Eşim, ailesi ve bebeğim

Doğum yaptığım güne gittim eşimin üç tane yeğeni iki günlük bebeği kucaklarına almaya çalışmalarimi desem opmeye kalkismalarimi desem ustune birde hastaneden yeni çıkmışım bebek sevcekler diye yanımda kalcaklardi iki gözüm iki çeşme ağlıyorum çünkü kafam yerinde değil kalmasınlar diye ağrı bir yandan sütum inmedi onu dert edinmekten kafayı yicektim benim hamileliğim de berbat geçti lohusaligimda anlamayanlarin arasında kalmak kadar kötü bişey yok şükür ki eşim sonunda benim arkamda durdu istemediğim şeylere müsade etmedi

8de evden çıkıp 6da evde olacağım. Bebeğimi biraz daha kendim büyütmeyi çok istiyorum ama maalesef özelde çalıştığım için daha fazla izin alamıyorum. İşten ayrılsam bir daha bu şartlarda iş bulmam çok zor

Hemen hemen herkes bu şekilde çalisiyor zaten hem 1 yasinda yeme icme duzenleri serbest oluyo oyundanda anliyolar 2-3 aylikken calismak zorunda olanlari dusununce insan bunada şükür diyor. Bende hemen hemen öyleyken baslayacagim

"Sonra da eee siz de izlediniz aptal mı oldunuz dediler"
Bi an bizimkilerden bahsediyorsunuz sandım

Bahsettiğiniz şeyleri ben de yaşayacağımı tahmin ediyorum. Sadece eşimin annesi değil kendi annem de benzer şeyleri yapar.

4 ayda 3 ziyaret bana çok gelmedi. 90 yaşında bir kadına karşı daha anlayışlı olabilirsiniz. Sınır bilmemeleri konusunda haklısınız ama bence sizin de geçinmeye gönlünüz yok. Eşinizin ailesini takıntı haline getirmişsiniz. Bu şekilde devam ederseniz güzel giden evliliğinizde sürekli sorun yaratan bir insana dönüşürsünüz.

Gelin dogum yapinca gelinin evine çöken tayfa kızlari doğurunca anlayıs abidesi kesiliyor gelinin cani yok fikri yok gibi tepesine çökmekten ne anlıyorlar bilmiyorum ben Allah ıslah etsin hepsini.Esimin rahmetli babaannesi bize herrr gün gelirdi herrr gün günde iki defa kafamda öterdi bir de gündüz kusağı programları actirirdi ben uyumak isterdim ev sobalı tek odada soba var dinlenmek isterdim uyudugun günlere say derdi ah ahh insanı belli bir noktaya getirip bir de soguk olmakla sucluyorlar sogutan kim acaba ?

nefret ettiginiz icin tahammülünüz yok kısmında haklısınız farkındayım. Bendeki tüm kredilerini kullanıp tükettikleri için tahammül edemiyorum.
Herkesin temizlik ve hijyen anlayışı farklıdır bunun da farkındayım, bana pis gelen başkasına gelmeyebilir. Lakin bu konu benim için gercekten çok hassas. Dışarı basılıp evime girilmesini hiç sevmiyorum. Makineye atıp yıkayabileceğim ya da silerek temizlenebilecek şeylerin kirlenmesi hiç problem değil evimde. Ama halılarımı her seferinde yıkamaya veremem ki, öyle kullanınca da hiç içime sinmiyor. İnsan kendi evinde rahat rahat gezemesin mi? Zaten bu konuda çözüm önerisi almak için açmıştım konuyu

