• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

ben de aileme çok düşkün bir insanım özellikle anneme.onlar benim için herşeyin üstünde gelir.şu an boşanmış bir insanım ve onlarla yaşıyorum.her zor zamanımda onlardan destek aldım.onlar konusunda kimseye laf söyletmem ve kırmak istemem ancak ben sizin olayınızda hiç kusura bakmayın ama annenizi yanlış gördüm bu hareketleriyle.siz artık evli barklı kendine ait düzeni olan bir insansınız ve yalnız değilsiniz.hayatınızı paylaştığınız bir el oğlu var.onun da özgürce ,rahatça dilediğini ,kendi evinin içinde yapabilmesi lazım.bu onun en doğal hakkı.bi de eviniz küçükmüş.zaten hareket alanı kısıtlı.özelinizi yaşayamamak bir süre sonra insanın sinirlerini bozar.olayı kadın erkek olayına dökmicem.birçoğumuz nasıl kayınvalideyle aynı evde sık sık kalmak istemiyorsak erkek eş de bunu istemeyebilir.bana kalırsa burada anne babaların anlayışlı olması lazım.öyle zırt pırt gidip gidip kalmalar her iki tarafın da ailelerinin yapmaması gereken bir şey.ben canımı,annemi başımın üstünde taşırım ama eğer evlenip yuva kurduysak kendi yuvamızın selametini de dikkate almamız lazım.bir de anneniz şu anda dul,yalnız ve ya bakıma muhtaç bir halde değil ki.öyle olsa sürekli evinizde kalsa bile hakkıdır.ona bakmak boynumuzun borcudur.ama babanız sağ,annenizin eli ayağı tutuyor.gelil gelip 3 gün 5 gün kalmalar...yani düşüncesizce hiç kusura bakmayın.benim babaannem yıllarca dedemi bırakıp bırakıp koşup yanımıza gelir aylarca kalırdı.bi de zaten tam kaynanaydı.annemi sinir hastası etti.dedem öldü bize yerleşti ama artık hepimiz ondan soğumuştuk Allah rahmet eylesin.bunlar üzücü şeyler.insan evlatlarını bıktırmamalı.onların da iyiliğini düşünmeli.bencillik yapmamalı.evlat da gereken özveri ve saygıyı ailelerine göstermeli.bence bu konuyu babanızla konuşmanızı tavsiye edeceğim.annenizi kırmadan yapılabilecek en iyi şey bu.babanız annenizin hayat arkadaşı.onunla uygun bir dille konuşup,sizin söylediğinizi söylemeden onu biraz dizginlemeli bu konuda.yine gelsin kalsın ama bu kadar sık değil.

benim için ailelerin yani 2 tarafında gelip kalması konusunda sıkıntım yoktur.her zaman gelip kalabilirler.yalnız bu konudaki sorun evin müsait olmaması.konu sahibinin eşi işten gelip rahat kareket etmek istiyor olabilir.ev müsait olmadığı için kaynanasının sık sık gelip kalmasından rahatsız olabilir.:34:

annedir her yaptığı makbuldür diyenler eşinin annesine de aynı ihtimamı gösteriyor mu acaba:34:

bir de deniyor ki kendi annesi gelse eşin böyle düşünür mü,eşinin annesi gittiği yerde kalan biri değilmiş ki,yani bu duruma alışkın değil konu sahibi gibi:50:

benim annem de arada bir gelir bir gece kalır.bizim ev de küçüktür.annem de salonda yatar vs. eşim hep anneme hafta sonuna kadar kal gezmeye götüreyim seni der.ama annem zorunluluk yoksa bir gece kalır gider.buraya gelmesinden memnun olur.bazen sıkılı mı?olabilir erkek ve akşama kadar çalışıyor eve gelip soyunup dökünmek icabında donuyla evde salına salına gezmek ister.seninki gibi gelip de üç gece kalınca sıkılır.
empati yap biraz kaynanan böyle zırt pırt gelse......:47:annenin düşünceli olması lazım

benim annem de arada bir gelir bir gece kalır.bizim ev de küçüktür.annem de salonda yatar vs. eşim hep anneme hafta sonuna kadar kal gezmeye götüreyim seni der.ama annem zorunluluk yoksa bir gece kalır gider.buraya gelmesinden memnun olur.bazen sıkılı mı?olabilir erkek ve akşama kadar çalışıyor eve gelip soyunup dökünmek icabında donuyla evde salına salına gezmek ister.seninki gibi gelip de üç gece kalınca sıkılır.
empati yap biraz kaynanan böyle zırt pırt gelse......:47:annenin düşünceli olması lazım

bencede eşine surat asıp kavga etmesine gerek yok zira haftada 3 gün gelip kalan kaynana olsaydı kıyamet kopmuştu . 3 kişilik evlilik olmuyor aynı sorun abladada varsa birinin kırmadan annesine bu durumu iletmesii gerekiyor yada babasının bundan sonra dışarıda kalmak yok demesi gerekiyor . Ki evli bir kadının bu kadar sık dışarda kalmasıda tuhaf geldi bana .

