• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim-ailesi-ben

Belli ki eşinizin ailesi sizin kıymetinizi bilmiyor. Siz "iyi gelin" oldukça iyice tepenize çıkmışlar. Bütün bunları gördüğü halde eşiniz de ses çıkartmadığına göre kendisi de henüz sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememiş. Eğer imkanınız varsa biraz uzak bir yere taşının. Memursanız da başka bir yere tayin isteyin. Mesafe koymanızın başka yolu yok.
ilk restimle idrak etti önceden o da onlara hak veriyordu şimdi görüyor ama onları kırmamak için beni kırıyor,çabalıyor çabalamasa 1dk durmam ama o çabalarını sonuçlandırana kadar ben dayanabilirmiyim bilmiyorum

seneye eşimin tayini gelecek ama farketmez ki tr de oldugumuz surece gelirler sınır yok yani :) ayda yılda bir geliyorlar ama o bile yetiyor ben kendimi toparlayana kadar 5-6 ay geçmiş hoop bayram gelmış yine görüşülmüş,sil baştan aynı şey.
Uzak bir yere isteyin tayini adam kanser hastası zaten nasıl gelecek görümcende her akşam gelemez kafan daha rahat olur

Tayin isteyin uzak bir yere.o zamana kadarda açıkça söyleyin ışte yeteri kadar yoruluyorum bu kadar sık misafir agirliyamayacagim diye.esin söylesin hatta karım yoruluyor diye.bu ne ya bütün sorumlulukları yuklenmisiniz her fedakarlığı yapmışsınız eşiniz de bi zahmet bu sorunu halletsin kurtarsın sizi

Babasını kaybetmiş,çok zor bir durum tamam.Ama sizde üzülüyorsunuz bir yandan o ne olacak? Bu aile belli ki bu şekilde davranmaya devam edecek.Ölüm ne zaman oldu peki,kaç gün geçti?
geçen pts öldü,10 gün oldu işte,hala annesinin yanında eşim memlekette. benim teyzemler başşaglıgına geldi bunlara gitmek için şehir dısından,ben de eşime dedim gel biz de kal bu gece teyzemler var(annesinin evinde kaldı kalcak yer olmamasına ragmen,2 gün hiç görmedim yüzünü,mevlüte gittik erkekler yoktu biz gidince deerkekler geldı falan)kv hemen başladı ordami kalcak oglum, götürüyormusun oglumu,gelcekmi geri,gitmesin nie gidiyor falan sinir etti iyice

Tayin isteyin uzak bir yere.o zamana kadarda açıkça söyleyin ışte yeteri kadar yoruluyorum bu kadar sık misafir agirliyamayacagim diye.esin söylesin hatta karım yoruluyor diye.bu ne ya bütün sorumlulukları yuklenmisiniz her fedakarlığı yapmışsınız eşiniz de bi zahmet bu sorunu halletsin kurtarsın sizi
zırt pırt gelmıolar ama kv gelince esaslı bi sure kalıo,e yemek yapma yoruldum de hep dısardan yenir, hazıra dağ dayanmaz.bizde oldugu bı gün eşimi aramış ne yemek yapıyım die,eşim beni aradı ne istiosa yapsın dolapta herşey var dedim,aksam gittim hiç bişey yapmamış gülermisin ağlarmısın yaa

geçen pts öldü,10 gün oldu işte,hala annesinin yanında eşim memlekette. benim teyzemler başşaglıgına geldi bunlara gitmek için şehir dısından,ben de eşime dedim gel biz de kal bu gece teyzemler var(annesinin evinde kaldı kalcak yer olmamasına ragmen,2 gün hiç görmedim yüzünü,mevlüte gittik erkekler yoktu biz gidince deerkekler geldı falan)kv hemen başladı ordami kalcak oglum, götürüyormusun oglumu,gelcekmi geri,gitmesin nie gidiyor falan sinir etti iyice
Eşinin ölümü tabi ki üzmüştür onu.Bu günlerde oğlunu yanında istemesi çok normal aslında.Ama normal zaman da size yaptıkları,evleri yakın olduğu halde görümcenin bile kocasıyla sizin evinizde kalması hiç hoş bir durum değil.Dediğiniz gibi ölüm daha yeni olmuş,ben daha uzun zaman geçti sanmıştım.Bu durumda biraz bekleseniz daha iyi olur gibi.Az daha sıkın dişinizi ama mutlaka eşinizle bu konuyu konuşun zamanı geldiğinde,böyle olmaz çünkü.Herkes haddini ve yerini bilmeli.Kimseni kimseyi rahatsız etme hakkı yok.

