- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
- Konu Sahibi CitirTurtam
-
Demekki araba kullanmayı bilmiyor.yalan mı söylemiş yani
Ehliyeti cuzdan beklemis simdiye kadar o zaman.Merhaba arkadaşlar
Ben bu konuyla artık baş edemiyorum. Eşimde yaklaşık 7 yıldır tanışıyoruz, ve ben bu 7 yıl içerisinde eşimi birkez bile araba kullanırken görmedim. Bu konu yüzünden defalarca tartıştık ama yok. Her seferinde kaçıyor, araba kullanmamak için binbir türlü bahane uyduruyor. Ehliyeti var gördüm. Ben istanbul trafiğini bilmem etmem alışık değilim böylesine. Buna rağmen geçen eşimin şirket arabasıyla gezmeye gittik ve beni oturttu direksiyona.
Neden kullanmak istemiyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırma noktasına geliyorum düşündükçe, kendime çok büyük dert ettim bu konuyu!
Korkuyorsa açık açık söylesin ne var bunda. Korkmuyorum alakası yok diyor. Uzun zamandır kullanmıyorum unutmuş olabilirim diyor. Yaw kolay unutulacak birşey değil ki bu.
Çıkamıyorum işin içinden, kafamda sorular çoğaldıkça çoğalıyor.
Manüel vites kullanamam otomatiğe alışığım diyor, babamın otomatik arabasını kullanmadı bana kitledi (istanbuldan çorlu havaalanına halamı karşılamaya gitmemiz gerekiyordu düğün öncesi, saat gecenin 12si ve ben kullanmak sorunda kaldım!!!)
Eee al sana otomatik araba. Neden kullanmadın?
İşin en ilginç tarafı, abileri bile bugüne kadar araba kullandığını görmemişNasıl görmezler yaaa? Hiç mi denk gelmediler? Hiç mi abinlerle biryere arabanla gitmedin?
Neden neden neden?
Benimde eşim seninki gibi ehliyeti var ama araba kullanmiyor. Sen yine şanslısın araba almış. Benim esim araba kullanamam korkusundan araba da almıyor. Otobuslerde surunuyoruz benimde ehliyetim yok. Bekarken babanin arabasini al derdim trafige cikamam derdi. Simdi de diyorum hamile olsam karnim burnumda olsa araba da yok nasi gidicez diyorum taksi cagiririz diyor
Benimde eşim seninki gibi ehliyeti var ama araba kullanmiyor. Sen yine şanslısın araba almış. Benim esim araba kullanamam korkusundan araba da almıyor. Otobuslerde surunuyoruz benimde ehliyetim yok. Bekarken babanin arabasini al derdim trafige cikamam derdi. Simdi de diyorum hamile olsam karnim burnumda olsa araba da yok nasi gidicez diyorum taksi cagiririz diyor
Panik atak vardır senin eşindede canım. Onunla konuş, hoca yardımıyla özel ders alması için iknâ etmeye çalış. Kaçarak korkularını yenemez ki. inan ben eşimin bu kadar panik olduğunu bilseydim hiç kalkışmazdım onunla bu işe. Zamanında eşime Defalarca sordum bak korkuyormusum, geçmişte kaza falan mı yaptın, panik mi oluyorsun diye. Hep yok ne alakası var sadece el alışkanlığım gitti usun aüre kullanmayınca falan dedi. Meğersem panik atağın ta kendisi.
Benim eşim iyi kötü kullanıyor gördüm babasi zorla verdi arabamız yok ve dediğiniz gibi sürünüyoruz resmen 8 saatlik otobüs yolculuğu yapıyoruz hemde cocukla!!! Neyse artik çocuk icin almaya karar verdi bu seferde araba bulamıyor artik bulmak mi istemiyor bilmiyorum...
Insalla bunu atlatırız gerci ben eşime güvenip 8 saatlik yola gider miyim bilmiyorum.
Hayatimiz şehir icinde otobüs ve taksiyle gidilecek yerlere gitmekle geçiyor
Bilemiyorum ki cnm olabilir belki de.
