Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

Tüm yorumları okumadım; ama eşinizin haklı olduğuna dair iletiler okudum. Öncelikle eşiniz %100 haklı değil %100 haksız! Eşiniz haklı olarak annenizin sürekli gelmesinden hoşnut olmayabilir; ama bunu belli edecek davranışlarda bulunması haklı çıkarmaz, haksız çıkarır.

Annenizle durumu konuştuğunuzda hiçbir olumsuz durum olmayacaktır. Annenize gelme dediğinizde bile yanlış bir şey anlamamıştır. Kendi kendinize sıkıntı çekiyorsunuz.

Canim evlimisin bilmiyorum ama soyle dusun sen evlisin ve kayinvaliden evinize haftanin 3_4 gunu yatili misafir olarak geliyor bu durumdan rahatsiz olmazmiydin.

Bende konunun tamamını oluyamadım. Benim eşim ve ailemin arası çok iyidir çok şükür ama yinede sürekli gitmek istemez eşim onlara annemde 2 senede sadece 1 kere bizde kalmıştır oda taşındığımda ve bizim ısrarımızla.. Eşin çok haksız sayılmaz annenin yanında rahat edemiyordur mutlaka ama ne olursa olsun en azından şu halinde sana anlayış göstermesi lazım bence. Sonuçta senin için zor bir dönem.. Annen içinde bence lohusalık döneminde yanında olması şart ama onun dışında söylediklerine alınmamıştır bence çünkü senin iyiliğini ister herzaman.. Takma kafana canım..

canım,durumun zor gerçekten.. eşinde haklı ama sakın anneni kırma bence,eşinin düşüncelerinden haberi olmasın.
benim eşim annemi çok sevmez ama geldiğinde benden çok ısrar eder birgün daha kal diye..oysa aynı şehirdeyiz.benim çok hoşuma gider bu davranışı..eşim sıkılırsada gider futbol maçlarını yatak odasında izler.
bebeğin olduğunda daha çok kalması gerekecek belki annenin,eşinin alışması gerek değilmi

Kayın validem, kayın validem(anne) olsa, başımın üstünde yeri olurdu. Kendi annemden ayırmazdım, ama imkansız:) konuşmuyoruz bile. Şimdi her gelme derken, belki aylarca gelmiyor, bu yüzden kaliyordur. Ayrıca sadece adam sadece çekindiği için istemiyormuş, hatırladığım kadarıyla, kadının yaptıgı çekilmez bir davarınışi olmamışki. Diyer sayfaları okuyamadık, ama sırf kendi annesi yok diyede, konu sayıbinin annesini kabul etmemesi tuaf. Benim ablam 32 yaşında, anneme her geldiginde 3 gün kalır, tatillerde daha uzun. Şimdi ilerde annemde 1,3 gün ona gidip kalamazmı?Annem bana 3 günü burak , evlendiğimden beri 3,4 deva geldi çay icmeye( herzaman biz çağırdık). Eşim üzülüyor, ben üzülüyorum daga sık gelmedikleri için. Sırf kayın validem evime gelemiyor diye,neymiş eşim rahatsız olmazsın diye! Oysa eşimin tuafina gidiyor! Ara davet et şunları diyende herzaman o sevimli eşim. Herkez artık kimseyi çekemiyor, sadece tiki olan biri, birisinden rahatsız olur. Bilemedim, konu sayıbinin eşi Zadece çekindiği icinmi istemiyor? Benim eşim gitmeye çekiniyor, ama onlar gelsin diye can atar... Geneliklede erkek kardeşim gelip bizde kalsın herzaman istiyor.Ama ben ne yazsikki evlenmeden önce evimiz geniş, büyük olsun, senin ailenlele heb birlikde yasarız diyen ben, bazı bedenler yüzünden 3 gunü şurada burak, 1 saniye bile dayanamam. Benim sorunum var, bu yuzden, hakli oldugum icinde eşim zor olsada, olgunlukla yaklaşir. ben sadece mecasi anlamda dedin canım. Aile önemlidir. Bu kadar soğuk kanlı olmamak gerekiyor, Allah korusun, eşinle aran kötü olda, o istemediğiniz, cekemediginiz annalarimiz bize kapılarını tekrar acar.Sorun çıkaran, huysuz aileler ise, başka bir konu..

