• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim-ailesi-ben

çok uzun olacak ama umarım sıkılmadan okuyup yardımcı olursunuz
eşimle 10 yıldır birlikteyiz,3 yıldır evliyiz. evlilik öncesi ve evliliğimizin ilk 6 ayı işi geregi başka şehirdeydi benim yanıma eş durumuyla gelecekti. ev tutma (amcamlar yardım etti ev bulmada),temizleme (amcamlar ve benim ailem yaptı ben çalıştıgım için), tüm eşyalar (ben hergün dükkanlar kapanana kadar gezip tek başıma aldım) dahil hiç bir aşamada eşimin ailesi ne aradı ne sordu bırakın yardım etmeyi. aileler başka şehirde,bulunduğum şehirde benim amcamlar ve eşimin ablası var. eşimin ailesinin durumu iyi olmadıgı için ( tek iyi okumuş ve iyi bi işi olan eşim,en küçük çocuk, 2 abisi var 1i bekar,bide evli ablası var.) ben de bizimkilere siz karışmayın düğün işine, biz 2miz hallederiz dedim,herseyi maddi olarak eşimle aldık(ben yıllardır para biriktiriyordum,esim çalışırken eve yolluyordu ve kendine harcıyordu bulundugu şehirde sıkıldıgı için,çok az biriktirebildi,ben de sesimi çıkarmadım biriktirmesi için.) buraya kadar sorun yok ama bi gün ben görümceyi aradım "aramadın hiç"diye. o da bana "sen burda kardeşim orda hallediyor zaten" dedi ya adam 1000km öteden neyi halledecek acaba. neyse evlendik görümce ve kv geldi eve,beni karşılarına aldılar kadınlık dersi vermeye kalktılar.kendileri yemek yapmayı bilmez ev ekonomisinden anlamazlar bana gözdağı vermeye kalktılar,ne diyeceğimi bilemedim..eşimın tayini olana kadar ne aradılar ne sordular ne de geldiler( iyi oldu tabi).eşim geldi biz lojmana taşındık,ablasının evine 2durak mesafede.şimdi kv her fırsatta gelio kızı da gelio eşiyle,bana sormadan kv hepsinin bizde kalmasını ıstiyor(ve bunlar hep ben odada yokken ayarlanıyor nedense)eşim diyor bana burda kalacaklar dıe,emrıvaki yapıolar.görümcenin eşi de demio ki yarın iş var, ev yakın ne işimiz var burda eve gidelim die(o da ailesiyle görüşmüyor eşi yüzünden,adamı kendilerine çekmişler). görümce temizlik hastası bizim evi de temizlio başta iyiydi teşekkür ettim yatakodasına da girip çekmeceleri falan da düzeltiyorlardı eşime dedim girmesinler diye neyse girmediler(yatakodasını kurcalamış oldular) daha sonrakilerde farkettim ki kurcalanmamış yer kalmamış evde,çektim kenara görümceyi "bak iyi oluo ama evimim kurcalanmasından hoşlanmıyorum bidaha temizleme" dedim o da "ne var kardeşimin evini temizliyorum"dedi. benim için yaralı parmağa i..mezler. kız bunu herkese yaydı ortalık karıstı hepsi uzerime geldi.bunların dısında her seferinde bekar abi,kv ve görümce laf sokup saygısız davranıyorlardı,duzgunce uyarinca da işler buyuyor eşime abartıp anlatıyorlardı.artık dayanamadım eşimın gözüne soktum onlar bana sunu bunu yaptı ben böle yaptım die 9sayfa yazdım,ya bizim bi aile oldugumuzu anlarsın yada bu iş biter dedim,idrak etti şimdi çabalıyor ama çok anneci ve anne de eşime yapısık olduğu için başarılı olamıyor.gezmeyi çok seviyorlar,tüm ailesi bize geldi şehirde geziyoruz büyük abisinin çocugu ateşlendi(2yaşında) bunlar hala gezme derdinde,kalkalım ateşi var diyorum ablası laf sokup kalktı gitti, ben de "ugrasamam ben bunla bu ne"dedim.eşimle kalktık peşinden,eşim"nebiçim konuşuosun"dedi ablasına ordan kavga başladı kv geldi,bana kızıyla bağırmaya başladı,bekar abi üzerime yürüyüp tehtit etti,ablası aileme beddua etti bana iftira attı hakaret etti.biz bidaha görüşmedik,sadece annesiyle konuştu eşim.taki babasının kanser oldugunu öğrenene kadar.tedavisi bizim şehirde oldu benim sınavlarımın olduğu en yoğun dönemimde ustelik ramazan,2 ay bizde kaldı kv ve kp. kızı bakmadı.ben hastaneye tasıdım onları,akşamları işten geldim yemek yaptım(kv elini biseye surmedi gunduz gezer kıyafet beyenir akşam ya beni ya eşimi surukleyip aldırırdı) bu arada bide ders çalıstım, maaile 9una birden iftar sofrası kurdum.görümce 1 gün iftara aldı(ev hanımı) onda da çorba makarna yedik makarnayı da ben yaptım.ıftar sonrası oturduk kızı mutfakta kv çay getirdi laf soktu"gelinler oturuyo kv çalışıo"die. içime oturdu,2 ay baktık ne isterlerse yaptık ama kızının evinde de biz yapıcaz koleyiz çünkü. bunlar gibi irili ufaklı olaylerimiz oluyor.strese bağlı çarpıntı ve aritmi problemi yaşıyorum 3 yıldır.eşimi seviyorum ama bunun için mi okudum bu yaşa geldım,değer mi dıyorum. mesafe koyulacak insanlar değil,zaten beni umursamıolar ogullarının evine geliyorlar ama yemek, yatak,hizmet bana bakıyor çok koyuyor boyle yaşamak.yemek yapmasan her gün dışardan yerler 9 bogaz hergün dışardan bizim maaşlar yetişmez. ha bide bekar abisi ev aldı (oturdukları ev) o 300 verdi eşim 500 verdi kredisi için(eşim oturmadı hic) abisi bizim yolladıklarımızı kenara koymuş maaşı yetiomuş ev kredisine ama bize ses etmedi,araba aldı,kı biz altın pul değerindeyken altın bozdurup yolladık bunlara bize yetmiodu maaşımız yeni evliyiz birsuru borç var.davetiye çıkmaya bakmıstık eşimle memlekette,kv ve görümce bılaşık makınesi begenmıs,çarşıda aradılar eşime aldırdılar duğun arifesinde.
ben ne yapayım şimdi,sabrınız için teşekkür ederim
Ben şokk bu ne ya Anamm iyi sabirliymissin sen.... Anam ben kaynanamin girumcemin elini opeyim yaa bir lafim yeter onlara ne dedikodumu yaparlar nede beni uzerler :)..... senin yerinde olsam esime karsi tavrimi koyardim hani bu kadrda olmaz yani

