• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemle gecinemiyor!

Evet cok haklisiniz. Kardesimde öyle yapti. Bende yanlis görmedim. Üzüldüm hatta, canim o benim benim icin zaten cok alttan aldi, kac kere gecen sene evimize geldi özür dilemeye olur olmaz seylerden yüzünden. Evet esim kendi ailesine de öyle. Bir kere ordayiz, birsey oldu, coronadan dolayi fazla kalabalik olmasin diye biz herkese tek tek gidecektik. Sonra sosyal medyada ablalari resim paylasti, hepsi bir araya gelmis bütün yegenleri yengesi ablalari abisi. Biz ikizmde annesinin babasinin evindeyiz. Tabi ertesi gün püskürdü, abisine söyleyince insan cagrir diye abisi de demesin mi, sen gelseydin bizi utandirsaydin. Bu lafin üzerine biz esyalarimizi toolayip hrmen ciktik eve dogri gittik. Halbuki 2 gece daha orda kalacaktik, herzaman gitmiyoruzki hollandaya. Annesi yalvardi oglum gitme tmm onlara küs ama benim sucum ne diye. Bende dedim ords, sacmalama ne gitmesi ta buraya geldik. Kendimi 3 saat sonra kendi evimde buldum 24 saat bile gecirmemistik hollandada. Telefonlar caldi esim bakmadi. Hepsine küs. Beni aradilar dediler spontan oldu planli degildi falan filan. Ama bizimki küsünce önüne perde iniyor, olur olmaz seyler dedi telwfonda kendisinde yasca büyük ablalarina.

ooo cok zor biriymis esiniz, Allah kolaylik versin ne diyelim.
Kardesinize diyecek bir sey yok zaten, adama sana bir tokat atana diger yanagini cevir mi diyecegiz ne diyecegiz degil mi.

Esiniz yanliz kalinca akillanir,
sizin yerinizde olsam kendi ailemle de esimin ailesi ile de iyi gecinirim.
Bakin insanlar size aciklama yapmislar ne guzel.

Eşiniz cok sinir bozucu biri, hem insan içinde kardesinin elini havada birakip rezil ediyor hem de selam bekliyor.
Kendisi düşman goruyormuş ki tokalaşmamiş bile, selami alinmayinca mi zoruna gitmiş.
Herkes onun kafasina göre davranamaz. İşine gelince düşman gibi davranacak, işine gelmeyince duşman miyiz diyecek...
Bu ne sacma iş. Eşinizi ailenizin yanina goturmeyin can sıkmaktan baska bisyee yaramaz.

Aslinda bugüne kadar akrabalari pek savunmadim, hatta dedim, aman beni de pek saymiyorlar pek dedim...ama kardesim...onu da sadece bagzi noktalarda savundum ama okadarida olsun....kardesim sonucunda
Elbette haklısın. Diyorum ya sizin muhabbetinizi kıskanmış. Kıskanan kardeşler arasını bulmak için yangına körükle gidilmez aksine sen iyisin hoşsun diye ikna edilmeye çalışılır. Onun gibi düşün.

Elbette haklısın. Diyorum ya sizin muhabbetinizi kıskanmış. Kıskanan kardeşler arasını bulmak için yangına körükle gidilmez aksine sen iyisin hoşsun diye ikna edilmeye çalışılır. Onun gibi düşün.
Aslinda bu durumda benim ona kizmam benim canımı sikmasi ve ergen gibi davranması, dedim hatta evet kardeşiminde sucu var ama bana bunlarla artik gelme dedim, yoruldum, beni düşünmeden hareket ediyor bazen, hem hamileyim hem okulum var...yani bu durumda bile hala kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Kardesimi neden kiskaniyor. Ben onun ablaların kiskaniyormuyum, her 2 güne biri arar, onlara gidince yanından kalamazlar, hiç kıskanmam, ben onun ablalariyla oldugu gibi onun yanında kardesimle olmam bile

