• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

Bende anneme gelsin diye yalvarıyorum canım ya yok kızım özleyince siz gelin ,
eşin işten gelir uzanmak ister, rahat etmek ister diyor canım benim.
Kv yede taşın bana desem dur bavulları hazırlıyım der peh:31:

allahım ya hakikaten okudukca delircem, yaw eskiden, annelerimiz zamanında tum aile buyukleri tek bir evde (bkz eski osmanlı dönemi evler kucuk konak tarzı), yaşarlarmış, evinn en buyukleri (anneanne, dedeler anne ve babalar , gelinler, torunlar) ne oldu da anneleriniz babalarınız size batmaya basladı, diyeceksiniz evler kuculdu, belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama ben bu yazıda okudugm size 10 odalı evde verseler o evde anneleri babaları istemeyeceksiniz neden ?? evde donla dolaşamayacazda ondan, hakikaten işin cılkı cıktı, ya siz yada kocanız hep evde donlamı dolaşır, ya bir komşunuz yada misafir gelse kapıyı mı acmayacaksınız yoksa alelacele mi giyineceksiniz ? Bahaneler cok yeni bayanlarda neden mi ? Evde anne olunca,

1) yan gelip tv izleyemeyeceksiniz (esra erol yada su gibi), akşam olunca 3 st süren muhteşem sülümanlar size haram olacak
2) normalde eşinize 1 tencere corba 1 tencere yemek neyine yetmez derken, anneler gelince o masalar DONATILACAK cunku
annelerimiz onu DONATIRDI , ee onlar calısmazdı diyeceksiniz, ben calışmayanlarıda cok gördüm
3) ailelerin sizin giyiminize, cocugunuzun giyimine mudahele etmesinden hoşlanmayacaksınız, bu konuda haklı olsanızda
unutmayın sizi buyutende o begenmediniz anneleriniz, onları begenmemek aslında kendinizi inkardır.

Daha cok şey yazarımda bu yazımdan sonra cok insan bana cullancak o yuzden lafı burada kesiyorum

SONUC: Eve buyukler gelince GELİNLERİNDE , DAMATLARINDA keyfi rahatı kacacak, yapılması gereken ve ertelenen hersey
(köşe bucak temizlik) yapılcak, yemekler sallama olamayacak, damat eve erken gelecek (kıraathane yada meyhane işi yatacak)
belki pazar macları da yatacak.

Kısacası anne ve babalar geldiginde size huzur olmayacak, bu yuzden de işinize gelmeyecek.

Dip not: Dilerim Allahdan da sizinde cocuklarınız sizin ailelerinize yaptıgınız bu şeylerin aynını sizede yaparda
aileleriniz su an neler hissediyor sizde hissedersiniz.

Arkadaşım zaten tepki alacağını bilerek yazmışsın. Geçmiş zamanın güzelliklerinden dem vuran çoktur ama zaman değişiyor. Eskiden o evlerde gelin olmak biraz zahmetliydi. Rahata ermek ancak belli bi yaşa gelip siz de kendi çocuklarınızdan hizmet beklediğiniz yıllara erişince mümkün oluyordu. Siz bunu pozitif görebilirsiniz saygı duyarım tamamen sizin kendi düşüncenizdir. Yalnız benim mutlu olacağım yaşam tarzı bu konak hayatındaki yarı köle gelin tarzı değil. (Konakların yemeği işi yapacak hizmetçileri yoksa tabi.) Benim hayalimde kocamla akşamları dizdize bir film izlemek var. Evet rahat kıyafetlerimi çekip dinlenmek. Kocamla istediğim gibi oturmak var. Ben r-a-h-a-t etmek istiyorum. Ve bunu şimdi yaşamak istiyorum. 60 yaşıma gelince değil. Annelerimizden ananelerimizden dinlediğimiz mutfaktan çıkmazdım, servis yapmaktan kendim en son yemek yerdim gibi köle isaura tarzı hayatları yaşamaya devam mı etmemiz gerekiyor. Böyle despotça bir düşünce olur mu?

"Kısacası anne ve babalar geldiginde size huzur olmayacak, bu yuzden de işinize gelmeyecek." demişsiniz. Evet. Tam da herkes bundan bahsediyor yani. İnsanın rahatını huzurunu kaçırmak doğal bir şey mi? Olması gereken bir şey mi?