mesafeden anlamıyorlar,suratına tükursen yarabbi şukur derler,ben de hazırcevap değilim,ailende görmedim hiç böyle.nasıl kusluk çıkarabilirim ki kendi kendime küslük oyunu oylarım çunku beni takmıyorlar "çocuklarının evi"ne geliyorlar,bizi aile olarak idrak edemiyorlar.burası çocugunun evi,arabamız oglunun arabası vs. eşime "abin ve ablan gelmesin"demeyi düşünüyorum.o da görüyor olanları bana hak veriyor.annen gelmesin diyemem bide kp vefat etti yeni,her gün gittik mevlüte hizmet etmeye,yine yaranamadık.annesi her fırsatta gelecek(bizde her istediği oluyor,kızı surat yapıo bi sure sonra o yüzden kızında kalmıyor) o gelince hepsi gelecek eşim de arada kalıo,tek tartışma konumuz ailesinin yaptıkları,mesafe koymaya çalışıyorum diyor ama yapamıyor.eşim çok iyi kalpli ama herşeyin fazlası zarar işte
Bana öyle geliyorki kv sıze yerlesebılır:) olabıldıgınce uzak durun. Sızı saymayan deger vermeyene esınızde aılesı dahı olsa mesafe koymalı yahut haddını bıldırmeli. Uzak tutun evliliğinizden bu ınsanları

