Eşim Azospermiymiş ama ilk eşten çocuğu var yardım lütfen.

Yuzlerce sey okudun ama sonradan olup olmadigini okumadin mi? Sen bu kadar dusunecegine kocan dusunsun birak da.

Konu sahibesi bir ruh hastası yani varsa yoksa eski eşten olan çocuk...bu işten ne gibi bir hayır çıkabilir sizce?

Onceki konusunda herkes konu sahibine hak vermisti. Ona hak veren baska bir ikinci esle tartışmıştim hatta.. neyse

Çok komiksiniz. Doktorun dediğine donup kalacağınıza sorsaydınız. İnsan o anda tepki verir buna, sorar durumu. Karı koca ikinizin aklı da buna yetmedi mi yani... Evde durup kurup kurup milletin günahına gireceğinize...
Madem internetten bin tane şey okudunuz, azospermin sonra gelişebileceğini görmediniz mi? Ya çift olarak kapasiteniz fazla düşük, ya da kötüsünüz kötü. Başka ihtimal gelmedi benim aklıma.

Konu sahibesi bir ruh hastası yani varsa yoksa eski eşten olan çocuk...bu işten ne gibi bir hayır çıkabilir sizce?

allah kimseyi evladı ile de isteyip de evlat sahibi olamamakla da imtihan etmesin ama bu arkadaşın çocugu olmazsa neden diye çok da düşünmesin. çok belli nedeni. de kendi anlar mı onu bilmem.

sen kocanin ilk esinden olan cocugu isteme, boyle dert et kendine, sonrada bu is gelsin basina. modern dunyada karma diyorlar buna. kulturumuzde etme bulma dunyasi. dinimizde ise 'İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük yaparsanız yine kendinize yapmış olursunuz.' (İsra, 7) diyoruz.

azosperm konusuna gelince; elbette sonradan olabilir. farkli sebebleri olabiliyor, azospermi bazi zamanlarda gecerbilirde. mesela; anabolik steroidler kullanan erkeklerde azosperm olabiliyor, kullanmadiklari zaman vucud tekrar resetleniyor ve sperm sayisi normale ulasiyor.

Doktorun odasinda ama benim bir cocugum var su kadar yasinda nasil oluyor diye sormak yerine himm baskasindan diye dusunmusler hemen.

Normal düşünen biri "yanlışlık olmalı eşimin bir çocuğu var" derdi.
Nasıl "bir şey diyemedim" denebiliyor hayret doğrusu..

Onceki konusunda herkes konu sahibine hak vermisti. Ona hak veren baska bir ikinci esle tartışmıştim hatta.. neyse

Önceki konuya yaptığım yoruma baktım. Kocanın bir ibiş olduğu sonucuna varmışım. Yeni eş eski çocuğu sevmiyor istemiyor, çocuk pedagogluk oluyor millet birbirini yiyor ama adam hiiiç karışmadan köşeye geçiyor. Konu sahibesi de bana bu adamın berbat bir baba olduğunun farkındayım boşanmam da çocuk da yapmam yazmış.

Konu sahibesi eski çocuktan iftirayla fitneyle kurtulsa bile, çocuk yapsa bile kocası bir ibiş yani baba olmaz ne eski çocuğa ne konu sahibesinin çocuğuna.

O konuya yorum yaptım mı hatırlamıyorum ama o konuda da haklı bulmuyorum. Adam zaten yok. Çocuktan kurtulmak istiyorsa tek yolu adamı boşamak. Adam o evde yaşadığı sürece o ev çocuğun da evi. Birine çocuğunu sil demek kolunu kes demek gibi bir şey. O kol bedene bağlı kalmazsa çürür gider, çocuksa hep yarım kalır. Ama nerede vicdan...

önceki konuya baktım da beddua konusunda epey yaratıcısınız.
11 yaşındaki çocuğa neler yazmışsınız. evet üzerinize çirkin bir iftira atmış, evet eski eş cadalozun teki ama çocuk 11 yaşında. 11.
reşit değil, aklı kesmiyor, bunu yapmasının altında çocuğun sebeplerini arayıp bulmak gerekiyordu.
ama tabi eve sokmayıp arkasından bin beddua etmek daha kolay.

iftira demişken, iftiraya uğrayan biri olarak, bu konuda daha hassas olmanız beklenir.
ama siz hiç kaçırmadan hemen çocuk senden değil iması ile resmen koşmuşsunuz fırsat bu fırsat.

tabi siz de haklısınız. kocanız gibi mükemmel bir adam ve babadan olamaz o şeytan çocuk. çünkü siz ve eşiniz harika mutlu ve ideal yuvanızda yeni yeni çocuklarınızla mutlu olmalısınız.
ne diyim. allah gönlünüze göre versin.

Sizin konunuzu hatırladım. Yıkılacak bir şey değildi tabi ama sevindim yeni sonuca..

Önceki konuyu merak ettim şimdi :)

Herkes eski konuya toplaştı
Okudum ama ben konu sahibini haksız bulmadım.
Sadece talihsiz bir evlilik yapmış bu talihsiz evliliğe bir de neden talihsiz bir bebek getirmek istiyor bunu sorgulamalı.
Tamam 11 yas reşit olmayabilir ama en azından küçücük bebekte değil neyin doğru neyin yanlış olabileceğini de tartabilmeli.
Eski eşi hastalıklı birine benziyor ruhen. Çocuğu da biraz öyle gibi geldi ya da annesine uyuyor.
Kötü bir durum ben olsam Çocuktan önce evliliğimi bin defa sorgulardım.

Hayir bir cocuk.illaki anneden babadan bir ozellik alir. Ya O cocugu o hale getirenler utansin.. dogruyssa eğer. Adam sorumluluk almasin ilk eş uğraşsın... adam dediginiz gibi biri.. öyle olmasa zaten acaba eski eşim aldattı mi demezdi hemen

Bir konuda tamamen bilgi sahibi olmadan fikir üretilmemeli.
Bu konu çok hassas.
Size nacizane önerim: bilmediğiniz tanımadığınız hemcinsinizle ilgili iyi düşüncelerde olun.Kötüye yormayın.
Zaten çoğu üye yazmış.Sonradan da olabiliyormuş diye.
Bu arada eşiniz 43 yaşında.Yani ilk çocuğunda yaşı gençtir.
Eşinizi çocuğu ile ilgili lütfen gazlamayın. Vebali size kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…