Eşim, ailesi ve bebeğim

Çocuk baktırmak için yardım istemedim ben onlardan. Kendileri ben işe başlayınca bakacaklarını düşünüyorlar ortada konuşulmuş bir şey yok aslında henüz.

Sizin kişisel alanınız hiç ihlal edil(e)mediği için bu kadar rahat konuştuğunuzu düşünüyorum. Ben konuya böyle böyle şeyler oldu bunaldım daraldım bu sebeple de tahammülümün azaldığını kabul ediyorum yazmışım siz bana abartma diyorsunuz. Sonra da ben sizin yaşadıklarınızı yaşamam ben buna izin vermem diyorsunuz. E yaşamayacağınız şeye abartma yazmak kolay oluyor heralde.

Kimse evime gelmesin bebeği görmesin demedim ki ben? Her Allah'ın günü evimde birileri olmasın, sürekli çat kapı birileri gelmesin istemiştim sadece. Ben öyle rahat edemiyorum, siz ediyorsunuzdur kişisel bir tercih. Bunu bana niye çok gördüğünüzü gerçekten anlayamıyorum.

Var saydığınızın aksine geçinmeye gönlüm olduğu için kimsenin kalbini kırmak istemediğimden bu duruma geldik.

Biz babaanneye Max 2 haftada bir gidiyoruz zaten çocuğu görmesi için. Bu sebeple de onun bu kadar gelmesini garipsedim sanırım. Ancak daha ılımlı olmayı deneyeceğim. Paspas vs gibi başka bir öneriniz varsa da almak isterim.

Bence saygı gösterilmesi zorunlu belki siz mesafalisiniz ama bunu bilerek evlendiniz

Bunu niye bu kadar mesele ettiniz? Babaanneye diyeceksiniz ki “Babaannecim gel burada çıkar ayakkabını, öyle yerlere basarak giriyorsun içeri, halı kirleniyor.” Hatta dindar bir kadınsa o evde namaz kılındığından falan bahsedin. Bu kadar basit. Aynısını ben doğum yaptığımda eşimin ailesi de yaptı. Baktım ki eşim sorunu halledemiyor. Kayınvalidemi arayıp “Hepinizin gelmesine gerek yok. Babam seni bırakıp kendisi eve geçsin.” dedim. Kadın şaşırdı çok garip bir şey istemişim gibi, niye ki dedi. Rahat edemediğimi söyledim. Konuşursanız her şey hallolur.

100 kere de düşünseniz yine evlenirdiniz
26 yaşında evlenmişsiniz çünkü eğitimli bir kadın için erken, demek ki evlenmeye meyilli karakterde bir insansınız.

o yüzden bilsem evlenmezdim demeyin bile bile evleniyor Türk kadını
halkımızın büyük kısmı böyle sınırını bilmeyen, görgüsüz, ölçüsüz, kişisel alana saygısız insanlardan oluşuyor.

üstelik de bu insanlar %90 sizin çocuğunuza bakacaklar
değil mi?
hem çocuk baktırıp hem sınır koymayı nasıl düşünüyorsunuz mesela?

yani kusura kalmayın da bu ülkede bu ülkenin insanıyla evlenip çocuk yapıp bir de onlara baktırıyorsunuz....
anneniz sizi kadir gecesi doğrmuş da aşırı şanslı ballı bir insan değilseniz normal koşullar atlında ne bekliyordunuz ki?

Damdan düşeni damdan düşen anlar. Ben sizin hissettiklerinizi anlıyorum. Ben çareyi mesafeyi arşa cıkarmakta buldum. Huzur var mı derseniz oldugunu düşünmuyorum. Dediğinize de katılıyorum. Istemeden verilen yardım yardım degil müdahaledir. Türkiyede torun sevdasının çok abartılı tepkilere sebebiyet verdiğini, bunun sebebinin de kadinlarin kendi cocuklarinda yasayamadigi annelik sevdasini torununda yasama hevesi oldugunu dusunuyorum. Zira onlar da zamaninda bebeklerine doyamadı. Bu işin birileri kırilmadan cozümu cok zor. Kirilan hep siz olmak istemiyorsanız çat çat konusacaksınız yoksa ipin ucu kaçinca bir daha yakalamasi çok zor. 90 yaşındaki teyzeyi biraz idare ediverin, eve girerken terliği ayagına gerekirse yapıştirın. Kocanizdan da medet ummayin zira erkekler icin anneleri kutsal birer melektir. Benim kocam buna benzer meseleler yuzunden beni seytan bile ilan etti. Uc aylik bebegi ailesinden sogutmakla bile itham etti ki benim o donem tek derdim bebeğimin besin alerjisiydi. Pisman oldu mu derseniz arada kirintisi var ama yurekten bir pismanlik gosterdiğini hiç sanmiyorum. Ben size biraz olsun destek olmak icin geldim. Bana da en azindan bunlari soyleyen biri olsaydi biraz olsun yuregim hafiflerdi belki. Oyle iste. Gun sonunda geriye kalan kocaman bir yalnizlik.