Hatır gönül dinlemeyın,bu insanlara hayatınızda asla yer vermeyin,eşinizede bu durumu söyleyin..helal olsun iyi sabır göstermişsiniz.

yarın bir gün çocuğunuz olsa bu sefer de torunumu görcem diye çıkmazlar sizden. Bir an önce sert bir şekilde tavrınızı koyun. Yoksa önünü alamazsınız.

Daral geldi okurken. Annen baban zaten kocan ve ailesi etinden sütünden yararlansın diye doğurmuş seni!
başka bir ile tayin isteyip gidin kurtulun yada boşanın. Böyle ömür mü geçer deli misin sen?

bu ne ya cok daraldim konuyu okurken sen iyi sabrediyorsun.
Allah kolaylik versin.

iyi bari evde yardim ediyormus esin.

Satır atlamadan okudum. Ama mesafeyi de nescafe olarak okuduğumu itiraf edeyim:KK76: canım şaka bir tarafa da çok çok üzüldüm. Okurken ben bile nefret ettim bu vicdansiz insanlardan (!). Çevreye benzer olaylar için baktığımda maalesef şunu görüyorum, erkek akillanmayip karısının yanında olmadığı sürece ne tavır koyarsan koy değişen bir şey olmuyor. Allah onlara biraz insanlık, size de sabır ve huzur versin inşallah :KK19:
Tesekkur ederim canim.haklisin erkegin dik durmasi lazim

Ya zamanında buna benzer şeyler yaşadım aynı olmasada türevleri denebilir. net bir şekilde anlıyorum sizi. Benimkiler kötü niyetli değillerdi. Bilmeden anlamadan oğullarını çok sevdikleri için yaparlardı. Ama siz kayınvalide görümceye ne derseniz deyin fayda etmez. Anlamazlar. Dinlemezler. Görmezler. Çünkü onlar evi oğullarının evi olarak görüyorlar. Yanı onlara göre siz ev sahibi değilsiniz. İstediğiniz kadar düğünü eşyayı siz alın bu durumu değiştiremezsiniz. Bunu tek çözebilecek insan eşiniz. Araya mesafeyi sadece o koyabilir
Bunlarda sozde kotu niyetli degil ama laflarinin nereye gidecegini bilmeden,davranislarinin boyutuna bakmadan yasiyorlar.iyi gunumuz de olmustur tabi ama colde kum tanesi kadar kalio olaylari toplayinca.haklisiniz ben ne desem bos,anlamiyorlar ortalik daha da karisiyor ustelik

Be
Valla ben kayınvalidemin ve görümcelerimin birer melek oldukları sonucuna vardım:KK48:
Sizinkilere ne yapılabilir. Önce çok sağlam sinirler , bolca çirkeflik ve sinsilik + kararlılık. Evden uzaklaştırana dek.
Beterin beteri varmis demek :) o dediklerinden bende pek yok,olabildigince yapmaya calisiyorum ama yine de ;)

6yıldır anksiyete hastasıyım bir gerizekalının canı eğlenmek istedi diye neredeyse her gün olmekten beter olabiliyorum benim gibi olmak istiyorsan sessiz kalmaya devam et ama sağlığını kaybedersen o çok sevdiğin kocamda sıfatına bakmaz haberin olsun bir yerde çuş demeyi bilmek lazım.
Cok gecmis olsun,uzuldum senin icin,cok haklisin kendimizden bukadar vermemek gerekiyor.ileriki halimi gordum sende oyuzden daha da kararliyim bu boyle gitmez. Allah sifa versin canim yaa:KK19:

çocuk için acele etmeyin. benzer modelden bende var, çocuk olunca torunumuzu özledik diyip her türlü geliyorlar ne zaman isterlerse. uzak tutabildiğiniz kadar tutun allah sabır versin.

