• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

şurda okuduklarımdan anladımki annelerin kadri kıymeti bilinmiyor. zavallı kadın altı üstü 3 gün kalmış ağız burun kıvırıyorsunuz. allah göstermesin demekki anneniz sizin elinize muhtaç kalsa sokağa atarsınız. kim kimi ayda 3 gün çekemez allah aşkına. yapmayın bunları zavallı kadın sana yardıma geliyordur bir de kendince. bence eşine bu kadar taviz verme benim ailemde senin ailen de mühim de.

Benim annem bakıma muhtaç durumda.
Babam ve biz yıllardır baktık, sonra hepimiz evlendik,
yuvadan uçtuk ve hepimiz farklı şehirlerdeyiz.
Babam anneme bakıyor hala.
Allah gecinden versin babama bir şey olsa elbette ki annemi yanımıza alacagız.
Fakat şu durumda ortada gerçekten gereksiz bir durum söz konusu.

Ancak bu eş aynı şehirde olmasına ragmen kendi annesi 3 gün gelip kaldıgında da ,
yine surat asacaksa o zaman haklılık payı oldukça yüksektir.
Çünkü gerçekten evde 3. bir kişi bile bazen insana dokunuyor.

Son düzenleme:
bende şunu merak ediyorum bu konuşmadan sonra annenin tepkisi ne oldu anlayıp mesafelimi durdu yoksa tam gaz gelmeye devam mı ?

şurda okuduklarımdan anladımki annelerin kadri kıymeti bilinmiyor. zavallı kadın altı üstü 3 gün kalmış ağız burun kıvırıyorsunuz. allah göstermesin demekki anneniz sizin elinize muhtaç kalsa sokağa atarsınız. kim kimi ayda 3 gün çekemez allah aşkına. yapmayın bunları zavallı kadın sana yardıma geliyordur bir de kendince. bence eşine bu kadar taviz verme benim ailemde senin ailen de mühim de.

Yanlış anlamayın ama konuyu tam okumadınız sanırım anne ayda bir gelip 3 gün kalmıyor devamlı olan bir durummuş.
Hamile kadın ve cidden üzüldüğünü belirtmiş gelmiş burda akıl arıyor arada kaldım diye sokağa atma kısmına nasıl bağlayabildiniz?
Konu sahibi okadar vurdumduymaz bi'evlat olsa içlenip gelip burda konu açmazdı.

Yorumlarımızı biraz konu sahiplerinin o anki psikolojilerini de düşünerek yaparsak daha az kırıcı oluruz bence:50:

Söylediğinizi yanlış anlamayacak birinr ,abiniz olur teyzeniz olur
anlatsanız durumu,oda hiç sizi karıştırmadan deseki"git ama kalma belki damat rahatsız oluyordur"
belki anlar o zaman:26:

Son düzenleme:
Söylediğinizi yanlış anlamayacak birinr ,abiniz olur teyzeniz olur
anlatsanız durumu,oda hiç sizi karıştırmadan deseki"git ama kalma belki damat rahatsız oluyordur"
belki anlar o zaman:26:

Olabilir aslında bence . Ama Konu sahibin annesi saf iyi niyetli bir kadın gibi geldi bana düşüncesizlikten değilde düşünememekten . Hani sanki birileri söylesede yok canııım neden rahatsız olsunki diyecek gibi . Ablasıda aynı sıkıntıyı yaşıyormuş çünkü .

Dikkat ettiyseniz genel geçer yorumlara atıfta bulunarak, birebir polemikten uzak, kimseden alıntı yapmadan bir yorum yazdım, direkt konu sahibine hitaben.

Dolayısıyla tercih etmekten kaçındığım, yorumculardan birinden alıntı yaparak yorumlamaya devam etme yöntemini ne yazık ki ilk kez şahsınıza kullanıyorum.
Umarım son olur.

Yorumlarınız konu sahibini bağlar, beni değil.

İyi geceler.

Genel geçer yorumlara atıfta bulunarak yaptıgınız yorum da "demek ki yatalak olsa annenize bakmayacaksınız "gibi çoğul ek kullanıp bizi zan altında bırakırsanız eğer,ister istemez burada cevap hakkı dolayısıyla doğuyor ;) zira siz konudan çok yorumcu arkadaşlara hitaben yorum yapmıştınız ;) benim yaptıgım yorum da konuyla alakalıydı ,sizinle alakalı değildi.
son olarak ; polemikten ben de hoşlanmam ;) size de iyi geceler:3:

Son düzenleme:
esasen eşiniz haklı hangi erkek olsa hafta sonunu evinde eşiyle başbaşa geçirmek ister.annenizin biraz düşünceli olması gerekir benim eşim tarafımdan bir yakını nezaman bize gelecek olsa akşam gelir ve geçe ve ertesi gece kalır ne cansıkıcıdır ama.bak boşyere hırpalanıp ağlama düşün kayınvaliden aynı şeyi yapsa sen ne yapacaktın?annene uygun bir dille haftasonu değilde eşinizin evde olmadığı saatlerde gelmesini gerekirse bundan eşinizin rahatsız olduğunu ama neden olduğunu anlatın.hele bebek doğdumu anne yatılı misafir:32:

yahu denmezki boyle birseyde hani anneniz sorun cıkaran laf sokan bir kadınmı bilemiyorum degilsede esinizin bu konuda surat yapması cok anlamsız napıcaksınız yani anne gelme bize mi diyceksiniz

Canım ev 1+1 mi başka hiç oda yok mu? Benim babam vefat etti. Annemde rahatsız olduğu için yanlız yaşamasını istemedik. Eniştem yurtdışında, bu yüzden genelde ablamda kalıyor bana gelse 15 gün 1 ay kalıp gidiyor. Biz bi odaya tv aldık yatağıda o odada akşamları annem odasına çekilir ben bi eşimin yanında otururum bi annemin. İki tarafta rahatsızlık duymuyor uzanacaklarsa uzanıyorlar. Keşke sende öyle bişey yapabilsen çok rahat ederdin... Ama anladığım kadarıyla 2. bi odan yok...

Canım benim sen de hamilesin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. İşte evimdeki huzurum kaçmasın diye yapmak zorundayım ve bugün engelledim kıvıra kıvıra. Ne olurdu annem biraz daha ince düşünebilseydi. O da çok saf kalbi var ondan hiç olasılıkları düşünmüyor işte.

olmaz ama, düşünmesi lazım, o da evli barklı kadın, uzaydan gelmemiş ki.
sen söyle canım, eşinin rahatsız olduğunu, ben sana diyemedim ama eşim hep surat ediyodu de.
hafta içi gelsen daha iyi olur, hem başbaşa zaman geçiririz de.
yoksa sen böle çok üzülürsün daha
ya da şyle yapın bi daha geldiğinde, sabah kalkın jkahvaltınızı yapın, gürültüden uyanırsa zaten rahatsız olur belki gelmez çok sık, ya da gelse de kalmaz
nebiliim ya zor bi durum ama bence konuş

Arkadaşlar merhaba eşim işten geldiği için çıkmak zorunda kaldım malesef.
Yapılan yorumları tek tek okudum çok üzüldüğüm bazı noktalar oldu.
Benim annemi sokağa falan atacağımı söyleyenler, eşim için annemi kırdığımı düşünenler, 3 gün kalmasına tahammül edemediğimi düşünenler olmuş ben bu kadar vicdan azabı çekerken.
Ben anneme çok düşkünümdür. Hergün ararım konuşuruz telefonda. Zaten sık sık da gelir. Buradaki tek sorun benim orta yolu bulamamam. Benim annem Allah'a şükürler olsun gayet sağlıklı babam hayatta Allah başımızdan eksik emesin. 29 yaşında bir abim de var. Annem göğüs kanseri oldu 5 sene önce. Bir göğsü alındı ve ben hergün onu hastahaneye götürdüm. Ameliyat olduğunda ben baktım. Tüm ihtiyaçlarını ben karşıladım. Okmeydanı hasthanesini ezbere bilirim çünkü 2 sene aralıksız tedavisini oldu hep yanındaydım. O benim birtanecik annem. Başımın tacı. Herzaman ona destek olurum Allah muhtaç etmesin. Yine olsa yine aynı şeyleri yaparım. O benim herşeyim. Eşim de hiç sesii çıkarmadı bana o kötü zamanlarda bana.
Ancak Allah'a şükürler olsunki annem artık iyi. 6 ayda bir götürüyouz onu doktora. En son 2 ay önce ben götürdüm hamile halimle. Ablamın da 1 yaşında bebeği var çünkü. O bizim herşeyimiz.
Eşimi de anlamak zorundayım. Rahatsız olduğunu söylüyor. Evimizde 1 odamız daha var ama küçük ve bebek odası yaptık. Anneme bir oda yapacak durum yok ortada zira babam ve abim var dul değil tek değil. Yakışık bir durum da olmaz. Çünkü kocası başında Allah başından eksik etmesin.
Demek istediğim annemi de kırmak istemiorum çok acılar çekti üzülmesine dayanamam. Ama eşimin de sıkıntısına göz yumamam çünkü çok fedakar bir kocam var. Bu durumu her iki taraf da mutlu olacak şekilde nasıl halledebilirim diye düşünüyorum bu yüzden de akıl almak istedim. Lütfen daha fazla üzücü yorumlar yapmayın. Ben Allah'tan korkan vicdanlı bir insanım. Annemi sokağa atacak kapasitede değiliz ne eşim ne de ben....

