- 7 Ekim 2013
- 948
- 1.555
-
- Konu Sahibi alwaysnforever
Çocuk baktırmak için yardım istemedim ben onlardan. Kendileri ben işe başlayınca bakacaklarını düşünüyorlar ortada konuşulmuş bir şey yok aslında henüz.Dışarıda basılıp eve gelinmesini zaten kimse istemez ama kalkıp bunun için halıları yıkamaya vermek fazla geldi. Bunun için eve birinin gelmemesini istemek de aynı şekilde. Çocuğum var evet. Bebekli kadına misafir gelen artık evi her şekilde görmeyi göze alacak demektir. Hiç kasmaya gerek yok.
E bebeğinizi görmek için geliyorlar zaten neden bebeğiniz yokken gelsinlerdi evinize? O zaman gelmiyorlarmış şimdi bebek var diye bebek için gelmek istiyorlar
Ben sizi anlamadım evet duş almaya zor vakit buluyorsunuz madem gelen eş ailesine siz bebeğe bakın ben banyo yapacağım diyemiyor musunuz? Sen uyu biz bakarız dediklerinde de kızıyorsunuz. Bu durumu avantaja çevirmek elinizde olan bir durummuş aslında. Yardım isteyene edilir siz de çocuk baktırmak için mecbur kalmışsınız ki yardım istemişsiniz bu şekilde devam ederseniz otur kendi çocuğuna bak demeleri olası ve haksız da sayılmazlar.
Kendi kendinize sinir stres olup durmuşsunuz. Biraz salsanız çok daha rahat edersiniz hala daha aynı kafa yapısında ilerliyorsunuz. Bu durum sadece size zarar.
Kimse benim kişisel alanımı ihlal edemez çünkü buna ben izin vermem. Eşimin ailesini de takıntı halini getirmedim sizin aksinize o yüzden inşallah aynılarını yaşarsın bedduanız mı temenniniz mi artık neyse havada kalıyor. Siz de sağlıcakla kalın
100 kere de düşünseniz yine evlenirdinizSöylediklerinize çok katılıyorum. Beni tanısanız ben bu hallere düşecek insan değildim, ailem bu saçmalıklarla uğraşayım diye mi uğraştı okuttu beni. Ama insan sevdiği kişiyle evlenip bı hayatı paylaşmak istiyor işte. Eşimi o kadar çok seviyorum ki ama yine de böyle olacağını bilseydim 100 kere daha düşünürdüm evlenmeden.
Düşüncelerimi özetlemişsiniz resmen
Valla haklısınız ne diyeyim ki
Eşime yalvarırcasına söylemiştim doğum olduğu gün gelmesinler lütfen rahat edemem diye ama kimse beni dinlemedi... Başıma gelecekleri tahmin etmiştim çünkü gelip yarım saat bebeği görüp gitmeyeceklerini biliyodum.
Haklısınız öyle yapabilirim.
İlk geldiğinde doğum yapalı 5 gün olmuştu ve o halimle dikişlerimle eğilip kapının önünde genişçe bi alanı çamaşır suyuyla silmiştim içim bir nebze olsun rahat etsin diye. Tabi apartmanın içi sonuçta ne kadar temizlenebilirse. İkinci geldiğinde habersiz geldiği için hazırlıksız yakalandım. Onlar gittikten sonra hemen halıları kaldırıp evi sildim ve ertesi gün halıları yıkamaya vermiştim.
Sizi çok iyi anlıyorum. Lohusalık zamanımda eşimin abisine ve genel olarak ailesine gıcık oluyordum (şuan o zamanki halim komik geliyor bana ama yaşarken sinirden kuduruyordum:)) Kendinizi strese sokmadan ağırlayın,eşiniz yardım eder size, sıkılırsanız çocuğu uyutmayı bahanesiyle yanlarında durmazsınız. Geçiyor hepsi merak etmeyin,siz sadece bebeğinizle olan vaktinizi güzel geçirmeye bakın,gerisi boş…Merhabalar herkese,
Bazılarının bu da dert mi diyeceği ama benim içimi kemiren bı konuyla geldim. Sorun benim eşimin ailesi ve babaannesi.