Haklısınız ona diyecek lafım yok. Ama hiç çözüm olarak neler yaptınız onlardan bahsetmemişsiniz topu eşinize atmışsınız çözsün diye. Sizin şuan memnun olmadığınız durumunuzun içine işe dönünce bebeği anane babaanneye baktırmakta çelişki yaratır. Zaten bir bebeğin 3 kişi tarafından yetiştirilmesi bence kişiliğinde karmaşa yaratır. Babayıda dahil ederseniz 4. Normalde anne ve baba ortak tavır sergilemediğinde bile çocuklarda hareketler istenmeyen şekilde oluyor kaldı ki siz ne annenizin ne kayınvalidenizin istediğiniz şekilde kurallarınıza uymalarını sağlayamazsınız bu işin sadece bebeğin gelişimi için olacak olan kısmı ortadan kalkacak olan sınırlara girmiyorum bile. Bakıcı ayarlamanız en iyisi olacaktır en azından ben evde yokken bebeğin başına gitmeyin falan dersiniz akşam gelin görün dersiniz eve kamera koyarsınız.
Den başta söylediğim gibi siz çözüm olarak ne ürettiniz istemediğiniz hareketlerde erkekler napayım benim ailem onlarda vs diyor genelde benimde eşimin ailesi bebekten sonra çat kapı gelme huyu edinecekti engellemeseydim. Eşime söyledim aynı sizinki gibi ben nasıl gelmeyin diyim annem babam onlarda benim dedi (gelmesinler dememiştim hergün gelmesinler ve gelmeden önce sorsunlar bi müsait misiniz diye demiştim) öyle mi diyosun ozaman bizimkilerde böyle gelmeye başladığında rahatsız olma sakın dedim annesine söyledi kaç kez anlamadı oğulları söyleyince ciddiye almıyorlar ben devreye girdim bugün annemlerle planımız vardı gelceğinizden haberim yoktu plan kaldı sen gelmek istediğinde evden çıkmadan beni ara evde olmam falan hem ben sevmiyorum böyle hazırlıksız yakalanmayı dedim konu kapandı. Her gelmeyle ilgili konu açıldığında bana haber verin dedim. Elini yıkamayana çocuğu vermedim sigara kokana cok sigara/parfüm kokuyosun vermem evin içine yayılan bile zararlı dedim ilk öptüklerinde öpmeyin dedim gittim cocuğuN öpülen yerini yıkadım yadırgadılar bozuldular ama alıştılar. Tavrınız net ve umursamaz olmazsa sizi kimse kaale almaz bu bir gerçek kendinizi böyle dertlendirdiğinizle kalırsınız.

Haklı olabilirsiniz ancak 3 yıllık evliliğimde şimdiye kadar evime hiç gelmemişti. Şimdi çocuklu halimle onlar gelmeden önce ve gittikten sonra temizlik yapmakla uğraştığımdan sanırım gözüme batıyor. Normalde kendisi hiç dışarı çıkan bir insan da değildir müstakil evi var bahçesine bile inmez yaz kış.

Geçinmeye gönlünüz yok kısmına katılmıyorum. Herkesin bir sınırı vardır, o sınırı çok astıkları için artık ufak şeylere bile tahammül edemiyorum. Son 4 aya kadar bizim hiç bir sorunumuz yoktu ailesiyle. Bazı şeyler oluyordu tabi ama göz ardı ediyordum. Çocuk doğduktan sonra hayatıma inanılmaz bir giriş yaptılar. Benim eşimle ve çocuğumla geçireceğim en güzel en özel zamanlarımı mahvetmeye kimsenin hakkı yoktu. Sayelerinde doğumu ve sonraki 1.5 ayı çok kötü hatırlıyorum. Hayatımda belki sadece bir kere yaşayacağım bir olaydı bu benim için. Bı insanın hayatında kaç kere çocuğu olur ki? Ben niye o günlerimi sinir ve stres sahibi olarak her gün ağlayarak geçireyim. 90 yaşındaki kadına anlayış gösterelim ama kimse bana anlayış göstermesin.

Allah uzun ömürler versin eşimin Anne babası torunlarıyla daha çok vakit geçirirler severler oynarlar inşallah. Ama ben bebeğimin o yeni doğmuş minnacık hallerini doya doya yaşayamadım onlar yüzünden.

Temizlik takıntınız varsa hiçbir takıntı normal olmadığından bu konuda hayatınızı siz ve etrafınızdaki insanlar için kolaylaştırmak adına psikolojik destek almayı düşünün derim. Hemen hemen hepimiz gelen misafirden önce ve sonra temizlik yapıyoruzdur kendimize göre ama evi kırklamıyoruz neticede. Ev temiz kalsın diye insanlar eve gelmesin mi?

