• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

acil durumda lazım olur diye almış olabilir. olabilir mi :KK64:

Tam da üstüne bastınız. Başımızdan korkunç bir olay geçti yaklaşık 4 ay önce. Tabi o zamanlar arabamız henüz yoktu. Mecburen bir arkadaşından rica etti bizi olay yerine götürmesi için. Zaten ondan sonra muhabbet arası konuştuk eşimle, dünyanın binbir türlü hali var alalım ilerde bir araba dursun diye, sonuçta herzaman götürecek birini bulamazsın. Bir yakınımı kaybettim, başta kayıp zannettik ve hastaneleri tek tek dolaşmak istedik, bu otobüsle minibüsle olacak iş değildi o yolculuk bitmezdi benim için. Şimdi düşünüyorum Allah korusun birdaha yaşatmasın tabiki de, tekrar benzer bir olayla karşılaşırsak o perişan halimle beni mi oturtacak direksiyon başına?
acil durumda lazım olur diye almış olabilir. olabilir mi :KK64:

benımde 18 yasından berı ehlıyetım var hatta arabam var 1 defa 500metre kadar kullandım hayatım boyunca.sevmıyorum korkuyorum panıklıyorum hatta unuttum kullanmayı.bılmıyorum dıyıp cıkıyorum ısın ıcınden.eskıden ehlıyet kolay alınırdı bılmıyor olabılır

Tam da üstüne bastınız. Başımızdan korkunç bir olay geçti yaklaşık 4 ay önce. Tabi o zamanlar arabamız henüz yoktu. Mecburen bir arkadaşından rica etti bizi olay yerine götürmesi için. Zaten ondan sonra muhabbet arası konuştuk eşimle, dünyanın binbir türlü hali var alalım ilerde bir araba dursun diye, sonuçta herzaman götürecek birini bulamazsın. Bir yakınımı kaybettim, başta kayıp zannettik ve hastaneleri tek tek dolaşmak istedik, bu otobüsle minibüsle olacak iş değildi o yolculuk bitmezdi benim için. Şimdi düşünüyorum Allah korusun birdaha yaşatmasın tabiki de, tekrar benzer bir olayla karşılaşırsak o perişan halimle beni mi oturtacak direksiyon başına?
ee o durumda kullanır belki.

esiniz size araba almis siz hala memnun deilsiniz
bazen ger_çekten kadinlari anlamak zor oluyor :)

Ne mutlu size ne diyeyim başka:halay:
Bence bu konunun üzerine gitmeyin. Eşinizi böyle kabul edin. Bir sebepten kullanamıyor deyip geçin. Erkekler bizim gibi değiller, tepkilerini hemen göstermeyebilirler. Bu kadar basit bir şey yüzünden eşinizle aranıza soğukluk sokarsanız çok üzülürsünüz.

Ne olduğunu size açıkça anlatmalı. Yarın bir gün çocuğunuz olduğunda birilerinin alıp, bırakması gerekecek okula/ kreşe. Ya da siz hasta olduğunuzda hastaneye giderken kim kullanacak? Araba olmayabilir, onu anlarım ama varken kullanmayacaksa bunu bilip, ona gore düzen oluşturmak gerek. Boşver denilecek bir şey degil, evlilik bu.

ben tam 5 yil ugrastim. Dusunsenize, nisanliyken bir kez o gelip beni alip yemege goturmuslugu bile olmadi. Hep sofor bendim :) artik canima tak etmisti cunki sizinde bahsetiginiz gibi nisanlimin/kocamin yanina oturup gezmeyi hayal ederdim. Artik surekli kavga gurultu bisekilde basladi. Simdide bana vermiyor arabayi :)
bence evin erkegi araba kullanmalidir. Aksi dusunenlere saygim sonsuz. Ama ben surekli soforluk yapmaktan yipranmistim artik.

pes etme, basinin etini ye ama pes etme, zira o pes edip ya sana gercekten neden kullanmadigini soyleyecektir yada pasa pasa kullanacaktir :)

Araba kullanmaya çok hevesliyken ve becerebiliyorken, annemle çıktığımız pratik turunda arabanın sol önüyle bir çocuğa hafif değdim. Allah'a binlerce şükür çocuk bir serumla çıktı hastaneden ama ben bu korkuyu hâlâ atamadım üstümden. Yayaya çarpma korkusu! O 2003, bu 2017. Bundan iki yıl önce kardeşim pratik yaptırdı bu sefer, onda da karşıdan bir araba dönüp bana doğru gelip yanımdan geçiyor diye heyecanlandım, kenara geçeyim de geçsin derken kaldırıma çıktım! Kardeşim yerinden hopladı, çocuğun başa tavana vurdu öyle bir çıkmak. Sen nolur araba kullanma dedi bana. Çok üzülüyorum. Bu tarz birşey yaşamış olabilir. Yarın siz hamile falan olduğunuzda ne yapacak ama? Çok kötü bir durum.

