• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine para göndermek zorunda mi sizce ??

Kimse kimseye para gondermek zorunda degil. Kv ve kp bunu 7 cocuk yapmadan once dusunecekti.

Fakat zorda kalindigi donemlerde yardim edilebilir.
Ne güzel söyledin ... ilk çocuğu yapmış geri kalan 6 sını ilkine güvenip yapmış heralde ..

36 yaşındayım çocuğum yok.
Yapacağım çocuğa güvenip de hayatta kalacaksam Allah tez zamanda alsın canımı bu ney la.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Kimseyi küçücük yaşında evlenmek zorunda bırakmasın
Amin
Ailedir ister ama eş olacak kişiye kalmış verip vermemek,bizim cevaplarımıza göre adamın fikri değişmeyecek herhal

Ne güzel söyledin ... ilk çocuğu yapmış geri kalan 6 sını ilkine güvenip yapmış heralde ..
Diğer kardeşler çok mu küçük,defter,kıyafet(mont-ayakkabı ) olarak okul ihtiyaçları alabilir eşiniz.Kayınpeder de çalışıyormuş kirada 2 tane evleri varmış eve giren para iyiyse istemeleri tuhaf olmuş tabi.

36 yaşındayım çocuğum yok.
Yapacağım çocuğa güvenip de hayatta kalacaksam Allah tez zamanda alsın canımı bu ney la.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Kimseyi küçücük yaşında evlenmek zorunda bırakmasın
Amin
Ailedir ister ama eş olacak kişiye kalmış verip vermemek,bizim cevaplarımıza göre adamın fikri değişmeyecek herhal
Bu erken yaşta evlenmek bunlarda çok normal birşey .. Biz eşimle 18 yaşında tanıştık sevgili olduk .. Sonra aileleri tanıştıralım dedik Ailesi evlenin yada hiç gorusturmem sizi dedi eşimde dünden razıydı evlendik 19 yaşında ... Ben seviyorum tabi benim de niyetim ciddiydi ama bu kadar erken düşünmüyordum ..

Bunu duzene bindirmesi sizi cok olumsuz etkiler. Esinizle yol yakinken konusun. Baktiniz engel olamadiniz. Bir ev bir araba almaya kalkisip esinizi borca sokun. O zaman kimseye gonderecek parasi kalmaz. Benim esimde 10 kardesler. Surekli yollar ailesine para (asgari ucretle calistigi ve kirada oldugumuz halde) . Ama bunu duzene bindirecek olsa herLde ilk isim kendisini ev borcuna sokmak olurdu kimseye gonderecek parasi olmasin diye.

Diğer kardeşler çok mu küçük,defter,kıyafet(mont-ayakkabı ) olarak okul ihtiyaçları alabilir eşiniz.Kayınpeder de çalışıyormuş kirada evleri varmış eve giren para iyiyse istemeleri tuhaf olmuş tabi.
İşte eşim 20 yaşında en büyük o .. 2 yıl 2 yil azalıyor yaşları 18 16 14 12 .... en küçüğü 7 yaşında .. Ben yardım etmesin demiyorum .. Ama bunlar sürekli olacak birşey istiyor .. Ha gerçekten ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum .. her ay bizim evimize giren para onların evine de giriyor .. Evet onların çocukları var diyeceksiniz belki ama bizim giderimiz daha çok .. kira borç derken bisey kalmıyor .. istanbul.da zaten herşey pahalı ...

İhtiyaçları yoksa tavrını koysun arada iki üç atsın yeter . İhtiyaçları varsa yardım etmeli zaten.