İnsanların çocuğunuzu sevmesi, görmeye gelmesi sizin için sinir harbi geçirecek bir sorunsa hala aynı görüşteyim geçinmeye gönlünüz yok. Sen uyu biz çocuğuna bakalım teklifi çoğu yeni doğum yapan annenin balıklama atlayacağı memnun kalacağı bir teklif. Siz buna bile çocuğuma bakmanıza istiyor muyum acaba demişsiniz. E şimdi mecbur baktıracaksınız işe dönünce. Bir gariplik yok mu bu durumda?

Bence çok abartıyorsunuz. Hatta dramatize ediyorsunuz. Ne yaptılar da bebeğinizin yeni doğmuş halini doya doya yaşayamadınız? Sizi odaya kitleyip bebeğinizi elinizden mi aldılar? Ne yaptılar bu kadar? Yetişkin kadınsınız, hep başkalarını suçlama eğilimindesiniz ama bebeğin annesi sizsiniz. Siz müsaade etmeyecektiniz yaşananlara

Çok haklısınız keşke ben de sızın gibi yapasaydım. Bu konularda pasif kaldığımı itiraf etmeliyim. Eşime söylemek dışında bir şey yapmadım. O çözer sandım çünkü benim ailemle ilgili şeyleri kendi aileme ben söyledim.

Ben bu tarz konularda ailesi için "ama onlar da böyle" diyen eşte suç buluyorum. Siz yapacağınızı yapmışsınız ama sizin arkanızda duran bir eşiniz yoksa işiniz zor. Arkanızda durmak derken sizi kendinizi savunmak zorunda bırakmayacak bir davranıştan bahsediyorum.

İki çocuğum var. Çocuklarla ilgili kararlarda eşim anneci davranır gibi oldu bir kez, bana bu çocuk neden ağlıyor diye sormadığın güne kadar bu çocuklarla ilgili kararları ben veririm dedim, konu kapandı. Kimse de buna müdahale etmedi, edemedi :) Biri 5 diğeri 7 yaşında. Hala aynı durum geçerlidir.

Size tavsiyem, kesinlikle bakıcı bulun. Bu biraz şans işi ama aileden kime baktırsanız eninde sonunda yüz göz olacaksınız. Oğlumu 2,5 aylık, kızımı 28 günlükken bakıcıya bırakıp işe döndüm ben. Kararımdan da hiç pişman olmadım.

Kavga etmeden , kötü olmadan yakanızı bırakmazlar, açıkça set çekeceksiniz gerekirse büyük sorun çıkarıp eşinize de gereken sınırı çizeceksiniz, net olmadıkça bu böyle devam edecek , ben yeni evliyken daha çocuğum yokken bu tarz şeyler yaşattılar bana sonunda kavga dövüş eşime seni bosuyorum dedim sırf ailesinden kurtulmak için , onlar da yapış yapışlar bir ev gibi olalım gelin bize hizmet eetsin kafasindalardi, kavgadan sonra hepsi melek oldu , şimdi kafam rahat eskisi gibi zırt pırt rahatsız edemiyorlar, size tek tavsiyem sessiz kalmayın, korkmayın...

abartın dicektim ki zaten çok fazla abartmışsınız.. kadıncağız 4 ayda epi topu bi iki defa gelmiş bence az bile gelmiş. benim çocuğum olacak birinci derece akrabağlar az gelecek vallahi darılır kırılırım. yedi yabancı olsalar anlayacağım da... kendi ağızınızla söylemisiniz nefret ettiğinizden batıyor size

Biz sizinle anlaşamadık. Ya siz beni anlamak istemiyorsunuz ya da ben kendimi doğru ifade edemiyorum.

Bana niye masumlar apartmanındaki safiye muamelesi yaptınız ki şimdi
Temizlik takıntım yok (dışarı basılıp eve girilmesi dışında ). Aylardır silinmemiş camlarımı, sepetten taşan kirli çamaşırlarımı görseniz anlarsınız. Çocuğunuz var mı bilmiyorum. Bebekle duş almaya zor vakit bulurken sürekli eve misafir gelmesini ve her geldiklerinde az da olsa evi temizlemenin ne kadar zor olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bebekten önce evime gelen herkesin başımın üzerinde yeri vardı. Şimdi de var ancak bebekli birinin evine daha önce hiç gelmezken şimdi bu kadar sık gelmek... Bilmiyorum.

Kimse beni odaya kitlemedi. Sinirden strsten tadını çıkaramadım.

