Eşim aşırı kaba…

darkviolet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2023
6
2
27
Merhabalar….öncelikle ben uzun bir yazı yazacağım okuyacak olanlara şimdiden teşekkürler… kızlar ben evleneli daha 1 sene olmadı bir iki ay sonra 1 sene olacak… eşim benim köy insanı işi falan her şeyi köyde biz şehirde yaşıyoruz buna rağmen üni okumuş yıllarca ist vb şehirlerde yaşayıp aslında kendini modern olarak iyi yetiştirmiş biri evlendikten sonra köy işlerini devraldı. Normal zamanlarda çok iyi sevecen çok sempatik olan kocamın bazı zamanlarda aşırı agresif sürekli hakaret eden bir insan haline dönüşüyor bir bakıyorsun o medeni adam gidiyor yerine (bunu sadece anlatmak için örnek söyleyeceğim lütfen kesinlikle yanlış anlaşılmasın) köylü inanılmaz cahil beyaların sus beyaaa hadi beyaaa ların havada uçuştuğu bir adam geliyor en ufacık bir sorunda kaçıyor gidiyor bu tarz şeyleri karşına alıp konuşmak adeta imkansız küsüp saklanıyor sürekli onunla ilgili eleştiri yapılacaksa hemen sizi kötülüyor aynı bir çocuk gibi sen yaptın sen yaptın moduna bağlıyor çok inişli çıkışlı bir hali var babası aşırı sinirli bir adam yetiştirme kaynaklı olduğunu düşünüyorum annesi evde herşeyi kendisi halleden bir kadın bugüne kadar oğlundan 1 bardak su bile istememiş oğlumcu bir kadın değil inanılmaz iyi biri anlayışlı hep orta yolu bulan bir kadın o kötü bir şey yaptığında benim yanımda durup oğluna yanlış yaptığını söyleyebiliyor ama her şeyi tüm her şeyi kendisi hallediyor görseniz acırsınız. Köy işleri dahil ne ablası bilir ne babası ne oğlu. Eşim aynı şeyi bana yapmaya çalışıyor babasının annesine davrandığı gibi. Aynı kabalık aynı iş yaptırma çabası. Küçük prenses bir kız çocuğu kadar narin bir adam. Ben ne yapacağım lütfen eleştiriyorum düzelsin diye olmuyor sakince konuşmak istiyorum yanlışları söyleyip orta yol bulalım diye susturuyor asla dinlemiyor kavga ediyorum bende onun diliyle konuşuyorum hakaret ederek anlatmaya çalışıyorum ki bu çok yanlış onda küsüp saklanıyor. Bende mizaç olarak inanılmaz modern bir kadınım. Benimle oturup konuştuğunda konuşamayacağı hiç bir konu yok. Ama sinirlerime hakim olamıyorum özellikle bu küçük çocuk gibi davrandığı zaman. 2 şişe su taşıyorsa çok yoruldum diyip bana taşıttırıyor. Lütfen boşanın demeyin bunu yapmayı herkes akıl ediyor o en son çare ben sadece annesi olmadığımı ve evliliğin sorumluluk getiren bir şey olduğunu benimle istediği gibi konuşamayacağını davranamayacağını Öğretmek istiyorum.

Zamanında sorumluluk almamış, verilmemiş ailesi tarafından anladığım kadarıyla.Yani annesi keşke bi bardak su isteseymis oğlundan. Şimdi ağır geliyor hayat ve getirdiği sorumluluklar o yüzden mutsuz olunca agresiflesip kabalasiyor.Kendi işi olsaydı, sürekli köye gitmek zorunda olmasaydı, farklı cevresi olsaydı iş ile ilgili bu kadar olmazdı.Halen köye gidip geldikçe babasını örnek model alıyor. Size uyguluyor. İş değişikliği yapamaz mı? Üniversite okumuş diyorsunuz.Hic çalışmamış mi daha önce başka bir işte? Bir de öyle manipule etseniz yavaş yavaş?

