• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim-ailesi-ben

en azindan esinin durumu anlamasi guzel ama bitek anlamakla olmuyo.
maden araya mesafe koymuyo o zmn onlar geldiginde isleri esin yapacak.
temizlik bulasik yemek ne varsa.
bizimkiler uzakta yasiyolar ama yakin olsak ayni durum olur muhakkak.
ama umarim esimi kendi isini gormeye alistirmisimdir en azindan kendi misafirlerinin fazlaca olan hizmetini yapabilmeli.
onlarin yaninda hizmete kalkmiyosa onlar gelmeden once temizligi yemegi yapsin yada gittikten sonra bulasigi toplamayi temizligi kesin yapmasi lazim.
ki bunlar ustune kaldikca esinde daha az gelin demeye soylenmeye baslayacak.
yemek yapmak dısında herşeye yardım ediyor,ailesi gelince de kalkıp yapıyor sadece yemek yapmayı bilmiyor.annesi laf sokuodu başlarda bana yardım ediyo die eşim de "bizde böyle 2mizde hem dısarda hem evde çalışıyoruz"diodu,şimdi aliştılar yadırgamıyorlar. yemegi ben yaparım bılaşık makınesinı o ayarlar camasır utu,temizlik birlikte yaparız,bana her konuda destek. ama gelmeyin diyemez annesine ben de böyle bisey diyemem annesi sonuçta,kardeşlerini istemiyorum dicem zaten, zor olcak onun için ama soylemesi lazım ailesine,kendinden çok veriyor ben de bide arada kalmasın diye ustune çok gidemiyorum.

ben de onların dilinden konuşmayı beceremiyorum laf yetiştırcem die adrenalin salgiliyorum çarpıntım tutuyor :KK42:
lafı beğendim :)

Adrenalin iyidir :) salgila salgila tam carpinti boyutuna gelmeden kus suratlarina icinde ne varsa. Sonrada aç kapiyi cikin evimden de. Burasi oglunuzun degil beniim evimmmm de:KK53:
dedikce de yani.
Baktin kocan bisi soyler gibi oldu, onuda onlarla birlikte paketle gitsin. (Sonra geri gelir o)
En kesin çözüm bence bu.
Temelli cikarlar hayatindan. Tek kötü ihtimal var, hepsinin içinde kocanda arada kaynayabilir :KK47:

Adrenalin iyidir :) salgila salgila tam carpinti boyutuna gelmeden kus suratlarina icinde ne varsa. Sonrada aç kapiyi cikin evimden de. Burasi oglunuzun degil beniim evimmmm de:KK53:
dedikce de yani.
Baktin kocan bisi soyler gibi oldu, onuda onlarla birlikte paketle gitsin. (Sonra geri gelir o)
En kesin çözüm bence bu.
Temelli cikarlar hayatindan. Tek kötü ihtimal var, hepsinin içinde kocanda arada kaynayabilir :KK47:
:KK70:en sonunda öyle olacak galiba giden gider kalan saglar bizimdir

Her zaman söylerim.Koca adamı vezirde eder rezilde eder.Daviteye bakmaya çıkıyosunuz adam ailesine çamaşır makinesi alıyor sizde manyakmı lan bu diye düşünmüyorsunuz.Ailesidir tabiki alıcakta girilicek onca borç harç varkenmi? Ailesine düşkün adamla olmazzzzzzzzz.Boşanın diyemem bunun kararını siz verirsiniz ama bana kalırsa düzeltmenizinde imkanı yok.Ne diyim Allah yardımcınız olsun.

Her zaman söylerim.Koca adamı vezirde eder rezilde eder.Daviteye bakmaya çıkıyosunuz adam ailesine çamaşır makinesi alıyor sizde manyakmı lan bu diye düşünmüyorsunuz.Ailesidir tabiki alıcakta girilicek onca borç harç varkenmi? Ailesine düşkün adamla olmazzzzzzzzz.Boşanın diyemem bunun kararını siz verirsiniz ama bana kalırsa düzeltmenizinde imkanı yok.Ne diyim Allah yardımcınız olsun.
ben kredi kartını çıkarana kadar anlamadım olayı anlayınca da kaldım zaten öyle. evlenince aldıramayız die yaptı ki eşim para yollamaya devam etti eve,abisinin bizim yolladıklarımızla araba almasından sonra sadece annesine yollamaya devam ediyor(kv para yolladığını karın biliomu die 3 yıldır hala soruyor eşim "o öyle biri değil esirgemez,bilio tabi"demesine rağmen). kp öldü kvye maas kaldı hala yollarsa bende yüklü yüklü benimkilere yollıcam benim için biriktirirler bari.

