• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

Eşinede hak veriyorum, sanada. Annedir üzerinde okadar emeği var gelme denilmez. Annenizin bu konuda anlayışlı olması gerek. Ama oda ince düşünemiyor sanırım. Şöyle bir yol denesen, başka bi yakınınız annenizi uyarsa. '' x' in evi çok küçük, sen de gidince iyice zorlanıyorlardır kırılma diye sanada bişey diyemezler. Bence sen günübirlik git, mecbur olmadıkça yatıya kalma'' diye tatlı dille uyarsınlar. bu abiniz olabilir, teyze falan olabilir. Tabi anneniz, ''yok canım o benden rahatsız olmaz, benim ne zararım olcak onlara'' da diyebilir :) Bu durumda biraz dha açıklayıcı konuşmalı karşı taraf. çok zor bi durum :/

Sen annene git bir süre? Hem eşin de evde kafasını dinler,sen de anneni idare edersin biraz da ben geleyim anne bana da değişiklik olur de,git 2 gün kal mesela,annen de gelmekten vazgeçer belki.Geri kalan günlerde de eşinle baş başa olursunuz.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Okurken bile çok gerildim.

Annenize eşinizin evde olduğunu söylemişsiniz,ve size 'ne fark eder ki' demiş..
Anneniz çok düşüncesiz,hiç genç olmamış gibi görünüyor.

Ben anlayamıyorum,çocuklarını evlendirip,gidip o evde tıkış tıkış kalmaktan zevk mi alıyorlar?

Eşiniz yerden göye haklı bana göre..
İki kişi yuva kuruyorsa,o evde her sıkıntıya rağmen yaşamayı bilecek,öğrenecek..

Bende kısa süre önce doğum yaptım,annem gebeliğim boyu(çok zor bi gebelik) 1 bi kez dışında ve 1 geceyi aşmadan kalıp gitmiştir.
Ne ben eşimi zor duruma sokarım,ne kendim o sıkıntıyı çekerim..Herkes evini yuvasını,başının çaresine bakmayı bilsin.

Hele anneniz bu kadar düşüncesizken,şahsen ben olsam açık açık sıkıldığımızı söylerdim.
Eşiniz evinde zorluk,sıkıntı çekmek için evlenmemiştir elbet.

Vallahi ben gelemem böyle sıkıntılara annem bile olsa..

bikerede bi konudada bir kadın kaynanası onlara geliyor diye sorun etmişti.
yani keşke böyle olmasa madem öyle annenle ufakta olsa mesafe koyman doğru olan sanki.
hani sen direnmişsin anlatmaya çalışmısın. bu saaten sonra bence eşin anlayışlı olmaz. tam aksine huzursuzluk olur.
annen neden size gelir. bnm annem mesela eminim gelmez:S gelsede gece durmaz:S