Eşinin ölümü tabi ki üzmüştür onu.Bu günlerde oğlunu yanında istemesi çok normal aslında.Ama normal zaman da size yaptıkları,evleri yakın olduğu halde görümcenin bile kocasıyla sizin evinizde kalması hiç hoş bir durum değil.Dediğiniz gibi ölüm daha yeni olmuş,ben daha uzun zaman geçti sanmıştım.Bu durumda biraz bekleseniz daha iyi olur gibi.Az daha sıkın dişinizi ama mutlaka eşinizle bu konuyu konuşun zamanı geldiğinde,böyle olmaz çünkü.Herkes haddini ve yerini bilmeli.Kimseni kimseyi rahatsız etme hakkı yok.
evet,kp de artık yok kvnin 1 ayagı bizde olmasın diye sınır cızmem lazım artık,eşim de idare etmeyi zor yoldan öğrenecek eğer ailesiyle sınır çizemezse.çok şükür ki muhtaç değilim kadının ekonomik özgurluğu çok önemli

evet,kp de artık yok kvnin 1 ayagı bizde olmasın diye sınır cızmem lazım artık,eşim de idare etmeyi zor yoldan öğrenecek eğer ailesiyle sınır çizemezse.çok şükür ki muhtaç değilim kadının ekonomik özgurluğu çok önemli
Evet kesinlikle haklısınız gidecek yeriniz ya da maddi gücünüz olmasa daha çok tepenize binerlerdi.Düşünün maddi gücünüz olduğu halde bile neler yapıyorlar.Ben bazı ailelere gerçekten anlam veremiyorum,ne istiyorlar bu gelinlerden anlayamıyorum yani.Reel hayatta da,buradan okuduğum konularda da gözlemliyorum genellikle erkek aileleri yapıyor bunu.Sürekli oğlunun evinde kalma isteği,kafasına göre herkesi oraya toplayıp emirvaki yapma,gelini ezmeye çalışma vs vs çoğaltabiliriz örnekleri.Hiç doğru bulmuyorum bu tarz davranışları ve amaç nedir çözebilmiş değilim hala.

Evet kesinlikle haklısınız gidecek yeriniz ya da maddi gücünüz olmasa daha çok tepenize binerlerdi.Düşünün maddi gücünüz olduğu halde bile neler yapıyorlar.Ben bazı ailelere gerçekten anlam veremiyorum,ne istiyorlar bu gelinlerden anlayamıyorum yani.Reel hayatta da,buradan okuduğum konularda da gözlemliyorum genellikle erkek aileleri yapıyor bunu.Sürekli oğlunun evinde kalma isteği,kafasına göre herkesi oraya toplayıp emirvaki yapma,gelini ezmeye çalışma vs vs çoğaltabiliriz örnekleri.Hiç doğru bulmuyorum bu tarz davranışları ve amaç nedir çözebilmiş değilim hala.
benden biraz çekiniyorlar eşim beni dinliyor hak veriyor onlara surat yapıyor zaman zaman çünkü.(çekinmeseler daha fazlası olcak) erkek annelerinde içgüdüsel bisey sanırım ama kiminde hastalıklı boyutta oluyor bide insan ilişkileri zayif olanları uyarsan da anlamıyorlar empati sıfır oluo onlarda.

sabrina hayran kaldim gercekten. herseye ragmen hanimefendi cizgini bozmamissin. ama iste sorun su ki boyle insanlar bu dilden anlamiyolar canim yaaa.
gerektiginde sivri konusacaksin, zira genis kutukler icin
keskin balta gerek.
(turabiye bagladim) :KK12:

Bunca kavgadan sonra hala nasil geliyorlar

Okurken icim SIKILDI, ben olsam görüsmezdim bunlarla birdaha asla..

sabrina hayran kaldim gercekten. herseye ragmen hanimefendi cizgini bozmamissin. ama iste sorun su ki boyle insanlar bu dilden anlamiyolar canim yaaa.
gerektiginde sivri konusacaksin, zira genis kutukler icin
keskin balta gerek.
(turabiye bagladim) :KK12:
ben de onların dilinden konuşmayı beceremiyorum laf yetiştırcem die adrenalin salgiliyorum çarpıntım tutuyor :KK42:
lafı beğendim :)

Bunca kavgadan sonra hala nasil geliyorlar

Okurken icim SIKILDI, ben olsam görüsmezdim bunlarla birdaha asla..
kavgayı benle ediyorlar kardeşlerinin-çocuğunun evine geliyorlar.benle de konuşuyorlar ve bunu bana gösterdikleri hoşgörü-lütuf sayıyorlar(küçük tartşmalarımızda bunu da soylediler okadar saygısız ve terbiysiz olmama ragmen(surat yapıyorum laf soylemeyi beceremediğim için) hala benle konuşuyorlarmış)

Okudum okudum size surda haksizsiniz demek istedim.
Amaaaa haklısınız.
Fakat ben çevremde arkadaşlarıma benzer seyler söylediğimde kadin idare edici olacak diyorlar. Bilemiyorum
bence erkege de iş düşüyor ben eşime laf soyletmiyorsam benimkiler el üstünde tutuyorsa karsı taraf ta böyle olmalı.

kavgayı benle ediyorlar kardeşlerinin-çocuğunun evine geliyorlar.benle de konuşuyorlar ve bunu bana gösterdikleri hoşgörü-lütuf sayıyorlar(küçük tartşmalarımızda bunu da soylediler okadar saygısız ve terbiysiz olmama ragmen(surat yapıyorum laf soylemeyi beceremediğim için) hala benle konuşuyorlarmış)
Esin ne diyo peki

mesafeden anlamıyorlar,suratına tükursen yarabbi şukur derler,ben de hazırcevap değilim,ailende görmedim hiç böyle.nasıl kusluk çıkarabilirim ki kendi kendime küslük oyunu oylarım çunku beni takmıyorlar "çocuklarının evi"ne geliyorlar,bizi aile olarak idrak edemiyorlar.burası çocugunun evi,arabamız oglunun arabası vs. eşime "abin ve ablan gelmesin"demeyi düşünüyorum.o da görüyor olanları bana hak veriyor.annen gelmesin diyemem bide kp vefat etti yeni,her gün gittik mevlüte hizmet etmeye,yine yaranamadık.annesi her fırsatta gelecek(bizde her istediği oluyor,kızı surat yapıo bi sure sonra o yüzden kızında kalmıyor) o gelince hepsi gelecek eşim de arada kalıo,tek tartışma konumuz ailesinin yaptıkları,mesafe koymaya çalışıyorum diyor ama yapamıyor.eşim çok iyi kalpli ama herşeyin fazlası zarar işte

en azindan esinin durumu anlamasi guzel ama bitek anlamakla olmuyo.
maden araya mesafe koymuyo o zmn onlar geldiginde isleri esin yapacak.
temizlik bulasik yemek ne varsa.
bizimkiler uzakta yasiyolar ama yakin olsak ayni durum olur muhakkak.
ama umarim esimi kendi isini gormeye alistirmisimdir en azindan kendi misafirlerinin fazlaca olan hizmetini yapabilmeli.
onlarin yaninda hizmete kalkmiyosa onlar gelmeden once temizligi yemegi yapsin yada gittikten sonra bulasigi toplamayi temizligi kesin yapmasi lazim.
ki bunlar ustune kaldikca esinde daha az gelin demeye soylenmeye baslayacak.

• Beğen
Reactions: anu
Back