İnanılmaz modern böyle oluyorsa ilginçmiş doğrusu. 🙄
Kaç yaşına gelmiş yetişkin insanlara en baştan bir şeyler öğretip, karakterini değiştirmek bana imkansız geliyor.
Kendi kendine değişim isterse o ayrı bunu da siz sağlayamazsınız. Ömrünüzü yediğinizde kalacaksınız.
Bende mizaç olarak inanılmaz modern bir kadınım

Merhabalar….öncelikle ben uzun bir yazı yazacağım okuyacak olanlara şimdiden teşekkürler… kızlar ben evleneli daha 1 sene olmadı bir iki ay sonra 1 sene olacak… eşim benim köy insanı işi falan her şeyi köyde biz şehirde yaşıyoruz buna rağmen üni okumuş yıllarca ist vb şehirlerde yaşayıp aslında kendini modern olarak iyi yetiştirmiş biri evlendikten sonra köy işlerini devraldı. Normal zamanlarda çok iyi sevecen çok sempatik olan kocamın bazı zamanlarda aşırı agresif sürekli hakaret eden bir insan haline dönüşüyor bir bakıyorsun o medeni adam gidiyor yerine (bunu sadece anlatmak için örnek söyleyeceğim lütfen kesinlikle yanlış anlaşılmasın) köylü inanılmaz cahil beyaların sus beyaaa hadi beyaaa ların havada uçuştuğu bir adam geliyor en ufacık bir sorunda kaçıyor gidiyor bu tarz şeyleri karşına alıp konuşmak adeta imkansız küsüp saklanıyor sürekli onunla ilgili eleştiri yapılacaksa hemen sizi kötülüyor aynı bir çocuk gibi sen yaptın sen yaptın moduna bağlıyor çok inişli çıkışlı bir hali var babası aşırı sinirli bir adam yetiştirme kaynaklı olduğunu düşünüyorum annesi evde herşeyi kendisi halleden bir kadın bugüne kadar oğlundan 1 bardak su bile istememiş oğlumcu bir kadın değil inanılmaz iyi biri anlayışlı hep orta yolu bulan bir kadın o kötü bir şey yaptığında benim yanımda durup oğluna yanlış yaptığını söyleyebiliyor ama her şeyi tüm her şeyi kendisi hallediyor görseniz acırsınız. Köy işleri dahil ne ablası bilir ne babası ne oğlu. Eşim aynı şeyi bana yapmaya çalışıyor babasının annesine davrandığı gibi. Aynı kabalık aynı iş yaptırma çabası. Küçük prenses bir kız çocuğu kadar narin bir adam. Ben ne yapacağım lütfen eleştiriyorum düzelsin diye olmuyor sakince konuşmak istiyorum yanlışları söyleyip orta yol bulalım diye susturuyor asla dinlemiyor kavga ediyorum bende onun diliyle konuşuyorum hakaret ederek anlatmaya çalışıyorum ki bu çok yanlış onda küsüp saklanıyor. Bende mizaç olarak inanılmaz modern bir kadınım. Benimle oturup konuştuğunda konuşamayacağı hiç bir konu yok. Ama sinirlerime hakim olamıyorum özellikle bu küçük çocuk gibi davrandığı zaman. 2 şişe su taşıyorsa çok yoruldum diyip bana taşıttırıyor. Lütfen boşanın demeyin bunu yapmayı herkes akıl ediyor o en son çare ben sadece annesi olmadığımı ve evliliğin sorumluluk getiren bir şey olduğunu benimle istediği gibi konuşamayacağını davranamayacağını Öğretmek istiyorum.

Öğreneceğine dair gerçekten inancınız var mı?

Öğreneceğine dair gerçekten inancınız var mı?
Evet bakın mesela benim annem Akçay da yaşıyor bayramda gittik tatile yanına çevre değişikliği vb faktörler onda farklı etki yaratıyor çevresine davranış biçimi değişiyor özellikle ben ve benim çevremdeki insanlar ona iyi davrandıkça ufku genişledikçe pamuk gibi oluyor gerçek hayatımıza dönünce o kabalığı geri geliyor. Yani hamurunda var aslında :KK43:

İnanılmaz modern böyle oluyorsa ilginçmiş doğrusu. 🙄
Kaç yaşına gelmiş yetişkin insanlara en baştan bir şeyler öğretip, karakterini değiştirmek bana imkansız geliyor.
Kendi kendine değişim isterse o ayrı bunu da siz sağlayamazsınız. Ömrünüzü yediğinizde kalacaksınız.
Keşke tanışma imkanımız olsaydı aceleyle ve noktalama işaretli yazım olmadığı zaman böyle anlaşılıyor ama kendimi böyle tanımlayabiliyorum. Benim çevrem ailemde bu şekildeler en yaşlı insanımız bile inanılmaz modernler benim kendi çevremdeyken eşim böyle değil uyum sağlıyor hoşuna gidiyor bu yüzden çabalıyorum