Kızlar merhaba. Bİlmiyorum bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarım var mı ama sanki birtek ben yaşıyorum bu sorunu gibime geliyor çevremdekilerin yaşam tarzına bakarak.
4 senelik evliyim daha doğrusu 4 bitti. İlk çocuğuma hamileyim. Allah nasip kısmet ederse bir kızım olacak. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah. İsteyen herkese de nasip etsin.
Biz evliliğimizde çoook sorunlar yaşadık çok şeyi aştık ve atlattık Allah'a şükürler olsun. Ama annem konusunu aşamadık. Ben hamile kalmadan önce de annem bana geldiği zaman 3 gün muhakkak kalırdı. Şimdi hamile olduğum için daha da sıklaştı. Eşim rahat edemediğini söylüyor sürekli. Bu konuda çook kavgalar ettim o benim annem burası da onun evi falan ama yok aşamadık bi türlü. Evim çok küçük annem kaldığı zaman tıkış tıkış oluyoruz. Özellikle cumartesi pazara denk gelse daha zor oluyor çünkü eşim evde oluyor. Annemi de kıramıyorum. Arada kalıyorum. Yaşam alanımız sadece minicik salonumuz var oraya tıkışıyoruz annem de salonda uyuyor oraya yatak açıyorum. Eşim işten geldiği zaman yüzü asık oluyor. Off bugünde mi kaldı der gibi hareketleri oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum. Kavga etsem tavır yapsam olmuyor, sussam olmuyor, anneme sölesem olmuyor çıldırmak üzereyim.
Lohusalık dönemimde annem kalacak ve ben ne yapacağımı bilmiorum. Eşim bana yine söylenir içime atarım da sütüm kesilir diye düşünüyorum sürekli. Hep kaygım var bebek doğduğunda acaba neler yaşayacağım diyorum tadını çıkarmak yerine.
Az önce o kadar çok ağladım ki anlatamam size. Sebep annem aradı ve bana geleceğini söyledi. Ve bugün günlerden cuma ve 2 gün eşim evde. Anneme dedimki anne neden haftaiçi gelmedin bugün cuma haftasonu zaten murat evde dedim. Ne farkeder ki dedi bana peki o zaman pazartesi gelirim dedi. Ben çok kötü oldum kendimi çook kötü hissettim resmen geri çevirdim. Ama gelseydi de eşim diyecekti ki koskoca haftaiçi varken neden haftasonu geldi annen diyecekti ve yine kavga edecektik. Haftasonu eşim sabah8 de kalkıyor. Annem salonda yattığı için yatakodasında tv izliyor ve acıkıyor. Annemi de uyandıramıyoruz. Bi kargaşa oluyor. Eşime de hak veriyorum haftasonunu evinde rahat geçirmek istiyor belki eşiyle başbaşa olmak istiyor. Ama ben de arada kalıyorum.
Annem ben hamile kalmadan önce de bende çok sık kaldığı için eşime hamile olduğum için kalıyor diyemiyorum. Zaten hep kalıyordu diyecek diye. Bana keşke eviiz büük olsaydı ama bu şekilde zor oluyor demekle yetiniyor.
Kızlar akıl verin bana ne yapayım çıldıracağım. Ağlamaktan gözlerim şişti. :14::14::14:

Ben sunu merak ettim sormadan edemiyecegim :kkk: bence bunun altinda baska bir neden yatmakta gibi gorunuyorum sizin kayinvalideniz yada esinizin ailesinden birileri geldigi nazaman onlara nasil davraniyorsunuz onlarda size yatmaya gelebiliyorlar mi yoksa siz sadece kendi aileniz icin mi gelmelerine kalmalarina izin veriyorsunuz bunu bir dusunmelisinizz eger onun ailesinden birilerini istem'yor iseniz oda ayni tepkiyi sizin ailenize gostermek istiyordur misilleme yapiyor olabilir mi diye sormak isterim:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

İki çocuk annesi olarak büyüğümü büyük bilirim küçüğümü küçük.Cevaplara gerçekten çok şaşırdım.
Annenizde ölüm korkusu olabilir size anlatamadığı,yada başka bir şey.Bir annenin evladından başka kimi vardırki.Hayatta tek gerçek anne ve evlattır.
Her zaman kayınvalide ile ilgili yorumlardada saygı sevgiden bahsederim.Bu da öyle bir şey.
Bence tavrınız çok yanlış.Kusura bakmayın.
Koca bulunur her zaman ama anne bir tane.Önü arkası yok.Kalsın sizin yanınızda eşinizde ne diye rahatsız oluyormuş ki pardonda.Kendi annesi geldiğinde rahatsız olacakmıymış.
Bence bu konuda taviz vermeyin.Sizde anne olacaksınız.Ne ektiyseniz onu biçersiniz,ilerde de çocuğunuz eş peşine düşer bir bardak su verecek evlat bulamazsınız yanınızda.
Aile mevhumu; büyük mevhumu önemli.Koca için bu mevhumlardan vazgeçmek niye yani onu anlamadım?