çocuk için acele etmeyin. benzer modelden bende var, çocuk olunca torunumuzu özledik diyip her türlü geliyorlar ne zaman isterlerse. uzak tutabildiğiniz kadar tutun allah sabır versin.
Gecen ay denedik ilk defa ve olmadi,psikolojim de kotu olunca yasananlardan dolayi, bu bi isaret dedim ve isleri yoluna sokana kadar yapmamaya karar verdim.ben de sizin gibi dusunuyorum gorusmeler artar cocuk olunca.amin tesekkur ederim

Bu sorun hallolmadan çocuk yapmayın. Hallolur mu onu da bilemiyorum kendi eşime bakarak cevap verecek olursam hallolmaz . Ben sizi çok iyi anlıyorum. Benim eşim de çok aileci ama Allah'tan ailesi sizinkiler gibi değil öyle olsaydı ben çoktan topuklamıştım. Gerçekten anlamıyorum bu erkekleri kendilerinden sistemli bir şekilde soğutuyorlar haberleri yok. Hayır ayrı bir aile kuramayacaksan evlenme kardeşim ailenle yaşa. Ben böyle durumlar da sorunun eşin ailesi değil eş olduğunu düşünüyorum.Zira eşiniz müsaade etmese ailesi size böyle davranmaya cesaret bile edemez. Restinizi çekin. Hiç lafı dolandırmayın açıkça söyleyin eşinize daha fazla tahammül edemeyeceğinizi. eşinizin işine gelirse devam gelmezse güle güle.

Valla senin sabrın için tesekkürler demekki iyi bir karıyerinde olsa.. kv..kp..görümce derdinden kurtulunmuyormus..

Valla senin sabrın için tesekkürler demekki iyi bir karıyerinde olsa.. kv..kp..görümce derdinden kurtulunmuyormus..
ilişkiye emek verip alışkanlık kazanınca meslek sahibi olsan bile hemen kestirip atılmıyor malesef, bide benim eşim ailesi olmasa 4 4lük,tek sıkıntımız ailesi.bu zamana kadar arada kalmasın diye katlandım ama arada kalması gerek sanırım.

ilişkiye emek verip alışkanlık kazanınca meslek sahibi olsan bile hemen kestirip atılmıyor malesef, bide benim eşim ailesi olmasa 4 4lük,tek sıkıntımız ailesi.bu zamana kadar arada kalmasın diye katlandım ama arada kalması gerek sanırım.
Erkeklere fedakarlık yapmak iyi gelmiyor bosuna dememisler iki kasığı varsa birini kır die...

Gecen ay denedik ilk defa ve olmadi,psikolojim de kotu olunca yasananlardan dolayi, bu bi isaret dedim ve isleri yoluna sokana kadar yapmamaya karar verdim.ben de sizin gibi dusunuyorum gorusmeler artar cocuk olunca.amin tesekkur ederim

iş erkekte bitiyor aslında ama onun da yapabileceği şeyler kısıtlı. insan ailesini silemez zaten bunu ben de istemem şahsen bir anne olarak. benim eşim her şeyi söylediği konuştuğu halde ayaklarını kesemiyoruz yine geliyorlar yine geliyorlar sormadan düşünün.eşimin konuştuğunu ve beni nasıl savunduğunu da duydum seslerini kaydetmiştim o noktaya geldim. ama çözüm sınırlı.yarın yine bizdeler.