Bende elbette bayılıyorum ve arabamızı satma taraftarı değilim. Öyle bir kural tabiki de yok ama arada bende yanında oturup yolculuğun keyfini çıkarabilsem çok güzel olacak hani diyorum :) bazen o kullansın bazen de ben. Daha önce korkmayan yüzlerce km yol giden adam birden bire nasıl korkar? Kaza vs yaptıysa illaki bir şekilde duyardım birinden annesi babası abilerinden falan.

Elbette güzel olurdu ama dara düşünce elbet kullanacaktır ve üstüne gitmeyin elbet size açılacaktır sadece şefkat li davranın ve bekleyin. ;)

Merhaba arkadaşlar

Ben bu konuyla artık baş edemiyorum. Eşimde yaklaşık 7 yıldır tanışıyoruz, ve ben bu 7 yıl içerisinde eşimi birkez bile araba kullanırken görmedim. Bu konu yüzünden defalarca tartıştık ama yok. Her seferinde kaçıyor, araba kullanmamak için binbir türlü bahane uyduruyor. Ehliyeti var gördüm. Ben istanbul trafiğini bilmem etmem alışık değilim böylesine. Buna rağmen geçen eşimin şirket arabasıyla gezmeye gittik ve beni oturttu direksiyona.

Neden kullanmak istemiyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırma noktasına geliyorum düşündükçe, kendime çok büyük dert ettim bu konuyu!
Korkuyorsa açık açık söylesin ne var bunda. Korkmuyorum alakası yok diyor. Uzun zamandır kullanmıyorum unutmuş olabilirim diyor. Yaw kolay unutulacak birşey değil ki bu.
Çıkamıyorum işin içinden, kafamda sorular çoğaldıkça çoğalıyor.

Manüel vites kullanamam otomatiğe alışığım diyor, babamın otomatik arabasını kullanmadı bana kitledi (istanbuldan çorlu havaalanına halamı karşılamaya gitmemiz gerekiyordu düğün öncesi, saat gecenin 12si ve ben kullanmak sorunda kaldım!!!)
Eee al sana otomatik araba. Neden kullanmadın?

İşin en ilginç tarafı, abileri bile bugüne kadar araba kullandığını görmemiş:KK57: Nasıl görmezler yaaa? Hiç mi denk gelmediler? Hiç mi abinlerle biryere arabanla gitmedin?

Neden neden neden?
Yaşadğı tramvatik bi olay vardır belki akla ilk gelen bu oluyor. Belki fobisi vardır. Ama sze anlatamaması tuhaf

Merhaba arkadaşlar

Ben bu konuyla artık baş edemiyorum. Eşimde yaklaşık 7 yıldır tanışıyoruz, ve ben bu 7 yıl içerisinde eşimi birkez bile araba kullanırken görmedim. Bu konu yüzünden defalarca tartıştık ama yok. Her seferinde kaçıyor, araba kullanmamak için binbir türlü bahane uyduruyor. Ehliyeti var gördüm. Ben istanbul trafiğini bilmem etmem alışık değilim böylesine. Buna rağmen geçen eşimin şirket arabasıyla gezmeye gittik ve beni oturttu direksiyona.

Neden kullanmak istemiyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırma noktasına geliyorum düşündükçe, kendime çok büyük dert ettim bu konuyu!
Korkuyorsa açık açık söylesin ne var bunda. Korkmuyorum alakası yok diyor. Uzun zamandır kullanmıyorum unutmuş olabilirim diyor. Yaw kolay unutulacak birşey değil ki bu.
Çıkamıyorum işin içinden, kafamda sorular çoğaldıkça çoğalıyor.

Manüel vites kullanamam otomatiğe alışığım diyor, babamın otomatik arabasını kullanmadı bana kitledi (istanbuldan çorlu havaalanına halamı karşılamaya gitmemiz gerekiyordu düğün öncesi, saat gecenin 12si ve ben kullanmak sorunda kaldım!!!)
Eee al sana otomatik araba. Neden kullanmadın?

İşin en ilginç tarafı, abileri bile bugüne kadar araba kullandığını görmemiş:KK57: Nasıl görmezler yaaa? Hiç mi denk gelmediler? Hiç mi abinlerle biryere arabanla gitmedin?

Neden neden neden?
Bence

Back