• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

Merhaba arkadaşlar. Kusura bakmayın malum haftasonu eşim evde olunca takılamadım nette fazlasıyla. Yorumların hepsini okudum tek tek. Çoğunluk eşime hak vermiş. Ben de eşimin haklı olduğunu düşünüyorum ve bunu annemi kırmadan vicdanım sızlamadan nasıl halledebilirim diye düşünüyorum.
Cuma günü gecesi annemi aradım ve telefonda konuştuk. Bana kırılmadığını anladım ve rahatladım.
Gelelim o günün detaylarına;
Annem bana geleceğini söylediği gün ablamdaydı orada kalmış 1 gece. Ertesi gün yani cuma günü de bana gelmeyi düşünmüş. Ablamın çok anlayışsız bir kayınvalidesi var ve cuma sabahı ablama habersiz gitmiş ve annem salonda uyuyormuş. Ablama bir ton laf yapmış kaynanası. Annen sende mi kaldı, evin çok küçük nasıl rahat ediyor falan demiş ablama. Gerçi ablam 15-16 yıllık evli aşmış bu meseleleri ama anlatmak istediğim annemin bunu yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Allahtan benim başımda kocam dışında dırdır yapacak biri yok olsa daha kötü olurdu sanırım.
Annem benim için bir valiz yapmış. İçinde işte bebek kıyafeti askısı, emzik, sepet vs vs şeyler hazırlayıp bana getirecekmiş. Ben de gelme haftasonu deyince o zaman valizi kapıdan vereyim sana dedi anne olurmu öyle şey kapıdan falan dedim yok anlatamıyorum derdimi. Zaten akşam 5 olmuş gelmesi yemek saatini bulur ben nasıl bırakacam o saaten sonra diye düşünüp daha çok moralim bozuldu ve köşeye sıkışmış hissettim. Çantayı ablamda bırak ben alırım ordan dedim son çare olarak tamam dedi.
Kızlar inanın kendimi o kadar yorgun hissedioum ki anlatamam size. Sanki bir köşeye sıkıştırılmışım hareket edemiyoum. Annem onu savunabilmem için bana bir yol vermiyor.
Anneciğim Madem geleceksin akşam 5 ten sonran iye geliyorsun. Madem geleceksin haftaiçi varken neden cuma gününü seçiyorsun. Sana haftaiçi gel dediğim zaman neden valizi kapıdan vereyim o zaman deyip vicdanımı daha çok sızlatıyorsun, neden beni zor durumda bırakıyorsun. Neden bu kadar iyi niyetli düşünüyorsun offfff.
Yoruldum artık gerçekten şaşırdım kaldım. Şimdi ben ona haftasonu gelme dedim ya ee şimdi hafaiçi kalacak demektir bu. Annecim tabii kal başmın üstünde yerin var ama neden 3 gün. Arada kalıyorum. Boğuluyorum artık. Hayır güzelce konuşurum izah ederim ama üzülüyorum işte hep annem aklıma geldiği zaman içim sızlıyor elimde değil. Yapacak birşey yok güzelce onu kırmadan izah edeceğim durumu. Sonradan vicdan azabı çekeyim üzüleyim umurumda değil artık en azından kocamın annem için söylediği laflardan daha az canım acır eminim.
Kızlar hakkınızı helal edin bana. Derdime derman olmaya çalıştınız ve oldunuz çok sağolun. Belki bu aralar doğumum olur Allah izin verirse. İnşallah herşey güzel olur. Ama Allah kimseye böyle dert vermesin çok zor.:43::43::43:

Çok zor durumdasınız. Bir tarafta anneniz, diğer tarafta eşiniz...

Annenizin biraz daha anlayışlı olması gerekir bence, şehir içinde önemli bir konu yada olay yoksa ben misafirlikte kalmaya sıcak bakmıyorum da gelde işte bunu anneye kırmadan, incitmeden anlat.

