• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim-ailesi-ben

Kusura bakma da coook buyuk enayilik etmissin. Hadi bir iki yaptinda bunlarin hepsi de yapilr mi ? Cek restini.
Ben de kiziyorum kendime,kendimden cok verdim diye. Aslinda babasi hastalanana kadar gorusmemistk,rahattim ama sonra hersey bastan basladi. Rutin hayatimiza donunce acicam konuyu konusucam

Millete miras kalir bize kredi borcu kaldi.kp 3 kredi cekmis hasta olmadan once,sigorta karsilamazsa o da bize kalacak.Annesine olen esinin emekli maasi kaldi acgozlu kadin esime "para yollamaya devam edecekmisin"die sormus.benimki de yollamazsam uzulur dedi ya inanabiliomusunuz :KK17: ben de sen hala yollamaya dvm edersen bende benimkilere yollicam bundan sonra dedim.askari ucret alacak kadin oturdugu yerden hala gozu doymuyor(ki o paralarla hanzo oglunun dugununu yapariz biz,adama ev araba aldik yetmedi)...velhasil kelam sonunda soyledim "ablanin ve abinin kapidan girmesini istemiyorum,annen gelebir o da senin annenle iliskin farkli diye.ona bisey diyemem ama annen burdayken de ablanin abinin gelmesini istemiyorum.bayramlarda da yuzlerini gormek istemiyorum,abinin evine girmem gider annenin elini operim okadar" dedim.sen istedigin gibi gorus evlerine git,benden bekleme, hayatimdan onlari cikarmak istiyorum dedim.
Gelmeyin diyemem ama ablamin evine yonlendiririm onlari dedi. bende abin ablanda kalmio(kavgalilar) kardes kardesi istemio ben niye istiyim okadar seyden sonra dedim.bu zamana kadar arada kalma diye katlandim ama arada kalman gerekio demekki, bi sekilde soylemen lazim dedim.
Bakalim ilerleyen gunlerde neler olacak,sans dileyin kizlar

kısaca yazmaya çalışıcam gelişmeleri
babasının 40i olacak cumartesi. mevlüte gitmeden konu açıldı derken onlarla görüşmek istemememe ve onları evde istemememe geldi konu.
"ben de senin aileni istemiyim ozaman, siz gelmeyin dersem onlarda benle görüşmek istemezler,masıl gelmeyin derim" vs dedi
bende "tamam bi sekilde söylemeye çalışıcam" dediğini hatirlattim. "madem diyemicektin nie tmm dedin, ben laf olsun diye görüşmek istemiyorum demedim bu konuda kararlıyım,madem ablana ve abine gelmeyin diyemiceksin var mı bi onerin" dedim. "neyi yayıp yapamayacagına karar ver de ben de boş yere umutlanmıyım" dedim
o da "onlar gelir sen içerde oturursun,hizmet etmezsın, konuşmazsın,çıkmazsın yanlarına,ben çayı falan koyarım"dedi
ben de "kendi evimde bi odada neden hapsolıyım,sen mi hizmet etceksin,ondan sonra nie sen yapıosun die laf yapıcaklar" dedim
o da " sizin geçmişteki tavırlarınızdan dolayı böyle davranıo derim" dedi
ben de "öyle bişi diyemezsin onu dicek olsaydın bu duruma gelmezdı zaten olay" dedim
"napıyım onceden diyemedim ama simdi derim" dedi
"oyle söylediğinde seni yerler, iş iyice büyür,sonra beni de çağırıp barıstırmaya çalışır annen" dedim
yapmaz oyle bişi emin ol yapmaz" dedi ( ki ben buradan "seni umursamaz" manasını cıkardım, başka türlü anlayan varsa yorum bekliyorum)
tmm dedim, "önume bi alternatif koydun bunu da denicem ama eğer bu da olmazsa işler başka yere gidebilir" dedim
içim hiç rahat değil,umarım şimdiye kadar yaptıgım fedakarlıklar boşa gitmez diye düşünüyorum. tüm akşam eşime karsı soğuktum,o bana sevgi doluydu bunu gordum ama ben onu yanımda istemedim yalnız kalmak istedim,gece yatarken "benim için senin mutlulugun önemli,bi şekilde anneme söylicem o uygun bi şekilde söylesin abime ablama"dedi. ben de "benim işime gelir tabi ama önce senin dediğin yolu da deneyelim bakalım,olmazsa benim dediğim gibi yaparız" dedim öyle uyuduk. ama hala soğuğum,bakalım yarın gunubirlik memlekete gidip gelcez bana o bile yetecek,kalmak istiyor ailesinin yanında ama ben istemediğim için( ben tek donsem o kalsa benden ayrı kalacak die o da kalmak istemiyor) kalmıcaz.
şimdi kızlar "senin ailen de gelmesin ozaman" çıkışından yarın öbürgün bu denediğimiz yollar işlemez ve evde istemiyorum onları dedığımde bunu bana tekrar dayatırsa ben bosanmayı dusunurum çünkü ailemin ona yaptıgı bi saygısızlık yok ailem eşimin gözünün içine bakıyor tüm sülalem el üstunde tutuyor. böyle kısasa kısas yaptıgında boşanma kararı versem şimdiye kadar yaptıklarım için pişman olcam,çabalarım için.
başlarda ailesiyle küçük setler kuramadığı için şimdi daha büyük setler kurması gerekiyor,ozamana kadar beklemedeyim ama umarım boşuna beklemiyorumdur :KK64:
sizce dışardan durum nasıl gözüküyor???

