüzyüze konuşmadık daha annemlerde olduğum için geldi annemlere ama kalabalıkta ne konusabilirsin. eve gidince tekrar bu konunun beni ne kadar üzdüğünü ona bunu hiç yakıştıramdığımı bir arkadaşımızın dediği gibi ifade edeceğim. ama kırgınlığım ne zaman geçer bende bilmiyorum.

bana eşin samimi geldi, yani diğer laf için özür dilediyse bunun içinde özür dilerdi, yani ağzına yapışmaz ya 2. özürü dilemek
nasılsa annesine gitcekti diye düşündü herhalde
bence daha fazla uzatmayın, hatasınıda anlamış, muhtemelen senin bu lafa neden bu kadar kırıldığınıda anlamış bence aynı şeyi yapmaz bi daha
bence barışın artık ya, arayı soğutmayın fazla, tadında bırakın yani küslüğü, bu konuyuda bi daha açmayın derim, bu konuyu tekrar açmamanız çok önemli, uzamaması için, uzadıkça gereksiz yere bi gerginlik, gereksiz yere sakız gibi uzaması gibi bişey olcak çünkü
bence evine dön artık, yavaş yavaş normal hayatınıza dönünün derim ben

Punchshe cok güzel bir yorum yapmissin canim eline beynine saglik, konu sahibi sendeki ricam tekrar dikkatli ve her kelimesini icine sindirerek bir daha oku, cok güzel bir bakis acisindan sana hatani anlatiyor.
Evlilikte olur ufak tefek seyler, ama ben bile Almanya`da yetistigim halde toplum icinde eger esim birseye karar vermis ise onun dogrultusunda hareket etmeyi yeglerim. Ona saygidanki aslinda feministlerin önde gideniyim.

teşekkür ederim canım :)
biz kadınlar bazen hem sinirlenince hemde duygusallaşınca olaylara sadece kendi çerçevemizden bakıyoruz biz böyle demeyiz biz böyle yapmayız diye ama erkekler bizimle aynı çerçeveden bakmıyor.. o yüzden onlarında bakış açısını düşünmek gerekir ki daha kolay anlaşabilelim

birde bekar arkadaşlar hemen fevri cevaplar vermişler
bekara koca boşamak kola diye bir laf vardır ya konuya cuk diye oturdu derim bayanssulusmileopuyorumnanaktan

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. 4. gündeyiz. ben hala konuşmuyorum eşimle. yüzüne bile bakmıyorum. dün akşam eve gelince neden telefonları açmıyosun dedi. bende hiç sesimi çıkarmadım. ne bekliyosun bilmiyorumki dedi. özür dilemesini beklediğimin hala farkında değil. ya inadından yada anlamamazlıktan geliyor. ben hala konuşmuyorum. onun derdini ben biliyorum. bazen şu pahalı filan derim aldırmam hesap yaparım ama bizim iyiliğimiz için. oda hesabını hiç ama hiç bilmez. o anda ben hesap yapmışımda taksi parasını düşünmüşüm böyle zor bir zamanda. halbuki ben ordan otobüsle kayınvalidelere rahat gidilebildiğini biliyodum. o yol filanda bilmez. orda bıraksan kaybolur. derdi ben taksi parasını düşünmüşüm. onun zor günüde onu anlamamışım. anlamamış olsam taksi çağırıp yoldan onu alıp taaa nerelere götürmezdim. artı hastanede o kadar koşuşturmazdım. kızı var oğlu var derdim beklerdim. dün kayınvalideme telefon açıp anlattım durumu. aaa dedi. ben konusurum onunlla dedi. kayınvalidem konusupta özür dileyecekse hiç dilemesin daha iyi. ben sadece durumu bilsinler istedim. benim tersimi inadımı görmesin dedim.. hep yumusak tarafımı görüyorlar. valla ne olacak bilmiyorum.

canları kavga istiyor baska bişey değil...tamam babasına panik yapmış ama baktılarki hiçbişeyyok strese ne gerek var...

herkezin maddi durumu olanakları farklı o anda onu düşünüp demişsin sonucta otobüse binelim diye...