Canım kardeşimm sana gerçekten üzülüyorum hamile halinle kendini harab edip üzülmen yüreğimi incitiyor . O sebeble gerçekten annenle konuşmaktan başka bir çare yok annene güzel güzel durumu anlattığın taktirde zannetmiyorumki kırılsın . Aynı sebeble ablanında sıkıntı yaşadığını bu kalma huyunun doğru olmadığını onu kırmadan ifade etmeye çalış belki burdan yazması kolay ama bunu yapmadığın müddetçe bu mesele uzar gider Birde bence eşin rahatsız olmasaydı dahi evinin dışında bukadar sık kalması doğru değil konuyu sadece eşinin rahatsız olmasına bağlama gidip kaldığı yerlerdeki insanların dayı, teyze olur, ablanın eşi olur onlarında rahatsız olabiliceğini ifade et çünkü tek rahatsız olan eşinde değildir bence kimse uzun süreli misafirden hoşlanmaz herkesin alışık olduğu bir ev düzeni var . Eşinlede sıkıntı olmasın malesef sonra telafi etmesi zor oluyor ilişki yıpranıyor Birde birşey merak ediyorum sen bu durumdan rahatsız olmuyor musun ? Son olarak yüzyüze çekinirim diyorsan telefonda konuşarak anlatabilirsin. Haberlerini bekliyoruz halledip mutlu bir şekilde dönmen duası ile ALLAH a emanet ...

Son düzenleme:
Tatlım bu konuda tek söyleceğim şuki

benim çocukluğum aynen senin bu durumunda geçti ,rahmetli anneannem cumadan gelirdi geldi mi gitmezdi ,babam sesini çıkarmazdı ama ne aile düzenimiz ne dirliğimiz kalmıştı

e sonuçta büyük olduğu için saygı bekliyor ,her şeye karışıyor ,eşinde kendi evinde rahat hareket etmek ister ...

kayınvaliden gelse kalsa devamlı rahat edebilir misin ??

annenle konuş hafta için gündüz gitsin gelsin çok uzakta oturmuyorsa .....

sorun yaşadığınızı anlatmalısın

kolay gelsinn

annene kendi evi dışında neden orda burda kaldığını anlamış değilim 3 gün sende 2 gün ablanda kalsa evdekiler napıyor baban hiç bişey demiyormu :53: benim annem biyerde kalsa babam surat yapar :51: anneniz çok rahatta siz nasıl bukadar arhatsız olduğunuz halde hiç bişey demiyorsunuz annenize :ssz::ssz:

Çok zor durumdasınız. Bir tarafta anneniz, diğer tarafta eşiniz...
Malesef canım Allah kimseye yaşamasın.
Annenizin biraz daha anlayışlı olması gerekir bence, şehir içinde önemli bir konu yada olay yoksa ben misafirlikte kalmaya sıcak bakmıyorum da gelde işte bunu anneye kırmadan, incitmeden anlat.
Anlatıcam canım bir şekilde huzurum kalmadı çünkü. Yarın gelecek konuşacağım.

Canım kardeşimm sana gerçekten üzülüyorum hamile halinle kendini harab edip üzülmen yüreğimi incitiyor . O sebeble gerçekten annenle konuşmaktan başka bir çare yok annene güzel güzel durumu anlattığın taktirde zannetmiyorumki kırılsın . Aynı sebeble ablanında sıkıntı yaşadığını bu kalma huyunun doğru olmadığını onu kırmadan ifade etmeye çalış belki burdan yazması kolay ama bunu yapmadığın müddetçe bu mesele uzar gider Birde bence eşin rahatsız olmasaydı dahi evinin dışında bukadar sık kalması doğru değil konuyu sadece eşinin rahatsız olmasına bağlama gidip kaldığı yerlerdeki insanların dayı, teyze olur, ablanın eşi olur onlarında rahatsız olabiliceğini ifade et çünkü tek rahatsız olan eşinde değildir bence kimse uzun süreli misafirden hoşlanmaz herkesin alışık olduğu bir ev düzeni var . Eşinlede sıkıntı olmasın malesef sonra telafi etmesi zor oluyor ilişki yıpranıyor Birde birşey merak ediyorum sen bu durumdan rahatsız olmuyor musun ? Son olarak yüzyüze çekinirim diyorsan telefonda konuşarak anlatabilirsin. Haberlerini bekliyoruz halledip mutlu bir şekilde dönmen duası ile ALLAH a emanet ...
Allah razı olsun canım. Üzülmemek elde değil ki yıllarır yaşadığım bir sorun bu ancak hamilelikte insan daha hassas oluyor ve sanırım patlak verdi. Yarın annem gelecek konuşacağım. İnşallah kırılmaz bana.
Tatlım bu konuda tek söyleceğim şuki

benim çocukluğum aynen senin bu durumunda geçti ,rahmetli anneannem cumadan gelirdi geldi mi gitmezdi ,babam sesini çıkarmazdı ama ne aile düzenimiz ne dirliğimiz kalmıştı

e sonuçta büyük olduğu için saygı bekliyor ,her şeye karışıyor ,eşinde kendi evinde rahat hareket etmek ister ...