Offf nasil daraldim okurken. Allah yardim etsin sana . Su erkeklerin iki tarafi idare edememesine gicik oluyorum.. dik dur. Annen seni bu insanlarin kahrini cek diye dogurmadi. Güçlü ol cadi ol dobra ol yirt kendini.

Eşinle konuş ben kız kardeşini evimde istemiyorum de ...annesi de gelince kızını görmek isterse gitsin kızının evine, kızı size gelmesin ,gerekirse önce kocanla sonra da kv gelince onunla konuş. yeter artık kızın benden ne istiyor istemiyorum onu diye sert bi dille söyle,ayrıca burası oğlunun evi değil benle oğlunun evi diye de hatırlat....

Offf nasil daraldim okurken. Allah yardim etsin sana . Su erkeklerin iki tarafi idare edememesine gicik oluyorum.. dik dur. Annen seni bu insanlarin kahrini cek diye dogurmadi. Güçlü ol cadi ol dobra ol yirt kendini.
amin teşekkür ederim. herşeye ağlayan mıyık mıyık biri olsam belki işim daha kolay olurdu,2 gözyaşıyla hallederdim (ablası öyle mesela) ama öyle bi insan değilim ve zaman zaman kendimi tutamayıp ağladığımda da güçsüz gözüküyorum diye kızarım kendime.
özeniyorum kocasını kendi istediği yöne çekebilen kadınlara (tabi artniyetli olmayanlara)

Eşinle konuş ben kız kardeşini evimde istemiyorum de ...annesi de gelince kızını görmek isterse gitsin kızının evine, kızı size gelmesin ,gerekirse önce kocanla sonra da kv gelince onunla konuş. yeter artık kızın benden ne istiyor istemiyorum onu diye sert bi dille söyle,ayrıca burası oğlunun evi değil benle oğlunun evi diye de hatırlat....
zaten eşime aynen böyle dedim,oda başta tamam dedi(bi anlık sinirle söylediğimi düşündü sanırım) hala fikrim aynı olnca "burası benim de evim senin ailende gelmesin benimkiler gelmicekse,bende onları istemiyorum ozaman" dedi.bende benimkiler ne yaptı sana dedim. ailemin gelmemesi için geçerli bi sebebi yok.
kv biri konuştuğunda dinleyen biri değil anca kendi konuşşun,dinlese bile anlamıyor,anlasa bile hemen unutuyor kendi bildiğini okumaya devam ediyor. zaten onlara göre onlar bana bisi yapmıyor, kardeşlerine-çocuguna geliyor onda kalıyor,onun evine mudahale ediyorlar.

Eşiniz "ben de senin aileni istemesem nasıl olur" gibi bir laf etmiş ama buna cevap olarak neden "benim ailem seninkilerin bana yaptığını yapıyor mu?" demediniz? "sana öyle davransalar ben senin arkanda olurdum" gibi bir laf etseydiniz eşinizin kalbini de kazanırdınız sizi haklı görmesini de sağlardınız bence.

Eger kı sadece bır kısı sıze cephe alsaydı sızı haklı bulabılırdım
ama sıze hepsının karsı gelmesı uzerıne gelmelerı sence normal mı?
ayrıca makarnayıda keske yapmayıverseydin
ayol en korktugum ınsan karakterındesın

kp kanser olmasından dolayı sızde kalmalarının zoruna gıttıgını esın bılseydıde senı patates cuvalı mısalı kapıya koysaydı gorurdun o zaman ne oluyor dıye

sonracıma
senı varya bunlar ıyı tutmuslar ayagını denk al

bana da daral geldi.
ya nedir bu arkadaş.

burada bir arkadaş yazmıştı, ataerkil yapıda bile kadın sadece ev işi yapıyordu diye.
gerçekten öyle, hem çalışıp hem eski sistem eşin ailesine dadılık etmişsiniz.
ama hata sizde, hala diyorsunuz ki bu dönem geçsin asıl tepkimi o zaman göstericem, ömrünüz geçiyor fark etmiyor musunuz?

belki eşinizden söz almak konusunda çok zorlayıcı olmayabilirsiniz, sadece sizde kalmak istediklerinizde, evimiz müsait değil cevabını verin yeter. ve bu cevabı siz verin, eşiniz değil, siz o evin hanımısınız, size bakar her şey.

