- 3 Kasım 2020
- 87
- 30
- 38
Merhabalar, benim gercekten bi derdim var, 29 yasindayim, 14. Hafta hamileyim, ögrenciyim hala, babami kaybettim 4 yil önce, ardindan evlilik derken, okulum uzadi... 3 yillik evliyim. Esim 31 yasinda, birlikte almanyada yasiyoruz. Baslarda tek küsmesi olurdu ama anlayinca uzatmazdi. Teyzeme, amcama, kuzenlerime ve erkek kardesime kadar küsmeleri oldu. Eşim ilk adimi iensi atmaz, biriyle sikintisi varsa o kisiye gidip demez. Tavir yapar, 'iste anladilar neden yanima gelip sormuyorlar' diyor. Hep sikayet edecek bir nedeni var. En son hadise erkek kardesimle oldu. Eşim diyor, bu kardesin beni saymiyir. Buyuk aile ile bir araya geldigimizde, mesela bayramda, herkezle konusuzor kuzenlerle ve kiz kuzenlerin eşleriyle, ama beni gormuyor diyor. Sonra gicik kapmaya basladi erkek kardesime, 'senin kardesin toplum icinde insan seciyor' oldu...derken 2. Bayram feldi, esim dayimin annemun kuzenleeimin ve onlarin eşleri icinde erkek kardesime elini vermedi, erkek kardesim bayramlasmak icin elini uzatmisti. O günden sonra kardesim dedi, 'abla ben artik gelemiyorum, sikildim herkesin icinde beni kücük dusurdu , senin hatirina hep alttan aldim, artik yeter' dedi...cocuk hakli, aralarinda 8 yaş var. Eşim bi abi gibi davranmadi. Tabi ailemde herkes bu olaya sahit oldu, herkes eşimi kınadı, haklilarda. Ama arada kalan ben oluyorum. O günden sonra kardesim tabi uzaklasti esimden. Aradan 4 ay gecti, gecen annemlere gittii, eşim sonrada geldi, ortaya selam verdi, kardesim karsiligini vermedi, 'yuzume bakmadi bende selam vermedim' dedi, eşimde 1 gün ek kardesime mesaj atti, neden selam vermiyorsun dusmanmiyiz gibisinden. Ve bu yazismayi bana bir gün sonra gosterdi. Daha dogrusu anlatti, telefonda, daha ben sabah yeni kalkmisim ve 1 saat sonra dersim baslayacak ((. Usandim biktim artik!!!! Ne desem cagresi yok. Adam kendini hakli göruyor, karsisindaki ama hep suclu. Arada kalmaktan biktim. Ne yapanilirim? Bu eşim hatasini anlarmi, artik ergen gibi davranmaktan vaz gecermi? Yoksa sonunuz , ben artik ailemi yalniz görmek mi olacak???