Son düzenleme:
Anne sözü dinleyen peygamber hırkası giyer demiş gönlümün sultanı... Hamilelik zor bir süreçtir, insan yardıma ihtiyaç duyar, desteğe ihtiyaç duyar hele ki en çok anneye ihtiyaç duyar. Ben yorumları okurken inanamadım. Doğumdan sonra lohusalık döneminde ne olacak? En az 15-20 gün ihtiyaç duyacaksınız, nasıl sabır edecek? Evde çocuk olunca birde daha da kalabalık olacaksınız, farkındasınız değil mi :) Anneyi kırmamak ve eşe karşıda doldurmamak gerekmez mi? Bana tuhaf geldi bu durum...

belki kızabilirsiniz ama anneniz tamamen anlayışsızlık yapıyor sürekli kalmak da ne aynı şehirde ben doğru bulmadım anneizimn eşi var oğlu var sürekli sizde bence siz hayır demeyi öğrenin eşinişz mecbur değil rahatsız olmaya kendi evinde. annedir gelecek ama sürekli sürekli delinmez yani hasta değil evinde tek değil. doğru bulmadım eşiniz yine sadece surat asmış dua edin. lohusasınız diye kalmak zorunda da değil aynı ilde oturan kuzenimin annesi kızının yemeğini yapıp yardım edip giderdi damadı geleceği vakit.

kusura bakmayın ama sanki eşiniz haklı gibi geldi.
kaynananız gelse sürekli 3 gün kalsa sizde aynı şekilde rahatsız olurdunuz.
ben şehir dışında olduğum halde annem senede 2 kere geliyor
ısrar etmemize rağmen 1 hafta zor kalıyor,sizi rahatsız etmeyim kızım diyor.
hele babam 3 günden fazla asla kalmıyor.

aynı benim halam işte, üç kızını da evlendirdi
bir onda bir diğerinde çılgınlar gibi
keyfine keyif katar halam, kızlar da kocaları bişi dicek diye diken üstündeler
ben görüyorum anlıyorum kadın anlamıyor işine gelmiyor herhalde

annen tabi gelecek diyen ve konu sahibine kızan arkadaşlar olmuş
çok şaşırdım
siz istermisiniz kayınvalideniz haftanın 3-4 günü siz de kalsın
istemezsiniz
adam için de durum aynı kendi evinde rahat edemiyor adam
kesinlikle haklı

şimdi hamile tamam ama
özel hayatları kalmaz onların da
daha çok gençler

benim annem de 2 kayınvalide baktı biri ölmüş diğerini almış rahmetli dedem
bir de dedeme baktı tabi
kendisinin de ciddi bir rahatsızlığı var
ama mümkün değil haftada 3-4 gün gelip kalmaz
çok saçma

hani ayda 3-4 gün gelir değişiklik olsun diye ama
ne o öyle her hafta her hafta
annesi keyfine bakıyor, kızı hamile hamile stres içinde
düşünmesi lazım eşi rahatsız olur diye

hani eşi başka çocuğu olmaz
yalnız kalmak pskilojisini bozar
maddi sıkıntı çeker o zaman zaten durum başkadır
ama şu anki sadece keyfi bir davranış

annenle bu konuyu konuşamaman çok ilginç
ben annemle herşeyi konuşurum
bu yüzden çok şükür hiç sıkıntı yaşamayız

bence konuşabilmelisin
eşinin onu çok sevdiğini çok saygı duyduğunu
ama bir gün kalkar bir laf eder diye çok huzursuz olduğunu söyle annene
küçücük evde eşin iyi bile dayanmış

Lohusa donemi kalmasi haric diger 3 gunluk kalmalari goz onune alirsak, aynisini kayinvaliden yapsa ne dusunursun. Yani sik sik gelip 3 gun kalsa. Yani esin de evinde sortla donla gezmek isteyebilir. Haftasonu ayaklarini uzata uzata oturmak isteyebilir. Karisiyla salonda sevismek isteyebilir. Bence annen de sen de haksizsiniz. Nasil ki burda ev benim degil mi istedigimi yaparim diyen erkek annelerini elestiriyoruz, igneyi bi de kendimize batiralim.