Eşiniz "ben de senin aileni istemesem nasıl olur" gibi bir laf etmiş ama buna cevap olarak neden "benim ailem seninkilerin bana yaptığını yapıyor mu?" demediniz? "sana öyle davransalar ben senin arkanda olurdum" gibi bir laf etseydiniz eşinizin kalbini de kazanırdınız sizi haklı görmesini de sağlardınız bence.
bu konular her açıldığında aynen böyle diyorum ben de zaten. "benim ailem sana bişi diyemez benden tepki göreceklerini bilirler çunku. ha oldu da farkında olmadan seni raharsız edecek bi lafları davranışları olur ozaman da uyarırım kaldı ki ablamın bize gelince evi dağitmasından rahatsız oldugumuzu söyledim şimdi o da dikkat ediyor davranışlarına sen de görüyorsun" dedim. "ben de benim aileme yatak odasına girmemelerini söyledim onlar da girmiyor" diyor.
olay zaten bana olan tavırları ama eşim "sana özel değil bu tavirlar herkese böyleler" diyor da o yüzden çevrelerinde kimse yok ben de görmek istemiyorum ama aynı ortamda olmamızı engelleyemiyorum. eşim "laf soktuklarında sen de cvp ver altta kalma" diyor ama ben öyle yetişmedim,laf sokma kavga bilmem, hazırcevap ta değilim. biyerde kavga eden insan görünce kalbim sıkışıo huzursuz oluyorum, ben nasıl kavga ediyim laf sokiyim ki.
geçmişte aramızda gecenleri sıfırlasam,unutsam bu saatten sonra sevgim kalmadıgı için daha rahat tolere ederim diye düşünüyorum "amaan bunlar da böyle" der geçerim ama kalp kırıklıgı geçmeyince olmuyor. içimdekileri bunlara kussam "sunu bunu yaptınız bana" diye rahatlıcam belki ama dediğim gibi işte dinleyen yok,anca uste cıkmaya kalkarlar çeneleriyle yerler beni.

kp kanser olmasından dolayı sızde kalmalarının zoruna gıttıgını esın bılseydıde senı patates cuvalı mısalı kapıya koysaydı gorurdun o zaman ne oluyor dıye

sonracıma
kpyi ağırlamak zoruma giden sey değil hastalık ayrı bişey,sen ana konuyu anlamamışsın en başından sana anlatamicam yazdıklarımın hepsini okumamışşın sanırım.
bu ailenin etrafında eş dost akraba kimse yok davranışlarından dolayı, ben de mesafe koymak için yol arıyorum.
en korktuğun insan karakterlerinin senden uzak olması dileği ile...

sonracıma
kimse kimseyi tutmuyor üstelik ayaklarımın üzerinde durabilecek biriyim

kpyi ağırlamak zoruma giden sey değil hastalık ayrı bişey,sen ana konuyu anlamamışsın en başından sana anlatamicam yazdıklarımın hepsini okumamışşın sanırım.
bu ailenin etrafında eş dost akraba kimse yok davranışlarından dolayı, ben de mesafe koymak için yol arıyorum.
en korktuğun insan karakterlerinin senden uzak olması dileği ile...
ben sınav hazırlanıyorum kp bende herkes bende geldım 9 kısıye ıftar hazırladım demıssınız ya
pardonda bız napıyoruz sızce yan gelıp yatıyormuyuz? ya da baska bırınde olsaydınız bu duurmlar basınıza gelseydı olmayacakmı sanıyorsunuz
cok ıtıcı yazmıssınız haklı olsanız ne yazar

bana da daral geldi.
ya nedir bu arkadaş.

burada bir arkadaş yazmıştı, ataerkil yapıda bile kadın sadece ev işi yapıyordu diye.
gerçekten öyle, hem çalışıp hem eski sistem eşin ailesine dadılık etmişsiniz.
ama hata sizde, hala diyorsunuz ki bu dönem geçsin asıl tepkimi o zaman göstericem, ömrünüz geçiyor fark etmiyor musunuz?

