• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Anne Babasına aşırı düşkün...Siz olsaydınız ne yapardınız?

Kv ile alışverişe gitmem tatilde neoluyo?
Tavrını koy canım kesin ve net koy !
Zorla götüremez seni çanta mısın sen ?

Sen gelme oğlumu alır giderim demişya tamam demicektin " o benim kocam" benim olmadığım hiçbiyere gidemez dicektin

Kocan sana sormadan yemeğe mi çağırdı ? " sen ağırlıycaksın heralde canım benim işim var dieceksin "

Ve gözünü Korkut bu böyle gitmez

Hamileliğimi bahane edip evde dinleneyim diyorum eşim annem sana iş mi yaptırıyo orda uzan dinlen diyo.Doğru kayınvalidem benden iş beklemez ama insanın evi gibi olmuyo işte.Kayınvalidemin evimi temizlemesinin sebebi hafta sonu benim bahanem olmasın onlarla olabileyim benim düşüncem tabii.
Hergün iş çıkışı telefonda eşimle konuşmamız aynı 'bu akşam ne yapıyoruz?' evimize gidelim cnm diyorum ama sen yorulacaksın eve gidince yemekle uğraş bulaşıkla uğraş annemde yemek vardır bence oraya gidelim...Off daraldım artık hergün aynı muhabbet.
Kayınvalidemle aramız kötü olmadığı için bu konuyu defalarca paylaştım.Bi kere evde eşimle bu konu yüzünden birbirimize girmiştik.Kadın kapıya gelmiş bağırışmalarımızı duymuş.Zile bastı kapıyı açtım ben ağlıyorum o da kıpkırmızı olmuş.İçeri girdi onun yanındada tartışmaya devam ettik.
Kayınpederde biliyo hatta geçenlerde bir hafta annemlerde kaldım.Annemler kayınpederlere gitti(Birbirlerini çok severler).Çocuklar biraz evlerini bilsinler yalnız kalsınlar.Bakın yoksa yuvaları yıkılır demişler.Kayınvalidemler o konuşmadan sonra eşimi hiç aramıyolar çünkü bizimki onlardan tel gelse hayatta durmaz gider.
Benim kocada sorun var.İzah ediyorum bak bu kadar yapma bende hamileyim bende senden ilgi bekliyorum artık onlara olan ilgini kıskanıyorum bunu sana açık açık söylüyorum diyorum.Böyle yaparsan onlardan soğurum dengeyi kurmaya çalış diyorum.Annemleri silemem diyo.Sanki ben ona ailesini sil diyorum.
Bu arada benim annem bana 3 bina ötede bende eşim gibi sürekli anneme gidelim desem haftada bir gün yalnız geçiriyoruz oda kalmaz herlade :(
O derece durum vahim yani.

allah yardımcın olsun hersey senin elinde cnm suan sende anneci ol ozman madem sen oylesın de ha olmzmı dyo restini çek gör baklım neoluyo

sabrınıza hayran kaldım gerçekten,tamam ana babadır ama bu kadar aşırıda olmaz sonucta kendiside bir aile ve 3. bir kişi daha katılacak aranıza sorumluluklar artacak daha cok zaman ayırması gereken anlar olacak inşallah bebeğiniz olduktan sonra değişir eşinizin hali tavrı

Madem annecigi olmadan tatil bile yapamayacakti ne halt etmeye evlenip basinizi yakmis otursaydi annesinin dizinin dibinde kadınlarıda anlamıyorum bu kadar anneci erkek nasıl düsmüyor gözlerinden insanın bir duruşu olmalı hayatta
walla bu kadar onlara bağlı olman senin bendeki yerini zedeliyor.Gözümde küçülüyosun diyorum.

Allah yardımcın olsun cnm okurken içim şişti valla,hiç anlamam ztn bu kdr anne babaya düşkün erkekleri madem o kdr çok seviyorsun evlenmeseydin annenle babanla kalsaydın diyesim geliyor bunlara:KK11:

4 yıllık evliyim.Eşim anne babasına çok düşkün abartmıyorum hergün onları görmek istiyor.

Evliliğimizin ilk yılında yorgun argın işten gelmeme rağmen,eşimi evimize gitmemize ikna edemediğim için tam 365 gün kayınvalidemlere gittim.Kayınpederim ve kayınvalidemlede çok iyi anlaşırdık ama sonuçta ben bir bayanım özel ihtiyaçlarım oluyor kendimle ya da evimle ilgilenmek istiyodum.