Merhabalar, benim gercekten bi derdim var, 29 yasindayim, 14. Hafta hamileyim, ögrenciyim hala, babami kaybettim 4 yil önce, ardindan evlilik derken, okulum uzadi... 3 yillik evliyim. Esim 31 yasinda, birlikte almanyada yasiyoruz. Baslarda tek küsmesi olurdu ama anlayinca uzatmazdi. Teyzeme, amcama, kuzenlerime ve erkek kardesime kadar küsmeleri oldu. Eşim ilk adimi iensi atmaz, biriyle sikintisi varsa o kisiye gidip demez. Tavir yapar, 'iste anladilar neden yanima gelip sormuyorlar' diyor. Hep sikayet edecek bir nedeni var. En son hadise erkek kardesimle oldu. Eşim diyor, bu kardesin beni saymiyir. Buyuk aile ile bir araya geldigimizde, mesela bayramda, herkezle konusuzor kuzenlerle ve kiz kuzenlerin eşleriyle, ama beni gormuyor diyor. Sonra gicik kapmaya basladi erkek kardesime, 'senin kardesin toplum icinde insan seciyor' oldu...derken 2. Bayram feldi, esim dayimin annemun kuzenleeimin ve onlarin eşleri icinde erkek kardesime elini vermedi, erkek kardesim bayramlasmak icin elini uzatmisti. O günden sonra kardesim dedi, 'abla ben artik gelemiyorum, sikildim herkesin icinde beni kücük dusurdu , senin hatirina hep alttan aldim, artik yeter' dedi...cocuk hakli, aralarinda 8 yaş var. Eşim bi abi gibi davranmadi. Tabi ailemde herkes bu olaya sahit oldu, herkes eşimi kınadı, haklilarda. Ama arada kalan ben oluyorum. O günden sonra kardesim tabi uzaklasti esimden. Aradan 4 ay gecti, gecen annemlere gittii, eşim sonrada geldi, ortaya selam verdi, kardesim karsiligini vermedi, 'yuzume bakmadi bende selam vermedim' dedi, eşimde 1 gün ek kardesime mesaj atti, neden selam vermiyorsun dusmanmiyiz gibisinden. Ve bu yazismayi bana bir gün sonra gosterdi. Daha dogrusu anlatti, telefonda, daha ben sabah yeni kalkmisim ve 1 saat sonra dersim baslayacak :(((. Usandim biktim artik!!!! Ne desem cagresi yok. Adam kendini hakli göruyor, karsisindaki ama hep suclu. Arada kalmaktan biktim. Ne yapanilirim? Bu eşim hatasini anlarmi, artik ergen gibi davranmaktan vaz gecermi? Yoksa sonunuz , ben artik ailemi yalniz görmek mi olacak???
Babam 48 yasinda eger bu ergenlik ise hala böyle adam. Herkesten hep ilgi bekliyor çünkü buyukannemler böyle yetistirmisler. Hep babamin istedigi olmus. Bir yere gidelim cocuklarina iltifat etseler onun genleri onun kendisi annemi hep dışlar. Biri selam vermese hemen orayi terk eder. Cok bakımlıdır eger akrabalarda kendinden iyi giyinen olursa bi surat yapar. Ki annem 29 senedir böyle biriyle yaşıyor kolay degil. Bu yuzden tavrinizi şimdiden koyun ailenize yansitmasin kendi egosunu. Aile ve ego yanyana duramaz. Sizde ailenize sırt cevirmeyin sakın. Aralarindaki diyaloglarla da ilgilenmeyin. Esinizle de oturun konuşun duzeltsin kendini. Kimse kimseyi pışpışlamak zorunda degil. Sizde bu sekilde cekmek zorunda degilsiniz. Bebeginizi düşünün.