Son düzenleyen: Moderatör:

Evi aynı şehirdeyken sürekli gelip kalırken üstüne genç evli bi'çiftin sevgililer gününde bile ordaymış annesi. Yani tamam kötü bi'niyet yok ama bi'düşüncesizlik var. Ev kocaman olsa eminim eşi de rahat edemiyorum demezdi.
Ben açıkcası burda bu konuyu bile abes bulanları anlayamadım. Burda bi'dünya kaynana konusu açıldı. Hep geliyolar, hep gidelim istiyolar diye. Eee kız tarafında aynı durum söz konusu olunca niye eşleri taşlıyoruz:26:

Sevgililer gunünde gelmezside cok tuaf, anliya bilirim bu durumu:)) ya ama acaba tesadüfen, bilmediği anamı denk geldi
keşke benim annem sırt birt gelseydi Ama özel günlerde almayayım:))

Son düzenleyen: Moderatör:
arada kalmak zor olsa gerek.
kendi annesi olsaydı ve sen bundan rahatsız olsaydın, senden daha kötü bir insan olamazdı heralde
kendi anneleri anne, kız tarafın annesi anne değil.
ne var bunda yani, bu kadar rahatsız bir tip olmanın manası nedir?
annende öğlene kadar uyumuyor ya? 2-3 saat beklese ölür mü?
annen, agresif veya her şeye karışan bir tip olsaydı eşine hak verirdim.
insanın kendı annesı de gelemeyecek mi evine? nasıl saçma sapan bir konumda bırakıyor seni eşin
bir an kendimi senin yerine koydum ve çok sinirlerim bozuldu.
allah yardımcın olsun.

eşini düzeltemezsin, yapı meselesi çünkü.
anneni hafta içi gelmeye alıştır
arada kalmaktan kurtul her insanın farklı huyları vardır.
ama eşinin yaptıgı hiç hoş değil, kendı annesi olsa
acaba söyleyebılecekmiymiş, ''hafta sonu gelme '' diye

Son düzenleme:
Bende eşini çok fazla haklı görenlerden değilim canım.O senin annen her ne olursa olsun size karışmıyor dırdır etmiyorsa ki etrsede annemiz ya ne yapalım atalımmı.Belki konuşarak düzeltmeye çalışabiliriz ama aklı başında olan her anne evladının eşi ile kötü olmaısnı zaten istemez.Benim eşimde bazen sorun eder ki benm annemler ayda 3-4 ayda bir gelirler genelde ben giderim 20 gün kalırım arayıpta gel demezdi.Oysa ben kayınvalidemin yanına gelin geldim evlendik 1 hafta yegenınde kalacaktı kadın sabah çıktı geldi.Hani annen 1 hafta yoktu dedim ya ne yapayım canım gelmiş kovalımmı dedi.
Hani demem o ki durum kendi taraflarında ise ne yapalım bizden tarafta ise çaresine bak oluyor.O yüzden anneni sakın bu konuda üzme,tatlı dille konuş
Çünkü onu kaybettiğinde bu yaşadıkların seni çok daha fazla acıtıp eşine kin gütmene neden olabilir.
Birde sana 2 link veriyorum okumanı tavsiye ederim.
Allah kısa zamanda seni şu hamileliğinde içinde bulunduğun sıkıntıdan kurtarsın
Huzursuz Odalar | Cahide Sultan
Bir Ömür Anneler Günü… | Cahide Sultan

Yarın pazartesi bakalım ne olacak . Biz burda kendi kendimize tartışıyoruz ama konu sahibi nerde acaba son gelişmeler nedir ?

canım annen cok iyi biri belli ama eşin de haklı..annen sanırım ince düşünemiyor bu konuda..sen kendini niye hırpalıyorsun ki hamile halinle..zor bi durum ya..annenin evi uzak mı ki gelince yatıyor?

canım annen cok iyi biri belli ama eşin de haklı..annen sanırım ince düşünemiyor bu konuda..sen kendini niye hırpalıyorsun ki hamile halinle..zor bi durum ya..annenin evi uzak mı ki gelince yatıyor?

Canim konu sahibinin diger mesajlarinida okuyduysan annesi bunu bir nevi huy edinmis arkadasin ablasida durumdan sikayetci imis diger gezmeye gittigi yerlerde de yatili kaliyormus teyze,dayi gibi yerlerde. Son durum ne oldu bende merak ettim aslinda suan konu sahibinin dusunmesi gereken tek sey bebegi ins sag salim. Bebisini kucagina alir.