Lohusa donemi kalmasi haric diger 3 gunluk kalmalari goz onune alirsak, aynisini kayinvaliden yapsa ne dusunursun. Yani sik sik gelip 3 gun kalsa. Yani esin de evinde sortla donla gezmek isteyebilir. Haftasonu ayaklarini uzata uzata oturmak isteyebilir. Karisiyla salonda sevismek isteyebilir. Bence annen de sen de haksizsiniz. Nasil ki burda ev benim degil mi istedigimi yaparim diyen erkek annelerini elestiriyoruz, igneyi bi de kendimize batiralim.

çok açık sözlüsün :)
ama doğru söylüyorsun
annesi rahat edecek diye adam rahat edemiyor

adam sesini çıkarmasa iyi de, söyleniyormuş
hamile hamile kadıncağıza stres oluyor bu durum

kayınvalideme gittik bir gün (aynı binadayız zaten)
kaynım da kısa şort vardı
eşim dedi yengen geliyor
anladı gitti kaynım üzerini değiştirdi
demiştir öff ne güzel uzanıyordum
haftanın üç dört günü kaynıma bu eziyeti yapmak istemem açıkçası
tabi bu anlattığım aile yapısına da bağlı
rahatsız olmayan da olabilir, kısa şorttan uzanmaktan

evde ben de istediğim gibi giyiniyorum
annemler bile gelse üstüme düzgün birşey giyiyorum
adam da napsın yani şikayet eder

öncellikle içine atmaktan kendine stres yapmaktan vazgeç
karnındaki masuma yazık. herşeyden etkileniyor
bi arkadaş ne kadar güzel söylemiş.
nasıl ki kv geldiğinde sen rahatsız oluyosan annen geldiğinde de eşin rahatsz olacak
haklı yani adam
sonuçta evde birisi varken ne uzanabiliyoruz ne duşa rahat girebiliyoruz
ki sizde bu durum çok sık yaşanıyor
allah esirgesin eşinle ilişkin sıkıntıya düşer
bide bir sürü şey atlattık demişsin
annende annelik görevini yerine getirsin ve kızının yuvasını huzursuz etmesin
bunda vicdan yapacak birşey yok:20:
kaba konuştuysam afedersin

kusura bakmayın ama eşiniz haklı
adam eve geldiğinde rahat etmek ister
anneniz ne kadar iyi de olsa hergun annenizi görmek zorunda değil.
bu şekilde yasayacaksanız hiç evlilik yapmasaydınız.
benim d ekayınvalidem ne kadar iyi insan olursa olsun sürekli bize gelsin kalsın istemem
eşiniz sonuna kadar haklı

allahım ya hakikaten okudukca delircem, yaw eskiden, annelerimiz zamanında tum aile buyukleri tek bir evde (bkz eski osmanlı dönemi evler kucuk konak tarzı), yaşarlarmış, evinn en buyukleri (anneanne, dedeler anne ve babalar , gelinler, torunlar) ne oldu da anneleriniz babalarınız size batmaya basladı, diyeceksiniz evler kuculdu, belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama ben bu yazıda okudugm size 10 odalı evde verseler o evde anneleri babaları istemeyeceksiniz neden ?? evde donla dolaşamayacazda ondan, hakikaten işin cılkı cıktı, ya siz yada kocanız hep evde donlamı dolaşır, ya bir komşunuz yada misafir gelse kapıyı mı acmayacaksınız yoksa alelacele mi giyineceksiniz ? Bahaneler cok yeni bayanlarda neden mi ? Evde anne olunca,