bu erkekler hep böle aynı benim eşim işte sinirliyse agzını bile açamayacaksın..yilik yaramıyor canım benim boşver üzme kendinial karsına konus kötü niyetle demedim öyle kırdın beni bi özür bekledim senden de mesela:olmaz:

teşekkür ederim canım :)
biz kadınlar bazen hem sinirlenince hemde duygusallaşınca olaylara sadece kendi çerçevemizden bakıyoruz biz böyle demeyiz biz böyle yapmayız diye ama erkekler bizimle aynı çerçeveden bakmıyor.. o yüzden onlarında bakış açısını düşünmek gerekir ki daha kolay anlaşabilelim

birde bekar arkadaşlar hemen fevri cevaplar vermişler
bekara koca boşamak kola diye bir laf vardır ya konuya cuk diye oturdu derim bayanssulusmileopuyorumnanaktan

evet cnm katılıyorum sana insan yasamayınca anlamıyor...kesin cevaplar vermek kolay...

evet cnm katılıyorum sana insan yasamayınca anlamıyor...kesin cevaplar vermek kolay...

kesinlikle katılıyorum insan yaşamayınca anlamıyor
bende evlenmeden önce asardım keserdim biçerdim
ama kader bu ya üyük konuştuğum bütün lafları yedim yapmam asla dediklerim hep başıma geldi
kaynanamla oturmam asla dedim kaynanamla oturuyorum bak şimdi..
üstelik kader öyleki eşimde bende ayrı eve çıkmak ister duruma geldik ama şartlar bizi mahkum ediyor ayrılamıyorz mecburen oturuyoruz maddi durumumuz yok..:gitme:

"bende gitmek istedim sen bebek ile kal. imdi ağlar filan dedi. bende dayanamadım aradım merak ettim bekle bende geliyorum dedim. taksi ile gideceğini söyledi . bizde kayınvalidemlere gidecektik. ben buradan otobüsler geçiyor onlara binebiliriz dedim. dayısı da otobüs taksi fark etmez gideriz dedi. eşimde taksiye binelim dedi. ben otobüse binelim dedim diye çok sinirlendi..." vesaire demişsin...Öncelikle olayları tüm ayrıntılarıyla anlatmışsınız bu da anlamamızı kolaylaştırıyor.Dost acı söyler; bu şekilde söylüyorsam sen bir şeyi fark et diye lütfen olumsuz yorumlarla kendini negatif etkileme.Öncelikle yazdığın olay anlatımından alıntıladığım kadarıyla; eşin bebekle kal demiş sen kendi istediğini yapmış inatla hastaneye gitmişsin merak etmişsindir olabilir, hastanede her şeye müdahil olmuşsun öne atmışsın kendini yardımcı olmak istiyorsundur bu da olabilir, fakat yetmemiş üstüne üstlük eşin taksiyle gidelim demiş otobüs diye tutturmuşsun! Kusura bakma ama bu kendi dediğim olsun hareketlerin, bağımsız ve uyumsuz söz ve hallerin eşine tak etmiş olabilir: bir an bile dinlememişsin eşini ve bunu çok belli ederek yapmışsın ki muhtemelen gündelik hayatında da hep böylesin. Aslında kötü niyetli değilsin farkındalık ve bilinçle yapmıyorsun niyetin iyi ve güzel yardımcı olmak onun hayatını kolaylaştırmak istiyorsun ama: Anlayışlı ol senin dominant karakterin kolay değil eşin için; eşine eş gibi ol anne gibi olma: ama bu onun sana saygısızlığını asla haklı göstermez anladığım kadarıyla senin kişilik ve karakterin yönetici seninle bunları konuşup anlaşmaya varmaya çalışabilirdi. Seni inciterek izler bırakması doğru değil. Belki sen de biraz olsun ona uyum sağlamalı kendinden taviz vermeden onu dinlemeli onunla onun duygu ve düşüncelerini de göz önünde bulundurarak konuşmalısın. SİZ ARTIK BİR ÇİFTSİNİZ her şeye birlikte karar verin biraz onun biraz senin dediğin olsun inatla kendi istediklerini yaptırmaya zorlama! Ha bizim evliliğimiz de olmuyor mu böyle şeyler olmaz mı Ben de yapmıyor muyum elimizde değil yapıyoruz ama ONLARIN BİZİ ANLAMASINI BEKLEDİĞİMİZ KADAR BİZ DE ONLARI ANLAMALIYIZ! İnşallah senin için her şey güzel ve iyi olur.Sevgiler

Ya bu dort yil onceki konulari nereden bulup da hortlatiyorsunuz.eni konu bi de uzuuun uzun nasihat yaziyorsunuz pessss.

