• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemle gecinemiyor!

HappyMe

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
87
30
38
Merhabalar, benim gercekten bi derdim var, 29 yasindayim, 14. Hafta hamileyim, ögrenciyim hala, babami kaybettim 4 yil önce, ardindan evlilik derken, okulum uzadi... 3 yillik evliyim. Esim 31 yasinda, birlikte almanyada yasiyoruz. Baslarda tek küsmesi olurdu ama anlayinca uzatmazdi. Teyzeme, amcama, kuzenlerime ve erkek kardesime kadar küsmeleri oldu. Eşim ilk adimi iensi atmaz, biriyle sikintisi varsa o kisiye gidip demez. Tavir yapar, 'iste anladilar neden yanima gelip sormuyorlar' diyor. Hep sikayet edecek bir nedeni var. En son hadise erkek kardesimle oldu. Eşim diyor, bu kardesin beni saymiyir. Buyuk aile ile bir araya geldigimizde, mesela bayramda, herkezle konusuzor kuzenlerle ve kiz kuzenlerin eşleriyle, ama beni gormuyor diyor. Sonra gicik kapmaya basladi erkek kardesime, 'senin kardesin toplum icinde insan seciyor' oldu...derken 2. Bayram feldi, esim dayimin annemun kuzenleeimin ve onlarin eşleri icinde erkek kardesime elini vermedi, erkek kardesim bayramlasmak icin elini uzatmisti. O günden sonra kardesim dedi, 'abla ben artik gelemiyorum, sikildim herkesin icinde beni kücük dusurdu , senin hatirina hep alttan aldim, artik yeter' dedi...cocuk hakli, aralarinda 8 yaş var. Eşim bi abi gibi davranmadi. Tabi ailemde herkes bu olaya sahit oldu, herkes eşimi kınadı, haklilarda. Ama arada kalan ben oluyorum. O günden sonra kardesim tabi uzaklasti esimden. Aradan 4 ay gecti, gecen annemlere gittii, eşim sonrada geldi, ortaya selam verdi, kardesim karsiligini vermedi, 'yuzume bakmadi bende selam vermedim' dedi, eşimde 1 gün ek kardesime mesaj atti, neden selam vermiyorsun dusmanmiyiz gibisinden. Ve bu yazismayi bana bir gün sonra gosterdi. Daha dogrusu anlatti, telefonda, daha ben sabah yeni kalkmisim ve 1 saat sonra dersim baslayacak :(((. Usandim biktim artik!!!! Ne desem cagresi yok. Adam kendini hakli göruyor, karsisindaki ama hep suclu. Arada kalmaktan biktim. Ne yapanilirim? Bu eşim hatasini anlarmi, artik ergen gibi davranmaktan vaz gecermi? Yoksa sonunuz , ben artik ailemi yalniz görmek mi olacak???

Eklemek istedigim, onun haricinde esimle bi sorunum yok. Ben onun yanina varirsam, derdin ne dersem, anlatir. Ama bu dertmi? Kendisini sevdiremiyor, istedigi ilgiyi alamiyor, sonra ailemi sucluyor. Ve hep kusur ariyor.

Yalnız görüş canim.
Bizde aynıyiz 12 yıllık evliliğimde eşimi benden ayırmadı ailem kendi ailesi yeri geldi istemedi biz yaninda olduk ama noldu paşam şımardı.

Aileme saygısızlık yaptı kardeşimi düşman bildi kardeşim 10 yaş küçük eşimden kardeşimde görüşmem artik dedi.

Bende madem öyle herkes kendi ailesine gitsin dedim 2 aydır ailemle gorusturmuyorum haketmiyor.

Sen ailenle arani açma aile bu yalniz görüş kafanada takma bebişini de üzme annesi.

Kendi ailesinde huzur ne sevgi ne gerçekten tadamamış insan yaşıyor bu sorunu.
Ne oldum oluyo şaşırıyor insan yerine konunca.
Totosu falan kalkiyo saçmalıyo.

Eşimde de görmüştüm ordan biliyorum..

Hiç sallamayın.
Insanlarla bir yetiskin gibi doğru iletişim kurmayı öğren de saysınlar seni deyin ve karışmayın.

