• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, annesi, ablaları ve kararım

Eşin cok iyi biri iki tarafıda idare etmeye calışıyor ama ailesinde sıkıntı büyük onunla daima inatlasmadan konuş dogruları mantıklı seyleri neden böyle hısettıgını davrandıgını eşin senın iyi niyetlılıgını bılıyor ailesni de hep

Eşin baskıda kalmış gibi annesi tarafından belki babasını kaybettı ailesiyle zıtlaşmak istemez yanınızdayım başınızdayım gibi de oldugu için kötü olmak istemıyor neler hissettiğini neler düşündüğünü doğru olanı olması gerekenı anlat annesi cok müdail ortalıgı karıştırıyor sırf annesi diye yanlış olanı istemeden yapmak zorunda kalmış eşinle konuş hiç inatlaşma fazla kafaya takma
Ya eşimle çok konuşuruz biz anlatım ona hak verir ama elinden bişey gelmiyor dediğin gibi babam yok artık ben eskisi gibi onlarla ters olamam diyor en çok ablaları bu konudan faydalanıyor

Ya eşimle çok konuşuruz biz anlatım ona hak verir ama elinden bişey gelmiyor dediğin gibi babam yok artık ben eskisi gibi onlarla ters olamam diyor en çok ablaları bu konudan faydalanıyor
Fırsat doğmuş ya ölümler bazı insanları degıstırr ibret olur bırakırlar bazı kötü huyları bunlarda tam tersi olmuş zor bır durum ama eşiniz yanınzda onunla huzurunuzu hıcbırseyın bozmasına meydan vermeyın kafada aşın onların normal olmadıgını bılıyorsunuz onlar gibi davranırsanız hep inatlasırsınz siz aşın bu gunlerde gecıcek kımsenın evlılıgı mukemmel degıl dış etmenler vs biz kadınlar sabrediyoruz allahtan katlanılamayacak çok çok kötü seyler yok hersey düzelir insallah.

Kendimi yerinize koydumda: esimin annesi annemden yasca kücük (cok da olmasa). El öpmesini asla beklemem. Arada 20 yas olsun..Bana göre durum böyle (esime bunu ilk bulusmamizda söyledim): Aileme yapilan saygisizligi sahsima yapilmis bilirim. Ne altdan alirim,ne de tepkisiz kalirim. Bu kim olursa olsun. Esinizin ailesi kendi kafalarina göre bir beklenti uydurmis olabilirler,ama siz buna uymak zorundamisiniz? Hayir. Biri aileme veya bana karsi böyle davransa yok sayarim - bitti. Yeri geldiginde bir güzel cevabini da veririrm (hakaretsiz tabi). Biz hep aslinda fazla bizim zamanimiza ve enerjimize layik olmayan insanlara takiyoruz. Halbuki bunun zarari tek kendimize. Onun icin: Bana iyi davranmayanlarin ne davetini isterim nede ilgisini. Yok sayilmanin kralini yasatirim onlara :)

Cok haklisiniz. Zaten onlar sizinle baglarını koparmis bile. Eger koparmamis olsalardi, size sararlar rahay birakmazlardi ve beklenti icinde olurlardi. Sizi kendi halinize birakmislar.
Esinizin bunu anlayip size israr etmemesi gerekiyor.
Suan idrak edememis. Evet biraz kirici ve uzucu olabilir ama esim bu durumu anlayana kadar onunla gider girmesi ve anlamasi icin imkan olustururdum.

Cok haklisiniz. Zaten onlar sizinle baglarını koparmis bile. Eger koparmamis olsalardi, size sararlar rahay birakmazlardi ve beklenti icinde olurlardi. Sizi kendi halinize birakmislar.
Esinizin bunu anlayip size israr etmemesi gerekiyor.
Suan idrak edememis. Evet biraz kirici ve uzucu olabilir ama esim bu durumu anlayana kadar onunla gider girmesi ve anlamasi icin imkan olustururdum.
Eşimin anlayabileceği bir durum yok kv denin iki sözünden biri bizim kanadımız kolumuz kırık eşim de akrabaları laf söz etmesin diye bırakamıyor bırakmasın da zaten beni ilgilendirmiyor ben acaba kötü bişey mi yapıyorum diye akıl danıştım sizlere çok güzel de yorumlarınızı okuyup haklı olduğumu bir kere daha anladım. Eşim ilk defa yatakları ayırdı bu yüzden ve bana kötüsün dedi bu beni daha çok sinirlendirdi yarın eteğimde ki taşları dökeceğim madem kötüyüm hakkını sonuna kadar vereceğim benden bu kadar artık