Babam 48 yasinda eger bu ergenlik ise hala böyle adam. Herkesten hep ilgi bekliyor çünkü buyukannemler böyle yetistirmisler. Hep babamin istedigi olmus. Bir yere gidelim cocuklarina iltifat etseler onun genleri onun kendisi annemi hep dışlar. Biri selam vermese hemen orayi terk eder. Cok bakımlıdır eger akrabalarda kendinden iyi giyinen olursa bi surat yapar. Ki annem 29 senedir böyle biriyle yaşıyor kolay degil. Bu yuzden tavrinizi şimdiden koyun ailenize yansitmasin kendi egosunu. Aile ve ego yanyana duramaz. Sizde ailenize sırt cevirmeyin sakın. Aralarindaki diyaloglarla da ilgilenmeyin. Esinizle de oturun konuşun duzeltsin kendini. Kimse kimseyi pışpışlamak zorunda degil. Sizde bu sekilde cekmek zorunda degilsiniz. Bebeginizi düşünün.
Esimi tarif ettiniz, oda çok bakımlı, ama şimdiye kadar kıskanç olduysa pek de belli etmedi, ama bence bazılarını ailemde kiskaniyo. Bu belli... ama bunu bu şekilde ifade etmesi çok yorucu...40 kere konustum, kendi özelliklerini gösterdim...ama artık yoruldum...bugün ders bile yapamadım...şimdide 4 saattir telefonuna bakmıyor...bide aksama trip yapacak belliki, halbuki o tribi benim yapmam gerekir

Esimi tarif ettiniz, oda çok bakımlı, ama şimdiye kadar kıskanç olduysa pek de belli etmedi, ama bence bazılarını ailemde kiskaniyo. Bu belli... ama bunu bu şekilde ifade etmesi çok yorucu...40 kere konustum, kendi özelliklerini gösterdim...ama artık yoruldum...bugün ders bile yapamadım...şimdide 4 saattir telefonuna bakmıyor...bide aksama trip yapacak belliki, halbuki o tribi benim yapmam gerekir
Ayni babam gercekten. Aynaya bakar kardesime der benim kadar yakışıklı olamadin cok yazık 😅 sakın pesinden koşup aramayin bakin anneme hala diyorum birak ayril babamdan maddi olarak sıkıntımız yok cok şükür ama hem agliyor hem yapıyor artik akrabalar es dost babama alistilar he deyip geçiyorlar. 1 yil once kafede biriyle tartismis 1 yildir oraya adim atmiyor tanidiklarin yeri onlarin cevresinden herkesi silmiş sosyal medya da engellemiş 😅 annem cok suyuna gitti kendisine etti babamin sözü var balık bastan kokar annem katlanamıyorum artik diyor babamda ben hep boyleydim o zamanlar deseydin bunlari ben artik boyle alıştım diyor. Ailen az yakışıklı gördü cekemiyorlar diyor 😅😅😅😅 o yuzden siz herseyin önüne simdi gecin ilerde yapmasaydin olurdu. Konusmayin. Hamilesiniz de

Ayni babam gercekten. Aynaya bakar kardesime der benim kadar yakışıklı olamadin cok yazık 😅 sakın pesinden koşup aramayin bakin anneme hala diyorum birak ayril babamdan maddi olarak sıkıntımız yok cok şükür ama hem agliyor hem yapıyor artik akrabalar es dost babama alistilar he deyip geçiyorlar. 1 yil once kafede biriyle tartismis 1 yildir oraya adim atmiyor tanidiklarin yeri onlarin cevresinden herkesi silmiş sosyal medya da engellemiş 😅 annem cok suyuna gitti kendisine etti babamin sözü var balık bastan kokar annem katlanamıyorum artik diyor babamda ben hep boyleydim o zamanlar deseydin bunlari ben artik boyle alıştım diyor. Ailen az yakışıklı gördü cekemiyorlar diyor 😅😅😅😅 o yuzden siz herseyin önüne simdi gecin ilerde yapmasaydin olurdu. Konusmayin. Hamilesiniz de
Ja ama gerçekten zor...inshallah bukadar olmaz... ama küsmesi tıpatıp yani. Bi arkadaşına kusmus düğünümüze resmen davet etmemiş, erkek ismi arıyoruz bir tane beğendim, olmaz diyo, çocukken oyle birini taniyordum gicik biriydi diyor, hani halen cocuk gibi, arkasin koşmam zaten, ben dünden beri surat yapıyorum, dün akşam çok kötüyüm ondan önce yatağa girdim, o bana sanki nisbet yapar gibi sarki söyledi salonda...gece gece..normal mi bu allah aşkına? Hani kelimelerin bittiği yer gibi birsey 😪