Kendini biraz beğeniyor ve herkesten ilgi bekliyor gibi geldi bana.

Sizin yerinizde olsam eşimle ailemi biraraya getirmem. Ailemi tek görürüm.

Yapışık ikiz gibi gezmek , aileyi de birlikte görmek zorunda değiliz.

Eşinizi görmeseler aileniz de üzüntüden perişan olmaz sanırım.

Benim öz dayim ayni böyle bir adam
.ben de yengemi çok severim. Yengemle tek görüşüyorum. Dayımı bayramlarda filan görünce yine sarılır öperim. Severim de. Ama uzak durmak benim kendi psikolojim için daha iyi.

Bazi insanlar uzaktan daha güzel

Elektrikleri tutmamis demekki
Zorlamak yanlış
Herkes kendi ailesi ile görüşsün

Eşin ailenle görüşmek istemiyor ...hatta senin de görüşmeni istemiyor..onlardan uzaklaşmanı istediği için bu suni gerginlikleri yaratıyor.

neden sevdirmiyor kendini olduğu gibi olması yetmez mi özellikle sevsinler diye uğraşması zaten yanlış adam ailenize yabancı aranıza almak için alışana kadar sizin aileniz çabalaması gerekir kardeşiniz gerçekten o yokmuş gibi davrandıysa haklı ben de ilk girdiğim ortamdan önce onların adım atmasını beklerim şaklabanlık yapamam ki sevsinler diye. önce kendi ailenize anlatın onların çabasını görünce eşinize yüklenin. çünkü herkes evlendiğinde yeni bir ortama giriyor biz karşılıklı olarak zaman tanıdık birbirimize saygısızlık olmadığı sürece de alışana kadar bekledik

Sizde onun ailesiyle görüsmeyin pasa hazretlerinin.
Kisasa kisas yapardim madem öyle bu da böyle der gecerdim.ailenize sokmayin daha iyi yalniz takilsin sende bol bol gorus ailenle.
Bence farkinda olmadiginiz problemleriniz var iliskinizde.ya siz alttan aliyirsunuz ya da gercekten farkina varamiyorsunuz..zamanla taslar yerine oturur.cok da dert etmeyin

Eşiniz ben merkezci, ben küserim trip atarım onlar gelmeli bana sormalı, sormazsa hiç konuşmam havalarında. Üstelik kafasında kurup sorun yaratıyor, beklediği saygı nedir yani, kardeşiniz toplum içimde eğilip elini eteğini mi öpmeli? Elini uzatmaması çok ayıp. Büyümemiş bir birey eşiniz. Topluma sokup hem onu, hem kendinizi utandırmayın. Asıl arada kalan da aileniz. Sizin hatrınıza eşiniz denen ergeni sineye çekmişler bunca zaman.
Tekrar tekrar konuşmayı deneyin, bebeğiniz olacak üzmeyin kendinizi daha fazla.

Dünya benim etrafımda dönsün kafası var kocanizin mantığında.

Sizi bilmem ama ailenizin yerinde olsam, kocanizdan uzak dururdum. Çekilecek bir adam değil. Hani derler ya, sümük olsa çekmem, aynen öyle.

Kendi ailesinde huzur ne sevgi ne gerçekten tadamamış insan yaşıyor bu sorunu.
Ne oldum oluyo şaşırıyor insan yerine konunca.
Totosu falan kalkiyo saçmalıyo.

Eşimde de görmüştüm ordan biliyorum..

Hiç sallamayın.
Insanlarla bir yetiskin gibi doğru iletişim kurmayı öğren de saysınlar seni deyin

Eşin ne yapıyorsa sende aynısını yap onun ailesine küs.
Denedim...nafile... Ben bu adami ya uyumsaglamasini saglarim yada hep böyle gider

Dünya benim etrafımda dönsün kafası var kocanizin mantığında.

Sizi bilmem ama ailenizin yerinde olsam, kocanizdan uzak dururdum. Çekilecek bir adam değil. Hani derler ya, sümük olsa çekmem, aynen öyle.
Ailemde zaten oyle yapiyor...boyle evlilik olurmu

Back