Sizi silmişler siz nezman silmeyi düşünüyorsunuz ??
Keşke delete tuşu olsa hayatta da silsem bende memnun değilim ki zaten istemiyorum onları ha eşimin hatrına katlandım bugüne kadar onlar için ilk defa yatak ayırdı ben de bunu onların yanına bırakmıycam çok sinirliyim bunları hak edecek zerre kötülüğüm olmadı onlara ama bugün kötüsün diyen bi eşim var ne diyeyim yarın babamı da arayacağım inceldiği yerden kopsun

Keşke delete tuşu olsa hayatta da silsem bende memnun değilim ki zaten istemiyorum onları ha eşimin hatrına katlandım bugüne kadar onlar için ilk defa yatak ayırdı ben de bunu onların yanına bırakmıycam çok sinirliyim bunları hak edecek zerre kötülüğüm olmadı onlara ama bugün kötüsün diyen bi eşim var ne diyeyim yarın babamı da arayacağım inceldiği yerden kopsun

Bence ilk önce kendinizi sakinleştirin ve eşinizle güzelce konuşun sinirle yanlış bir hareket etmeyin eşinize onu kırmamk icin katlandınızı ama onların böyle yapması sizi cok kırdını gücendinizi ve görüşmek istemedinizi güzel bir şekilde anlatın babanızı araya koydunuz zaman olaylar farklı yön alır bunu sadece siz cöze bilirsiniz eşinizle büyükler büyükler karıştımı geri dönülmez kırkınlıklar olur siz eşinşinizi af edebilirsiniz ama aileniz af etmes akılarında bu olay kalır

merhabalar kk üyeleri...ben direk konuya gireceğim 3.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Kültür farkımız var. İte kaka 3.5 yıldır sürdürüyorum evliliğimi eşimden yana ailesi dışında en ufak sıkıntım problemim olmadı. Evine düşkün gezmesi tozması olmayan biri. Bende bu yüzden çoğu şeyi(ailesi ile olan) alttan aldım taa ki bi rahatsızlık geçirene kadar hastanede yattım. Annem yanıma geldi, ilk gün kv ve iki görümce geldi sadece. İki saat durup gittiler ve bir daha ne aradılar ne sordular. Annemle kv de düğünden sonra ilk defa karşılaştılar aralarında 15 yaş var sorunlarda vardı kırgınlık ama hiç bir zaman annem kötü bir söz etmedi. Ben hastanede yatarken 5. Gün kurban bayramıydı. Hepsini tek tek aradım ama hiç biri ne açtı ne geri döndü. Hastanen o kötü yemeklerini yiyemiyorken bunlar hepsi ayrı ayrı mangal resimleri paylaşıyordu ben sorun olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Eşimle ablasının tel konuşmasını duyana kadar eşim yanımdaydı. En son bu hastanede karşılaşınca annem, kv nin elini öpüp hürmet göstermemiş diye bana da küsmüşler hepsi. İnan’ın şok oldum ben. O gün bu gündür ne ararlar ne sorarlar daha beni suçlu çıkarmaya çalışırlar bu olaydan sonra iki defa evine gittim. İnan’ın yüzüme bile bakmadılar bırakın hoşgeldin demeyi. Yan oda da konuşuyorlar senin karın bizi aramıyor sormuyor diye eşim de bu kız günlerce hastanede yattı siz bir kere bile sormadınız ne diye arasın sizi dedi hep de konu açılınca der. Şimdi ben bu bayram gitmedim içimden gelmiyor artık bütün bağlarımı koparmak istiyorum yani yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Bir de yaşadıklarım bunlarla sınırlı değil tam 3.5 yıldır hep görmezden geldim bazı şeyleri ama ben Canımla cebelleşirken onların böyle yapması bardağı taşırdı bende.. eşim konuşmuyor benimle gitmedik diye ona kalsa herşeyi boşver sen iyisin kötü olma gidelim diyor ama artık kendimi ezdirmek istemiyorum.
Eşiniz biraz empati kursun. Anneniz neden öpecekmiş kv nin elini. Yaşı büyük de kv nin, anneniz de koskoca kadın. Ne alakası var yani. Ayrıca bu işin bahanesi. Sizi sevmiyorlar belli ki. O zaman istenmediginiz yerde ne işiniz var? Sizin aileniz böyle kötü davranıyor mu eşinize? Cok istiyorsa kendi gitsin görsün. Küsmek vs ne sacma seyler. Kötü gününüzde size bu kadar duyarsız olan insanların iyi gününüzde de hayatinizda yeri yok.