29 yaşında, iyi bı üniversiteden mezun olmuş, gayet iyi işi olan 3 yıllık evli bir kadınım. Beni tanımanız için bunları söyledim konuyla alakası yok. 4 ay önce çocuğum oldu şu anda ona baktığım için izindeyim. Eşimle evliliğimiz sırasında hiç bir zaman büyük problemlerimiz olmadı. Ta ki çocuğumuz olana kadar. Oğlumun doğmasıyla çok büyük sorunlar başladı.
Şöyle ki benim eşimin ailesi bana göre çok birbirine bağımlı insanlar. Örnek vermek gerekirse annesiyle her gün mutlaka telefonda konuşur bazen gün içinde 2 3 kez konuşurlar. Ben ailesine karşı hep mesafeli olmaya çalıştım. Çünkü o mesafeyi bir adım aştığım anda onların koşarak o mesafeyi ihlal ettiğini gördüm. Vıcık vıcık ilişkileri hiç sevmem, eşimin ailesine de eşim hatrına saygı sınırlarını aşmadan görüşmeye çalışıyorum. Onlar da bu mesafeyi hissetmiş olacaklar ki beni pek sevmediklerini düşünüyorum, muhtemelen hayallerindeki gelin ben değildim.
Oğlumun doğmasıyla bu mesafeyi koruyamaz oldum. Doğum yaptığım gün hastaneye gelip gece 12ye kadar başımda dikildiler. Dikişlerim acıyor yorgunluktan ve uykusuzluktan ölürken odadan çıkmadılar bu kız da dinlesin demediler. Doğumdan sonra aynı şekilde devam etti. Her gün gelmeye devam ettiler bazı günler sabahın 9undan akşam geç saatlere kadar kaldılar. Ben birileri varken uyuyamıyorum daha kötü oluyo dememe rağmen sen git yat uyu çocuğa biz bakarız dediler. Ben sizin benim çocuğuma bakmanızı istiyor muyum bakalım? Tek isteğim yalnız kalıp dinlenmek ve çocuğumla vakit geçirmekti. Sözde yardım adı altında eziyet gibi günler geçirdim. Eşimle bu dönemde çok fazla kavga ettik tabi. Ailen gitsin istemiyorum her an tepemdeler dinlenemiyorum çok anlayışsızlar vs. Dedim. Haklısın ama onlar benim ailem napayım onlar da böyleler dedi hep. Bir de yeni doğmuş bebeğime ellerini yıkamadan dokunmalar, buram buram parfüm ya da sigara kokarak oğlumun yanına gelmeleri var. Sinirden kuduruyordum. Bir ara boşanmanın eşiğine geldik. Bu arada küçük bir yerde yaşıyoruz benim ailem de eşimin ailesiyle de 5-10 dklik mesafeseyiz. Benim ailem geldiklerinde hiç o kadar uzun kalmadılar her gün gelmediler. Kardeşim gelmeden önce abla müsait misiniz diye sorardı hep. Bazı günler bı bugün yalnız kalıp dinlenmek istiyoruz diye reddettim. Yani onun ailesini istemeyip kendi ailem sürekli bizdeydi diye anlaşılmasın diye yazıyorum bunu.
Neyse 1.5-2 aydan sonra bu durum biraz düzeldi her gün gelmez oldular. Ama ben bu yapılanlardan o kadar irrite oldum ki artık eşimin ailesinden nefret eder oldum. Hiç onları görmek gitmek istemiyorum.
Şu anki asıl sorunuma gelecek olursak eşimin babaannesi. 90 küsur yaşlarında. İstiyor ki sürekli ona gidelim. X(eşim) gelsin X niye gelmiyor Xin çocuğunun fotoğraflarını gösterin. Eşim gece çalıştığında falan alwayanforever gelsin bizde kalsın eve yalnız napiyo falan filan.. o kadar darlaniyorum ki size anlatamam. Çocuk olduktan sonra 5 katına çıktı diyebilirim bu durum. Şimdi Çarşamba günü bize gelecekmiş. Zaten çocuk olduktan sonra 2 kere gelmişti. Hiç bir yere çıkamayan kadın son 4 ayda 3 kere bize gelmiş olacak. O kadar istemiyorum ki öğrendiğimden beri içime öküz oturdu. Eve girerken ayakkabılarını 2 metre ötede çıkarıp yürüyüp öyle giriyor eve, nefret ediyorum. Geçen sefer o gittikten sonra halıları yıkamaya vermiştim. Bu hassasiyetmi eşim ve ailesi de biliyor ve eve girmeden kapının dışına basmazlar asla.