kayınvaliden gelse kalsa devamlı rahat edebilir misin ??

annenle konuş hafta için gündüz gitsin gelsin çok uzakta oturmuyorsa .....

sorun yaşadığınızı anlatmalısın

kolay gelsinn
Haklısın canım. Allah var annem geldimi ourmaz iş yapar yardım eder, karışmaz etmez uyumludur ama evim küçük işte sorun o. İçiçe olunca da eşim daralıor.
annene kendi evi dışında neden orda burda kaldığını anlamış değilim 3 gün sende 2 gün ablanda kalsa evdekiler napıyor baban hiç bişey demiyormu :53: benim annem biyerde kalsa babam surat yapar :51: anneniz çok rahatta siz nasıl bukadar arhatsız olduğunuz halde hiç bişey demiyorsunuz annenize :ssz::ssz:
Ablamın bebeği var ona yardımcı oluyor diye babam çok büyütmüyor. Benim için de bana yardımcı olur diye düşünüyor. Ben küçük yaşta evlendim 20 yaşımdaydım. Babamın en küçük gözdesi. O yüzden annemin bana gelmesi bana fayda oluyor diye sesini çıkarmıyor taminine göre. Ama daha önce de söylediğim gibi alışmışlar. Abim eve gece 12 de gider fix. Babam da arkadaşlarıyla oyalanr genelde. Bi de annem babaannemden çok çekti, kanser ldu ameliyat, kemoterapi falan sarsıldı çok bu yüzden babam müsamma gösteriyor bi de 60 aşına gelmiş annem babam da 70 yaşna basacak biraz da bunun rahatlığı var. Sebep çok yani. Tai bunlar bahane değil ama etken diyelim.

Annene kibar bir dille söylemen en iyisi. Çalışan bir insan olarak söylüyorum ki, hafta sonu istediğin gibi geçiremez isen berbat bir hafta seni bekliyor demektir. Ve çalışan insanlar evlerini çok özlerler. Ya eşin bu durumdan bunalıp hafta sonları evde kalmamaya başlarsa ne yapacaksın? Kötüsünü düşün ve anneni karşına alıp konuş bence.

Ablanız sizin haberiniz yokmuş gibi konuşsa hem elçiye zeval olmaz hemde derdinizi izah ettirmiş olursunuz ablanız bunu yapmaz mı sizin içîn aklıma bu geldi şahsen ben olsam yapardım

