Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

Ehliyeti alıp hiç kullanmadım diyenlere soruyorum. O ehliyeti neden aldınız peki? Görüntü olsun diye mi? Cidden meraktan soruyorum yanlış anlamasın kimse :KK64:

Ben şahsen stajyer ehliyet muhabbeti sebebiyle gittim aldım ama kullanmıyorum. Keyif benim keyfim neticede. Ayrıca herkes herşeyde iyi olacak diye bir kaide yok. Adam kullanmaktan kaçıyorsa kendine güvenmiyordur bu kadar basit. Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. İlle sözlü beyana da gerek yok. Buna rağmen üstelemeniz sizi itici yapar.

Ya konuyla ilgili adam gibi cevap verin yada konumu terk edin. Bu ne yaaa her cevabinizda bana laf söylemişsiniz. Ben ne kimseye hakaret ettim nede laf söyledim nede rencide ettim. Nedir sizin sorununuz?

adam gibi cevap sizin istediğiniz cevap olmuyo her zaman.

benim de ehliyetim var ama kaza yaptığım günden beri direksiyona oturmadım, ön koltukta otururken bile tedirginim, çığlık attığım zamanlar oluyor korkudan. eşiniz de daha önceden kaza yapmış olabilir.

Ben şahsen stajyer ehliyet muhabbeti sebebiyle gittim aldım ama kullanmıyorum. Keyif benim keyfim neticede. Ayrıca herkes herşeyde iyi olacak diye bir kaide yok. Adam kullanmaktan kaçıyorsa kendine güvenmiyordur bu kadar basit. Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. İlle sözlü beyana da gerek yok. Buna rağmen üstelemeniz sizi itici yapar.

Ben kötü niyetle sormadım gerçekten merak ettiğim için sordum. Alipta kullanmamak bana şahsen tuhaf geldiği için. Keyfiyen aldıysanız ona diyecek sözüm yok haklısınız. Kimsenin keyfinin kahyası değilim sonuçta:KK6:

ben size saldırmıyorum. niye saldırayım? siz kendinizdeki yanlışı görmeyip direttikçe diretiyosunuz. ne yani buraya konu açarken herkes sizinle aynı fikirde olur mu sandınız?

Ben kimseye fikrimi beğendirmeye çalışmadım. Farklı görüşleri de terselediğimi hatırlamıyorum. Gayet saygılı üsluplu cevaplar verdiğimi düşünüyorum.
Amma velakin sana ne gibi cevaplar fikir özgürlüğü kategorisine girmiyor bariz konu sahibine, yani bana, resmen saygısızlık.

Geçmişte kötü olay yaşayıp korkanları anlıyorum da aldım ama hiç kullanmadım diyenler için sordum niye aldınız o zaman diye. Bunda hiçbir art niyet yok ki. İstemeyen cevap vermesin bukadar basit

Ben de sabah işe gidiş akşam işten dönüş saatlerinde araba kullanmıyorum sevmiyorum mesela. Neyse ki iş saatlerim değişik. Onun dışında araba kullanmak büyük rahatlık eşiniz bunun keyfine varırsa markete bile arabayla gidebilir.

Ben kötü niyetle sormadım gerçekten merak ettiğim için sordum. Alipta kullanmamak bana şahsen tuhaf geldiği için. Keyfiyen aldıysanız ona diyecek sözüm yok haklısınız. Kimsenin keyfinin kahyası değilim sonuçta:KK6:

Çevremdeki çoğu kişi iş için ehliyet gerekliliği olursa diye aldı. Zaten zorunluluk gibi görüldüğü için en basitinden çevrendeki insanların kursa başladığını görünce sen de teşvik oluyorsun. Ya da aileler teşvik ediyor bir şekilde. Böyle böyle hemen herkesin ehliyeti var ama hiçkimse kullanmaya yanaşmıyor açıkcası. Ha kimse de ehliyeti alayım da kenarda dursun demiyordur bence. Ben de başlangıçta çok hevesliydim ama bana göre olmadığını gördüm çünkü kimse kurallara uymuyor dolayısıyla araba kullanmayı bilmenin çok bir önemi yok. Kaza yapıp soğuyan da çok.
Eşiniz işe girerken cv de falan ehliyet var gözüküyorsa vermişlerdir şirket arabasını o da bişey diyememiştir belki işimden olursam diye düşünüp. Erkeklerde zaten zorunluluk gibi görüldüğü için hiç yanaşmıyordur kendime güvenmiyorum demeye. Çünkü burda bile bıraktığınız izlenim adamı bir şekilde kullanmaya zorlayacağınız yönünde. Birlikte pratik yapmaya ikna oldu gibi bişey demiştiniz sanırım önceki yorumlarda ama açık açık niye araba kullanmak istemediğini söyleyemeyen insan bunu sadece sizi bir süreliğine susturmak için kabul etmiştir. Umarım aşar bu isteksizliğini ama çok da üstüne gitmemelisiniz sanki.