Bu durumlar kötü oluyor .
Eşim annen hafta içi istediği kadar kalsın ama lütfen hafta sonu rahat edelim diye rica etti.
Şu şekilde yapabilirsin anne pazartesi sana ihtiyacım var de gelmesini sağla ama kesinlikle gitmesine müsade etme.
Dolaylı yoldan düzene oturur ,hem eşini kırmazsın hem anneni.

Bu durumlar kötü oluyor .
Eşim annen hafta içi istediği kadar kalsın ama lütfen hafta sonu rahat edelim diye rica etti.
Şu şekilde yapabilirsin anne pazartesi sana ihtiyacım var de gelmesini sağla ama kesinlikle gitmesine müsade etme.
Dolaylı yoldan düzene oturur ,hem eşini kırmazsın hem anneni.

Canım sadece haftasonu değil haftaiçi de 3-4 gün kalmasından rahatsız. Keşke sadece haftasonu rahatsız olsa. Hayır şindi hamileyim diye sorun çıkarmaz yanlız kalmamı o da istemiyor aniden sancım olur falan diye ama önceden de çok sık kaldığı için bunaldı sanırım :( ben de orta yolu bulamıyorum malesef.

bu işi baban çözer... orda burda kalmak başka damat evinde kalmak başka... inan cok tuhaf geldi anlattıkların .. annemin bende 3 yılda üstüste 3 saat oturdugunu bilmem çalışıyor zaten.... degil annem kardeşlerimin kalmasından bile hoşlanmaz babam, eşim rahatsız olur diye. durumun tuhaflıgını kesinlikle birinin izah etmesi gerekir. eşin haklı ama keşke ona konusma fırsatı vermese annen cunku ne kadar haklı olursa olsun adamlar konusunca canımız yanıyor.

öncelikle doğumunuza az bir zaman kalmış, son günlerin stres ve heyecanıyla konuya takılmış olabilirsiniz...yoksa ''ANA başta tac imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da, ANA ya muhtaç imiş '' sözünden yola çıkarak içinde bulunduğunuz durum her ne olursa olsun ANNE bir yana dünya bir yana olsun..

O ki, önemli bir rahatsızlık atlatmış bu günleri gördüğü için şu fani dünyada sizleri ne kadar çok görürse, birlikte vakit geçirirse kardır diye düşünüyor olabilir...ne yapıyorsa yapsın temiz kalbinden, evlatlarına olan düşkünlüğündendir.

Eşinizin annesinden '' melek gibi bir insandı'' diye söz eden siz, Annenizin de değerli olduğunu eşinize hissettirerek, gerekirse de Sen, Bebeğim ve Ailem benim vazgeçilmezlerimsiniz diyebilirsiniz.

Bence iş siz de biter, kadın isterse yapar, eşinizin ve anneniz arasında kalmak yerine arabulucu bir tutum izlemeyi denemelisiniz. hele bir Anne olun da, Annelik çok başka birşey...

Ayrıca da kesinlikle sizi incitmek istemem, biliyoruz ki ,Sular aşağı doğru akar, herkes kendinden olanı düşünür, bu nedenle Anneniz sizi, Siz bebeğinizi böyle akar gider hayat...

Sağlıkla ve huzurla bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...:kkk:

Son düzenleme:
anne baba kimse laf edemez kul olcaz köle olcaz..diye ahkam kesenlere de bakma sen.. oturmuşsa kayınvalidesiyle yıllarca benim gibi gelsin beri :) o işler öyle kolay değil. görev ödev ama keyfe girince artık herkes sınırını bilecek. seni doğurdu diye senin hayatına sahip değil.sen ondan kopmuş bir oksun sureklı seni kovalayamaz asla sana da yetişemez bunu kabullenseler ahhh

öncelikle doğumunuza az bir zaman kalmış, son günlerin stres ve heyecanıyla konuya takılmış olabilirsiniz...yoksa ''ANA başta tac imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da, ANA ya muhtaç imiş '' sözünden yola çıkarak içinde bulunduğunuz durum her ne olursa olsun ANNE bir yana dünya bir yana olsun..

O ki, önemli bir rahatsızlık atlatmış bu günleri gördüğü için şu fani dünyada sizleri ne kadar çok görürse, birlikte vakit geçirirse kardır diye düşünüyor olabilir...ne yapıyorsa yapsın temiz kalbinden, evlatlarına olan düşkünlüğündendir.

Eşinizin annesinden '' melek gibi bir insandı'' diye söz eden siz, Annenizin de değerli olduğunu eşinize hissettirerek, gerekirse de Sen, Bebeğim ve Ailem benim vazgeçilmezlerimsiniz diyebilirsiniz.