1) yan gelip tv izleyemeyeceksiniz (esra erol yada su gibi), akşam olunca 3 st süren muhteşem sülümanlar size haram olacak
2) normalde eşinize 1 tencere corba 1 tencere yemek neyine yetmez derken, anneler gelince o masalar DONATILACAK cunku
annelerimiz onu DONATIRDI , ee onlar calısmazdı diyeceksiniz, ben calışmayanlarıda cok gördüm
3) ailelerin sizin giyiminize, cocugunuzun giyimine mudahele etmesinden hoşlanmayacaksınız, bu konuda haklı olsanızda
unutmayın sizi buyutende o begenmediniz anneleriniz, onları begenmemek aslında kendinizi inkardır.

Daha cok şey yazarımda bu yazımdan sonra cok insan bana cullancak o yuzden lafı burada kesiyorum

SONUC: Eve buyukler gelince GELİNLERİNDE , DAMATLARINDA keyfi rahatı kacacak, yapılması gereken ve ertelenen hersey
(köşe bucak temizlik) yapılcak, yemekler sallama olamayacak, damat eve erken gelecek (kıraathane yada meyhane işi yatacak)
belki pazar macları da yatacak.

Kısacası anne ve babalar geldiginde size huzur olmayacak, bu yuzden de işinize gelmeyecek.

Dip not: Dilerim Allahdan da sizinde cocuklarınız sizin ailelerinize yaptıgınız bu şeylerin aynını sizede yaparda
aileleriniz su an neler hissediyor sizde hissedersiniz.

Kızlar merhaba. Bİlmiyorum bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarım var mı ama sanki birtek ben yaşıyorum bu sorunu gibime geliyor çevremdekilerin yaşam tarzına bakarak.
4 senelik evliyim daha doğrusu 4 bitti. İlk çocuğuma hamileyim. Allah nasip kısmet ederse bir kızım olacak. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah. İsteyen herkese de nasip etsin.
Biz evliliğimizde çoook sorunlar yaşadık çok şeyi aştık ve atlattık Allah'a şükürler olsun. Ama annem konusunu aşamadık. Ben hamile kalmadan önce de annem bana geldiği zaman 3 gün muhakkak kalırdı. Şimdi hamile olduğum için daha da sıklaştı. Eşim rahat edemediğini söylüyor sürekli. Bu konuda çook kavgalar ettim o benim annem burası da onun evi falan ama yok aşamadık bi türlü. Evim çok küçük annem kaldığı zaman tıkış tıkış oluyoruz. Özellikle cumartesi pazara denk gelse daha zor oluyor çünkü eşim evde oluyor. Annemi de kıramıyorum. Arada kalıyorum. Yaşam alanımız sadece minicik salonumuz var oraya tıkışıyoruz annem de salonda uyuyor oraya yatak açıyorum. Eşim işten geldiği zaman yüzü asık oluyor. Off bugünde mi kaldı der gibi hareketleri oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum. Kavga etsem tavır yapsam olmuyor, sussam olmuyor, anneme sölesem olmuyor çıldırmak üzereyim.
Lohusalık dönemimde annem kalacak ve ben ne yapacağımı bilmiorum. Eşim bana yine söylenir içime atarım da sütüm kesilir diye düşünüyorum sürekli. Hep kaygım var bebek doğduğunda acaba neler yaşayacağım diyorum tadını çıkarmak yerine.
Az önce o kadar çok ağladım ki anlatamam size. Sebep annem aradı ve bana geleceğini söyledi. Ve bugün günlerden cuma ve 2 gün eşim evde. Anneme dedimki anne neden haftaiçi gelmedin bugün cuma haftasonu zaten murat evde dedim. Ne farkeder ki dedi bana peki o zaman pazartesi gelirim dedi. Ben çok kötü oldum kendimi çook kötü hissettim resmen geri çevirdim. Ama gelseydi de eşim diyecekti ki koskoca haftaiçi varken neden haftasonu geldi annen diyecekti ve yine kavga edecektik. Haftasonu eşim sabah8 de kalkıyor. Annem salonda yattığı için yatakodasında tv izliyor ve acıkıyor. Annemi de uyandıramıyoruz. Bi kargaşa oluyor. Eşime de hak veriyorum haftasonunu evinde rahat geçirmek istiyor belki eşiyle başbaşa olmak istiyor. Ama ben de arada kalıyorum.
Annem ben hamile kalmadan önce de bende çok sık kaldığı için eşime hamile olduğum için kalıyor diyemiyorum. Zaten hep kalıyordu diyecek diye. Bana keşke eviiz büük olsaydı ama bu şekilde zor oluyor demekle yetiniyor.
Kızlar akıl verin bana ne yapayım çıldıracağım. Ağlamaktan gözlerim şişti. :14::14::14:

çok saçma..
neden annen gelip sizde kalıyor ki? çok mu uzak evi.. sen git görmeye..
kayınvali den aynı sıklıkta gelse ister miydin acaba.. merak ettim doğrusu..

allahım ya hakikaten okudukca delircem, yaw eskiden, annelerimiz zamanında tum aile buyukleri tek bir evde (bkz eski osmanlı dönemi evler kucuk konak tarzı), yaşarlarmış, evinn en buyukleri (anneanne, dedeler anne ve babalar , gelinler, torunlar) ne oldu da anneleriniz babalarınız size batmaya basladı, diyeceksiniz evler kuculdu, belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama ben bu yazıda okudugm size 10 odalı evde verseler o evde anneleri babaları istemeyeceksiniz neden ?? evde donla dolaşamayacazda ondan, hakikaten işin cılkı cıktı, ya siz yada kocanız hep evde donlamı dolaşır, ya bir komşunuz yada misafir gelse kapıyı mı acmayacaksınız yoksa alelacele mi giyineceksiniz ? Bahaneler cok yeni bayanlarda neden mi ? Evde anne olunca,

1) yan gelip tv izleyemeyeceksiniz (esra erol yada su gibi), akşam olunca 3 st süren muhteşem sülümanlar size haram olacak
2) normalde eşinize 1 tencere corba 1 tencere yemek neyine yetmez derken, anneler gelince o masalar DONATILACAK cunku
annelerimiz onu DONATIRDI , ee onlar calısmazdı diyeceksiniz, ben calışmayanlarıda cok gördüm
3) ailelerin sizin giyiminize, cocugunuzun giyimine mudahele etmesinden hoşlanmayacaksınız, bu konuda haklı olsanızda
unutmayın sizi buyutende o begenmediniz anneleriniz, onları begenmemek aslında kendinizi inkardır.

Daha cok şey yazarımda bu yazımdan sonra cok insan bana cullancak o yuzden lafı burada kesiyorum

SONUC: Eve buyukler gelince GELİNLERİNDE , DAMATLARINDA keyfi rahatı kacacak, yapılması gereken ve ertelenen hersey
(köşe bucak temizlik) yapılcak, yemekler sallama olamayacak, damat eve erken gelecek (kıraathane yada meyhane işi yatacak)
belki pazar macları da yatacak.

Kısacası anne ve babalar geldiginde size huzur olmayacak, bu yuzden de işinize gelmeyecek.

Dip not: Dilerim Allahdan da sizinde cocuklarınız sizin ailelerinize yaptıgınız bu şeylerin aynını sizede yaparda
aileleriniz su an neler hissediyor sizde hissedersiniz.

seninde dediğin gibi arkadaşım bunlar eskidendi.. artık öyle bir hayat yok..
ve çok eminim bizim yavrularımız evlenmeden ayrı ev isteyecekler o devirde o gerekecek ve
istemeye istemeye belkide can atarak yeni ev açacağız daha ağızı süt kokan yavrularımıza..

devre ayak uydurmak şart
bize anca boyle huzur verirler
bizde ancak bizden sonrakilere boyle huzur vereceğiz...

sevgiler..

Back