- Konu Sahibi Beautician1
ben de aileme çok düşkün bir insanım özellikle anneme.onlar benim için herşeyin üstünde gelir.şu an boşanmış bir insanım ve onlarla yaşıyorum.her zor zamanımda onlardan destek aldım.onlar konusunda kimseye laf söyletmem ve kırmak istemem ancak ben sizin olayınızda hiç kusura bakmayın ama annenizi yanlış gördüm bu hareketleriyle.siz artık evli barklı kendine ait düzeni olan bir insansınız ve yalnız değilsiniz.hayatınızı paylaştığınız bir el oğlu var.onun da özgürce ,rahatça dilediğini ,kendi evinin içinde yapabilmesi lazım.bu onun en doğal hakkı.bi de eviniz küçükmüş.zaten hareket alanı kısıtlı.özelinizi yaşayamamak bir süre sonra insanın sinirlerini bozar.olayı kadın erkek olayına dökmicem.birçoğumuz nasıl kayınvalideyle aynı evde sık sık kalmak istemiyorsak erkek eş de bunu istemeyebilir.bana kalırsa burada anne babaların anlayışlı olması lazım.öyle zırt pırt gidip gidip kalmalar her iki tarafın da ailelerinin yapmaması gereken bir şey.ben canımı,annemi başımın üstünde taşırım ama eğer evlenip yuva kurduysak kendi yuvamızın selametini de dikkate almamız lazım.bir de anneniz şu anda dul,yalnız ve ya bakıma muhtaç bir halde değil ki.öyle olsa sürekli evinizde kalsa bile hakkıdır.ona bakmak boynumuzun borcudur.ama babanız sağ,annenizin eli ayağı tutuyor.gelil gelip 3 gün 5 gün kalmalar...yani düşüncesizce hiç kusura bakmayın.benim babaannem yıllarca dedemi bırakıp bırakıp koşup yanımıza gelir aylarca kalırdı.bi de zaten tam kaynanaydı.annemi sinir hastası etti.dedem öldü bize yerleşti ama artık hepimiz ondan soğumuştuk Allah rahmet eylesin.bunlar üzücü şeyler.insan evlatlarını bıktırmamalı.onların da iyiliğini düşünmeli.bencillik yapmamalı.evlat da gereken özveri ve saygıyı ailelerine göstermeli.bence bu konuyu babanızla konuşmanızı tavsiye edeceğim.annenizi kırmadan yapılabilecek en iyi şey bu.babanız annenizin hayat arkadaşı.onunla uygun bir dille konuşup,sizin söylediğinizi söylemeden onu biraz dizginlemeli bu konuda.yine gelsin kalsın ama bu kadar sık değil.