Bende ona çok sordum kaza mi yaptin bisi mi oldu diye ama hep hayir dedi. Tecrubesi yokmus trafik cokmus. Otobuslerde surunuyorum. Is ile ev arasi arabayla 15-20 dk ama biz malesef otobuste aksam ayakta bir saatte evde oluyoruz. Nasil olacak bilmiyorum. Ozel dersi de soyledim bizim bulundugumu yerde bos bir saha var bak gel burda ogrenirsin dedim ben zaten biliyorum sadece trafige cikamam diyor. Bir erkegin araba kullanmamasi cok kotu birsey. Simdi 15 yasindaki cocuklar babalarindan araba kacirip suruyorlar anlamis degilim gercekten
Canim benim esimde uzun yolculukta babasindan alip kullanmisti. ( babasi yoruldugu icin ) ama otesi yok. 30 yasindaki bir adam nasil hic trafige cikmaz aklim almiyor. Gecen araba alalim dedim birikmis uc bes bisiler vardi. Bana araba surekli masraf cikarir dedi. 9 saatlik yolculuga otobusle gittik 160 tl gidis 160 donus verdik. Ailesinin yanina gittik 150 de oyle verdik. H ici iae gidis donus vs saymiyorum bile gecen hastalandi doktora gidecektik 60 tl taksiye verdik. Bende dedim bu kadar parayla arabanin yillik bakimini yaptirirdik sen tasarruf edecegim derken zarardasin farkinda diilsin dedim bisey demiyor. Bende isterdim sevgiliyken yada evliyken yanina oturup muzigi acip yolculuk yapmayi. Ama olmuyor buna da benim aklim almiyor
Öyle düşünme canım insanlık hali sonuçta gerçekten ciddi tırsıyorsur düşündükçe panik oluyordur vs. Ben eşimi bu yüzden asla küçümsemem. Dün ızun uzun konuştuk, ben aenin karının benle herşeyini paylaşabilirsin elimden geldiği kadar destek olacağım sana diye. Her insanın korkuları fobileri takıntıları vardır bu çok normal. Ve eşim kendisi iatiyor öğrenmeyi, bugün bir hoca ayarladı kendine. Haftaya da Allahın izniyle başlıyor. Sen de eşinle tekrar tekrar konuşmaya çalış ama ona cesaret verir gibi, yapıcı bir şekilde konuş. Asla küçümseyici değil.
Araba alın ve siz kullanın.="Mini_mini, post: 52477276, member: 818922"]Canim kucumseme degil benimkisi kizginlik. Dugunden once ev bakmak icin onlarin semtine gidecektik. Sabah erken kalkalim oyalanmayalim dedi. Bende sandim ki abisiyle yada babasinin arabasiyla beni evden alacak ama malesef oyle olmadi. Hafta sonu sabahin 7 sinde iki otobus ve 15 dk yol yuruyerek beni ayagina cagirdi. O yataginda yatarken ben yollardaydim. Neden almadin dedim. Trafik var dedi sabahin korunde h sonu ne trafigi olabilir ? 34 yasinda artik evlendi ve sorumluluklari var mecbue bu on yargisini yikmak zorunda ben olene kadar taksiye binemem ki. Bunu hic dusunmuyor azimde etmiyor. Kendi bekarken karda kista otobusle gitmeye alismis benimde oyle olmami bekliyor ama bunun hastaligi var hamileligi var cocugu var. Yakinlarimiz bize aksam yemegine geliyor cayini iciyor saat 11 - 12 de olsa atlayip arabasina gidiyor ama biz ? Ya 9 da kalkmak zorundayiz cunku otobus her saat olmuyor yol da uzun yada bizi birakir misiniz die gittigimiz yerde soylemek zorundayiz. Araba alacak paramiz olmasa tamam dicem ama para varken saglikliyken araba kullanamayip baskalarinin arabasiyla bizi birakmasini istemek gercekten cok uzucu cnm
Ama ama ben yazdim sandim valla bayrmada aynisi oldu otobüs bileti 90 lira olmus cocuk var rahat etsin diye 3 koltuk aldik... aynen hastalansa hastaneye taksiyle gidiyoruz aynisi tutuyor... bak sehir içinde hic kullanmadi bir kere nikah işlemleri için bindik sürecek dua ede ede gittim en son 4 yolda kamyon geliyordu durdu çalıştıramadi cok komikti , hemen kuzenine gitti o bizi götürdü işleri halletmeye...bu bayramda otobüsle gidecez ailesi getirecek kıyamıyorlar ... ama sürücü kursundan ders alacak... artık herkes ayıplıyor , komşularım mesleğini söylüyor ..... nin arabası yok diyor hayret diyorlar, o meslek grubunu deyip hepsinin son model arabası var diyorlar .birde cevrede ezikleniyoruz resmen ona degil bana diyorlar
Benn şahsen şoför olurum yani. Ki ehliyeti aldıktan sonra yıllarca araba kullanmadım. Sonrasında da korka korka çıktım..bildiğin kalbim güp güp ata ata. Ama alışıp öğrendikten sonra iyi. Yani bu kadar üstüne gitmeye gerek yok. Tamam dünyanın binbir türlü hali var ama bir sürü kişinin arabası yok. Ya da arabası olan bir sürü kişinin de eş olarak kadın olan tarafı araba kullanmıyor. Niye erkek olunca sorun var yani. Sadece sizin mi başınıza bişey gelebilir. Adamların başına bişey gelince karısı da bilmeyince demek ki taksiye biniyorlar. Bu düşünce tarzı resmen ataerkil toplumun destekleyicisi bir şey... abartılmamalı.