Kaçıncı yüzyılda kaldınız bilmiyorum ama umarım kendi kafanıza göre gelinler bulursunuz da ikiniz de rahat edersiniz. Yoksa sizin gelininizin de buraya üye olup onlarca başlık açtığını hayal edebiliyorum.

allahım ya hakikaten okudukca delircem, yaw eskiden, annelerimiz zamanında tum aile buyukleri tek bir evde (bkz eski osmanlı dönemi evler kucuk konak tarzı), yaşarlarmış, evinn en buyukleri (anneanne, dedeler anne ve babalar , gelinler, torunlar) ne oldu da anneleriniz babalarınız size batmaya basladı, diyeceksiniz evler kuculdu, belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama ben bu yazıda okudugm size 10 odalı evde verseler o evde anneleri babaları istemeyeceksiniz neden ?? evde donla dolaşamayacazda ondan, hakikaten işin cılkı cıktı, ya siz yada kocanız hep evde donlamı dolaşır, ya bir komşunuz yada misafir gelse kapıyı mı acmayacaksınız yoksa alelacele mi giyineceksiniz ? Bahaneler cok yeni bayanlarda neden mi ? Evde anne olunca,

1) yan gelip tv izleyemeyeceksiniz (esra erol yada su gibi), akşam olunca 3 st süren muhteşem sülümanlar size haram olacak
2) normalde eşinize 1 tencere corba 1 tencere yemek neyine yetmez derken, anneler gelince o masalar DONATILACAK cunku
annelerimiz onu DONATIRDI , ee onlar calısmazdı diyeceksiniz, ben calışmayanlarıda cok gördüm
3) ailelerin sizin giyiminize, cocugunuzun giyimine mudahele etmesinden hoşlanmayacaksınız, bu konuda haklı olsanızda
unutmayın sizi buyutende o begenmediniz anneleriniz, onları begenmemek aslında kendinizi inkardır.

Daha cok şey yazarımda bu yazımdan sonra cok insan bana cullancak o yuzden lafı burada kesiyorum

SONUC: Eve buyukler gelince GELİNLERİNDE , DAMATLARINDA keyfi rahatı kacacak, yapılması gereken ve ertelenen hersey
(köşe bucak temizlik) yapılcak, yemekler sallama olamayacak, damat eve erken gelecek (kıraathane yada meyhane işi yatacak)
belki pazar macları da yatacak.

Kısacası anne ve babalar geldiginde size huzur olmayacak, bu yuzden de işinize gelmeyecek.

Dip not: Dilerim Allahdan da sizinde cocuklarınız sizin ailelerinize yaptıgınız bu şeylerin aynını sizede yaparda
aileleriniz su an neler hissediyor sizde hissedersiniz.

siz böyle düşünüyorsanız başkalarına ne. kimse kimseyi çekmek zorunda değil ailesi bile olsa. herkes sizin gibi hizmet etmekten hoşlanmak zorunda da değil. normal akıllı anlayışlı bir büyük sürekli çocuklarını rahatsız etmez zaten hastalık ayrı yardıma ihtiyaç ayrı. şahsen biz eşimle bu kadar rahat değiliz herkes yerini bilip gelir bizim evimize kimsede huyumuzu suyumuzu bildiğinden ne düzenimize karışır ne başka birşeye. dipnotun da çok gülünç olmuş ayrıca kadının annesinin yüzünden eşiyle huzuru kalmamış senin yazdığında bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olmuş. siz böyler yapıyorsanız eşinize eşinizin vay haline herkes herkesin yaşam sınırlarına saygı duymak zorunda damadı bile olsa haldur huldur gidilmez öyle habire

Yok canım zaten biliyorum eşim haklı ama ben de arada kalıyorum işte. Vicdan yapıyorum. Geri çevirdim a şimdi hep aklımda halbuki belki özlemiştir diye düşünüyorum ama kızmadan da edemiyorum. Düşünmüyor eşi evde 2 gün rahatsız etmeyeyim demiyor. Söylemek zorunda bırakıyor yani. Teyzem benim için ismini söylemiyim yemek yapmış onu getirecekmiş. İçinde kalmışım. Ama neden haftasonu. Bıktım artık.

canım işin gerçekten zor.eşin haklı ama sonuçta senin annen eşinin kayınvalidesi annenle güzel güzel konus ama gelme de denmez ki.şimdi sık geliyor doğumda daha çok gelecek.keşke gündüz gelse de akşam eşin gelmeden gitse,kalmasa yani.kendimi senin yerine koydum gerçekten zor be canım.