İyi akşamlar herkese ... Az önce kayinvalidem aradı .. Bu zaman â kadar yardım etmediniz bundan sonra edin çocukların okuluna yetişemiyorum dedi .. Bu arada eşimle beraber 7 çocuğu var eşim dışında hepsi okula gidiyor .. kadın her yıl çocuk yapmış daha 35 ,yaşında .. neyse .. bende dedim ki anne bana niye söylüyor oğlun göndersin ben birşey demiyorum dedim .. herşey kadının elinde döner dedi .. Ama bizde öyle değil arkadaşlar .. Ben ihtiyacım oldukça eşimden isterim genelde semt pazarına gideceğim günler falan .. onun dışında eşimin maaşı hep kart da kalır hiç çekmeyiz .. Bende dedim ki kayinvalide ye ihtiyacınız olursa tabiki göndeririz dedim .. oğlumu okuttum polis ettim tabiki göndereceksiniz dedi .. Bu arada polis okullarını az çok bilirsiniz ailesi birşey yapmadı devlet okutuyo zaten polisleri ... Neyse telefonu eşime verdim .. Oda tamam anne dedi .. Kızlar şimdi benim burda rahatsız olduğum şey şu .. Şimdi bu insanlar anne babası kardeşleri bi ihtiyacı olduğunda eşimin para göndermesine karışmadım karışmam da .. . Ama ailesi düzenli olarak her ay maaşının bir kısmını istiyor .. Bende bunu saçma buluyorum .. biz istanbul da yaşıyoruz inanın istanbul da yaşamak çok zor .. 1+1 eve 1000 tl kira veriyoruz .. Eşimin ailesine gelince .. evet 6 çocuk okutuyorlar ama 3 tane evleri var arabaları var .. kayinbabam çalışıyor .. evin ikisi kirada .. Bizden farkları yok bence .. üstelik biz eşya alırken yardım bile etmediler biz daha eşyaların borcunu oduyoruz.. Şimdi benim size sorum şu arkadaşlar .. İhtiyaçları olduğunda eşimin para göndermesinde bu sorun görmüyorum .. Ama düzenli olarak göndermesi doğru mu sizce ???
Sakın para göndermeyin :KK20:
Bu Kaynanalar niye böyle ya yok yardım et felan yok öyle canım
Bak sizin borcunuz varmış bide İstanbul da oturuyosunuz zor ya
Sanki sana size güvenip çocuk yapmış da sizden yardım istiyor

İyi akşamlar herkese ... Az önce kayinvalidem aradı .. Bu zaman â kadar yardım etmediniz bundan sonra edin çocukların okuluna yetişemiyorum dedi .. Bu arada eşimle beraber 7 çocuğu var eşim dışında hepsi okula gidiyor .. kadın her yıl çocuk yapmış daha 35 ,yaşında .. neyse .. bende dedim ki anne bana niye söylüyor oğlun göndersin ben birşey demiyorum dedim .. herşey kadının elinde döner dedi .. Ama bizde öyle değil arkadaşlar .. Ben ihtiyacım oldukça eşimden isterim genelde semt pazarına gideceğim günler falan .. onun dışında eşimin maaşı hep kart da kalır hiç çekmeyiz .. Bende dedim ki kayinvalide ye ihtiyacınız olursa tabiki göndeririz dedim .. oğlumu okuttum polis ettim tabiki göndereceksiniz dedi .. Bu arada polis okullarını az çok bilirsiniz ailesi birşey yapmadı devlet okutuyo zaten polisleri ... Neyse telefonu eşime verdim .. Oda tamam anne dedi .. Kızlar şimdi benim burda rahatsız olduğum şey şu .. Şimdi bu insanlar anne babası kardeşleri bi ihtiyacı olduğunda eşimin para göndermesine karışmadım karışmam da .. . Ama ailesi düzenli olarak her ay maaşının bir kısmını istiyor .. Bende bunu saçma buluyorum .. biz istanbul da yaşıyoruz inanın istanbul da yaşamak çok zor .. 1+1 eve 1000 tl kira veriyoruz .. Eşimin ailesine gelince .. evet 6 çocuk okutuyorlar ama 3 tane evleri var arabaları var .. kayinbabam çalışıyor .. evin ikisi kirada .. Bizden farkları yok bence .. üstelik biz eşya alırken yardım bile etmediler biz daha eşyaların borcunu oduyoruz.. Şimdi benim size sorum şu arkadaşlar .. İhtiyaçları olduğunda eşimin para göndermesinde bu sorun görmüyorum .. Ama düzenli olarak göndermesi doğru mu sizce ???
tabiki zorunda değil çocuk doğururken düşünsün herkes