Merhaba arkadaşlar. Kusura bakmayın malum haftasonu eşim evde olunca takılamadım nette fazlasıyla. Yorumların hepsini okudum tek tek. Çoğunluk eşime hak vermiş. Ben de eşimin haklı olduğunu düşünüyorum ve bunu annemi kırmadan vicdanım sızlamadan nasıl halledebilirim diye düşünüyorum.
Cuma günü gecesi annemi aradım ve telefonda konuştuk. Bana kırılmadığını anladım ve rahatladım.
Gelelim o günün detaylarına;
Annem bana geleceğini söylediği gün ablamdaydı orada kalmış 1 gece. Ertesi gün yani cuma günü de bana gelmeyi düşünmüş. Ablamın çok anlayışsız bir kayınvalidesi var ve cuma sabahı ablama habersiz gitmiş ve annem salonda uyuyormuş. Ablama bir ton laf yapmış kaynanası. Annen sende mi kaldı, evin çok küçük nasıl rahat ediyor falan demiş ablama. Gerçi ablam 15-16 yıllık evli aşmış bu meseleleri ama anlatmak istediğim annemin bunu yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Allahtan benim başımda kocam dışında dırdır yapacak biri yok olsa daha kötü olurdu sanırım.
Annem benim için bir valiz yapmış. İçinde işte bebek kıyafeti askısı, emzik, sepet vs vs şeyler hazırlayıp bana getirecekmiş. Ben de gelme haftasonu deyince o zaman valizi kapıdan vereyim sana dedi anne olurmu öyle şey kapıdan falan dedim yok anlatamıyorum derdimi. Zaten akşam 5 olmuş gelmesi yemek saatini bulur ben nasıl bırakacam o saaten sonra diye düşünüp daha çok moralim bozuldu ve köşeye sıkışmış hissettim. Çantayı ablamda bırak ben alırım ordan dedim son çare olarak tamam dedi.
Kızlar inanın kendimi o kadar yorgun hissedioum ki anlatamam size. Sanki bir köşeye sıkıştırılmışım hareket edemiyoum. Annem onu savunabilmem için bana bir yol vermiyor.
Anneciğim Madem geleceksin akşam 5 ten sonran iye geliyorsun. Madem geleceksin haftaiçi varken neden cuma gününü seçiyorsun. Sana haftaiçi gel dediğim zaman neden valizi kapıdan vereyim o zaman deyip vicdanımı daha çok sızlatıyorsun, neden beni zor durumda bırakıyorsun. Neden bu kadar iyi niyetli düşünüyorsun offfff.
Yoruldum artık gerçekten şaşırdım kaldım. Şimdi ben ona haftasonu gelme dedim ya ee şimdi hafaiçi kalacak demektir bu. Annecim tabii kal başmın üstünde yerin var ama neden 3 gün. Arada kalıyorum. Boğuluyorum artık. Hayır güzelce konuşurum izah ederim ama üzülüyorum işte hep annem aklıma geldiği zaman içim sızlıyor elimde değil. Yapacak birşey yok güzelce onu kırmadan izah edeceğim durumu. Sonradan vicdan azabı çekeyim üzüleyim umurumda değil artık en azından kocamın annem için söylediği laflardan daha az canım acır eminim.
Kızlar hakkınızı helal edin bana. Derdime derman olmaya çalıştınız ve oldunuz çok sağolun. Belki bu aralar doğumum olur Allah izin verirse. İnşallah herşey güzel olur. Ama Allah kimseye böyle dert vermesin çok zor.:43::43::43:
canim üzüldüm gercekden, cok güzel anlatmişsin hislerini, fakat hamilesin, zira çocuğun da etkileniyordur, Bu kadar sikinti haline getirmeyin..
bir an önce ya annene, eşim cekiniyor de! Yada eşin bir zahmet katlansin,
Millet sorun cikarandan rahatsız olmazken, cikarmayandan rahatsiz olur.

Yaşayan bilmez derim herzaman, bu yuzden bu kadar herkez (bende) rahat yorum yapa biliyor.
Sen umarim insallah eşinle dogru olani yaparsınız. .

Ama bu durumu vişdan yapıp, arada kalmana üzüldüm, çünkü kendimi bir anlik yerine koyduğumda eminim bende böyle ne yapacağımi şaşırır ve arada kalirdim...

Annen geldimi canım konuştunuz mu ?
Geldi canım salı günü. Hatta şuanda anımda oturuyoruz. Salı günü akşam 7 de geldi. Ben bütün yemekleri yapmıştım hazırlamıştım bile. İnsan o saatte neden gelir onu da anlamş değiim ama kocaman kadın ne denebilir ki. Bunları konuştuğum için de kendimden utanıyorum.
Annene kibar bir dille söylemen en iyisi. Çalışan bir insan olarak söylüyorum ki, hafta sonu istediğin gibi geçiremez isen berbat bir hafta seni bekliyor demektir. Ve çalışan insanlar evlerini çok özlerler. Ya eşin bu durumdan bunalıp hafta sonları evde kalmamaya başlarsa ne yapacaksın? Kötüsünü düşün ve anneni karşına alıp konuş bence.
Konuştum canım haftasonları kalma diye kibarca ama normal zamanda kalmaması konusunu henüz gündeme getirmedim. Zaten doğumum yakın annem kalacak mecburen daha sonra artık çözmeye çalışıcam.
Ablanız sizin haberiniz yokmuş gibi konuşsa hem elçiye zeval olmaz hemde derdinizi izah ettirmiş olursunuz ablanız bunu yapmaz mı sizin içîn aklıma bu geldi şahsen ben olsam yapardım

Haklısın canım ama ablamda benim gibidir çok merhametlidir. Zaten doğumum yakın. Mecbur annem kalacak daha sonrası için oluruna bırkacağım artık. Şimdi çok takmıyorum kafam hep doğumda çünkü.