Bence iş siz de biter, kadın isterse yapar, eşinizin ve anneniz arasında kalmak yerine arabulucu bir tutum izlemeyi denemelisiniz. hele bir Anne olun da, Annelik çok başka birşey...

Ayrıca da kesinlikle sizi incitmek istemem, biliyoruz ki ,Sular aşağı doğru akar, herkes kendinden olanı düşünür, bu nedenle Anneniz sizi, Siz bebeğinizi böyle akar gider hayat...

Sağlıkla ve huzurla bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...:kkk:

Kesinlikle size katılıyorum... bu durumda dediğiniz gibi bencede iş kadına düşüyor... Erkekler nasıl anneleriyle beraber yaşamaya mecbur görüyor eşlerini? ailelerini her halleriyle kadınlara kabul ettirmeye çalışıyorlar... kadın şikayet etse dırdırcı oluyor nankör oluyor memnuniyetsiz oluyor... peki biz kadınlar neden kocamız için annemiz babamız kardeşimizden fedakarlık edip daha az görüşmeyi kabul ediyoruz? Beni doğuran emek verip büyüten benim için her fedakarlığa katlanan anneye kocam rahat edemiyor diye daha az görüşelim yatmaya kalma demem:50:
Kendimden örnek vermek isterim... Ben aileme çok düşkün biriyim eşimle nişanlıyken karşıma alıp ciddi ciddi bu durumu konuştum; ailem konusunda hassasım onlar benim için çok önemli özellikle annem kıymetlim dedim...evime gelmeleri yada benim aileme gitmem hatta ne sıklıkla görüştüğüm konusunda sorun yaşamak istemiyorum evlendiğimizde... kısıtlama yada tepki görürsem senden yana ailemi tercih ederim bilesin dedim...eşimde şu cevabı verdi senin değer verdiğin önemsediğin insanlar benimde kıymetlim olur asla bu konuda sorun yaşamıycaz dedi ve nitekim öylede oldu... yeni evlendiğimde hergün telefonla annemle konuşur 2 günde bir anneme gider hatta hafta sonları annemlerde eşimle yatıya kalırdık aynı şehirde olmamıza rağmen eşim sen mutlu oluyorsan gidelim kalalım derdi...çok şükür 11 yıllık evliyim eşim bir gün aileme surat asmış laf söylemiş istememiş biri değildir aksine çoğu zaman eşim davet eder bize kahvaltıya, akşam yemeğine yada pikniklere... geldiklerinde yatmaya kalın diye ısrar eder... kendi ailesinden daha sık benim aileme gideriz hatta bazen yatıya kalırız... annem bana bazen kızar kayınvalidene daha sık gidin ayıp olur der ama biz daha çok annemdeyiz:1: şunuda belirteyim aynı saygı ve sevgiyi bende eşimin ailesine göstermeye çalışıyorum asla ailelerimizden yana sorunumuz olmadı bugüne kadar kayınvalidemi severim o da beni sever eşimle tartışsam benden yana taraf tutar...eşimin ailesini sık sık davet ederim gerektiğinde onlara da yatmaya giderim... diyeceğim şu ki özetle eşimin ailesi gelmeyecek benim ailem gelmeyecek peki bizim evimize kim gelecek tabiki ailelerimizi baç tacı edicez evimiz müsait ise yatıyada kalınabilir diye düşünüyorum:34:

merhaba..
öncelikle asla vicdan azabı çekmemelisin..çünkü davranışları yanlış olan ve topluma uymayan annen..
ne demek gittiği yerde mutlaka kalır..baban buna nasıl müsade eder..hiç mi kıskanmaz...benim annem babamsız adım atmaz..
neyse konu bu değil..annen hiç mi düşünmez karşıda ki insanlara rahatsızlık vereceğini..inan bana seni en son değerlendiricem..çünkü sen kızısın..affedilir yanları olabilir ama gerçekten çok kötü bir huy..
eşin konusuna gelince adam sonuna kadar haklı..annen çok düşünceli olsa bunu anlaması lazımdı..senin bir yuvan var ve sadece senin isteklerinle şekillenemz..bu konuda büyüklerin anlayışlı olması lazım..
annele hiç açık açık konuştun mu neden gittiğin yerde kalıyosun diyee..babanla mı kalmak istemiyor acaba..çünkü hakkaten ilginç..

cnm allah askına..
bosver kım ne yaparsa yapsın..
7 gunun kalmıs dogurdun dogurcan...
bosver kızına bak sen ona kavuscaksın ıns. sağ salım..
ayy telas yaptım :1::1::26:

Canim oncelikle orasi annenin de evi degil ve artik siz kocanla bir ailesiniz, anne babanla degil. O yuzden annene kibarca soyle gelmesin, sen gidersin cok istiyorsan. Bosanmalarin cogu ailesinden kopamamis kadin ve erkekler yuzunden meydana geliyor.

Back