• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ailesini benden soğuttu ve bosaniyoruz

Öncelikle,

Ne olursa olsun kadın çalışmalı az yada çok çünkü evlilik ne olcağı belli olmayan bir yol
1-anlaşamayabilirsin
2-hastalı olur
3-ölüm olur
4-boşanma olur

Kadınlar genelde eşlerinin durumu iyi olunca işi bırakıyorlar çok kızıyorum. Hayat bu ne getireceği belli mi? Ayaklarımız üzerinde durmalıyız.

tekbaşına türkjiyede yaşamak çok zor hayat şartları ekonomik olarak zorken birde insanların baskısı ve bakış açısı birçok kadını mutsuz olduğu evlilikte mahkum bırakıyor. Enbaşta bu kötülüğü biz kadınalr birbirimize yapıyoruz. Boşanmış kadınlara kötü gözle bakıp onları dışlıyoruz. Aman eşim var deyip. Erkekler aman eşimize kötür örnek olur onuda ayartır eşlrinin görüşmelerine izin vermezler.
Boşanmış kadın varsayalım işyerinde iş uzadı mesaiye kaldı eve geç geldi. Hemen bütün mahallenin namus damarı kabarmaya başlar. Boşanmış kadın aman laf etmesinler diye hayattaki en zaruri istekelrini bile yapamaz hale gelir. Boşanmış kadının işhayatı zorlaşır herkes onu potansiyel av görmeye başlar! Dolayısıyla nice dayak yiyen nice aldatılan nice köle olarak görülen kadın bu sistem karşısında susar. Esaretinin bağlarını taşımaya devam eder. Taki canına tak deyinceye kadar. Bu seferde canını kurtamak için savaş veriyorlar. Bu neya! Adalet terazisi artık dengeyi bulsun!
Kimse boşanmak için evlenmez Rahmetli annem bir sözü var "İt ekmekten kaçmaz kızım derdi kimse mutlu olduğu yuvayı yıkmaz.

Öncelikle toplum olarak bilinçlenmeliyiz. Bukadar boşanma artışının kadının ekonomik gücünün armasından kaynaklamsına bağlmak yerine boşanma nedenlerini araştırıp eğitimlerle minimize etmek gerekir. Bizde başlar biraz kadında. Kadınlar oğullarını malları gibi görmekten vazgeçcek. Evlendiği zaman oranın ayrı bir yuva ayrı bir hayat olduğunu kabul edecek. Bu oğlunun hayatından izole olmak değil bunu analayacak. Benim bir oğlum var 2 yaşında oğlumun bana aşırı olmasını istemem evinin huzurunun benim yüüzmden kaçmasını istemem. Evlendiği kişiyi malı gibi görmesini istemem.Ben hem görümceyim hem kayınvalide sayılırım annem yok iki kardeşim var biri yeni evlendi asla karışmadım üzeime düşeni yaptım yerime çekildim karşı taraftan saygısızlık ta gördüm. oda baktı gördü tanıdı şimdi sorunumuz yok. birşye olunca arar sorar. Elimden geleni yaparım.
Aklımın bilgimin yettiğince kendi çapımda birşey yapıyorum. Küçük birşey anlatayım;
Hamilelik dönemimde doğum iznimden dolayı evdeyim en nefret ettiğim program evlilik programları iken kendimi onların daimi izleyicisi olarak buldum(Osaatte izleyecek program olmasından dolayı) Neyse;
Yaşlı bir amca geldi evlilik için sunucu dediki amca neyapacaksın buyaştan sonra evlenmeyi yokmu çoluğun cocuğun baksınlar dedi.
Adamda var kızım ama akşam olunca herkes kendi evine gidiyor bir sese ihtiyaç duyuyorsun akşam ölsem yanımda öldüğümü bilen biri olsun istiyorum dedi.
Bunu üzerine adam la beraber gelen arkadaşı dediki neden yalan söylüyorsun çocukalrınla aynı mahallede oturuyorsun ama bayramda bile gelmediler karıları istemiyor diye neden saklıyosrsun dedi
Sunucu bunu fırsat bilip kullanmak istedi adam tersledi. Bana bak kızım ben şimdi kalkıp oğullarım gelinler istemediği için gelmiyorlar desem bunu duysalar ve o evin huzuru benim yüzümden kaçsa karı koca birbirine benim yüüzmden küsse ben bunu vebalini öbür dünyada nasıl taşırım dedi. Canları sağolsun mutlu olsunlar yeter dedi. O yaştaki bizimtabirimizle cahil dediğimiz adam bu cumleyi duymak beni çok şaşırttı.
Tabiki ailede izole etmek yanlış ama o adamın bakış açısı okadar başkaki izole temek isteyende bence yapamaz.
Neyse hanımlar çok uzattım ama düşüncelerimi paylaşmak istedim.
ellerine ve yüreğine sağlık çok mantıklı bir bakış açın var... olayları çok güzel analiz edip yorumlamışsın... emtapi yeteneğin güzel gelişmiş.. maalesef canım erkek böyle annesinden ayrılamıyor benim eşim 48 annesi 74 yaşında ama hala onu korumaya çalışıyor kimden biliyormursun benden ona bakıp çamaşırını ve yemeğini önüne getiren benden içim acıyor.

böyle erkeklerden cok var,amaclari ailelerine yaranmak ;bakin ben sizi unutmadim o benim icin el kizi ....zaten aile bunlari kendilerine bagimli yapmistir ki eroinin bile tedavisi %5 tir,bunlarda yüzde 0...
cünki onlar kenilerini hala annelerinin karinlarinda saniyorlar.
anneye de iyi bir hizmetci lazimdir,cünki her anne evladini sever lafi yalandir.insan evladini mutsuz görürse üzülmezmi?buna zemin hazirlayan anne evladini seviyormudur?oysa ANNE demek fedakarlik demek degilmidir?
sen el kizisin unuttunmu?seni onun annesi dogurmadigi icin degersizsin.anne bulunmaz kadin her yerde vardir onlar icin.oysa kendi babalarida böyle düsünseydi aileleriyle büyüyebilirlermiydi?
aman erkektir o cocugu olsa bile kadinin basina kalir o yine evlenir cocuk yapabilir...

aslinda zavallilar bunlar....hic de mutlu olamazlar cünki yasamaktaki amac sadece anne ve kardes üzerine kurulduysa kendilerini arada bilir bilmez harcarlar...

ADAM dedigin hem esini hem ailesini birbirine sevdirir saydirir idare eder...

herkes sorumluklarini ve yerini bilmezse mutsuz olur ve eder.insan evlenince ailesi esidir tabiki annesinide unutmaz sayar sever,unutmayalimki bizlerde kayinvalide olacagiz...

ADAM olmak mutlu da yapar insani sayginda...

öyle SÜMSÜK bir erkek ne evladini ne esini ne kendisini mutlu edebilir.ve asla huyu degismez hep ayni kalir...

öyle yada böyle yuvalar yikiliyor sacma sapan sebeplerden, kisilerden...ah cahiler nasil hesap vereceksiniz yaradana siz düsünün...

alkışşş alkışşş alkışşş

Back