belki eşinizden söz almak konusunda çok zorlayıcı olmayabilirsiniz, sadece sizde kalmak istediklerinizde, evimiz müsait değil cevabını verin yeter. ve bu cevabı siz verin, eşiniz değil, siz o evin hanımısınız, size bakar her şey.
kv geliyoruz diye beni aramaz eşimi arar o da gelin der.zaten geldiklerinde de benim yanımda konuşulmaz planlar, ha hadi konuşuldu benim dediğimin bi önemi olmaz. dışarda gezerken "ablanlara mı gidelim size mi gidelim" lafı döner durur herkes farketmez der ben ablalara gidelim daha kolay burdan gitmesi vb derim hoop bize gidilir.
işte eşimde sanki ben kısasa kısas yapacak gibi bişi sezdim o yüzden içim rahat değil çabalamaya devam edip olmazsa bunları boşuna yaşamış olcam. ama kolay gelinmiyor bu günlere çabalamadan da kestirip atmak istemiyorum. en güzel günlerimi de onla yaşadım en sıkıntılı günlerimi de

kv geliyoruz diye beni aramaz eşimi arar o da gelin der.zaten geldiklerinde de benim yanımda konuşulmaz planlar, ha hadi konuşuldu benim dediğimin bi önemi olmaz. dışarda gezerken "ablanlara mı gidelim size mi gidelim" lafı döner durur herkes farketmez der ben ablalara gidelim daha kolay burdan gitmesi vb derim hoop bize gidilir.
işte eşimde sanki ben kısasa kısas yapacak gibi bişi sezdim o yüzden içim rahat değil çabalamaya devam edip olmazsa bunları boşuna yaşamış olcam. ama kolay gelinmiyor bu günlere çabalamadan da kestirip atmak istemiyorum. en güzel günlerimi de onla yaşadım en sıkıntılı günlerimi de

yok direk "biz müsait değiliz" deyin bence, arada kapı bırakmadan.

ya arkadaşım hayatta şunu gördüm ki, ilk önce kendini düşüneceksin. sonra vakti gelince herkes ama herkes, "istemiyorsan yapmasaydım, ben mi seni zorladım" diyecektir. bunu yaz bir yere, eşinden duyacaksın bu lafı.

ben sınav hazırlanıyorum kp bende herkes bende geldım 9 kısıye ıftar hazırladım demıssınız ya
pardonda bız napıyoruz sızce yan gelıp yatıyormuyuz? ya da baska bırınde olsaydınız bu duurmlar basınıza gelseydı olmayacakmı sanıyorsunuz
cok ıtıcı yazmıssınız haklı olsanız ne yazar
ben size laf mı ettim.
kızıyla aynı şehirdeyiz ve kızı çalışmıyor.en azından yemek yapıp getirebilirlerdi diye düşünüyorum.kv de surekli evdeydi ama ymk falan yapmadı,normal mi bu. gündüz çalış akşam herkes bize gelsin herkese yemek hazırla geç sonra ders çalışmaya calıs ertesi gün yine ayni.

ben size laf mı ettim.
kızıyla aynı şehirdeyiz ve kızı çalışmıyor.en azından yemek yapıp getirebilirlerdi diye düşünüyorum.kv de surekli evdeydi ama ymk falan yapmadı,normal mi bu. gündüz çalış akşam herkes bize gelsin herkese yemek hazırla geç sonra ders çalışmaya calıs ertesi gün yine ayni.
adamcağız vefat etmiş
aynı seyi kendi ailen için düşünebilirmisin?
eşin belkide böyle istedi yani bunları tek başlarına yapıyor olamazlar ya

adamcağız vefat etmiş
aynı seyi kendi ailen için düşünebilirmisin?
eşin belkide böyle istedi yani bunları tek başlarına yapıyor olamazlar ya
olay 2 ay onlara bakmam değil,destek ve hürmet görememek ustune üstlük laf sokulması
o da şikayetçiydi o dönem ama annesine "ya sen bugun yemek yapsan" diyemedi her seferinde kırılır yanlış anlar bisi desem diyor ki gerçekten de öküz altında buzağı ararlar ablası da annesi de.
eşimin bunu istediğini düşünmüyorum eğer dediğin gibiyse zaten oskarlık oynuyo demektir

Gerçekten okurken içim daraldı. Allah size sabır versin. Ben sanırım bunları yaşattığı için eşimden soğurdum sonuçta bu kadar yıpranmama göz yumduğu için. Hala eşimi seviyorum diyebiliyorsunuz. Bu kadar düşüncesiz bir aileyle maalesef bir ömür yaşamak zorunda gibi görünüyorsunuz çünkü yapacak bir şey yok mesafeden anlamazlar. Allah kolaylık versin..

Back
X