Hafta içi zaten çalışıyoruz bir hafta sonumuz var ondada bir yakın ziyaret edilir, birinin düğününe gidilir.Hiç olmadı kayınvalidem istiyor diye pikniğe gidilir vs...Hatta her yıl yıllık iznimde ailelerle 9 gün tatil yaparız.Eşimle başbaşa yaptığımız tatil 3 günü geçmez.
3 yılın sonunda bazen tatlı dil, bazen isyan, bazen eşime, bazen kayınvalide kayınpedere ima ya da direkt her yolu deneyip anlatamaya çalıştım.Sonunda bir nebze düzenimizi kurdum hatta hafta sonları eşimle ingilizce kursuna gittik.Daha sonra yüksek lisans başladık iş çıkışı üniversiteye gittik derken kayınvalidemleri haftada 1 yada 2 kez görmek her iki tarafada yetiyordu.

Evliliğimi rayına oturtdum düşüncesiyle hamile kaldım.Bikez7 haftalık hamileyken kayınpeder oğlum filancanın düğününe götür bizi dedi.Eşimin akrabaları ile aramızda kültür farkı var.Amacım kimseyi küçümsemek değil zaten maddi durumları bayaa iyi.Ben düğüne gitmedim eşimede ne olur beni yalnız bırakma midem bulanıyo 3 4 saat sonra gel dedim tamam dedi.Geldiklerinde hava kararmıştı.Eşim kızacağımı bildiği için annesi babasını yanına alıp gelmiş.Kayınpederim dediki düğünden sonra ısrar ettiler mangal yapalım diye göndermediler bizi.Bende siz mangala kalın bişey diyemem ama neden Eşim sizi bırakıp gelmedi dedim.Kayınvalidem sende gelseydin dedi.Hani ziyafeti kaçırdın gibilerinden .Yahu ben o insanlarla iletişim kuramıyorum biliyosun.İstemiyorum allahallah

3 ay önce önce kynpederim acilen by pass ameliyatı oldu.Heralde kendi babam olsa bu kadar üzülürdüm hatta iş yerinden bana izin verdiler bu şekilde çalışamazsın diye.Etrafımdakiler hamilesin sürekli hastaneye gitme dediler.Görmek istediğim içn hergün ziyaretine gittim.Taburcu oldu.İki hafta kendi evime gitmedim.Sonunda eşime artık baban toparlıyo lütfen evimize gidelim dedim.En azından akşamları yatmaya evimize gitmeye başladık.
Sonra bigün kayınvalidem akrabalardan biri bizimle tatile gitmek istiyo dedi dedi.Anne biliyosun ben onlardan onlarda benden hoşlanmıyo, aslında artık babamla sen heryeri biliyosunuz akrabaları alıp sizde gidebilirsiniz tatile dedim.Sanki kötü bişey demişim gibi.İyide ben oğlumla tatil yapmak istiyorum belki, sen gelmek istemiyosan gelmezsin ben oğlumu alır giderim dedi.İyi naparsanız yapın dedim.Sinirden ellerim titredi.kahvaltıyı toparladım çıktık eve gittik.Bide baktım eşim annesini haklı görüyo.Babam hastayken sen tartışma başlattın diyo.Sürekli babam babam diyosun sürekli onları memnun mutlu etmeye çalışıyosun ama bende hamileyim, senden ilgi bekliyorum umrunda değilim yeter artık dedim.

Kızlar gerçekten adamın hayatında ilk annesi babası geliyo.Sürekli onları mutlu etmek için yaşıyo.Ben onlarla iyi olursam balım çiçeğim. Bir gün gitmek istemeyim benden kötüsü yok.Bu güne kadar sürekli onları memnun etmek yordu beni.Kayınvalidemle anne kız gibiydik benim evimi bile temizlerdi(ben temizleme derdim benden habersiz gidip temizlerdi.)Bende maddi manevi hiçbi konuda yalnız bırakmadım onları.Kayınbiraderimin düğününde bile hatrı sayılır maddi destekte bulundum.Kayınvalidemin buzdolabı eskiydi.Kendi yepyeni buzdolabımı mutfağa sığmıyor diye ona verdim ben onun eskisini kullandım hiçte dert etmedim.
Ama artık bir çocuğumuz olacak ve ben aile olmak istiyorum.Eşim babasının ameliyatından sonra yine eskisi gibi oldu bu hafta cuma akşamı onlara gittik.Cumartesi eşim sabah başladı akşama kadar annemlere gidelim dedi.Ağrım var ne olursun birazda beni düşün dinlenmk istiyorum dedim.İstersen sen git dedim.Ben tek gidince bunlar kesin tartıştı diyip üzülüyolar sende gel dedi.Ben gidecek durumda değilim dedim.Ertesi sabah yine başladı kahvaltıya gidelm die lütfen başlama çocuk gibi dedim.Öğlen bir bahane buldu 5 dk görelim onları dedi.Gittik 1 saat oturduk.Kalkarkende baba akşam bize yemeğe gelin dedi.Çıkınca dedimki neden bana sormadın benim özel işlerim var duş alıcam saçlarıma fön çekicem ertesi gün iş var biliyosun dedim.Kıyamet koptu.Ben onlara gidince diken üstünde duruyomuşum onlar üzülüyomuş.Annesini babasını evine çağıramıcakmıymış falan.Dedimki çağırma demiyorum ama emrivaki yapıyosun öğlen göryoruz akşamda görmek istiyosun.Bana saygın yok bu kadın hamile dinlenmek ister mi kendine ait işi olur mu demek yok.Hergün iş çıkışı zaten onlara uğruyosun.bide benden senin kadar onlara düşkün olmamı istiyosun çok bencilsin dedim.