Ben şimdi ne yapayım zaten sevmediğim insanlar bir de evim yine leş olacak. Dışarı basılıp eve girince ben o evde rahat yaşayamıyorum. Yoksa başka her türlü kirlensin hiç umrumda değil eşyaya değer veren biri değilim ama yine mı halıları yıkamaya vereceğimçok mu abartıyorum. Edit: 4 ayın birikimiyle çok uzun yazmışım kusura bakmayın.
Haklisınız . Ama lohusa doneminde hata esinizde. Diyecekti ailesine anne yanlis anlama ama rahat edemiyir vs. Diye. Aile belki de iyilik yaptigini düşünüyordur ne bilsinler. Yasli kadin da yastan dolayi boyle gelsin vs deyip duruyor yaslilarin akli belli noktalarda gidiyor cocuklasiyir malesef onu da bir zahmet cocugu uyaracak anne baska zaman gideriz diyecek. Benim anneanne de oyle. Cidden yaslilik ozlediginden falan değil. Annem uygun dille uyariyor. Yani esinize deyin ailesini uygun dille uyarsın baska cözüm yok..kadin tek gelmez getiren kimse desin disari basma diye meselaMerhabalar herkese,
Bazılarının bu da dert mi diyeceği ama benim içimi kemiren bı konuyla geldim. Sorun benim eşimin ailesi ve babaannesi.
29 yaşında, iyi bı üniversiteden mezun olmuş, gayet iyi işi olan 3 yıllık evli bir kadınım. Beni tanımanız için bunları söyledim konuyla alakası yok. 4 ay önce çocuğum oldu şu anda ona baktığım için izindeyim. Eşimle evliliğimiz sırasında hiç bir zaman büyük problemlerimiz olmadı. Ta ki çocuğumuz olana kadar. Oğlumun doğmasıyla çok büyük sorunlar başladı.
Şöyle ki benim eşimin ailesi bana göre çok birbirine bağımlı insanlar. Örnek vermek gerekirse annesiyle her gün mutlaka telefonda konuşur bazen gün içinde 2 3 kez konuşurlar. Ben ailesine karşı hep mesafeli olmaya çalıştım. Çünkü o mesafeyi bir adım aştığım anda onların koşarak o mesafeyi ihlal ettiğini gördüm. Vıcık vıcık ilişkileri hiç sevmem, eşimin ailesine de eşim hatrına saygı sınırlarını aşmadan görüşmeye çalışıyorum. Onlar da bu mesafeyi hissetmiş olacaklar ki beni pek sevmediklerini düşünüyorum, muhtemelen hayallerindeki gelin ben değildim.
Oğlumun doğmasıyla bu mesafeyi koruyamaz oldum. Doğum yaptığım gün hastaneye gelip gece 12ye kadar başımda dikildiler. Dikişlerim acıyor yorgunluktan ve uykusuzluktan ölürken odadan çıkmadılar bu kız da dinlesin demediler. Doğumdan sonra aynı şekilde devam etti. Her gün gelmeye devam ettiler bazı günler sabahın 9undan akşam geç saatlere kadar kaldılar. Ben birileri varken uyuyamıyorum daha kötü oluyo dememe rağmen sen git yat uyu çocuğa biz bakarız dediler. Ben sizin benim çocuğuma bakmanızı istiyor muyum bakalım? Tek isteğim yalnız kalıp dinlenmek ve çocuğumla vakit geçirmekti. Sözde yardım adı altında eziyet gibi günler geçirdim. Eşimle bu dönemde çok fazla kavga ettik tabi. Ailen gitsin istemiyorum her an tepemdeler dinlenemiyorum çok anlayışsızlar vs. Dedim. Haklısın ama onlar benim ailem napayım onlar da böyleler dedi hep. Bir de yeni doğmuş bebeğime ellerini yıkamadan dokunmalar, buram buram parfüm ya da sigara kokarak oğlumun yanına gelmeleri var. Sinirden kuduruyordum. Bir ara boşanmanın eşiğine geldik. Bu arada küçük bir yerde yaşıyoruz benim ailem de eşimin ailesiyle de 5-10 dklik mesafeseyiz. Benim ailem geldiklerinde hiç o kadar uzun kalmadılar her gün gelmediler. Kardeşim gelmeden önce abla müsait misiniz diye sorardı hep. Bazı günler bı bugün yalnız kalıp dinlenmek istiyoruz diye reddettim. Yani onun ailesini istemeyip kendi ailem sürekli bizdeydi diye anlaşılmasın diye yazıyorum bunu.