Ben normalde göndermeli derdim ama, İstanbul’da tek maaşla zor yaşanılır, tahmin edebiliyorum.
Biz geçinemiyoruz deyin her seferinde, istemekten vazgeçerler zamanla

Bu arada polis okullarını az çok bilirsiniz ailesi birşey yapmadı devlet okutuyo zaten polisleri

Devlette olsa ailesi okumasi icin yapmistir biseyler bu zamana kadar, birsey yapmadi demek gercekten buyuk haksizlik.

Kardesleri icin az cok bir miktar gonderebilir bence, kv kendi gezmesi tozmasi veya keyfi icin istememis. Kimse para gondermek zorunda degilcilerden degilim cunku aile olmak demek zor günde birbirlerine destek olmak demektir.

Okumak çok zor ve meşakkatli benim ailem 3 çocuğun masrafında dahi çok zorlandılar. 6 çocuğu düşünemiyorum. Onu geçtim psikolojik olarak sıkıntılı zamanlarda onlar da aynı ölçüde sıkıntıya girdiler. Ağladığımız zaman ağladı güldüğümüz zaman güldüler. Yani herşey onların eşine para göndermesi değil. Belki düzenli olarak istemeleri uygun değil zira istemeleri normal. 6 çocuk okutmak hiç ama hiç kolay değil. Allah yardım etsin.

Devlette olsa ailesi okumasi icin yapmistir biseyler bu zamana kadar, birsey yapmadi demek gercekten buyuk haksizlik.

Kardesleri icin az cok bir miktar gonderebilir bence, kv kendi gezmesi tozmasi veya keyfi icin istememis. Kimse para gondermek zorunda degilcilerden degilim cunku aile olmak demek zor günde birbirlerine destek olmak demektir.
Bizim de zor günlerimiz oldu ama onlar hiç yardım etmedi .. evimin bütün eşyalarını annem ve eşim aldı ... düğünümde takılan bütün altınları aldılar ... Daha sayım mi ??

Kv 35 yaşında mı:oha: sen abla de madem kv anne deme o yaşta kv mi olur :p neyse asıl konuya geleyim arada yardım olur ama düzenli yardım etme bir daha da kendinizi kurtaramazsınız para konusunda

Okumak çok zor ve meşakkatli benim ailem 3 çocuğun masrafında dahi çok zorlandılar. 6 çocuğu düşünemiyorum. Onu geçtim psikolojik olarak sıkıntılı zamanlarda onlar da aynı ölçüde sıkıntıya girdiler. Ağladığımız zaman ağladı güldüğümüz zaman güldüler. Yani herşey onların eşine para göndermesi değil. Belki düzenli olarak istemeleri uygun değil zira istemeleri normal. 6 çocuk okutmak hiç ama hiç kolay değil. Allah yardım etsin.
O kadar çocuk yapmasalarmış o zaman ... Ben konudada dediğim gibi zor zamanlarda tabiki yardım etmeliyiz ama maaşın bi kısmını onlar â vermek çok saçma ... hem birikim yapın ev alın diyorlar hem para gönder diyorlar hemde çocuk yap diyorlar bana .. aha yarın hastaneye gidiyorum tedaviye başladım .. istanbul da ki mua ne ücretlerini bilen bilir .. Devlet e git demeyin çocuk tedavisi devlet de yapılmıyor bence yapamıyorlar ... her gitmeme en az 100 gidiyor .. Beklenti içindeler sürekli

Bi seferlik gönderin sakın düzenli göndermeyin. Alıştırmayın öyle.

polislerin çoğu ailelerine yıllarca yardım ettiğini biliyorum bu benim için yeni birşey değil

polislerin çoğu ailelerine yıllarca yardım ettiğini biliyorum bu benim için yeni birşey değil

Back
X