Kızlar çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim bana akıl verin ne olur.Her yolu denedim.Eşimi seviyorum ama beni ikinici plana atması çok yaralıyo.Karnımdaki çocuğa rağmen ayrılsam mı diye düşünüyorum.
Taviz tavizi doğurur.Bir kere gitmek istemediğini söylediysen,kalkıp gitmemelisin.Karşı tarafa birşey söylemek zorunda değilsin.Aranız iyiymiş ama naladığım adarıyla onlar içli dışlı bir ilişki istiyor.Zaten çocuğunda var.Çocuğunun düzenini bahane derek mesafe koyabilirsin.Ama birkaç kez gitmemen lazım.Yok kavga ettik anlarlar yok üzülürler diye gidersen bu ipin ucunu yakalayamazsın.

Tatile beraber gitmek çok saçma .Kayınpederimin yanında bikini ile gezemem ki ben .Ne kadar gereksiz bir şey .Tatili zehrolur insanın .

esini degistrmeyi bkleme sen degiş biraz cnm
eşim ailesine düşkün diye bende ailesine düşkün oldum.Vıcık vıcık hergün yanlarında oldum.Dertlerini dinledim yardımcı olmaya çalıştım.

bi ara evi terkettim bir hafta annemlerde kaldım.

ama olmadı her yol denendi olmadı.Sanırım tek çözüm ayrılmak :(
artık kendime saygım kalmadı neden tahammül ediyorum neden bana değer vermeyen bi adamı seviyorum diye.

Maddi gücümde var çocuğumada bakabilirim.Artık gerçekten ayrılmayı düşünüyorum.

o düşkünlük değil yalnız bağımlılık.. taşının derim bebek doğmadan.

Tatile beraber gitmek çok saçma .Kayınpederimin yanında bikini ile gezemem ki ben .Ne kadar gereksiz bir şey .Tatili zehrolur insanın .
aynen ilk zamanlar yanında denize girmiyodum zaten.Kayınvalidem o senin baban ondan çekinme diye diye alıştırdı beni.Onun derdi ben bikinili denize girmem bahanesiyle birlikte tatile gitmek istemeyim di bence ..

aynen ilk zamanlar yanında denize girmiyodum zaten.Kayınvalidem o senin baban ondan çekinme diye diye alıştırdı beni.Onun derdi ben bikinili denize girmem bahanesiyle birlikte tatile gitmek istemeyim di bence ..
Bence de . Durumunuza gerçekten üzüldüm .Anne babasını seven sayan erkekten zarar gelmez ama aşırısı da sizi yorar haliyle .
Bir kere de bizimkilerle tatil yapalım deseniz tepkisi ne olur ?

o düşkünlük değil yalnız bağımlılık.. taşının derim bebek doğmadan.
Keşke ikna edebilsem ki denemiyorum bile.Çünkü kocam onlara uzak oturmayı asla kabul etmez.Evlerimiz arası araba ile 3 dk adam babama bişey olur diye 2 hafta babasının yan odasında yattı.Eve getirene kadar ne diller döktüm.Çalışıyorum hergün annenlerde hazırlanıp işe gitmek zor geliyo falan ....
Bir kere başka şehire gidelim diye konuştuk eşimle, aman yarabbim bi baktım onlar bize çoktan kuyruk olmuş.Kayınvalidem küçük oğlunda ayrı yaşamaya alışmışta bu oğlundan ayrı kalamazmış.Bu oğlu nereye o orayaymış.
Dedimki konu kapandı hiçbiyere gitmiyoruz...