Benim annem de korkuyordu babam sürekli üzerine gitti.Korkma sür diye sonra direğe çarptılar... Allaha şükür ikisi de hayatta ama bizden 20 yıl gitti diyebilirim. Zorlamayın bence sonu kötü olabilir

Ayy bu ne ya kız gibi bunları okudukça ben nasıl kafama uygun erkek bulcam die düşünüyorum bence bi erkeğin araba kullanmaması çok saçma erkek dediğin becerikli olmalı evde bozulan ufak tefek şeyleride yapmalı algıyı vergiyi anlamalı ne bilim babamdan hep böyle gördüğümden midir nedir böyle bişeye karışmayan özgüven yoksunu sünepe erkeklere uyuz oluyorum bak sünepe dedim ya şimdi bi üç gün daha banlanırım ben napim ağzıma ne geliyorsa dilimden o çıkıyor :/

Geçmişte kötü olay yaşayıp korkanları anlıyorum da aldım ama hiç kullanmadım diyenler için sordum niye aldınız o zaman diye. Bunda hiçbir art niyet yok ki. İstemeyen cevap vermesin bukadar basit

18 yaşında aldım

Babam mızmız idi vermedi arabayı hayatım yoğundu zaten babamla öyle çıkıp gezme imkanım olmadı

Sonra başka şehre taşındım araba yoktu zaten sonra eşim ehliyet ve araba aldı ama ben çokkk yoğun haftanın 6 günü çalışıyordum

Pazar da araba çalışmak istemedim

Sonra iş yerin bana araba verdi 6 aylık hamile idim cesaret edip geçemedim direksiyona bebek olunca da onu evde bırakıp direksiyon çalışamadım

Sonra da tek araba var ve eşimle aynı yerde çalışıyoruz o da beni getirip götürüyor

Trafiğe eşimle çıkıp öğrenemem onsuz da çıkacak zaman yaratamıyorum işte

yazın eşimin akrabası geldı ılk defa gorustuk
ıstanbuldan geldıler kı bız guney egedeyız
bı baktım şöför kadın
adamda cocuguyla arkaya kurulmus
cok komık gorunuyodu
bence erkegın kullanmayı bılmesı cok cok gereklı
sımdı tum kadınlar kullanabılıyoken hemde ...

Eşim gerçekten korkuyorsa bana açık açık söylesin. Onu zorlayacak veya aşağılayacak değilim herhalde, ki korktuğunu gerçekten düşünmüyorum. Öyle birşey yoksa kullandığını kendi gözlerimle görmeden rahat edemeyeceğim arkadaş.
Bende arabaya atlayıp eşimle doya doya gezmek, o kullanırken bir yandan elini tutmak, diğer yandan müziğin sesini açıp o anların keyfini çıkarmak istiyorum. Çok şey istemiyorum. Birlikte hiç mi yolculuk yapamayacağız? Mesela arabayla Almanya yollarına düşmek istersek, 2000 kilometreyi tek başıma mı tepeyim?

Ben almanya da doğdum büyüdüm, ehliyetimi de haliyle orada aldım. Oradaki direksiyon eğitimin ve buradaki eğitimin arasında uçurumlar var resmen. Ben en az 30 saat teori, 40-50 saat ise direksiyon dersi aldım. Artı ek olarak otoban sürüşü ve gece sürüşü de yaptım. Bunlar şart yapamazsan ehliyet alamazsın. Belki de bu yüzden buradaki düzeni, insanların "amaaaan sürmesin zorla mı, amaaaan istemiyorsa sürmesin nolacak " gibi yaklaşımlarını gerçekten garipsiyorum. Yahu sürmesini bilmiyor san o ehliyetinin sana ömrün boyunca ne gibi bir faydası olacak? İşveren ehliyetli eleman istiyor, eee iş icraata gelince ne yapmayı düşünüyorsun peki? Verilen tüm cevaplara sonsuz saygım var, kimseyi de kırmadım ters cevap vermedim. Fakat nedense bir türlü tatmin etmedi beni okuduğum şeyler. Herkesin doğrusu yanlışı kendine tabii kimse benim gibi düşünmek zorunda değil.

Evdeki tüm tamir ve kurum işlerini tek başıma yapıyorum. Aldığımız tüm tekli dolapları tek başıma kurdum. Eşim kalkıp.işin ucundan tutmadı hiç. İşin ustası değilim, el becerisi ve kafa lazım hepsi bu, eşim bu yaşına kadar bir tornavida bile almamış eline :) insan ister istemez sorguluyor bazı şeyleri bilmem anlatabildim mi. Ha tabiki de evliliği zedeleyecek kadar büyük sorunlar değil bunlar. Allah daha büyük dert vermesin.

Son düzenleme:
yazın eşimin akrabası geldı ılk defa gorustuk
ıstanbuldan geldıler kı bız guney egedeyız
bı baktım şöför kadın
adamda cocuguyla arkaya kurulmus
cok komık gorunuyodu
bence erkegın kullanmayı bılmesı cok cok gereklı
sımdı tum kadınlar kullanabılıyoken hemde ...

Birçoğu için çok abartılı ve gereksiz bir düşünce, fakat bende size katılıyorum. Gittiğimiz her yerde direksiyonda ben, yanımda eşim. Düşündükçe bile tuhaf oluyorum ne yalan söyleyeyim. Görüntüsü bile komik dediğiniz gibi. Israrla kortuğum falan yok diyor (yani bunu söylerken gayet cool bir şekilde yaw ne alâkası var korktuğum falan yok beeaaa diyor). Bu yüzden korktuğu ihtimalini eledim kafamda. Kaza vb. birşey olsaydı abilerinden mutlaka duyardım, zira onlar da sürdüğünü hiç görmedik diyorlar.

ben ehliyeti aldığımda baya kullanıyordum ama acemiydim tabi

sonra 3-4 sene hiç kullanmadım ve otomatikte bile çok zorlandım. direksiyon, etrafa hakim olma, trafiği takip edebilme beni hala geriyor çünkü ustalaşmadım hala tam.

başkası arabasını verse gerilirim ama zorlayarak kullanabilirim denedim bikaç kez ilk yarım saatten sonra baya alışıyorum.

bence eşiniz hiç araba kullanmamış. ehliyeti olması kullanabiliyo demek değildir.

Back