kendinizi eşinizin yerine koyarsanız bütün sorun çözümlenmiş olur. eminim bu kadar sık gelip kalan anneniz değilde kayınvalideniz olsa siz daha çok tepki verirdiniz yazılan yorumlarda bir okadar ağır olurdu ne işi var diye. zaten bunu düşünmesi gerekende anneniz neden sizi zor durumda bırakıyorki ben aynı şehirde olupda yatılı gelenleri birtürlü anlayamıyorum. üstelikte sık sık geliyormuş

zor bir durum üçünüz içinde,hiç bir anne kötülük istemez,eşinin de rahat edememesi hoş değil.kendi evinde dinlenemiyor falan ister istemez insan evinden soğur gelmek bile istemez.annen gelmek istediğinde hafta sonu eşim şuraya götürecek bunlarla zaman geçiricez falan deseniz ve bir gece siz kalsanız,ima yoluyla işte şunun eşi böyle böyle demiş diye belli etmeden tabi anlatsanız.akşam oturmaya gidicez arkadaşa falan .....diye belki gelmelerini azaltabilirsiniz.

arada kalmak gıbı zor bısey yok canım.senı ıyı anlıyorum.annenın gonlunu al.vede anne hafta ıcı gel rahat ederız beraber otururuz de.esım evde olunca zor oluyo de.zamanla alısır bu duruma.ıkısınıde uzmeden halledersın canım sen.zaten bız hayır demedıgımızıcın hepuzulen taraf oluyoz.kısa surede asman dılegıyle .bebegınıde gule gule buyut canım.....

şurda okuduklarımdan anladımki annelerin kadri kıymeti bilinmiyor. zavallı kadın altı üstü 3 gün kalmış ağız burun kıvırıyorsunuz. allah göstermesin demekki anneniz sizin elinize muhtaç kalsa sokağa atarsınız. kim kimi ayda 3 gün çekemez allah aşkına. yapmayın bunları zavallı kadın sana yardıma geliyordur bir de kendince. bence eşine bu kadar taviz verme benim ailemde senin ailen de mühim de.

Canim konu sahibinin annesi evlendigi gunden beri konu sahibinin evine siklikla gelip kaliyormus yani konu sahibi hamile kalmadan oncede durum ayniymis on bes gunde yada ayda 3 kere olan birsey degil ayrica konu sahibinin ablasida durumdan sikayetci konu sahibinin annesi diger gezmye gittigi yerlerde de yatili kaliyormus kendi evinde vakit geciren birisi degil dusunsene konu sahibi esiyle sevgililer gunu basbasa kutlamak istemis ama annesi evde oldugu icin kutlayamamis sevgililer gununde damati kayinvalidesine hediye almis kirilmasin diye.Damatlarin annesi gelinlerin evine siklikla gelse gelinlerde sikayetci olurdu.

öncelikle Siz hamile değilken de 3 gün kalması tuhaf. Sonuçta kocaman insanlarsıniz ve artık evlenmişsiniz. Eğer kızından ayrı kalamıyorsa evlendirmecekti. Eşinize hak veriyorum bende rahatsız olurdum. Hamileliğin son zamanlarında yanınızda kalmak istemesi norma . Eşiniz olduğunda kalmamalı bence. Siz güzel bir dille annenızi uyarın. Sorun eşiniz de değil. Sorun annenizde.

Sebep her ne olursa olsun o bir anne!
Sizi yanlız bırakmak istemiyor olabilir,bi işin ucundan tutayımda kızım yorulmasın rahat bi hamilelik geçirsin diye düşünebilir...
Bence eşiniz kesinlikle haksız şu durumda.
Seni doğuran dünyaya gelmene sebep olan o kadına gözü gibi bakması koruyup kollaması saygıda kusur etmemesi gönlünü hoş tutması gerekirken,surat asıyorsa büyük terbiyesizlik ediyor.
Belki ters görüşte olan arkadaşlar olabilir bana ama,ben anneye babaya ''ÖF'' bile denmez diyerek büyüdüm.
Ve değil eşim,kim olursa olsun annemi babamı rahatsız edecek gücendirecek şekilde kirpiğini bile oynatsa hayatının bundan sonrasında Allah elime düşürmesin,benden çekeceği var!