Bence siz de onların tam gelecekleri zaman annenizi ya da sevmedikleri birini çağırın. Onların durduğu kadar dursunlar. Hatta onların çocuğa bakmalarına da karışsınlar. Rahat vermesinler. O zaman gelmek istemezler. Eşiniz dengeyi kuramıyor tek çözüm bu. Düşünün onları ne rahatsız eder diye. O kişileri çağırın o şeyleri yapın

Yok çok haklısınız hissettiklerinizde normal. Ancak yeni anne olan annenin heyecanından yeni babaanne ve anneannene olanlarda da oluyor. Görmek istemeleri çok normal ama habersiz gelmeleri anormal. Ev 5 dk lik yer diye her gün görelim diyorlar muhtemelen. Türk aile yapısında çok alışılagelmis bir durum niyetleri kötü değildir büyük ihtimal biraz siz sinir olucaksiniz biraz onlar sonra çocuk bir bakmışsın buyuyor :) evde bulursan 1 saat bırakmayı gozluyorsun onlara işin olunca falan falan :)

Sizi çok iyi anlıyorum. Lohusalık zamanımda eşimin abisine ve genel olarak ailesine gıcık oluyordum (şuan o zamanki halim komik geliyor bana ama yaşarken sinirden kuduruyordum:)) Kendinizi strese sokmadan ağırlayın,eşiniz yardım eder size, sıkılırsanız çocuğu uyutmayı bahanesiyle yanlarında durmazsınız. Geçiyor hepsi merak etmeyin,siz sadece bebeğinizle olan vaktinizi güzel geçirmeye bakın,gerisi boş…

İki kardeşim var evliler. Eşleri doğum yaptığında yanlarıdaydık. Evleri temizlendi, bebeklerin kıyafetleri yıkandı, ütülendi, lohusa yatakları hazırlandı, yemekler pişti, misafirler ağırlandı. Her iki gelinimiz de yalnızca bebekleriyle ilgilendiler. Banyolarını yaptırdık, kırklarını döktürdük.
Tüm kalbimle umuyorum ki sizin düşündüğünüz şeyleri düşünmemiş olsunlar. Emeklerime çok acırım yoksa.

Ya evet sınır ihlali vs ayıp şey ama sizi de çok pasif buldum ben.
90 yaşında kadının söylediklerine takılmayın evde yalnız kalmakla ilgili söylediği şeyleri kastediyorum.
Geldiğinde de gerekirse 3 kez söyleyin ayağını oraya basma diye uyarın eşiniz koluna girip kapıya yaklastirabilir hatta.
Tüm halıları yıkatmaktan daha kolay bir işlem bu değil mi ?
Birde her şeyi eşinizden beklemeyin ailesine açık açık kendinizi ifade edin.
Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim ama ben bugün evde dinlenme günü yaptım kendime ya da günümü şöyle planladim gibi gibi.
Ağlamak sizlamak bir işe yaramıyor malesef kendinizi sakince açık ve net ifade etmelisiniz.
90 yaşındaki babaanneyi de tatlı tatlı agirlayip laf arasında evde yalnız kalmak çocuğumla baş başa zaman gecirmek çok hoşuma gidiyor diyebilirsiniz bikac kez.

Haklisınız . Ama lohusa doneminde hata esinizde. Diyecekti ailesine anne yanlis anlama ama rahat edemiyir vs. Diye. Aile belki de iyilik yaptigini düşünüyordur ne bilsinler. Yasli kadin da yastan dolayi boyle gelsin vs deyip duruyor yaslilarin akli belli noktalarda gidiyor cocuklasiyir malesef onu da bir zahmet cocugu uyaracak anne baska zaman gideriz diyecek. Benim anneanne de oyle. Cidden yaslilik ozlediginden falan değil. Annem uygun dille uyariyor. Yani esinize deyin ailesini uygun dille uyarsın baska cözüm yok..kadin tek gelmez getiren kimse desin disari basma diye mesela

40 dokturduk demissiniz bu yazdiklarinizi 40 gun boyunca gelininizin evinde kalarak mi yaptiniz? Oyleyse mutlaka rahatsiz olmustur, esimin ailesi beni pamuklara da sarsa 40 gun evimde kaldiklarinda rahatsiz olurum ki ben zaten kibarca yalniz kalmak istedigimi soylerim o kadar beklemeden.

5 sene sonra şu halinize güleceksiniz eminim.
Çünkü ben öyle yaptım.
İlk bebek öyle bir bocalama, sağa sola sataşma, her şeyi en üst düzeyde yaşama hali.
Çocuğunu aylarca şişe suyuyla yıkayan, her girdiği ortamı elinde derece ve nem aletiyle ölçüp giydiren, bebeğinin fotosunu çekti diye akrabaya çemkiren bir anne olarak söylüyorum bunu, şuan çocuklar kaldırım yalamadığında ohh diyorum, aman biri gelse de kafam dağılsa diye kapıya bakıyorum

İnsan ilişkileriniz de zaman geçtikçe normalleşecek, size göre fazla gelen onlara göre olağansa onlar azaltacak, siz tolerans arttıracaksınız falan filan.