hakkında hayrlısı olsun istrim cnm son bikez daha konuş sonundada ayrılmak istedgini syle kararlı oldgunu göster anladımki sende artık tukendn yıprandn haklısın evlenmek nasıl zorsa inan boşanmakta zor son bikez al karsına iyice

Keşke ikna edebilsem ki denemiyorum bile.Çünkü kocam onlara uzak oturmayı asla kabul etmez.Evlerimiz arası araba ile 3 dk adam babama bişey olur diye 2 hafta babasının yan odasında yattı.Eve getirene kadar ne diller döktüm.Çalışıyorum hergün annenlerde hazırlanıp işe gitmek zor geliyo falan ....
Bir kere başka şehire gidelim diye konuştuk eşimle, aman yarabbim bi baktım onlar bize çoktan kuyruk olmuş.Kayınvalidem küçük oğlunda ayrı yaşamaya alışmışta bu oğlundan ayrı kalamazmış.Bu oğlu nereye o orayaymış.
Dedimki konu kapandı hiçbiyere gitmiyoruz...

allah korusun babasına bir şey olacak olsa arka odadan nasıl bir lojistik destek sağlayacak babasına acaba eşiniz?
işiniz zor arkadaşım, işin özü erkekler düşüncesiz olunca değişebiliyorlar zaman içinde ama eğer aile düşüncesiz ise değişimi çok zor oluyor en çok da kadınlar yıpranıyor. yani insan kendi ailesini o kadar görmüyor, eminim siz görmüyorsunuzdur.

aklıma geldi de acaba kendi ailene de aynısını yapsan, yani gidip 2 hafta annende kalsan, her akşam onu oraya çağırsan acaba aklı başına gelir mi? yoksa sen annene git ben anneme gideyim mi der?

4 yıllık evliyim.Eşim anne babasına çok düşkün abartmıyorum hergün onları görmek istiyor.

Evliliğimizin ilk yılında yorgun argın işten gelmeme rağmen,eşimi evimize gitmemize ikna edemediğim için tam 365 gün kayınvalidemlere gittim.Kayınpederim ve kayınvalidemlede çok iyi anlaşırdık ama sonuçta ben bir bayanım özel ihtiyaçlarım oluyor kendimle ya da evimle ilgilenmek istiyodum.

Hafta içi zaten çalışıyoruz bir hafta sonumuz var ondada bir yakın ziyaret edilir, birinin düğününe gidilir.Hiç olmadı kayınvalidem istiyor diye pikniğe gidilir vs...Hatta her yıl yıllık iznimde ailelerle 9 gün tatil yaparız.Eşimle başbaşa yaptığımız tatil 3 günü geçmez.
3 yılın sonunda bazen tatlı dil, bazen isyan, bazen eşime, bazen kayınvalide kayınpedere ima ya da direkt her yolu deneyip anlatamaya çalıştım.Sonunda bir nebze düzenimizi kurdum hatta hafta sonları eşimle ingilizce kursuna gittik.Daha sonra yüksek lisans başladık iş çıkışı üniversiteye gittik derken kayınvalidemleri haftada 1 yada 2 kez görmek her iki tarafada yetiyordu.

Evliliğimi rayına oturtdum düşüncesiyle hamile kaldım.Bikez7 haftalık hamileyken kayınpeder oğlum filancanın düğününe götür bizi dedi.Eşimin akrabaları ile aramızda kültür farkı var.Amacım kimseyi küçümsemek değil zaten maddi durumları bayaa iyi.Ben düğüne gitmedim eşimede ne olur beni yalnız bırakma midem bulanıyo 3 4 saat sonra gel dedim tamam dedi.Geldiklerinde hava kararmıştı.Eşim kızacağımı bildiği için annesi babasını yanına alıp gelmiş.Kayınpederim dediki düğünden sonra ısrar ettiler mangal yapalım diye göndermediler bizi.Bende siz mangala kalın bişey diyemem ama neden Eşim sizi bırakıp gelmedi dedim.Kayınvalidem sende gelseydin dedi.Hani ziyafeti kaçırdın gibilerinden .Yahu ben o insanlarla iletişim kuramıyorum biliyosun.İstemiyorum allahallah