BEN BULDUM nasıl çözcegini :) madem illada çözüceksin .ablana söle ablan ona dertleşir gibi sölesin ozaman anlayışlı olur bence siz kadın kadına halledin ,erkekleri karıştırmayın hiç derim

Bencil olmamak gerek.
Ben şahsen eşimin ailesi de o kadar sık gelse burası senin ailenin de evi demem
Kendi ailemize ayrıcalık yapmak eşimize haksızlık olur.

Eşime diyorum ki senin ailene özel değil tutumlarım inan kendi ailem için de geçerli.
Sık sık gelsinler uzun uzun kalsınlar istemem iki taraftan da rahatsız olurum, çekinirim..

Eşinize hakverdim ben açıkçası..
Her çalışan izin gününde evinde yayılmayı hayal eder.
Ne olacak o artık senin de annen değil işte olmuyor. Bu çok boş laf benim için.
Ben kayınvalidemin yanında uzanıp yatabilir miyim?
Bulaşığımı yıkamayayım aman sonraya kalsın diyebilir miyim?
Aman bugün yemek yapmayayım makarna yeter diyebilir miyim?
Hayır..
Annenizin Evde olsun ne farkeder cevabı bu yüzden benim için çok düşüncesizce..

Aileler koca koca yetişkinler biraz düşünceli olsalar ahh ne olur?!

annenin iyi niyetine diyecek lafım yok muhakkak öyledir anne evladı kötü olsun istemez .. annen demekki kendi evinde mutlu değil yada sana fazla düşkün . eşin haklı bir yol bulup annene izah edilmeli durum siz evlisiniz sonuçta hastalık olur zor durum olur vs gelip kalınır 3 4 gün ama her hafta gelmeside hoş değil .. sonuçta eşin çalışıyordur ve eve gelip ayaklarını uazatıp dinlenmek pijamaları ile durmak ister belki seninle şakalaşmak ister .. bunları annenin yanında yapamaz .ablan yada teyzen var ise bence durumuizah etmelisin sen birşey demee birisini devreye sok muhakkak çözüm olacaktır annende anlayacak durum emin ol..anen hiç tartışmanıza şahit olmuyor mu yada eşin annene imada bulunmuyor mu anlamıyor mu aacaba? en azından kadınlar hisseder?

annecim hafta sonları eşimle birlikte plan programlarımız oluyor. ben sana bildirsem olur mu diyebilirsin. hamile olduğun için çok hassassın.lohusalık dönemindede yanında 1-2 hafta kalınması yeterli zaten. hatta annen gittiğinde sen yalvarıcaksın anne geeeelll diye :) hatta eşinde , annen gelsin çocuğa baksın bizde gezelim dicek :) o zaman değerini daha bir anlıcak :) herşey usulen ve tatlı dille halolur.

Ben de esini hakli goruyorum. Belki bu hosnutsuzlugu ifade edis tarzi rahatsiz edici ama hakli. Annen ayni sehirde iken bu kadar kalmamali. Esinin hal ve hareketlerinden biraz olsun anlayip gelis gidis saatlaerine dikkat edebilir. Sen de annene guzel bor dille daha dikkantli olmasini soyleyebilirsin. Ucuncu kisiler ne kadar iyi niyetli olursa olsun bazen sikinti verebiliyor. Esin de eve gelince rahat davranmak istiyordur. Biraz empati yapmak lazim

Ne aci degil mi.insanin kendini dogurup büyüten annesini,gece uyumayan,yemeyen bir sürü fedakarliklar yapan annesini evinde misafir edememesi..ayni seyler erkekler icinde gecerli..
ama cok sükür babaniz varmis...ben olsaydim esimin yanindan hic bir yere gitmezdim..

yalnız konu biraz saptı galiba kıza çözüm bulamadık kim haklıyı tartışmaktan nasıl çözücek bu durumu ?

Annesiyle konuşmaktan başka şansı yok malesef. 3.bi'kişiyle iletirse teyze vs gibi daha samimiyetsiz bir ortam oluşur annesi sonuçta...

Annesinin dilinden de en güzel kızı anlar. Kelimelerini düzgünce seçerek durumu izah ederse anneciği de evladı yuvasında huzursuz olsun istemez sanmıyorum. Çünkü birinin demesi lazım, ablası da aynı durumdaymış:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…