Evet bakın mesela benim annem Akçay da yaşıyor bayramda gittik tatile yanına çevre değişikliği vb faktörler onda farklı etki yaratıyor çevresine davranış biçimi değişiyor özellikle ben ve benim çevremdeki insanlar ona iyi davrandıkça ufku genişledikçe pamuk gibi oluyor gerçek hayatımıza dönünce o kabalığı geri geliyor. Yani hamurunda var aslında :KK43:

Yabancıların yanında iki yüzlülik yapıyor gibi duruyor. Kendi evinde de hödük.

Zamanında sorumluluk almamış, verilmemiş ailesi tarafından anladığım kadarıyla.Yani annesi keşke bi bardak su isteseymis oğlundan. Şimdi ağır geliyor hayat ve getirdiği sorumluluklar o yüzden mutsuz olunca agresiflesip kabalasiyor.Kendi işi olsaydı, sürekli köye gitmek zorunda olmasaydı, farklı cevresi olsaydı iş ile ilgili bu kadar olmazdı.Halen köye gidip geldikçe babasını örnek model alıyor. Size uyguluyor. İş değişikliği yapamaz mı? Üniversite okumuş diyorsunuz.Hic çalışmamış mi daha önce başka bir işte? Bir de öyle manipule etseniz yavaş yavaş?
Çok güzel yorumlamışsınız resmen beni anlamışsınız en başta hatayı ben yaptım sanırım. Evlendiğinde kendi işini ele almayı hayal ediyordu hep ancak babası ona hep kötü davranıp sen beceremezsin yapamazsın vb yaklaşımda bulunuyordu, ben de çiftlik işlerini çok sevdiğini anladığımda araya girip iki tarafı cesaretlendirip onun bu işleri alabilmesini sağladım belki özgüveni bu şekilde yükselir diye ama dediğiniz gibi oldu benim tarafıma gelince bambaşka biri köy ev hayatına dönünce bambaşka biri oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum terapi almayı kabul ediyor aslında ama ben cesaret edemiyorum

Keşke tanışma imkanımız olsaydı aceleyle ve noktalama işaretli yazım olmadığı zaman böyle anlaşılıyor ama kendimi böyle tanımlayabiliyorum. Benim çevrem ailemde bu şekildeler en yaşlı insanımız bile inanılmaz modernler benim kendi çevremdeyken eşim böyle değil uyum sağlıyor hoşuna gidiyor bu yüzden çabalıyorum

Noktalama işaretleriyle alakası yoktu yazdığımın, bakış açınızla alakalıdıydı tamamen. 🙄

Esinizle destek alın.Profesyonel birinden kendiyle alakalı bir şeyler duymak belki onu acaba mi diye düşündürür.

Biliyorum toxic bir ilişkiyi düzeltmeye çalışmanın acizliğini yaşıyorum ama daha 1 sene olmamış severek evlenmişsiniz artı eksi farklılıklarını görüp değerlendirebiliyorsunuz baktığınızda gerçekten ne evlilikler var bu kadar basit şeyleri kurtarmaya çalışmak yerine direkt boşanalım bitsin demekte modernlik olmuyor maalesef:KK43:

Modern oluşunuzdan dem vurmuşsunuz, kocanızın köylü davranışlarına savunma olarak ama modernin karşıtı köylü değil ki.
Modern benim bildiğim, yaşadığı çağa uygun insan demek. Köylü insan da yaşadığı çağa uyum sağlayabilir. Eskiden kağnı kullanan köylü, şimdi traktör kullanıyor mesela. Tezatlığı anlamanız için örnek vermek istedim.
Ailesini evlendikten sonra tanımadınız sonuçta, eşinizi de muhtemelen daha önce tanıma şansınız oldu. Muhakkak denk gelmişsinizdir bu davranışlarına.
Neden modern bir kadın olarak köylü bir aileyle büyümüş kişi ile evlendiniz diye sorasım geldi bu durumda.
Bir de, değişmek istemeyen insanı ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz. Bu kör dövüşü yıllarca sürer, sonra canından bezmiş, hayallerinden vazgeçmiş ve belki çocuğu/çocukları ile çaresizlik içinde boğulan bir kadın yaratırsınız kendinizden.
Eşinizin değişeceğine dair (sizin anlattığınız kadarıyla) bir umudum yok. Üniversite okumak insanı maalesef aydın biri yapmıyor. Üzülmeniz için söylemiyorum gerçekten samimiyim ama bu yolda yalnız kalırsınız bir gün.