iş erkekte bitiyor aslında ama onun da yapabileceği şeyler kısıtlı. insan ailesini silemez zaten bunu ben de istemem şahsen bir anne olarak. benim eşim her şeyi söylediği konuştuğu halde ayaklarını kesemiyoruz yine geliyorlar yine geliyorlar sormadan düşünün.eşimin konuştuğunu ve beni nasıl savunduğunu da duydum seslerini kaydetmiştim o noktaya geldim. ama çözüm sınırlı.yarın yine bizdeler.
Katiliyorum size, esime ailenle gorusme diyemem,kimsenin bunu yapmaya halki yok ama sınir bilmeyene de gostermek lazim.ben basta beni sevsinler iyi gecinelim gidip gelelim diye dusunmustum cunku benim sulalemde ben boyle gordum.ama yapilan saygisizliklar beni okadar kirdi ki artik agizlariyla kus tutsalar yaramaz.bu saatten sonra onlardan hic bi beklentim kalmadi ama ne yazikki hala saygim var. kiziyorum kendime bana okadar sey yapanlara neden hala saygi gosteriyorum diye,saygim olmasa hersey daha kolay olabilirdi belki, en azindan acar agzimi hadlerini bildirirdim ama yapamiyorum. Gecmisi silemedigim icin onlari belli mesafede tutmam gerekiyor sagligim icin.1kez geliyoruz dunyaya kimse icin degil kendimiz icin yasamak gerekir ama bu da cesaret istiyor.
Allah yardimciniz olsun sabir versin umarim hasarsiz atlatirsiniz