Bu bir kültür.. Bu bir alışkanlık; bu değişmez..
Benim annemin kafasını kes, değil kızı, dışarı bir yere kocasının yanına gitmez akşam 7den sonra..
Şehiriçini geç, şehirdışında anneannem dışında (yılda 1 gece) kalmaz yatılı...
Pek değişeceğini sanmıyorum annenizin.
Bunu akıl edemeyen insan, uyarıları da ciddiye almaz..
Bence söyleseniz de en fazla 1-2 hafta gelmez, haftasonu gelir yine..
Eşiniz haklı bence de..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir kültür.. Bu bir alışkanlık; bu değişmez..
Benim annemin kafasını kes, değil kızı, dışarı bir yere kocasının yanına gitmez akşam 7den sonra..
Şehiriçini geç, şehirdışında anneannem dışında (yılda 1 gece) kalmaz yatılı...
Pek değişeceğini sanmıyorum annenizin.
Bunu akıl edemeyen insan, uyarıları da ciddiye almaz..
Bence söyleseniz de en fazla 1-2 hafta gelmez, haftasonu gelir yine..
Eşiniz haklı bence de..

canım katılıyorum
benımde babam asla evdeyken komsuya gıdılmez
anca annem benım yanıma gelırse gelır ama sabah 6da gıdıp(esım gece calısıyor bazen kalıyoır) babamın kahvaltısını onune koyar
onca sene calıstık mesaı oldugu aksamlar babadan fırca yedık valla neden evde yokmusuz dıye
babam aksam evdeyken benım alt kattakı abıme gıtmemeı bıle ıstmeıyordu
helekı kalmak fılan soyle dursun :44:

cidden çok enteresan yaa, genelde kız tarafı çekinir damattan, heleki haftasonu adam evde, ev küçük ne biliyim düşünmesi lazım koca kadın, babanda mı bişey demiyo

Nasıl söyledin peki ne tepki verdi ve sence etkili oldumu ? Doğumdan sonra yine aynı şekilde loğusalığın ilk haftasından sonra yatılı kalmasına gerek olmadığını sabah erken gelip akşam eşinle onu evine bırakabiliceğinizi artık bebek olduğundan ev dahada sıkışık olur zaten gibi şeylerle hiç kalmamaya ikna edebilirsin belki . Salıdan bu yana sizdemi kalıyor ?

annenin huyu bu demek ki, değişmez...
ama eminim annen sizin evde ki huzurunuzun bozulduğunu bilse, bu kadar sık gelmez de kalmaz da...
eviniz küçükmüş bir de,
eşin haklı.. insanın tuhafına gider, eşi çoluğu çocuğu bırakıp kızına yatılı gitmesi..
ben olsam, anneme sölerim...
uygun bir dille söyle.. sen sölemediğin sürece annenin hiçbir şeyden haberi olmyacak yine kalacak, senin eşinle aranda yine sorunlar çıkacak vs..
bunu annene sölemekle sen hatalı olmazsın merak etme..
önemli olan uygun bi dille sölemek..
biraz anlayışlıysa seni anlıcak, herşeyi dozunda bırakacaktır...

Bence annen haklı şekerim, empati yapman yeterli eşlerin yalnız kalması gerekir.

bence dee eşin haklı canım ...senin yerinde olmak istemsdim gerçekten zor bir durum...benim annemde bizimle kalıyor ama şükür evimiz geniş neredeyse görmüyorlar birbirlerini...ama bazen düşünüyorum bende küçük olsaydı zor bir durumda kalırdım..

annenizin haftasonları gelip kalması çk düşüncesizce bence eşiniz haftasonu dışında gelip kalmasına o kadarda tepki göstermesdi de haftasonları bunalmış olmalı onuda

Back