Çok güzel yorumlamışsınız resmen beni anlamışsınız en başta hatayı ben yaptım sanırım. Evlendiğinde kendi işini ele almayı hayal ediyordu hep ancak babası ona hep kötü davranıp sen beceremezsin yapamazsın vb yaklaşımda bulunuyordu, ben de çiftlik işlerini çok sevdiğini anladığımda araya girip iki tarafı cesaretlendirip onun bu işleri alabilmesini sağladım belki özgüveni bu şekilde yükselir diye ama dediğiniz gibi oldu benim tarafıma gelince bambaşka biri köy ev hayatına dönünce bambaşka biri oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum terapi almayı kabul ediyor aslında ama ben cesaret edemiyorum
Babasıyla olan işinden memnun mu peki esiniz? Maddi belki ama manevi hiç sanmıyorum.Halen baskı altında gibi hissedip bunun mutsuzluğuyla size kabalasiyor .Bu durumda ben olsam eşime ,babası ile çalışmaktan memnun olup olmadığını sorardım.Sizi anladım çünkü benim eşim de ilk evlendigimiz yıllarda babası ile çalışıyordu ve kendi kararlarını alamiyordu ya da alsa bile babasının baskısını hissediyordu.Bu gittikçe evimize yansıdı ve yıllar sonra kendi başına çalıştığında her şey çok daha iyi oldu evde.Aile kavramını anladi. Sorumluluklarini kendi başına yerine getirdikce özgüveni arttı ve bu yine evimize yansıdı.Baba ile işi o yüzden kimselere tavsiye etmem.Herkes kendi imparatorluğunu kendi çapında kursun derim.

hamuru kendi köyündeki haliyse?
anlatımlarınızdan kendi çevresine girince özüne dönüyor gibi anlaşılıyor siz aksine inanmak istesenizde.

Boşanmak istemiyorsunuz sizi ne gibi tavsiyeler vermemizi istiyorsunuz.? Konu sahibi
eşinizi çekmeye devam edin. Bir gün nur yüzlü bir dede gelip eşinizi değiştirecek sonra herşey güzel olacak. Böyle bir tavsiye istiyorsunuz sanırım.

Öğretilecek eğitilecek bir durum yok. Dediğiniz gibi hamuru bu , kolayına geliyor adamın. Bunu unutmayın sakın kişi kendi istemedikçe kimse onu değiştiremez. Siz öğretirim değiştiririm dersiniz ama sonra bir hareketle zerre değişmediğini size ispatlar maalesef.

İlk önce boşanmayı öcü gibi görmeyi bırakarak. Bu bosanin tavsiyesi değil olmuyorsa olmuyor rahatlığı. Tanımlamalarınizda sıkıntı var. Ben sizin de modern düşünceli olduğunuz sonucunu çıkaramadım.
Adam hamurunda olan kişiliği yaşıyor. Terapi için de adamın da durumdan rahatsiz olması lazım.
Size tavsiyem rahatsız olduğunuz hiçbir şeyi yapmamaniz. Suyu taşımayın, hakaret ederse kalkın gidin, kendi kisiliginiz ve hayatınızı yaşayın. Adamlara tampon olup olup sonra sinirlenip 5 saat konuşuyorsunuz. Adamların kafasında sizin o konuşmanızın amiyane tabirle karşılığı ne biliyor musunuz? "Karı dirdiri"
Siz eyleme geçince adam rahatsız olacak. O zaman gerçek konuşma yapabilirsiniz.

Malesef degismiyorlar ben bunu size 7 senedir eşini değiştirmeye çalışan biri olarak söylüyorum. Hatayı başta yapıyoruz değiştirmeye çalışacağımız biriyle evleniyoruz hele bide çocuk varsa iş iyice çıkmaza giriyor. Ayrılmak istemiyorsanız size karşı yanlış davranışlarında tepkinizi koyun her işi üstünüze almayın ve kısa zamanda çocuk düşünmeyin çocuktan sonra daha da kötüye gidiyor hersey

X