Ayrıca yardım, isteyen kişiye edilir. İstemeyen bir insana zorla yardım etmeye çalışmak, başkalarının hayatına burnunu sokmak insanları darlamak oluyor bence.

Dilerim yaşadıklarımın aynılarını yaşarsınız. 1.5 ay boyunca kişisel alanlarınız size sorulmadan siz istemeden ihlal edilir de siz geçinirsiniz.

Dramıma burda son veriyorum. Sağlıcakla kalın

Eşimin babaannesi birinci derece akraba olmuyor yalnız.

Eşler çözmek için uğraşsa bile anneleri anlamıyor genelde ama gelin söyleyince daha bir giriyor beyne. Benim kayınvalidemle hiiiç sorunum yok yükte olmaz bana hergün gelse yemeğimi yapardı izin versem ama ben sınırlı olmayı severim aşılmasını sevmem o yüzden hemen önünü kestim. İstemediğiniz şeyleri söyleyin kimsedende çekinmeyin bunu yapmaya başladığınızda devamında daha rahat söylersiniz herşeyi.

Dışarıda basılıp eve gelinmesini zaten kimse istemez ama kalkıp bunun için halıları yıkamaya vermek fazla geldi. Bunun için eve birinin gelmemesini istemek de aynı şekilde. Çocuğum var evet. Bebekli kadına misafir gelen artık evi her şekilde görmeyi göze alacak demektir. Hiç kasmaya gerek yok.

E bebeğinizi görmek için geliyorlar zaten neden bebeğiniz yokken gelsinlerdi evinize? O zaman gelmiyorlarmış şimdi bebek var diye bebek için gelmek istiyorlar

Ben sizi anlamadım evet duş almaya zor vakit buluyorsunuz madem gelen eş ailesine siz bebeğe bakın ben banyo yapacağım diyemiyor musunuz? Sen uyu biz bakarız dediklerinde de kızıyorsunuz. Bu durumu avantaja çevirmek elinizde olan bir durummuş aslında. Yardım isteyene edilir siz de çocuk baktırmak için mecbur kalmışsınız ki yardım istemişsiniz bu şekilde devam ederseniz otur kendi çocuğuna bak demeleri olası ve haksız da sayılmazlar.

Kendi kendinize sinir stres olup durmuşsunuz. Biraz salsanız çok daha rahat edersiniz hala daha aynı kafa yapısında ilerliyorsunuz. Bu durum sadece size zarar.

Kimse benim kişisel alanımı ihlal edemez çünkü buna ben izin vermem. Eşimin ailesini de takıntı halini getirmedim sizin aksinize o yüzden inşallah aynılarını yaşarsın bedduanız mı temenniniz mi artık neyse havada kalıyor. Siz de sağlıcakla kalın

Bakın emin olun ben de sevmem, kapı eşiğine ayakkabiyla basmam, ayakkabimi disarda cikaririm, apartmana asla basmam, maksimum kapı eşiğine basarim, ona da ayakkabi ile basmadığım için, ayrica eve girince çoraplarım dahil tüm dışarda giydiğim kiyafetlerini çıkarir ev giyimine geçerim, yani hassasiyetinizi anlıyorum lakin 90 yasinda kadından da aynı performansı bekleyemeyiz değil mi? Gönül kırmaya gerek yok diye dedim ben. Bakın bir hanimefendi demis kapı önüne kilim serin diye o olabilir, yada yaz geldi zaten halılarınızı kaldırabilirsiniz.

Babaanne dediğiniz kadın doksan yaşında. İnsan ömrü ne kadar ki, şurada idare edeceğiniz ne yani. Çocuk gibi bir ayağı çukurda insandan dert yanmışsınız. Hiç mi hoşgörü bilmezsiniz, insaniyetsiz geldiniz bana. İki çocuğum var. Keşke annem, kardeşim ya da kv, görümcem aynı yerde olsaydık da sırayla hepsine baktırsaydım kafasındayım şu an. İnsanlarla aranızı bozmayın ki sonra lazım olduklarında kapılarını çalmaya yüzünüz olsun. Ha rahatsız olduğunuz konuları kibarca dile getirebilirsiniz. “Doktor bağışıklığı düşük dedi, kucağa almadan önce ellerimizi yıkamalıymışız” gibi açıklamalar yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…