eşim asabi kalacaksa ben gitsem mi...

:)))))

şu sıra ruh dengem karışık hassasım ama yazdkların gerçekten o kdar iyi geldi ki Allah senden razı olsun. Evliliğinizi ebedi hayat cennette bile daim etsin....

:)) valla bilmiyorum eşim bensizken sakin midir ama sanmıyorum..
eşimin agresifliğinin tek kaynağının kalıtsal olduğunu düşünüyorum. İşi yorucu değil.
kazancımız şkr ii. sadece babasının alanında büyüyen bi çocuk başka türlü olamazdı. ama kaynıma bakıyorum o biraz daha uyumlu. ortamda daha cana yakın. eşim büyük ve babasıyla en çok sürtüşen o olmuş..
anlayışsız asabi babanın çocuğu..
kayınvalidemin olaya bakışı ise çocuklarım babaları gibi içki içmesinler demiş o da olmuş daha ne olsun..
bu çocuklar bi gün evlenecekler deyip de düzgün bir ev hayatı öğretilmemiş.. hoşgörü şevkat adına..
eşime kzıp sonra bi de ailesine kızıyorum.. sanırım önce kayınpederim için dua etmeliyim...

birileri kavga ederken sinirliyken araya girmem hayatta sevmem annem bile ettiği zaman kenarda susup dinlemiş insanım..
ama artık eşime cevap vermeye başladım.. beni bile kavga eden insan haline getirdin diyorum..

cnm bende bugun eşimin s,n,r,nden asırı fevriliğinden konu actım senin yazdıgını okuyunca seni iyi anlıyorum bende bebek istiyorum ama böyle olaylar oldukca en cok istediğim annelik duygusunu tatmasammı diyede edemiyorum içimden ama cok üzüyo beni.dediğin gibi bizde okuduk bunun tahsille alakası yok kişilik ve bu yasa kadar yasadıklarıyla alakası var :

evt kesinlikle kişiliği ama hayatında bazı güzel şeyleri görünce kötülerden kötü ortamlardan vazgeçebilmiş..
bayanların kıymetli olduğunu özünde anlamış ama uygulayamıyo. diyorum sen yeterki bi adım at düzelmek iste pişman ol diyorum ben senin için oturup karar almaya bu şekilde yapalım bundan sonra demeye hazırım diyorum kabul etmiyo.
hadi tv kapatma kararı alalım diyorum yok yanaşmıyo.
ben senin kötülüğün için hiçbişey istemem kendim için istediğim bile netice de seni mutlu eder diyorum daha evliliği idrak edemedi..

Sinirli asabi bi adamla hayat gerçekten çok zor. Benim babamda çok sinirliydi her hareketimiz ona batar terslenip dururdu. Malesef sinirli insan sen ne yaparsan yap kızacak bişey buluyor. Allah yadımcın olsun..

beni endişelendiren her iki ayda bir bu şekilde bi şeyler yaşadıkça başka sevmediğim huylarını daha çok gözüme sokuyo olması inatla yapması..
ben ve de olursa çocuklarım onun inat edeceği bu şekilde davranarak üzeceği insanlar değiliz ki..
beni daha çok üzdükçe eline bişey geçmezki..
ikimiz de evimizin huzurlu bi yuva olmasını istemiyo muyuz.. ben istiyorum ama o böyle yaparak benim kadar hevesli olmadığını gösteriyo..
ayrıca ben oturup karar alma olan yapma gibi bişeyi kabul ederken o neden bi sinirinden bi huyundan taviz veremiyo onu anlamıyorum..
inanın çok söyledim..
buraya yazınca insan içini dökmüş hafiflemiş hissediyo ama değişen bişe yok..
eşimin evlilik sertikası alması lazım..
aslında güzel sözler söyleyen insanlarla birlikte ama be evliliğimize özellikle de asabi oluşuna yansımıyo..

benim koca da sinirlidir canım ben 11 yıllık evliyim ilk zamanlara göre şimdi daha ılımlı diyebilirim azıcık olgunlaştı ama tamamen değişmez hiç sanmıyorum sende eşim birden yumuşak başlı biri olur diye bekleme ama zamanla isterse biraz kendini törpüleyebilir.böyle erkekleri idare etmek hep kadınlara düşüyor zor iş seni iyi anlıyorum canım