Ja ama gerçekten zor...inshallah bukadar olmaz... ama küsmesi tıpatıp yani. Bi arkadaşına kusmus düğünümüze resmen davet etmemiş, erkek ismi arıyoruz bir tane beğendim, olmaz diyo, çocukken oyle birini taniyordum gicik biriydi diyor, hani halen cocuk gibi, arkasin koşmam zaten, ben dünden beri surat yapıyorum, dün akşam çok kötüyüm ondan önce yatağa girdim, o bana sanki nisbet yapar gibi sarki söyledi salonda...gece gece..normal mi bu allah aşkına? Hani kelimelerin bittiği yer gibi birsey 😪
Cok normal gardını indirmiyor. Gurur ve ego tavan yapmis insanlar bunlar. Siz karsisina gecip olaylar hakkında konusunca bile cok hoslarina gider onlar kusursuzdur. Herkes seni konusuyor derdi annem babamda reklamin iyisi kötüsü olmaz derdi. Kiskancliklarindan konuşabilirlermis. Annem az ilgisini biraksin ilgi cekmek için küserdi, trip atardi. Uzakta okuduk cocuklari gelmese kendini hastaneye kaldirtirdi. Yillandikca herseyi daha fazla artti. Insallah bunlari yasamazsiniz. Isim konusunda kardesim 2 ay falan isimsiz gezdi. Dediginiz gibi onu koyalim diyorduk alkolik .... mi desinler diyordu yazdiklarinizi okudugumda kardeşim yazsa bu kadar olur derdim. Ciddi onlemler alin bu tarz ortamda yetismis bir cocuk olarak cok zorlanmistim. Akrabalarim iclerinden geldiği gibi sevemiyorlardi bile beni. L

Cok normal gardını indirmiyor. Gurur ve ego tavan yapmis insanlar bunlar. Siz karsisina gecip olaylar hakkında konusunca bile cok hoslarina gider onlar kusursuzdur. Herkes seni konusuyor derdi annem babamda reklamin iyisi kötüsü olmaz derdi. Kiskancliklarindan konuşabilirlermis. Annem az ilgisini biraksin ilgi cekmek için küserdi, trip atardi. Uzakta okuduk cocuklari gelmese kendini hastaneye kaldirtirdi. Yillandikca herseyi daha fazla artti. Insallah bunlari yasamazsiniz. Isim konusunda kardesim 2 ay falan isimsiz gezdi. Dediginiz gibi onu koyalim diyorduk alkolik .... mi desinler diyordu yazdiklarinizi okudugumda kardeşim yazsa bu kadar olur derdim. Ciddi onlemler alin bu tarz ortamda yetismis bir cocuk olarak cok zorlanmistim. Akrabalarim iclerinden geldiği gibi sevemiyorlardi bile beni. L
Hah tamda bundan korkuyorum...çocuklarımın bu durumdan fazlasıyla etkilenmesi...yani konus konus nereye kadar, kaynanam sag olsun pof poflamis oğlunu...sonra tekrar çocuk olunca pek de kıymetli olmus...ödü kopuyor küçük olu küsecek diye...simdi çilesini ben çekiyorum...allah bilir nasıl bir halde eve gelecek, adam resmen telefona bakmiyo...öldü mü yasiyormu bilmiyorum