Sen dertleneceğine bırak onlar dertlensin.
Onlar sana acımıyorsa sen niye acıyorsun ki?
Onlar seni sallamıyor madem sen de onları sallama.
Onlar gelince sen evden çık. Kocan anlasın durumun ciddiyetini. Kocan ailesine gitsin gelsin, ne zaman ki istedikleri zaman gelemeyeceklerini anlarlar o zaman sık olmasa da evine kabul edersin. İş kocanda bitiyor.
Rest çek, bu ev sizin, kocanın ve ailesinin değil

ben burdan gazı aldıkca kocayı kapı önune koyarmısım :KK53:
kocaya rest çekip ailesini kapı önüne koymazsan, kalp rahatsızlığın ilerler, Allah korusun.
ben hep derim, ben ağlayacağıma onlar ağlasın.
inan eşim ve ailesi de öyleydi. eşim de bir şey diyemezdi. birgün görümce kv bir olup bana dediler ki, sen kimsin ki oğluma geliyoruz, onun evi. sen el kızısın. öyle mi dedim. eğer bir daha bu eve ayak basarsanız haneye tecavüzden polise şikayet ederim, bir de eve yaklaşmama kararı aldırırım, nah gelirsiniz dedim. bir anda kesildi ayakları. eşim biraz kızdı falan ama o da rahatladı :)

kocaya rest çekip ailesini kapı önüne koymazsan, kalp rahatsızlığın ilerler, Allah korusun.
ben hep derim, ben ağlayacağıma onlar ağlasın.
inan eşim ve ailesi de öyleydi. eşim de bir şey diyemezdi. birgün görümce kv bir olup bana dediler ki, sen kimsin ki oğluma geliyoruz, onun evi. sen el kızısın. öyle mi dedim. eğer bir daha bu eve ayak basarsanız haneye tecavüzden polise şikayet ederim, bir de eve yaklaşmama kararı aldırırım, nah gelirsiniz dedim. bir anda kesildi ayakları. eşim biraz kızdı falan ama o da rahatladı :)
aklima gelmedi değil benimde,geldiklerinde şöyle böyle olursa polis çağırırım falan die düşündüm.
zaten sağlığım gidiyor die endişeleniyorum gittikten sonra ne fayda. bi süre sonra eşimle konuşucam eşim onlara sınırı çizemezse ben kovcam,yada eşim gelmeyin diye konuşursa eşimi çeneleriyle mahfedicekler ama o da bunu ögrenmek zorunda. çocuk yapmaya karar vermeden önce herkese yerını göstermek lazım diye düşünüyorum

Bu erkek ailelerini anlamakta o kadar güçlük cekiyorum ki çok samimi söylüyorum allah YARDIMCINIZ olsun o kadar stres sıkıntı esinizi sevmeseniz çekilecek dert değil gerçekten.

Satır atlamadan okudum. Ama mesafeyi de nescafe olarak okuduğumu itiraf edeyim:KK76: canım şaka bir tarafa da çok çok üzüldüm. Okurken ben bile nefret ettim bu vicdansiz insanlardan (!). Çevreye benzer olaylar için baktığımda maalesef şunu görüyorum, erkek akillanmayip karısının yanında olmadığı sürece ne tavır koyarsan koy değişen bir şey olmuyor. Allah onlara biraz insanlık, size de sabır ve huzur versin inşallah :KK19:

Hiç sevmem ama böylelerinede çirkef olcaksın bırak saygısız ol onların gözünde, en önemlisi senin sağlığın. Eşinde tavrını koyarsa yuvanızda mutlu mesut yaşarsınız, anneci olursada bu işi uzatmadan bitir..

Ya zamanında buna benzer şeyler yaşadım aynı olmasada türevleri denebilir. net bir şekilde anlıyorum sizi. Benimkiler kötü niyetli değillerdi. Bilmeden anlamadan oğullarını çok sevdikleri için yaparlardı. Ama siz kayınvalide görümceye ne derseniz deyin fayda etmez. Anlamazlar. Dinlemezler. Görmezler. Çünkü onlar evi oğullarının evi olarak görüyorlar. Yanı onlara göre siz ev sahibi değilsiniz. İstediğiniz kadar düğünü eşyayı siz alın bu durumu değiştiremezsiniz. Bunu tek çözebilecek insan eşiniz. Araya mesafeyi sadece o koyabilir

Valla ben kayınvalidemin ve görümcelerimin birer melek oldukları sonucuna vardım:KK48:
Sizinkilere ne yapılabilir. Önce çok sağlam sinirler , bolca çirkeflik ve sinsilik + kararlılık. Evden uzaklaştırana dek.

aklima gelmedi değil benimde,geldiklerinde şöyle böyle olursa polis çağırırım falan die düşündüm.
zaten sağlığım gidiyor die endişeleniyorum gittikten sonra ne fayda. bi süre sonra eşimle konuşucam eşim onlara sınırı çizemezse ben kovcam,yada eşim gelmeyin diye konuşursa eşimi çeneleriyle mahfedicekler ama o da bunu ögrenmek zorunda. çocuk yapmaya karar vermeden önce herkese yerını göstermek lazım diye düşünüyorum
6yıldır anksiyete hastasıyım bir gerizekalının canı eğlenmek istedi diye neredeyse her gün olmekten beter olabiliyorum benim gibi olmak istiyorsan sessiz kalmaya devam et ama sağlığını kaybedersen o çok sevdiğin kocamda sıfatına bakmaz haberin olsun bir yerde çuş demeyi bilmek lazım.

Ayy yüzsüzler ya çok sinirlendim.
Hiç taviz verme mesafeni koyabildiğin kadar koy.
Eşinede dır dır yaparak değil güzel dille ince ince işle:)

Back