Aynı benim huyuma suyuma sahipsin arkadaşım
Çünkü herhangi bir tartışma olduğunda gerilirim sıkılırım bazı insanlar gibi tartışmaya girip kendimi savunamam hatta bazı noktalarda bir insan benden hoşlanmasın rahatsız olurum.
Ve gel gör ki benim babamda senin eşin gibi biri tam olarak.
Ve bahsettiğin çocukta ben oluyorum
Çok sinirli ve asabidir ne dediğini hesaplamaz kendine göre doğruları vardır serttir.
Şöyle anlatayım 20 li yaşlarda daha fena ve daha yıpratıcıymış ama zamanla yumuşamış daha olgun biri olmuş
Ama Bitmiyor canım sonuçta bu adamın yapısı bu böyle gidiyor
bi kaç sene önce tatile gittik sahile yemek yemeğe gittik ailecek tabi biraz içti falan dönerken çok hızlı kullandı kardeşimde o zaman küçük baba yavaş kullan korkuyorum dedi.Aynı anlattığın gibi bi anda tozlar atarak durdu açtı kapıyı küçücük çocuğa bağırdı al sen kullan diye o gecemizi mahvetti o şekilde bunun gibi nicelerini anlatabilirim burda aslında kötü biri hiç değil ama dedğim gibi sert ve kendine göre doğruları olan bir adam biz onu böyle kabul ettik ve zaman geçtikçe dahada yumuşuyor.
Bana kalırsa boşanma sebebi olacak bir durum değil bilmiyorum belkide ben böyle alışık olduğum için garip gelmedi ama aranızda başka problemler yoksa zamanla birbirinizi idare edip yumuşayabilirsiniz gibi geliyor.

işte bunları annen ve sizler unutmuyor ona karşı kırgınlık olarak bi yanınızda tutuyosunuz.. üzücü böyle olacak şeyleri kaldığım durumlarda çocuk olduğunu düşünüce ii ce sıkılıyorum...

Asabi ve uzlasmayan insanlardan hic hoslanmiyorum.
Malesef enistem boyle biriydi.
Hep agresif, sinirli, patlamaya hazir, kirici.
Teyzem bosanmadi ve bu adamla ikide cocuk buyuttu.
Enistem hala ayni, teyzemde ayni, mutsuz, gergin, bezgin ve belki de pisman.
Cocuklar huzursuz, hircin, dengesiz iki yetiskin.
Size ayrilin demiyorum, diyemem.
Sadece mutsuzsaniz ve mutlu olma ihtimali goremiyorsaniz tekrar tekrar hayatinizi nasil gecirmek istediginizi
dusunun diyebilirim

ya arkadaşlar ben burda dert yanalı daha ne kadar zaman oldu ki değil mii..
bi iki hafta yatışıyo hatta herşeyin umut verici bi şekilde iyiye gittiğini düşünüyosun ya da bunun olduğuna inanmaya hazırsın..
sonra yine bişey ve yine hayal kırıklığı..
meseleleri benden fazla uzatmayı seven eşimi kimlere şikayet etsem artık..
üzgünüm yani yuvamız diye anlatamıyor, dilimden evliliğimden tatlı tatlı bahseden kelimeler dökülmüyor ve bu da en çok beni yaralıyor...
herkes gibi güzel mutlu yuva hayaliyle evlendim ama sadece idare ediyoruz gibime geliyo..
bazen çıkışlarla bazen konuşmalarla anlatmaya çalışıyorum derdimi, bazen de susuyorum..
ama düzelen bişey oluyor mu göremiyorum..
daha çok sabır gerektirir belki okuyorum bir çok kişinin sıkıntılarını genel anlamda boşanmaya sebep olan şeyler yaşamıyorum ama
bu ortam benim üstüme geliyo, evliliğimi sürekli beğenmeyen bir ben çıkıyos onuçta..