Elossa nın yorumuna tamamen katılıyorum.O sizin anneniz ve başınızın üstünde herzaman yeri olmalıdır.Kaldı ki hamilesiniz size yardımcı olmak istiyorda olabilir.Veya kızını özlüyordur.Eşinizin bu durumda sizden daha fazla özen göstermesi gerekir diye düşünüyorum.(saygı açısından)

Bende şuan riskli bir gebelik sürecindeyim ve annem yanımda(allah izin verirse doğuma kadar hatta belki sonrasında yardımcı olmak için 2-3 ay daha kalıcak)Ve eşim herhangi bir saygısızlık yapsa karşısında beni bulur.Buna izin de vermem kendisi de bilir.Hamile olmadığım dönemlerdede kışın gelir ve bir kaç ay kalır(başka şehirden geliyor)Eşim annemin gelmesini ister çünkü yanlızlıktan çok şikayetçiyim,annemin yanımda olması(mutlu olmam)onu mutlu ediyor ve içi rahat ediyor..

Ben anneme sizin dediğiniz gibi hafta içi gelseydin deseydim heralde bir daha evime ayak basmazdı..Bence eşinizle bu durumu konuşun.(eşiniz çalışabilir ve hafta sonu keyif yapmak istiyebilir,en doğal hakkı fakat:evlilik fedakarlık gerektirir,siz nasıl zaman zaman bu fedakarlığı yapıyorsanız eşinizde aynı şartlar içinde yapmalı)

Tüm detayları okuyamadım ama insan evinde rahat etmek ister.
Tabi anneniz gelsin kalsın başımızın tacı onlar ama 3 günlük rutine bindirmek neden.
Küçük bir evde haftasonu kalmak niye.
Adam rahat etmek ister, eşiyle yalnız kalmak ister.
Kendi annemde olsa eşimin anneside aynı şekilde düşünceli olmalı, biraz mesafe biraz anlayış.
Aslında annenizin düşünmesi gerek bunları ama düşünemiyor demekki.
Kırmadan, incitmeden siz düzene koymalısınız bence.
Eşiniz surat yaparsa anneniz daha çok incinir. :31:

Bugün zaten dayanamadım söyledim artık çünkü eşimin suratını çekmek istemedim açıkçası. Ama çok vicdan yapıyorum annem aklıma geldikçe burnumun direği sızlıyor.
Bu durumu ben yaşamış olsaydım, kahrımdan öldürdüm, icim icime siymazdi sanırım.Nedense diyer pencereden bakdigimda, yani annem değilde kv'de kalmış olsaydı, asla kabul etmezdim..Eyer senin kv'denle sorunun yoksa, bu durumda eşin cok haksızlık yapıyor olmalı. En azından senin ve bebeginiz için katlana bilirdi bir süre. Allah yardımcınız olsun! Annen iyi niyetinden, sana kiyamadigindan kalıyordur, ama eşin bunu anlayamacak kadar soğuk kanlı olmalı.

arkadaşım annen bu tabiki gelcek size sende gitceksin ama herşeyin bi ayarı var
bak ben işten eve geliorum rahat etmek istiorum hele hele hafta sonu
ztaen hafta içi yorgunluktan ölüp bitioruz hafta sonu sereserpe oturmak istioruz yatamk kalkmak istioruz
burda ortayaı bulcak olan sensin bu işi eşine bırakma sakın

eşin haklımı evet haklı ben olsam bende istemezdim aynı şehirdeyiz annenin evine gitme imkanı var aynı şeyi kaynanam için düşünüorum kocası çocugu var bide özellikle hafta sonu gleip bende küçücük evde kalsa çıldırırdım
yani bunu sürekli yapsa hadi bir iki üç beş tamam ama 4 yıldır el insaf yahu biliorum annen gayet temiz yürekli istemadiğinden diil ama
bu duruma çözüm bulmazsan eşin bulmak isteyebilir bu durumu önle biri kocan biri annen ortayı bul
tamam annenin gelip kalma huyu var bi gece kalsın hafta içi kalsın dönsün evine konuş bunu annenle hafta sonu gelcende şuaraya gitcez buraya gitcez diye bi süre bahane bul
hafta içi gelmesini sağla... oda bi gece kalsın dönsün evine yada o gelmeden siz gidin:) dönün evinize:)

annen hamileliğinden öncede çok sık gelip kalıyormuş eşinin annen evdeyken rahat edememesi bana anormal gelmedi belki sık gelmese eşin laf etmeyecek ama annen bunu çok sık yapıca evde küçük olunca sorun oluyor.bence güzel bir dille anneni kırmadan bu gelme kalmalara bir sınır getirebilirsin:31:tabii eşinlede konuş ne olursa olsun surat yapması hiç hoş değil sonuçta o bir anne kırıldığını üzüldüğünü bilsin

kızlar ben size şu noktada katılmıyorum bence ye anneye eşim rahatsız oluyor denmez şahsen ben diyemezdim... annem bir daha evime asla gelmezdi... ama eşinde haklı ona da hak veriyorum onun durumu da vahim yani..