Neyse 1.5-2 aydan sonra bu durum biraz düzeldi her gün gelmez oldular. Ama ben bu yapılanlardan o kadar irrite oldum ki artık eşimin ailesinden nefret eder oldum. Hiç onları görmek gitmek istemiyorum.
Şu anki asıl sorunuma gelecek olursak eşimin babaannesi. 90 küsur yaşlarında. İstiyor ki sürekli ona gidelim. X(eşim) gelsin X niye gelmiyor Xin çocuğunun fotoğraflarını gösterin. Eşim gece çalıştığında falan alwayanforever gelsin bizde kalsın eve yalnız napiyo falan filan.. o kadar darlaniyorum ki size anlatamam. Çocuk olduktan sonra 5 katına çıktı diyebilirim bu durum. Şimdi Çarşamba günü bize gelecekmiş. Zaten çocuk olduktan sonra 2 kere gelmişti. Hiç bir yere çıkamayan kadın son 4 ayda 3 kere bize gelmiş olacak. O kadar istemiyorum ki öğrendiğimden beri içime öküz oturdu. Eve girerken ayakkabılarını 2 metre ötede çıkarıp yürüyüp öyle giriyor eve, nefret ediyorum. Geçen sefer o gittikten sonra halıları yıkamaya vermiştim. Bu hassasiyetmi eşim ve ailesi de biliyor ve eve girmeden kapının dışına basmazlar asla.
Ben şimdi ne yapayım zaten sevmediğim insanlar bir de evim yine leş olacak. Dışarı basılıp eve girince ben o evde rahat yaşayamıyorum. Yoksa başka her türlü kirlensin hiç umrumda değil eşyaya değer veren biri değilim ama yine mı halıları yıkamaya vereceğimçok mu abartıyorum. Edit: 4 ayın birikimiyle çok uzun yazmışım kusura bakmayın.
İki kardeşim var evliler. Eşleri doğum yaptığında yanlarıdaydık. Evleri temizlendi, bebeklerin kıyafetleri yıkandı, ütülendi, lohusa yatakları hazırlandı, yemekler pişti, misafirler ağırlandı. Her iki gelinimiz de yalnızca bebekleriyle ilgilendiler. Banyolarını yaptırdık, kırklarını döktürdük.
Tüm kalbimle umuyorum ki sizin düşündüğünüz şeyleri düşünmemiş olsunlar. Emeklerime çok acırım yoksa.
Emeklerinizi karsı tarafın rızasıyla ve istegiyle ortaya koyduysanız zaten sorun yok ama mesela bebegini kendi yıkamak ya da kendi istediği sekilde yikamak isteyen birinin iznini almadan kendi kafanıza göre iş yaptıysanız, bebeğinin kiyafetlerini kendi yıkayıp ütülemek, kendi istediği şekilde kaldirmak isteyen anneden önce amaa hevesim var ay cok heyecanliyim diye kendinizi ortaya attıysaniz emeklerinize acımaktan önce duygularını incittiğiniz biri var mi diye dusunursunuz. Yoksa burada yardim istendiğinde yardım eden kisiler elestirilmiyor aksine onlarin emeklerine teşekkür ediliyor. Ayrıca neticede o emekleri siz isteyerek verdiniz, birilerinden teşekkür beklemek için minnet ettirmek için bir seylere emek veriyorsanız vermeyin.İki kardeşim var evliler. Eşleri doğum yaptığında yanlarıdaydık. Evleri temizlendi, bebeklerin kıyafetleri yıkandı, ütülendi, lohusa yatakları hazırlandı, yemekler pişti, misafirler ağırlandı. Her iki gelinimiz de yalnızca bebekleriyle ilgilendiler. Banyolarını yaptırdık, kırklarını döktürdük.