çok uzun olacak ama umarım sıkılmadan okuyup yardımcı olursunuz
eşimle 10 yıldır birlikteyiz,3 yıldır evliyiz. evlilik öncesi ve evliliğimizin ilk 6 ayı işi geregi başka şehirdeydi benim yanıma eş durumuyla gelecekti. ev tutma (amcamlar yardım etti ev bulmada),temizleme (amcamlar ve benim ailem yaptı ben çalıştıgım için), tüm eşyalar (ben hergün dükkanlar kapanana kadar gezip tek başıma aldım) dahil hiç bir aşamada eşimin ailesi ne aradı ne sordu bırakın yardım etmeyi. aileler başka şehirde,bulunduğum şehirde benim amcamlar ve eşimin ablası var. eşimin ailesinin durumu iyi olmadıgı için ( tek iyi okumuş ve iyi bi işi olan eşim,en küçük çocuk, 2 abisi var 1i bekar,bide evli ablası var.) ben de bizimkilere siz karışmayın düğün işine, biz 2miz hallederiz dedim,herseyi maddi olarak eşimle aldık(ben yıllardır para biriktiriyordum,esim çalışırken eve yolluyordu ve kendine harcıyordu bulundugu şehirde sıkıldıgı için,çok az biriktirebildi,ben de sesimi çıkarmadım biriktirmesi için.) buraya kadar sorun yok ama bi gün ben görümceyi aradım "aramadın hiç"diye. o da bana "sen burda kardeşim orda hallediyor zaten" dedi ya adam 1000km öteden neyi halledecek acaba. neyse evlendik görümce ve kv geldi eve,beni karşılarına aldılar kadınlık dersi vermeye kalktılar.kendileri yemek yapmayı bilmez ev ekonomisinden anlamazlar bana gözdağı vermeye kalktılar,ne diyeceğimi bilemedim..eşimın tayini olana kadar ne aradılar ne sordular ne de geldiler( iyi oldu tabi).eşim geldi biz lojmana taşındık,ablasının evine 2durak mesafede.şimdi kv her fırsatta gelio kızı da gelio eşiyle,bana sormadan kv hepsinin bizde kalmasını ıstiyor(ve bunlar hep ben odada yokken ayarlanıyor nedense)eşim diyor bana burda kalacaklar dıe,emrıvaki yapıolar.görümcenin eşi de demio ki yarın iş var, ev yakın ne işimiz var burda eve gidelim die(o da ailesiyle görüşmüyor eşi yüzünden,adamı kendilerine çekmişler). görümce temizlik hastası bizim evi de temizlio başta iyiydi teşekkür ettim yatakodasına da girip çekmeceleri falan da düzeltiyorlardı eşime dedim girmesinler diye neyse girmediler(yatakodasını kurcalamış oldular) daha sonrakilerde farkettim ki kurcalanmamış yer kalmamış evde,çektim kenara görümceyi "bak iyi oluo ama evimim kurcalanmasından hoşlanmıyorum bidaha temizleme" dedim o da "ne var kardeşimin evini temizliyorum"dedi. benim için yaralı parmağa i..mezler. kız bunu herkese yaydı ortalık karıstı hepsi uzerime geldi.bunların dısında her seferinde bekar abi,kv ve görümce laf sokup saygısız davranıyorlardı,duzgunce uyarinca da işler buyuyor eşime abartıp anlatıyorlardı.artık dayanamadım eşimın gözüne soktum onlar bana sunu bunu yaptı ben böle yaptım die 9sayfa yazdım,ya bizim bi aile oldugumuzu anlarsın yada bu iş biter dedim,idrak etti şimdi çabalıyor ama çok anneci ve anne de eşime yapısık olduğu için başarılı olamıyor.gezmeyi çok seviyorlar,tüm ailesi bize geldi şehirde geziyoruz büyük abisinin çocugu ateşlendi(2yaşında) bunlar hala gezme derdinde,kalkalım ateşi var diyorum ablası laf sokup kalktı gitti, ben de "ugrasamam ben bunla bu ne"dedim.eşimle kalktık peşinden,eşim"nebiçim konuşuosun"dedi ablasına ordan kavga başladı kv geldi,bana kızıyla bağırmaya başladı,bekar abi üzerime yürüyüp tehtit etti,ablası aileme beddua etti bana iftira attı hakaret etti.biz bidaha görüşmedik,sadece annesiyle konuştu eşim.taki babasının kanser oldugunu öğrenene kadar.tedavisi bizim şehirde oldu benim sınavlarımın olduğu en yoğun dönemimde ustelik ramazan,2 ay bizde kaldı kv ve kp. kızı bakmadı.ben hastaneye tasıdım onları,akşamları işten geldim yemek yaptım(kv elini biseye surmedi gunduz gezer kıyafet beyenir akşam ya beni ya eşimi surukleyip aldırırdı) bu arada bide ders çalıstım, maaile 9una birden iftar sofrası kurdum.görümce 1 gün iftara aldı(ev hanımı) onda da çorba makarna yedik makarnayı da ben yaptım.ıftar sonrası oturduk kızı mutfakta kv çay getirdi laf soktu"gelinler oturuyo kv çalışıo"die. içime oturdu,2 ay baktık ne isterlerse yaptık ama kızının evinde de biz yapıcaz koleyiz çünkü. bunlar gibi irili ufaklı olaylerimiz oluyor.strese bağlı çarpıntı ve aritmi problemi yaşıyorum 3 yıldır.eşimi seviyorum ama bunun için mi okudum bu yaşa geldım,değer mi dıyorum. mesafe koyulacak insanlar değil,zaten beni umursamıolar ogullarının evine geliyorlar ama yemek, yatak,hizmet bana bakıyor çok koyuyor boyle yaşamak.yemek yapmasan her gün dışardan yerler 9 bogaz hergün dışardan bizim maaşlar yetişmez. ha bide bekar abisi ev aldı (oturdukları ev) o 300 verdi eşim 500 verdi kredisi için(eşim oturmadı hic) abisi bizim yolladıklarımızı kenara koymuş maaşı yetiomuş ev kredisine ama bize ses etmedi,araba aldı,kı biz altın pul değerindeyken altın bozdurup yolladık bunlara bize yetmiodu maaşımız yeni evliyiz birsuru borç var.davetiye çıkmaya bakmıstık eşimle memlekette,kv ve görümce bılaşık makınesi begenmıs,çarşıda aradılar eşime aldırdılar duğun arifesinde.
ben ne yapayım şimdi,sabrınız için teşekkür ederim
Kusura bakma da coook buyuk enayilik etmissin. Hadi bir iki yaptinda bunlarin hepsi de yapilr mi ? Cek restini.

Back