Bu durumu ben yaşamış olsaydım, kahrımdan öldürdüm, icim icime siymazdi sanırım.Nedense diyer pencereden bakdigimda, yani annem değilde kv'de kalmış olsaydı, asla kabul etmezdim..Eyer senin kv'denle sorunun yoksa, bu durumda eşin cok haksızlık yapıyor olmalı. En azından senin ve bebeginiz için katlana bilirdi bir süre. Allah yardımcınız olsun! Annen iyi niyetinden, sana kiyamadigindan kalıyordur, ama eşin bunu anlayamacak kadar soğuk kanlı olmalı.

Konu sahibinin kayinvalidesi vefat etmis canim.

hep bana olmaz ama, kv'yi asla kabul etmem ama anneme kıyamam diyosun, kaldıki konu sahibinin kayınvalideside yok aynı şehirde her gelmede 3 gün kalmak çok gereksiz, eşimi geçtim ben istemem, babam kardeşim nolcak derim, kaldı ki annemde rahatsız olur, zaten bebek doğunca gelecektir şimdiden bıktırmışlar adamı

kızlar bu konuya yorum yapmak istedim çünkü aynı şekilde benim görümcemde kendi annesinde kalıyodu sürekli ve eşide doğum yaptı 2 ayı geçkin orda kaldılar eşi tabiki rahatsızdı bu durumdan ama soğuk ve doğalgaz parasıda çok geliyodu kanımca bu yüzden ses çıkartmatdı ama her gün söyleniyordu onlar ordayken zaten bende çok gitmiyordum çünkü ev çok kalabalık ve ben her gün aynı insanlarla aynı şeyleri konuştuklarından bıkmıştım bu hafta eşi kavga etmiş işte ben yoktum kavgayla evlerine taşınmışlar :/ burda kayınvalidem hatalı değil suç kızda çünkü kendi rahatlığı için orda kalıyor eşini düşünmüyor evini düzenini hiç bişeyini düşünmüyor evlendiğin zaman sorumlulukları alacaksın önce kendi ailen odaklı olucak sonra kendin ve eşinin ailesi olmalı bence çünkü aynı şeyi erkek yapsa hemen eşim beni düşünmedi ailesini tuttu diyoruz bizimde onlara bu şekilde davranmamız gerektiğini düşünüyorum kızlar. :31:

kızlar ben size şu noktada katılmıyorum bence ye anneye eşim rahatsız oluyor denmez şahsen ben diyemezdim... annem bir daha evime asla gelmezdi... ama eşinde haklı ona da hak veriyorum onun durumu da vahim yani..

Yani onu öyle bi'dersin ki karşındaki hak verir.
"Annecim X sen yatılı kalınca saygıda kusur etmeyeyim diye rahat edemiyor işten gelince ayaklarını uzatsa sana ayıp olucak diye çekiniyor. Ev de küçük biliyorsun gündüzden gel akşam biz seni bırakırız annecim arada da kalırız ben seni özlerim zaten" derse bence anlar.
Yani konu sahibi yanlış anlamasın ama kötü bi'huy edinmiş annesi 3-4 gün kalırken insan düşünmeli ev küçük, evli bi'çift artı gençler yani yeri gelicek sarmaş dolaş bi'haftasonu film izlemek istiycekler:44:.

Yani onu öyle bi'dersin ki karşındaki hak verir.
"Annecim X sen yatılı kalınca saygıda kusur etmeyeyim diye rahat edemiyor işten gelince ayaklarını uzatsa sana ayıp olucak diye çekiniyor. Ev de küçük biliyorsun gündüzden gel akşam biz seni bırakırız annecim arada da kalırız ben seni özlerim zaten" derse bence anlar.
Yani konu sahibi yanlış anlamasın ama kötü bi'huy edinmiş annesi 3-4 gün kalırken insan düşünmeli ev küçük, evli bi'çift artı gençler yani yeri gelicek sarmaş dolaş bi'haftasonu film izlemek istiycekler:44:.

Soylediklerinde haklisin canim.Ben evliliklerde esitlik taraftariyim.Nasil gelinlerin kayinvalideleri evdeyken rahatsiz oluyorsa damatlarda rahatsiz olur.O zaman kiz babalarida kizlarina cok duskun olur ama babalar damatlarinin burnundan getirmiyor:-) :-)

Back