Hah tamda bundan korkuyorum...çocuklarımın bu durumdan fazlasıyla etkilenmesi...yani konus konus nereye kadar, kaynanam sag olsun pof poflamis oğlunu...sonra tekrar çocuk olunca pek de kıymetli olmus...ödü kopuyor küçük olu küsecek diye...simdi çilesini ben çekiyorum...allah bilir nasıl bir halde eve gelecek, adam resmen telefona bakmiyo...öldü mü yasiyormu bilmiyorum
Yasiyordur ne olsun esinize. Evham yapmayin annemde tam boyleydi buyukannemden nasil gorduyse ayni guzergahta devam etti. Cok güzel bir kadin ama babama bağımli sanki gerci özünde iyi ama her gün birileriyle sorun yaşayip eve yansitiyor. Dedigim gibi onleminizi simdiden alin. Terapi mi alirsiniz, trip mi yaparsiniz, hamilelikten ötürü hormonlariniz tavan mi yapar ama tam nazlanacak donemdesiniz.

Aslinda bu durumda benim ona kizmam benim canımı sikmasi ve ergen gibi davranması, dedim hatta evet kardeşiminde sucu var ama bana bunlarla artik gelme dedim, yoruldum, beni düşünmeden hareket ediyor bazen, hem hamileyim hem okulum var...yani bu durumda bile hala kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Kardesimi neden kiskaniyor. Ben onun ablaların kiskaniyormuyum, her 2 güne biri arar, onlara gidince yanından kalamazlar, hiç kıskanmam, ben onun ablalariyla oldugu gibi onun yanında kardesimle olmam bile
Haklısın ama haklı olmak seni mutlu etmiyor. Sana çözüm sunuyorum sadece.

Yasiyordur ne olsun esinize. Evham yapmayin annemde tam boyleydi buyukannemden nasil gorduyse ayni guzergahta devam etti. Cok güzel bir kadin ama babama bağımli sanki gerci özünde iyi ama her gün birileriyle sorun yaşayip eve yansitiyor. Dedigim gibi onleminizi simdiden alin. Terapi mi alirsiniz, trip mi yaparsiniz, hamilelikten ötürü hormonlariniz tavan mi yapar ama tam nazlanacak donemdesiniz.
O hele bi gelsin, bak görsün ne gelecek başıma, ben anlayışlı kadınım, ama tersim cok pistir bunu biliyo, bugüne kadar hiç bir lafımı esirgemeyin ve onsuz yapabileceğimi cok iyi biliyor. Eger kasıtlı bakmıyorsa telefona gercekten birsey olduysa demem, ama bence tavir yapiyor allah bilir artik