Tüm kalbimle umuyorum ki sizin düşündüğünüz şeyleri düşünmemiş olsunlar. Emeklerime çok acırım yoksa.
5 sene sonra bu şekilde mi olunuyor çok merak ediyorum.5 sene sonra şu halinize güleceksiniz eminim.
Çünkü ben öyle yaptım.
İlk bebek öyle bir bocalama, sağa sola sataşma, her şeyi en üst düzeyde yaşama hali.
Çocuğunu aylarca şişe suyuyla yıkayan, her girdiği ortamı elinde derece ve nem aletiyle ölçüp giydiren, bebeğinin fotosunu çekti diye akrabaya çemkiren bir anne olarak söylüyorum bunu, şuan çocuklar kaldırım yalamadığında ohh diyorum, aman biri gelse de kafam dağılsa diye kapıya bakıyorum
İnsan ilişkileriniz de zaman geçtikçe normalleşecek, size göre fazla gelen onlara göre olağansa onlar azaltacak, siz tolerans arttıracaksınız falan filan.
Yavrunuz eğer istiyorsa kendisi her yeri elleyeceği ve sevdiklerine koşacağı için, onun bu içten gelen duygusunu bastırmak istemiyorsunuz, dolayısıyla evet salıyorsunuz.5 sene sonra bu şekilde mi olunuyor çok merak ediyorum.
Allahım nasip ederse o günleri görürsem kendimi çok merak ediyorum.
Öyle hijyenik bir anne değilim hiç bir zaman da olmadım. Ama kendim de hoşlanmam şap şap öpülmekten,yavrumu da elletmem!
Bilmiyorum çok mu bunalacağım da gözüm kapıda biri gelse diye bekleyecek miyim ben de acaba?
Emeklerinizi karsı tarafın rızasıyla ve istegiyle ortaya koyduysanız zaten sorun yok ama mesela bebegini kendi yıkamak ya da kendi istediği sekilde yikamak isteyen birinin iznini almadan kendi kafanıza göre iş yaptıysanız, bebeğinin kiyafetlerini kendi yıkayıp ütülemek, kendi istediği şekilde kaldirmak isteyen anneden önce amaa hevesim var ay cok heyecanliyim diye kendinizi ortaya attıysaniz emeklerinize acımaktan önce duygularını incittiğiniz biri var mi diye dusunursunuz. Yoksa burada yardim istendiğinde yardım eden kisiler elestirilmiyor aksine onlarin emeklerine teşekkür ediliyor. Ayrıca neticede o emekleri siz isteyerek verdiniz, birilerinden teşekkür beklemek için minnet ettirmek için bir seylere emek veriyorsanız vermeyin.
Yani burasi uyelere acık bir platform, kurallara uyduğum sürece her yere her şeyi yazabilirim. Neye kime yorum yapacağıma karışamazsınız. Siz konu sahibini yermekte özgürseniz ben de sizi yermekte özgürüm diye düşünüyorum. Evet hayatta guzel giden iliskiler de var tabiki. Sizinkisi gercekten öyle mi orasını artık siz bilirsiniz.Ben konu sahibine yazıyorum siz neden cevap verme gereği hissediyorsunuz?
Ben konu sahibini "inşallah sizin gibi düşünmüyorlardır" diyerek yerdim siz niye üzerinize alınıyorsunuz?
Hayat sadece buradaki psikopat gelin ve görümcelerden ibaret değil. Burası dışında gayet ahlaklı, iyi huylu ve kardeş gibi olan gelin görümce ve kayınvalide gelinler de var.
Alıntılamazsanız sevinirim.