cnm benim hayat bir idare etme değil midir hayatta herşeyi idare ediyoruz ve hayat bir şekilde akıp geçiyor evlilikten beklentilerimiz hep yüksekti ki şimdi hayal kırıklığına uğruyoruz kıyamam allah rahmet eylesin anneciğim babamı hep idare ederdi susardı bişi demezdi bende hep kızardım ezdiriyorsun kendini diye şimdi bende yeri geliyor bişi diyemiyorum daha dün sucuğun hepsini yedin mi diye sorduğum için dünyanın azarını işittim ama hiç ses çıkarmadım baktım yanıma sokuluyor benimki tamam çok tepki verdim falan diye sırnaşıyor erkekler böyle işte ama giden bizden gidiyor haberlerinde değil

bu kk da ne kadar da cok kendı aılemden ornekler buluyorum sanırım bu erkeklerın hepsı aynı ondan bu yorumları okurkenkı ıfadem aha bu kadar olamaz aynı bız dıe okuyorum... erkekler sinirli yaratıklar,kadınlarda kendını ezdırmedımı senden kotusu olmuyo yada ne bılım dırdırcı bılmıs dıe nıtelendırılıyosun sakın ola ıcını sıkma bu adam degısmez bunu sana dıyım bende 3,5 yıllık evlıyım kendı aılesınden tutta yabancı ınsanların yanında bana bu anlattıgın tarz olayları yasatmaya bayılır... degiştigini görmedın ben susup hıcbısı olmamıs gıbı davranırsam sorun kalmıyo ama eger bende senın yaptıgın gıbı yorum yaparsam haksız oldugu halde bosu bosuna kavgalar yasıyoruz ve tıpkı korktugun gıbı cocugumuzun yanında oldugunda ben kahrımdan oluyorum uzun zamandır bu tepkılerıne sesımı cıkarmıyordum.Geçenlerde babası ameliyat oldu kalktık memleketlerıne gıdıyoruz yolda tembıhledım bak benı aılenın yanında mahcup edıcek bısı yapma yaptırma o zaman bak hayatım benıom bısı yaptırdıgım yok sakın ol olmıycak yerde asabılesme kontrol altında tut aılenın elıne koz verme malum annen lastık gıbı cekıp uzatıyo konuları sonra yıne aylarca sorun yasıyoz...

Memlekete gıttık 2 gun ıyyıdı 3.gunun akşamı yıgenıne telefondan cızgı fılm acarken benım oglan ayagıma takılıp kafasını cekyat kosesıne vurdu cok sukur bısı yok ama aglıyo cocuk aldım kucagıma kurdugu cumle sıçtırtma telefonuna cocuguna bak ama bole bı bagırma yok gozler kocaman acık uzerıme yurur vazıyette la havla dedım ıcımden orda eltım kaynım kayınpeder kaynana yanında verılcek tepkımı bu... aldım oglumu yan odaya geçtım sonrasını ne sız sorun ne ben anlatıyım agzını açtı yumdu gozunu bagırıyo cocuk kucagımda uzerı uzerıme nedır derdın bak bısı yok konuyu buyutme hatanı anlarsın dıe oda degıstırdım anlamadıgın gıbı ustume yurume bıde dedım vay senmısın ole dıyen bagırıyo kapıda ev halkı ayagını kapıya koymus sankı ıcerde sıddet var cocuk esımın bagırmasından aglıyo bana ne oldu hatırlamıyorum hayatıımda hıc olmadıgım gıbı cınnet gecırdım sankı cocugu bırakmısım elımden yeterrrr dıe bagırdıgımı hatırlıyorum ne ıstıosun benden kaynana kapıyı zorluyo cocugu kucagına verdı rahatsız etmeyın dıe attı kapıyı kapatırken elını ahsap kapıya yumrukla vurdu sınırınden ben ole bı haldeyım kı yanıı o durumda sınırlerım bosalmıs elımde bır masaj alatı vardı tekerlek gıbı elımın kafasına vurmusum 5-6 kere ustume bı bardak su doktu ve vurdu kapıyı cektı gıttı .... aılesı benım uzerıme gelıyo kaynana agzına gelen tum hakaretlerı edıyo suclu benmısım gıbı ama yenılır yutulur hakaretler kufurler degıl agzımı acıp bırıne bısı demedım ve bu olayın ustune yasadıklarımı cok kısı bılıyo anlatmıyım daha bıde bu yapılanların ustune kaynanadan ozur dılıyceksın dıyıp ozur dıleten bır koca vardı karsımda herseyı yaptım kısılık deden bısey kalmadı bende evladım ıcın susuyorum zamanında tırnaklarımızla kazıgımız sevgımız hatrına yutuyorum.... malesef ahyat bole guselımm çekıp çekmemek bizim elımızde elbet ama elın ıyısı olsa adına el demezlerdı sanırım
yaanıı guselım erkekler degısmıyoo sen susarsan ıyıysın yoksa yok....