Demek ki çok istemek farklı bişey. Ben daha arabanın direksiyonuna geçmemişken ve uzun sürede geçemeyeceğim belliyken üniversite 2. Sınıfta aldığım harçlıklardan biriktirerek kursa yazıldım ve aldım ehliyeti. Aileme de söylemedim. Ehliyeti alacağım kesinleştiği zaman söyledim. O ehliyeti almak da baya paraydı o zaman. Hatta annemler, halamlar , amcamlar ellişer lira harçlık verdi öyle alabildim trafiğe vs gidip. Sonra da uzun süre kullanmayınca unuttum dediğim gibi baştan öğrendim. Sizlerin eşinde de tam tersi durum olup korkmuş olabilir. Ama erkek adam evin reisi illa kullanacak diye ikide bir adamları sıkıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum hala.="Mini_mini, post: 52477300, member: 818922"]O oyle olmuyor cnm iste.
Ben gecen dedim ehliyete yazilayim diye cunku daha direksiyon bile tutmadim. Bana araba mi var da ehliyete yazilacaksin dedi. Bende ehliyeti alirim durur evde araba alinca ise yarar dedim ehliyet almakla is bitmiyor pratik yapman lazim onun icinde araba lazim diyor. Yani esim araba almaya yanasmiyor trafikten korktugu icinde sifirdan baslamis benim gibi bi soforun arabasina da binecegini pek sanmiyorum
Demek ki çok istemek farklı bişey. Ben daha arabanın direksiyonuna geçmemişken ve uzun sürede geçemeyeceğim belliyken üniversite 2. Sınıfta aldığım harçlıklardan biriktirerek kursa yazıldım ve aldım ehliyeti. Aileme de söylemedim. Ehliyeti alacağım kesinleştiği zaman söyledim. O ehliyeti almak da baya paraydı o zaman. Hatta annemler, halamlar , amcamlar ellişer lira harçlık verdi öyle alabildim trafiğe vs gidip. Sonra da uzun süre kullanmayınca unuttum dediğim gibi baştan öğrendim. Sizlerin eşinde de tam tersi durum olup korkmuş olabilir. Ama erkek adam evin reisi illa kullanacak diye ikide bir adamları sıkıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum hala.
Bikaç sayfa önce evin reisi araba kullanmalı yazan biri vardı ondan öyle yazdım genel bişey yani. Bu arada kızlara oyuncak bebek merakını,erkeklere araba merakını veren de genelde biz ebeveynleriz. Kendi kızımdan örnek de verirdim ama çoğu kişi büyük ihtimalle o nasıl kız çocuğu der onun için vermiyorum:) yani daha bebekken cinsiyet yüklemesi yapıyoruz olay o aslında. Sizi de kırmak istemedim. Dediğim sadece bir sürü araba kullanmayan evli kadın var. Erkeği de bı kadar abartılmamalıydı.="Mini_mini, post: 52477488, member: 818922"]Ev reisligiyle araba kullanmanin ne alakasi var ben onu anlamadim ?
Kizlar cocuklugundan beri oyuncak bebek, evcilik vs duskundur erkekler ise arabaya.
Buyuduklerinde de imkanlari varsa bu duskunlugu hayata gecirirler oyle degil mi ? Bizim yadirgadigimiz ev reisi nasil araba surmez degil erkekler nasil araba surmeye merakli olmaz..
Bu arada sen hic 15 yasinda babasinin arabasini alip kaciran kiz gordun mu ? Iste demek istedigim bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?