ailesinin duymasını asla istemiyor. ben de annemin adına kredi cekmeyi düşündüm.
Burada bir üye var, geçenlerde bir konuda
ah 10 yıllık evliliğim bitti kumar yüzünden yazıp tavsiye vermiş başka bir üyeye. Döndüm baktım, aynı üye geçmiş yıllarda, 6 yıllık evliyim deyip, kumar nedeniyle konu açmış, buradaki hanımlar düzelmez demişler, ve saire. Demek ki, koca 4 senesini daha heba etti o konuyu açtıktan sonra.
Siz boşanın demiyorum. Ama, en büyük hasarı alacak kişi olmak için uygun adımları atmaya başlamak üzeresiniz, aman yapmayın, diyorum. Size, kocanızı sevmeyin de demiyorum, kumar bağımlısı olma ihtimalini en baş sıraya koyun ki, doğru adımları atarak kurtulmasına çabalayın diyorum.
Sorununuz borç değil ; sanki evdeki paranız çalınmış da sorun parayı toparlamakmış gibi görmeye başlamayın sakın. Sizi bu şekilde manipüle etmesine de müsaade etmeyin. Sizin tek sorununuz, kocanızın yüksek olasılıkla bir kumar bağımlısı olduğunun ortaya çıkmış olması. Şu an içinde olduğu, kesif pişmanlık ve tükenmişlik dönemi bitince yine oynar, annenize kredi çektirirseniz, sadece bunun yolunu açmış olursunuz.
Ne yapın yapın, bu konuda uzmanlaşmış biriyle/bir merkezle tedaviye başlamayı şart koşun eşinize, ailesinden saklama arzusunun ortağı asla olmayın, ailesiyle paylaşın, asla anneniz adına kredi çekmeyin. Siz bu rezilliğin ortağı değilsiniz, karnınızdaki evlâdınızla en çaresiz kurbanısınız. Suçluluk ve utancı asla paylaşmayın.
Normalde böyle bir konuya yazmam, çünkü eşler, inanmak istediklerinden gerisine kapalı oluyorlar. Ama profil resminiz benim kızımın en sevdiği. Yaşınız, kızımdan da küçük. Bir evlâdı uyarır gibi uyarmak için yazıyorum, umarım kulak verirsiniz.
Allah yardımcınız olsun, doğru hareket edebilmeniz için güç versin size.