Merhabalar, benim gercekten bi derdim var, 29 yasindayim, 14. Hafta hamileyim, ögrenciyim hala, babami kaybettim 4 yil önce, ardindan evlilik derken, okulum uzadi... 3 yillik evliyim. Esim 31 yasinda, birlikte almanyada yasiyoruz. Baslarda tek küsmesi olurdu ama anlayinca uzatmazdi. Teyzeme, amcama, kuzenlerime ve erkek kardesime kadar küsmeleri oldu. Eşim ilk adimi iensi atmaz, biriyle sikintisi varsa o kisiye gidip demez. Tavir yapar, 'iste anladilar neden yanima gelip sormuyorlar' diyor. Hep sikayet edecek bir nedeni var. En son hadise erkek kardesimle oldu. Eşim diyor, bu kardesin beni saymiyir. Buyuk aile ile bir araya geldigimizde, mesela bayramda, herkezle konusuzor kuzenlerle ve kiz kuzenlerin eşleriyle, ama beni gormuyor diyor. Sonra gicik kapmaya basladi erkek kardesime, 'senin kardesin toplum icinde insan seciyor' oldu...derken 2. Bayram feldi, esim dayimin annemun kuzenleeimin ve onlarin eşleri icinde erkek kardesime elini vermedi, erkek kardesim bayramlasmak icin elini uzatmisti. O günden sonra kardesim dedi, 'abla ben artik gelemiyorum, sikildim herkesin icinde beni kücük dusurdu , senin hatirina hep alttan aldim, artik yeter' dedi...cocuk hakli, aralarinda 8 yaş var. Eşim bi abi gibi davranmadi. Tabi ailemde herkes bu olaya sahit oldu, herkes eşimi kınadı, haklilarda. Ama arada kalan ben oluyorum. O günden sonra kardesim tabi uzaklasti esimden. Aradan 4 ay gecti, gecen annemlere gittii, eşim sonrada geldi, ortaya selam verdi, kardesim karsiligini vermedi, 'yuzume bakmadi bende selam vermedim' dedi, eşimde 1 gün ek kardesime mesaj atti, neden selam vermiyorsun dusmanmiyiz gibisinden. Ve bu yazismayi bana bir gün sonra gosterdi. Daha dogrusu anlatti, telefonda, daha ben sabah yeni kalkmisim ve 1 saat sonra dersim baslayacak :KK43:((. Usandim biktim artik!!!! Ne desem cagresi yok. Adam kendini hakli göruyor, karsisindaki ama hep suclu. Arada kalmaktan biktim. Ne yapanilirim? Bu eşim hatasini anlarmi, artik ergen gibi davranmaktan vaz gecermi? Yoksa sonunuz , ben artik ailemi yalniz görmek mi olacak???
Esiniz sizin sulaleye girmeye calisiyor gayret ediyor sanirim bu durumlardada kendine destek ariyor ve kardesiniz bu destegi vermediyse belki kendini yalniz ve sulale icinde kabul edilmemis hissetmis olabilir sonucta kardesiniz kendi sulalesi tabiki herkesle samimi belki eniste istiyor onuda muhabbete katsin falan ne bileyim sonucta siz empati yapin esinizin sulalesinin yanindasiniz ve gorumceniz herkesle muhabbet ediyor sizide muhabbete katmayi dusunmuyor siz o sulalede yeniyken belki sizde gorumcenize darilir tavir yapardiniz. Benden size abla tavsiyesi esinizi ailenixin sulalenizin yaninda tutun he kizdiginiz seyleri esinizle yanlizken konusun ama disa karsi esinizle birlik olun

Eşin hem ergen hem şımarık.kendini kaf dağında sanıyor herhalde herkes paşanın ayağına gidecek konuşacak hadisin ordan.
Azını yırtarım öyle kocanın. Biz gelin olarak aynı şekilde davranabiliyormuyuz onların ailesine hemen tepki vermiyorlar mı ? Onlar da aynı saygıyı bizim ailelerimize karşı gösterecek.

Esiniz sizin sulaleye girmeye calisiyor gayret ediyor sanirim bu durumlardada kendine destek ariyor ve kardesiniz bu destegi vermediyse belki kendini yalniz ve sulale icinde kabul edilmemis hissetmis olabilir sonucta kardesiniz kendi sulalesi tabiki herkesle samimi belki eniste istiyor onuda muhabbete katsin falan ne bileyim sonucta siz empati yapin esinizin sulalesinin yanindasiniz ve gorumceniz herkesle muhabbet ediyor sizide muhabbete katmayi dusunmuyor siz o sulalede yeniyken belki sizde gorumcenize darilir tavir yapardiniz. Benden size abla tavsiyesi esinizi ailenixin sulalenizin yaninda tutun he kizdiginiz seyleri esinizle yanlizken konusun ama disa karsi esinizle birlik olun

Gecen bir uzman anlatmisti boyle narsist kisilogi olanlara toplum icinde ya da onun deger verdigi insanlarin yaninda iltifat etcen yapabildigi bir sey hakkinda mesela bir salata yapar parmaklarinizi yersiniz ya da mangal da babamin/esimin ustune tanimam oyle guzel yapar gibi bunu bir kac kere yaptin mi artik senin yaninda narsist tavirlarindan vazgeciyormus cunku senden onaylandigini biliyor. Aslinda narsist insanlar ne kadar gicik olsalarda onaylanmayi/aferim almayi isteyen cocuklar.deneyin biriniz babaniza biriniz esinize insallah iyi degisimler olur

Back