bence esınde bıraz anlayıslı olabılır bu konuda.bızımde evımız ıkı oda ne yazıkkı bırı bızım yatak odamız dıgerı oturma odamız.ve annem sureklı bızımle yasıyor.evlendıgımden berı annem bızımle yasar.Allahıma sukurler olsun daha esım bır gun bıle bu konuda kavga etmedık.hatta kız kardesıme gıtmesını ıstemez annemın.cok sanslıyım sanırım bu konuda.ayrıca 6 yıllık evlıyım ve bende ılk cocuguma hamıleyım.calısıyorum.ınsallah kzııma da annem bakacak:)

bence esınde bıraz anlayıslı olabılır bu konuda.bızımde evımız ıkı oda ne yazıkkı bırı bızım yatak odamız dıgerı oturma odamız.ve annem sureklı bızımle yasıyor.evlendıgımden berı annem bızımle yasar.Allahıma sukurler olsun daha esım bır gun bıle bu konuda kavga etmedık.hatta kız kardesıme gıtmesını ıstemez annemın.cok sanslıyım sanırım bu konuda.ayrıca 6 yıllık evlıyım ve bende ılk cocuguma hamıleyım.calısıyorum.ınsallah kzııma da annem bakacak:)

senin annen artık sık gelmeyi geçmiş direk sizde yaşıyo sanırım baban hayatta değil eşinde bunu kabul etti, bu durumda eşinde bigün annemde bizimle yaşasın dese peki diceksin

sizin fikirleriniz bunlar olabilir
benim de fikirlerim şu şekilde

annemin babamın evi varsa
maddi durumları ve sağlıkları hayatlarını devam ettirmek için müsaitse
sırf gezmek için neden ben de üç-dört gün kalıp kocamla huzursuzluk versinler
ama hasta olurlar Allah korusun, bakıma muhtaç olurlar, maddi durumları olmaz
durumum varsa yakınımda bir yere alırım ilgilenecek birini bulurum sık sık gider ilgilenirim, gerekirse yanıma alırım
durumum yoksa direk yanıma alırım gocunmam
ama keyfi durumlar başkadır

evet evde sürekli donla dolaşıyoruz ve bu büyük keyif
misafir gelince de mecburen üstümüzü giyiniyoruz

1) annelerde erol erol sülüman izleyebilir, ben izlemiyorum o ayrı
2) benim 1 tas yada 2 tas yemek yapmam annemi neden rahatsız etsin, o da biz ne yiyorsak yer, hiç de rahatsız olmaz
3) eşya vs konusunda, devir değişti artık tarzlar değişti, farklı zevkler olabilir, yapıcı yorumlar konu dışı tabi ki

annelerimizi beğenmeğimizi nereden çıkardın, kimse annesini de kendini de inkar etmiyor, ama yanlış yanlıştır. gereksiz şeyler de gereksizdir.
Dip not: yanlış birşey yapmıyoruz, yada düşünmüyoruz ama. lütfen beddua ediyor gibi konuşmayınız.

dilerim gönlünüze göre bir hayat yaşarsınız
konu sahibi arkadaşta gönlüne göre bir hayat yaşar

o kadar guzel cevaplamışsınız ki ben bu sözleri yazsam uyeye hakaretten kesin 15 gun ban yerdim. İşde bayanlar siz kendiniz demişsiniz. Burada laflarım calışmayan
bayanlara, calısan bayan tabiki eve gelip yemek sonrası dinlenmek ister , tv seyretmek ister ama bircok calısmayan kadın var cocugunu tv önüne yada pc önüne
koyuyor, sonrası umrunda degil, veriyor eline birkac şey yesin diye, sonrası gel keyfim gel, saatlerce kadınlar klubunde ödev yapmak adı altında 20-30 sayfa yazı mı
yazmak dersiniz, yoksa tv de esra erol da zaman öldürmek mi dersiniz kısacası ev tembelliginden baska birsey degil yaptıgınız . Kocamla aksamları konusuruz
oda haftada 2 gece kırathaneye gider ve erkekler ile dertleşip bana onların sorunlarını anlatır. Bu yukarda yazdıklarımın 20 katını dert yanıyor kocalarınız.