3 ay önce önce kynpederim acilen by pass ameliyatı oldu.Heralde kendi babam olsa bu kadar üzülürdüm hatta iş yerinden bana izin verdiler bu şekilde çalışamazsın diye.Etrafımdakiler hamilesin sürekli hastaneye gitme dediler.Görmek istediğim içn hergün ziyaretine gittim.Taburcu oldu.İki hafta kendi evime gitmedim.Sonunda eşime artık baban toparlıyo lütfen evimize gidelim dedim.En azından akşamları yatmaya evimize gitmeye başladık.
Sonra bigün kayınvalidem akrabalardan biri bizimle tatile gitmek istiyo dedi dedi.Anne biliyosun ben onlardan onlarda benden hoşlanmıyo, aslında artık babamla sen heryeri biliyosunuz akrabaları alıp sizde gidebilirsiniz tatile dedim.Sanki kötü bişey demişim gibi.İyide ben oğlumla tatil yapmak istiyorum belki, sen gelmek istemiyosan gelmezsin ben oğlumu alır giderim dedi.İyi naparsanız yapın dedim.Sinirden ellerim titredi.kahvaltıyı toparladım çıktık eve gittik.Bide baktım eşim annesini haklı görüyo.Babam hastayken sen tartışma başlattın diyo.Sürekli babam babam diyosun sürekli onları memnun mutlu etmeye çalışıyosun ama bende hamileyim, senden ilgi bekliyorum umrunda değilim yeter artık dedim.

Kızlar gerçekten adamın hayatında ilk annesi babası geliyo.Sürekli onları mutlu etmek için yaşıyo.Ben onlarla iyi olursam balım çiçeğim. Bir gün gitmek istemeyim benden kötüsü yok.Bu güne kadar sürekli onları memnun etmek yordu beni.Kayınvalidemle anne kız gibiydik benim evimi bile temizlerdi(ben temizleme derdim benden habersiz gidip temizlerdi.)Bende maddi manevi hiçbi konuda yalnız bırakmadım onları.Kayınbiraderimin düğününde bile hatrı sayılır maddi destekte bulundum.Kayınvalidemin buzdolabı eskiydi.Kendi yepyeni buzdolabımı mutfağa sığmıyor diye ona verdim ben onun eskisini kullandım hiçte dert etmedim.
Ama artık bir çocuğumuz olacak ve ben aile olmak istiyorum.Eşim babasının ameliyatından sonra yine eskisi gibi oldu bu hafta cuma akşamı onlara gittik.Cumartesi eşim sabah başladı akşama kadar annemlere gidelim dedi.Ağrım var ne olursun birazda beni düşün dinlenmk istiyorum dedim.İstersen sen git dedim.Ben tek gidince bunlar kesin tartıştı diyip üzülüyolar sende gel dedi.Ben gidecek durumda değilim dedim.Ertesi sabah yine başladı kahvaltıya gidelm die lütfen başlama çocuk gibi dedim.Öğlen bir bahane buldu 5 dk görelim onları dedi.Gittik 1 saat oturduk.Kalkarkende baba akşam bize yemeğe gelin dedi.Çıkınca dedimki neden bana sormadın benim özel işlerim var duş alıcam saçlarıma fön çekicem ertesi gün iş var biliyosun dedim.Kıyamet koptu.Ben onlara gidince diken üstünde duruyomuşum onlar üzülüyomuş.Annesini babasını evine çağıramıcakmıymış falan.Dedimki çağırma demiyorum ama emrivaki yapıyosun öğlen göryoruz akşamda görmek istiyosun.Bana saygın yok bu kadın hamile dinlenmek ister mi kendine ait işi olur mu demek yok.Hergün iş çıkışı zaten onlara uğruyosun.bide benden senin kadar onlara düşkün olmamı istiyosun çok bencilsin dedim.

Kızlar çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim bana akıl verin ne olur.Her yolu denedim.Eşimi seviyorum ama beni ikinici plana atması çok yaralıyo.Karnımdaki çocuğa rağmen ayrılsam mı diye düşünüyorum.
okurken kendi evliliğimi okuyor gibi oldum...sende aynı şeyi yapacaksın...kendi ailen nerede bilemiyorum ama... bende sık sık annemlere gitmeye ve ailemi evimize çağırmaya başladım... 2 gün onun ailesine gidiyorsam 2 gün annemlere gittim...eşimide götürdüm gelmediyse kendim gittim kaldım kendi ailemle...
erkek karısına sen benim ailemsin diyemiyorsa sıkıntı başlıyor...
düzelmiyor ama görüşme sıklıkları azalıyor... bebek olunca sanırım kv bakacak...bebek gitmemen için bahnen olacak ama bud efada onlar senden çıkmayacak....
çok sıkıcı biliyorum ama benim eşimde aynı ve değişmez bu zihniyet.. katlanmaya ve onunda bana katlanacağı şeyleri yapmaya çalışıyorum...
sen istemedikçe gıcıklığına gidiyor özelikle...ailesi olmadan yapamıyorlar...

Back