"bende gitmek istedim sen bebek ile kal. Imdi ağlar filan dedi. Bende dayanamadım aradım merak ettim bekle bende geliyorum dedim. Taksi ile gideceğini söyledi . Bizde kayınvalidemlere gidecektik. Ben buradan otobüsler geçiyor onlara binebiliriz dedim. Dayısı da otobüs taksi fark etmez gideriz dedi. Eşimde taksiye binelim dedi. Ben otobüse binelim dedim diye çok sinirlendi..." vesaire demişsin...öncelikle olayları tüm ayrıntılarıyla anlatmışsınız bu da anlamamızı kolaylaştırıyor.dost acı söyler; bu şekilde söylüyorsam sen bir şeyi fark et diye lütfen olumsuz yorumlarla kendini negatif etkileme.öncelikle yazdığın olay anlatımından alıntıladığım kadarıyla; eşin bebekle kal demiş sen kendi istediğini yapmış inatla hastaneye gitmişsin merak etmişsindir olabilir, hastanede her şeye müdahil olmuşsun öne atmışsın kendini yardımcı olmak istiyorsundur bu da olabilir, fakat yetmemiş üstüne üstlük eşin taksiyle gidelim demiş otobüs diye tutturmuşsun! Kusura bakma ama bu kendi dediğim olsun hareketlerin, bağımsız ve uyumsuz söz ve hallerin eşine tak etmiş olabilir: Bir an bile dinlememişsin eşini ve bunu çok belli ederek yapmışsın ki muhtemelen gündelik hayatında da hep böylesin. Aslında kötü niyetli değilsin farkındalık ve bilinçle yapmıyorsun niyetin iyi ve güzel yardımcı olmak onun hayatını kolaylaştırmak istiyorsun ama: Anlayışlı ol senin dominant karakterin kolay değil eşin için; eşine eş gibi ol anne gibi olma: Ama bu onun sana saygısızlığını asla haklı göstermez anladığım kadarıyla senin kişilik ve karakterin yönetici seninle bunları konuşup anlaşmaya varmaya çalışabilirdi. Seni inciterek izler bırakması doğru değil. Belki sen de biraz olsun ona uyum sağlamalı kendinden taviz vermeden onu dinlemeli onunla onun duygu ve düşüncelerini de göz önünde bulundurarak konuşmalısın. Siz artık bir çiftsiniz her şeye birlikte karar verin biraz onun biraz senin dediğin olsun inatla kendi istediklerini yaptırmaya zorlama! Ha bizim evliliğimiz de olmuyor mu böyle şeyler olmaz mı ben de yapmıyor muyum elimizde değil yapıyoruz ama onların bizi anlamasını beklediğimiz kadar biz de onları anlamalıyız! Inşallah senin için her şey güzel ve iyi olur.sevgiler

kardeş iyisiniz dimi siz :)
konu 4 yıl önceki konu. Torunları bile olmuştur. :)

yaw yoksa kocası buldu da omu cvp verdi yoksam

ay acaba sen o halde taksi parasını düşünüyosun mu demek istedi, gerçi derdi neyse ne, bu sözlerini davranışını haklı çıkarmaz ama...

Konu sahibi takis önermis olsaydi bu seferde esi "derdimize bak, bide üstüne taksi parasini vermek istiyorsun" diye bi düsünceye kapilip yine böyle kaba davranirdi. Sinirden insan dogru bazen ne yaptigindan farkinda degil fakat dürüst, erdemli bir insan özür dilemesinide bilecek.

Ben olsaydim o sessizlige devam ederdim. Hiç konusmazdim, ne kadar zor olursa olsun. Hakli oldugumda özür almadan önce bende esime karsi asla bir adim atmam. Cünkü eger simdi öyle yaparsam, büyuk ihtimalle her tartismada öyle yaparim diye düsünür esim ve beni kaale bile almaz artik, istediginide yapar.

Back