1) Eve geliyorum bir MERHABA AŞKIM HOŞGELDİN diyen kadın NEREDEEEEEEE, yaymış poposunu kanepeye o saatte artık hangi tv dizisi varsa, kadının
umru degil kocası geldi mi gelmedi mi ? Yemek yapılmış mı yapılmış, " Yemek hazır al tabak koy kendine 1 tabak ben yedim yaparken", adam ne bekledi
ne buldu ???? Aman dizisi kacmasın hanfendinin

2) Adam tamam der mutfaga gider, yemegi bi tadar yemek ya şap gibi tuzludur yada buz gibi soguk ki adamın eve geliş saati bell insan tencerenin altını
yakar dimi. Olurmu, sonra dibi tutmasın diye ikide bir kalkcak dizisi kacıcak. kocası soguk yesin derdine mi?

3) Adam yemegi yer diyelim ustune değiştircek, dolaba bir bakar pijamalar yok, sorar hanıma " camasırları sabah yıkadım kuruyor"... adam askıya bakar
camasırlar sırılsıklam, en fazla 1 st once makinadan cıkmış, buyuk olasılık hanfendi dizisine daldı, komsu geldi ve yıkamayı unutt.
Adam artık idareten bir eşofman giyer ayagına

4) Ikıncı secenek Madde 1 i gören adam " Yaw insan bi bakar kocan geldi evine " lafını soyler ama kadın cevap bile vermez,erkekde kapıyı carpar
ve Okey oynamaya kahveye gider gecenin gec bi saati döner evine, bu arada kadının dizisi bitmiş ev boş olunca saracak bir konu kalmayınca
kocasını düsünür. Adam eve gelince" Nerdeydin bu saate kadar, bu kadar saat kahvede oyun mu oynanır" .... Haydaaaaa işde bu adam adam ölsün mü
oldürsün mü, hani hakvercem adama kadın olarak.

Bu maddeler uzaaaaar gider bayanlar, ama yarası olan gocunmaz ve burada yazdıklarımı hicbir uyenin kendi ustune alacagını sanmıyorum. hatta
inkar eden cok cıkacakdır. Ama O kadar cok erkek bu TV lerden şikayetci ki, tabi bazı TAŞ FIRIN erkekler varki, onlar biraz daha erkek olup
kumandayı eline alıp "hhhööööööttttttt evin erkegi geldi neymiş bu dizi der ve kanalı cevirir"... bu erkege KÜTÜK, ODUN, KALAS densede nedense
aynını kadın yapınca lakap takılmaz ama erkek yapınca lakapların 1000 i bir para....

Eğer annemin ya da kayınvalidemin evi varsa eşi başndaysa hiçbir sağlık sorunu yoksa ya da eşi olmasa bile maddiyatı iyi ve evi varsa sürekli gitmek ve kontrol etmek şartıyla ayrı evde yaşamasından yanayım ne olursa olsun net başında oturmak, yok muhteşemi izlemek falan için değiş eşlerin başbaşa kalması rahatça oturması ya da arkadaşlarını rahatça çağırması onlara gitmesi için aman annem evde eve gitmeliyim ya da kalabalıktan annem rahatsız olur mu demeden yaşamak ancak herkes yaşlanacak biz de yaşlanıcaz her zaman söylüyorum annelerimiz yaşlanınca eşleri ölünce ya da boşanmışta olabillir ki benim annem babam ayrı, kendi kendine evde kalması mümkün değilse yanıma alırım aynı şekilde kaynanama da bakarım biz de ileride yaşlanıcaz belki elimiz ayağımız tutmayacak. Ancak normal zamanda da eğer annemiz şehir dışındaysa arada bir gelip 1 hafta 10 gün kalması sorun olmamalı. Onlar bizi bu yaşa getirmişler hiçte rahatımız bozuldu off neden doğurdum demeden.

Bir de, kimse net başında diye, ya da dizi izliyor diye kocasını ihmal eder durumda değil sanmıyorum da. Bu daha önce benim yazdığım başka topikte de dile getirildi çok mantık dışı şeyler. Yok pijaması kurumamışmış, yemeği yokmuş, erkek soğuk yemek yermiş, vs.. Öyle bir şey yok herkes vakit buldukça nete giriyor. Ben çalışıyorum misal ama burada vakt buldukça nete giriyrum evde de giriyorum eşim de giriyor ama yemeğim de işten gelince hep hazırdır bir gün önceden yaparım, ütüsüz kıyafet giydirmem dışarıdan nasıl gözüküyoruz bilmiyorum ama bu tür ithamlar sıkıcı olmaya başladı artık bir değil iki değil kimse kimsenin ev hayatını bilmeden konuşmasın. Kaldı ki ben kendi adıma 5.5 senelik evliyim eşimle ilgilenmesem herhalde bu kadar zaman evli kalamazdım diğer arkadaşlarım içinde bu geçerlidir. Çok gereksiz sözler de o yüzden.

