Eşim gerçekten korkuyorsa bana açık açık söylesin. Onu zorlayacak veya aşağılayacak değilim herhalde, ki korktuğunu gerçekten düşünmüyorum. Öyle birşey yoksa kullandığını kendi gözlerimle görmeden rahat edemeyeceğim arkadaş.
Bende arabaya atlayıp eşimle doya doya gezmek, o kullanırken bir yandan elini tutmak, diğer yandan müziğin sesini açıp o anların keyfini çıkarmak istiyorum. Çok şey istemiyorum. Birlikte hiç mi yolculuk yapamayacağız? Mesela arabayla Almanya yollarına düşmek istersek, 2000 kilometreyi tek başıma mı tepeyim?
Ben almanya da doğdum büyüdüm, ehliyetimi de haliyle orada aldım. Oradaki direksiyon eğitimin ve buradaki eğitimin arasında uçurumlar var resmen. Ben en az 30 saat teori, 40-50 saat ise direksiyon dersi aldım. Artı ek olarak otoban sürüşü ve gece sürüşü de yaptım. Bunlar şart yapamazsan ehliyet alamazsın. Belki de bu yüzden buradaki düzeni, insanların "amaaaan sürmesin zorla mı, amaaaan istemiyorsa sürmesin nolacak " gibi yaklaşımlarını gerçekten garipsiyorum. Yahu sürmesini bilmiyor san o ehliyetinin sana ömrün boyunca ne gibi bir faydası olacak? İşveren ehliyetli eleman istiyor, eee iş icraata gelince ne yapmayı düşünüyorsun peki? Verilen tüm cevaplara sonsuz saygım var, kimseyi de kırmadım ters cevap vermedim. Fakat nedense bir türlü tatmin etmedi beni okuduğum şeyler. Herkesin doğrusu yanlışı kendine tabii kimse benim gibi düşünmek zorunda değil.
Evdeki tüm tamir ve kurum işlerini tek başıma yapıyorum. Aldığımız tüm tekli dolapları tek başıma kurdum. Eşim kalkıp.işin ucundan tutmadı hiç. İşin ustası değilim, el becerisi ve kafa lazım hepsi bu, eşim bu yaşına kadar bir tornavida bile almamış eline :) insan ister istemez sorguluyor bazı şeyleri bilmem anlatabildim mi. Ha tabiki de evliliği zedeleyecek kadar büyük sorunlar değil bunlar. Allah daha büyük dert vermesin.