Emeklerinizi karsı tarafın rızasıyla ve istegiyle ortaya koyduysanız zaten sorun yok ama mesela bebegini kendi yıkamak ya da kendi istediği sekilde yikamak isteyen birinin iznini almadan kendi kafanıza göre iş yaptıysanız, bebeğinin kiyafetlerini kendi yıkayıp ütülemek, kendi istediği şekilde kaldirmak isteyen anneden önce amaa hevesim var ay cok heyecanliyim diye kendinizi ortaya attıysaniz emeklerinize acımaktan önce duygularını incittiğiniz biri var mi diye dusunursunuz. Yoksa burada yardim istendiğinde yardım eden kisiler elestirilmiyor aksine onlarin emeklerine teşekkür ediliyor. Ayrıca neticede o emekleri siz isteyerek verdiniz, birilerinden teşekkür beklemek için minnet ettirmek için bir seylere emek veriyorsanız vermeyin.

5 sene sonra bu şekilde mi olunuyor çok merak ediyorum.

Allahım nasip ederse o günleri görürsem kendimi çok merak ediyorum.

Öyle hijyenik bir anne değilim hiç bir zaman da olmadım. Ama kendim de hoşlanmam şap şap öpülmekten,yavrumu da elletmem!

Bilmiyorum çok mu bunalacağım da gözüm kapıda biri gelse diye bekleyecek miyim ben de acaba?

Yavrunuz eğer istiyorsa kendisi her yeri elleyeceği ve sevdiklerine koşacağı için, onun bu içten gelen duygusunu bastırmak istemiyorsunuz, dolayısıyla evet salıyorsunuz.
Çocuk ağacı, çöp tenekesini, arkadaşını, akrabalarını, öğretmenlerini öpmek istiyor.
İçindeki sevgiyi tarif edebilmenin yolu, dilde değil onlar için.
Birkaç ay önce çocuklarımı okuldan alırken, küçük oğlumun sınıfta en çok kavga ettiği arkadaşı geldi birden bana ‘aa x in annesi’ diyerek sarıldı, belime dolandı ayrılmıyor
Ah güzel yavrum dedim, yapıştım yanaklarına, ilk gördüm ömrümde ama o sevgisini söndürmek istemedim.

Bunalmaktan ziyade sosyal olmak istiyorsunuz.
Bir süre sonra çocuğunuz ve eşinizle beraber aynı çember içinde olacaksınız etkileşimde.
Bir şeyi yorumlarken, konuşurken, dertleşirken aniden gündelik hayatınızın küçük ailenizden ibaret olduğunu görmek can sıkacak ve en basiti ‘farklı bir kelime’ duymak için bile, misafir isteyecek, hoş sohbetlere kapıları daima açan olacaksınız.
Ya siz gidecekseniz koşa koşa evden sohbet için, ya birini bekleyeceksiniz.
Öyle ikrammış evin haliymiş, çayı koydum kahveyi yaptıma kadar düşecek en ruhu besleyici sosyalleşmeyi isteyeceksiniz.

Genelleme yapmamın sebebi benim şahsi gözlemimdir, sadece kendim değil etkileşim içinde olduğum yüzlerce anne.
Herhalde böyle olunur yani

Ben konu sahibine yazıyorum siz neden cevap verme gereği hissediyorsunuz?
Ben konu sahibini "inşallah sizin gibi düşünmüyorlardır" diyerek yerdim siz niye üzerinize alınıyorsunuz?
Hayat sadece buradaki psikopat gelin ve görümcelerden ibaret değil. Burası dışında gayet ahlaklı, iyi huylu ve kardeş gibi olan gelin görümce ve kayınvalide gelinler de var.
Alıntılamazsanız sevinirim.

Umarım biraz olsun bana benzer de temastan rahatsız olur yavru.

Sosyalleşme kısmını da yaşamadan yorum yapamayacağım. Şu anda yalnızken çok rahatım, çok şükür.

Yani burasi uyelere acık bir platform, kurallara uyduğum sürece her yere her şeyi yazabilirim. Neye kime yorum yapacağıma karışamazsınız. Siz konu sahibini yermekte özgürseniz ben de sizi yermekte özgürüm diye düşünüyorum. Evet hayatta guzel giden iliskiler de var tabiki. Sizinkisi gercekten öyle mi orasını artık siz bilirsiniz.

Diger tüm yazdıklarında haklisin. Eşinin hatasi, en bastan kayin aileyi eve almamaliydiniz, cok yuz vermissiniz. Babanne de gelip yatili kaliyorsa ben de huzursuz olurdum, bebeyle hizmet etmek vs gerekecek bi de yasli kadina. Ama sanki tek problem ayaklairyla disari basmasi gibi anlatmissiniz. Onda haksizsiniz. Abartmayin. Evin disina iki adim basti da evinize basti diye ölmezsiniz. Aşırı titizlik hassasiyetiyle klgili sikayette bulunan kimse hakli degildir, o kadar sorun oluyorsa tedavi olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…