merhabalar kk üyeleri...ben direk konuya gireceğim 3.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Kültür farkımız var. İte kaka 3.5 yıldır sürdürüyorum evliliğimi eşimden yana ailesi dışında en ufak sıkıntım problemim olmadı. Evine düşkün gezmesi tozması olmayan biri. Bende bu yüzden çoğu şeyi(ailesi ile olan) alttan aldım taa ki bi rahatsızlık geçirene kadar hastanede yattım. Annem yanıma geldi, ilk gün kv ve iki görümce geldi sadece. İki saat durup gittiler ve bir daha ne aradılar ne sordular. Annemle kv de düğünden sonra ilk defa karşılaştılar aralarında 15 yaş var sorunlarda vardı kırgınlık ama hiç bir zaman annem kötü bir söz etmedi. Ben hastanede yatarken 5. Gün kurban bayramıydı. Hepsini tek tek aradım ama hiç biri ne açtı ne geri döndü. Hastanen o kötü yemeklerini yiyemiyorken bunlar hepsi ayrı ayrı mangal resimleri paylaşıyordu ben sorun olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Eşimle ablasının tel konuşmasını duyana kadar eşim yanımdaydı. En son bu hastanede karşılaşınca annem, kv nin elini öpüp hürmet göstermemiş diye bana da küsmüşler hepsi. İnan’ın şok oldum ben. O gün bu gündür ne ararlar ne sorarlar daha beni suçlu çıkarmaya çalışırlar bu olaydan sonra iki defa evine gittim. İnan’ın yüzüme bile bakmadılar bırakın hoşgeldin demeyi. Yan oda da konuşuyorlar senin karın bizi aramıyor sormuyor diye eşim de bu kız günlerce hastanede yattı siz bir kere bile sormadınız ne diye arasın sizi dedi hep de konu açılınca der. Şimdi ben bu bayram gitmedim içimden gelmiyor artık bütün bağlarımı koparmak istiyorum yani yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Bir de yaşadıklarım bunlarla sınırlı değil tam 3.5 yıldır hep görmezden geldim bazı şeyleri ama ben Canımla cebelleşirken onların böyle yapması bardağı taşırdı bende.. eşim konuşmuyor benimle gitmedik diye ona kalsa herşeyi boşver sen iyisin kötü olma gidelim diyor ama artık kendimi ezdirmek istemiyorum.
Konu sadece kayınvalide aramadı ilgilenmedi ile kalsaydı büyüktür olsun gidin derdim ama evine gelen gelininin yüzüne bile bakmayan yan odadan onu çekiştiren kadının evinde ne işiniz var? Eşinizin sizin kararınıza saygı göstermesi lazım, kaldı ki size yapılan hareket ona yapılmış sayılır benim eşime niye böyle davranıyorsunuz demek yerine ne yaparsa yapsın ben annemdir mantığını anlayamıyorum. Aradaki dengeyi kuramamış eşiniz.

Yaşayan sabreden dua eden ve psikolojik destek almak zorunda kalan biri olarak yorumumu yapacağım. Yeni akıllandım yeni anlıyorum kendi kıymetimi ve değerimi. Mesafeye aynen devam edin zira onlar sizi sevmeyecek ve be kadar iç içe olsanız sorun olacak ne halleri varsa görsünler benim anneme de geldi yanımda kaldı diye oğlumun evinde yiyip içiyor o... kadın dediler sustum işte aptallık çalışan kendi ayakları üstünde duran biriyim daha neler neler ... herkes kendine yakışanı yapar onların anladığı kavga sorun edepsizlil

Yaşayan sabreden dua eden ve psikolojik destek almak zorunda kalan biri olarak yorumumu yapacağım. Yeni akıllandım yeni anlıyorum kendi kıymetimi ve değerimi. Mesafeye aynen devam edin zira onlar sizi sevmeyecek ve be kadar iç içe olsanız sorun olacak ne halleri varsa görsünler benim anneme de geldi yanımda kaldı diye oğlumun evinde yiyip içiyor o... kadın dediler sustum işte aptallık çalışan kendi ayakları üstünde duran biriyim daha neler neler ... herkes kendine yakışanı yapar onların anladığı kavga sorun edepsizlil
Bir de annemin Ve küçük 10 yaşında ki kardeşimin evimizde kalmasını dert etmişler ki ben operasyon geçirirken iki görümcem annem yaşındalar nerdeyse kardeşimi sıkıştırıp Ali size nasıl davranıyor eve ne yiyecekler alıyor sizi gezmeye götürdü mü ? gibi sorular sormuşlar ki ben bu zamana kadar giderken onlara elim hep dolu gittim yeri geldi kendi harçlığımdan durumu olmayan bir ablasına verdim bunları duyunca da dünyam başıma yıkılmıştı gerçekten ne yapsam az bunlara yarın zaten dananın kuyruğu kopacak hala gözüme uyku girmiyor düşünmekten kendimi yemekten. Benim için bardak çoktan taştı geç bile kalmışım salaklığıma doymayayım hala