Kızlar merhaba. Bİlmiyorum bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarım var mı ama sanki birtek ben yaşıyorum bu sorunu gibime geliyor çevremdekilerin yaşam tarzına bakarak.
4 senelik evliyim daha doğrusu 4 bitti. İlk çocuğuma hamileyim. Allah nasip kısmet ederse bir kızım olacak. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah. İsteyen herkese de nasip etsin.
Biz evliliğimizde çoook sorunlar yaşadık çok şeyi aştık ve atlattık Allah'a şükürler olsun. Ama annem konusunu aşamadık. Ben hamile kalmadan önce de annem bana geldiği zaman 3 gün muhakkak kalırdı. Şimdi hamile olduğum için daha da sıklaştı. Eşim rahat edemediğini söylüyor sürekli. Bu konuda çook kavgalar ettim o benim annem burası da onun evi falan ama yok aşamadık bi türlü. Evim çok küçük annem kaldığı zaman tıkış tıkış oluyoruz. Özellikle cumartesi pazara denk gelse daha zor oluyor çünkü eşim evde oluyor. Annemi de kıramıyorum. Arada kalıyorum. Yaşam alanımız sadece minicik salonumuz var oraya tıkışıyoruz annem de salonda uyuyor oraya yatak açıyorum. Eşim işten geldiği zaman yüzü asık oluyor. Off bugünde mi kaldı der gibi hareketleri oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum. Kavga etsem tavır yapsam olmuyor, sussam olmuyor, anneme sölesem olmuyor çıldırmak üzereyim.
Lohusalık dönemimde annem kalacak ve ben ne yapacağımı bilmiorum. Eşim bana yine söylenir içime atarım da sütüm kesilir diye düşünüyorum sürekli. Hep kaygım var bebek doğduğunda acaba neler yaşayacağım diyorum tadını çıkarmak yerine.
Az önce o kadar çok ağladım ki anlatamam size. Sebep annem aradı ve bana geleceğini söyledi. Ve bugün günlerden cuma ve 2 gün eşim evde. Anneme dedimki anne neden haftaiçi gelmedin bugün cuma haftasonu zaten murat evde dedim. Ne farkeder ki dedi bana peki o zaman pazartesi gelirim dedi. Ben çok kötü oldum kendimi çook kötü hissettim resmen geri çevirdim. Ama gelseydi de eşim diyecekti ki koskoca haftaiçi varken neden haftasonu geldi annen diyecekti ve yine kavga edecektik. Haftasonu eşim sabah8 de kalkıyor. Annem salonda yattığı için yatakodasında tv izliyor ve acıkıyor. Annemi de uyandıramıyoruz. Bi kargaşa oluyor. Eşime de hak veriyorum haftasonunu evinde rahat geçirmek istiyor belki eşiyle başbaşa olmak istiyor. Ama ben de arada kalıyorum.
Annem ben hamile kalmadan önce de bende çok sık kaldığı için eşime hamile olduğum için kalıyor diyemiyorum. Zaten hep kalıyordu diyecek diye. Bana keşke eviiz büük olsaydı ama bu şekilde zor oluyor demekle yetiniyor.
Kızlar akıl verin bana ne yapayım çıldıracağım. Ağlamaktan gözlerim şişti. :14::14::14:

Eşin haklı arkadaşım insan özel hayatı özel kalsın istiyor.. Empati yaparak daha iyi anlarsın bu durumu haa bir de annene söyle anlat, anlayışla olması lazım.. Eşin için yapmam Kazım bunu onun da rahat ve huzurlu okabileceği bir evde yaşamak hakkı.. Baban olmasa annen muhtaç hasta olsa başın üstüne ama biraz gençleri rahat bırAksın artık aileler..

ben iki seçenek görüyorum

1.sulusevginin çevresindeki tüm kadınlar anlattığı gibi sorumsuz sadece onları görüyor

2.etrafındaki birileri, diğer kadınlar böyle sen böyle değilsin, aferim diye.. acı yok rocy modunda çalıştırıyorlar :52:
bu bahsettiğim birileri, kahveye gidip diğer adamların çok derdi var diye anlatan biri de olabilir :52:

Back