Son düzenleme:
erkeklerin genel özelliği bu sanırım.Bizimkinde de durum aynı.Üstelik yalnız bana karşı değil müdürüne, anne babasına da aynı.Valla benim dışımda herkes kabullenmiş görünüyor.Bir yaşam tarzı olarak benimsemişler.Eşime sorsanız saman alevi gibi hemen geçermiş ben karşılık vermesem.Gel gör ki onda geçiyor da bende kalıcı izler bırakıyor.Dayanamıyorum her şeye bağırmasına.Haklı olsa bile üslubu yanlış.Bir de erkekler kendilerinden akıllı eş istemezmiş diye duydum birkaç erkek arkadaştan.Gurur meselesi yapıp ufacık şeylerden sorun çıkarmalarının bir sebebi de bu olabilir.Onların dediğinin aksini söyleme şansımız yok malesef.
Ben de o asabi kalacaksa gideyim bari diyenlerdenim.Onun yüzünden sakinliğimi yumuşaklığımı yitirdim.Hadi şimdi çocuklar küçük.Ya onlar büyüyünce nasıl olacak bilmem.Galiba zor günler beni bekliyor.

dayanılır gibi değil bu parlamalar.. senin de allah yardımcın olsun.. evet özellikle birilerinin yanında yaşanılanlar daha kötü. diğerleri belki aranızda kalıyo. acısı daha hafif oluyo. ama seni o duruma sokması unutulmuyo.
değişmeyeceğini biliyorum. ama bunların yanında daha ii huylar edinebilecek ortam ve aklı var. bunun yani bizim iyiliğimiz için çabalamamasına kızıyorum. anlattıklarım istediklerim sadece ikimizin faydasına ama kulak ardı ediyo.
çocukların büyüyünce babalarının önünde dururlar inş yani huyları ona çekse bile sana karşı olacağını sanmam.. benim ki öle en azından.. annesine karşı öyle değil. onun üzüntülerini görerek büyümüş.
ama eşim bana karşı da bu şekilde kendine hakim olamayacağını bilmiyodu bence..
babası gibi yapacağını falan..
bilmiyorum üzülüyo mu..
pişman oluyo mu..
gereksiz yere yaptığını kendi kendine de olsa kabulleniyo mu..
sadece bi kere dedi bana seni neden böyle üzüyorum diye ama kaç kere sorunlarımız oldu..

benim de etrafı tarafından kabullenmiş ama aynı evde yaşamak karıkoca olmaya çalışmakisterken kabullenilmiyo..
bana da böyle yaparsa diyosun.. çok şefkatsiz hissediyorum onu çoğu zaman.. hele de bu aralar..
kalıcı izler bırakıyorlar evet. unutmuşsun gibi oluyo. bişey olunca tekrar bütün üzüntüleri yaşıyo insan.. benim ki de sessiz kalınıp unutulmasından yana.. konuşup hata yaptım dediği olmuyo. ben de yaptıklarını anlamlandırıp olayı açmaya çalıştıkça onun için daha tahammül edilmez oluyorum.
bi kere dedim ben seninle 25 yaşında evlendim beni surat asarak cezalandırıp eğitmeye çalışıyosan olmaz dedim. susan oturan istiyosan daha küçükle evlenseydin diye. sabrımı taşırınca konuşmaya başlıyorum ben de napiyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…