M Maisiyahim0

sevgili konu sahibi,

ayni gun 6-7 saat arayla cok onemli iki ameliyat oldum, esim isi geregi baska ulkedeydi. ailesinin haberi dahi yoktu, annem evde cocuklarima bakiyordu. yalnizdim.

ilk once evlat, es, gelin, anne sifatlarindan once guclu bir kadin olmaya bakin ve kimseye kendinizi muhtac birakmayin. hayatiniza mudahale hakki vermek istemiyorsaniz onlara sayet.

analar, danalar, onlar, bunlar... corba degil icinde oldugunuz sey; evlilik. dolayisiyla herkese gereken saygi sinirinda kalin. boylece kimseyle de sevgisizlik problemi yasamayin.

Dedim... ama maalesef ‘gelin’ in o kadar hakkı yok ben tek olmadığımı biliyorum Emin’im çoğu kadın yaşamıştır hatta daha kötülerini ama buralarda geline değer verilmiyor. Davet mi bekliyorsun a geliyor iş
Onlar sana değer vermiyorsa canım SEN KENDİNE DEĞER VER ve onlar adım atana kadar bu konuyu didikleme. Eşine de net kararını açıkla. Bu ve benzeri durumları yaşamamak İçin mesafeli ol ama saygılı olmayıda unutma. Eşine de önceliklerini doğru sıralamayı öğretmek için çaba göster.
Bizde de benzer şeyler olsun diye çaba göstermişlerdir ama eşim karşılarında dağ gibi durmayı bilmiştir olumsuz durumlarda asla karşı karşıya gelmedim onlarla. Sınırlarını bildirmek işini oğulları yaparsa senin için daha kolay olur.

Bir de annemin Ve küçük 10 yaşında ki kardeşimin evimizde kalmasını dert etmişler ki ben operasyon geçirirken iki görümcem annem yaşındalar nerdeyse kardeşimi sıkıştırıp Ali size nasıl davranıyor eve ne yiyecekler alıyor sizi gezmeye götürdü mü ? gibi sorular sormuşlar ki ben bu zamana kadar giderken onlara elim hep dolu gittim yeri geldi kendi harçlığımdan durumu olmayan bir ablasına verdim bunları duyunca da dünyam başıma yıkılmıştı gerçekten ne yapsam az bunlara yarın zaten dananın kuyruğu kopacak hala gözüme uyku girmiyor düşünmekten kendimi yemekten. Benim için bardak çoktan taştı geç bile kalmışım salaklığıma doymayayım hala
Öfkeyle kalkan zararla oturur
Sakin ol , akıllı ol
Koca sende
Böyle kritik durumları doğru yönetirsen o kocayı da yönetirsin.
Önce Sorun çıkarıp sonra kuyruğunu kıstırırsan(biliyorum çok çirkin bi tanım oldu) seni istedikleri gibi yönetmelerine ortam hazırlarsın
Bu şartlar için sevdiğin kocayı boşarsan Yeni evlilik kurduğunda yine buna benzer insanları yönetemez aynı sonuca çıkarsın yada sana karşı pısırık koca alırsın. Daha iyi ihtimallerde var tabi.
Ama bence olması gereken bu kişilerin sana saygı duyması gerektiğini, sizin karı-koca birlikte hareket ettiğinizi onlara öğretmesi için eşinin çaba göstermesi

Kadında ne ego varmış mübarek annen elini öpecekmiş başka bir isteği varmıymış kendini ne sanıyor acaba kimse kimsenin elini öpmek zorunda değil!! Ayrıca madem iki kez gittin yüzüne bakmadılar sende gitme boşver beni istemeyeni ben hiç istemem de

yok o seyit olamamış. Olsaydı böyle cahil cühela davranmazdı.
Katılıyorum. Benim kayınvalidem de seyyit soyu ama bayramlarda bile elini zor öperiz. Yanaklarımızdan öper hep.

Kadın kendi egosunu soya yüklemiş on ne ala.

Valla ben kolay kolay gitmeyin demem ama siz gitmeyin. Eşiniz gitsin görsün annesini ablalarını.

Back