eşim ailemi istemiyor! Çıkış yolu gösterin lütfen... :((

Kendi arkadaşlarıyla hep görüşcez bizimkiler hiç arayıp sormıycak sürekli özgür takılcaz kimse bizden geliş gidiş beklemiycek istiyor.
Daha yeni evlisiniz, simdiden ailemde ailem dersen ters tepki yapabilir bazi erkeklerde.
Ne güzel iste, seninle gezmek, eglenmek istiyor, gencsiniz, yeni evlisiniz tabki arkadaslariniza takilip güzel zamanlar gecirebilirsiniz. kendi ailesinide ayni durusu sergiliyormus, yani her iki tarafada uzak ysamak istiyor anladigim kadariyla.
Ben esini cok iyi anlayabiliyorum, cokda mantikli düsünüyor, ama sen hala esini anlayamamissin canim. Evlendikten sonra ilk siz gelirsiniz, sen ve esin ve sizin hayatiniz.
Madem cok aileni seviyordun, niye evlendin ? Ailenle gül gibi yasasaydin. Kimse silah zoruyla bu adamla evlen demedi degilmi ?

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...

tecrübem yok canım amaa seni büyüten ana baba sana yıllarını vermiş ailen senin için damadını el üstünde tutarken senin eşin bu şekilde davranamaz böyle bir hakkıda yok zaten sonuçta istemediği ana babanın kızısın sen..ki bu insanlar size yakında değiller eşinle bunu konuşup aşmalısınız..

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...

Olduuu tabi paşam.. O ne hadsiz bir cümledir öyle "artık benim soyadımı taşıyorsun babanın değil". Al o soyadını .... Neyse demiycem zira banlanmak istemiyorum. Terbiyesiz herif ailenizin verdiği değerle bi tarafları kalkmış anlaşılan. Soyadını aldınız o odunla evlendiniz diye tüm aileniz geçmişiniz silinip yok olmadı ya.. Resti çekmek için geç bile kalmışsınız. Şu saatten sonra gram taviz vermeden restinizi çekin ve onun sizin ailenize yaptığını aynen siz onun ailesine yapın. Terbiyesizliğinin farkına varsın. :KK12:

Bende de var aynısından ve yaklaşık 1 senedir görüşmüyorlar . Eşim ailesine uzak diye Düşünme biz aynı yerdeydik aynıydı şimdi benim memleketimdeyiz yine aynı . Hele doğumdan sonra daha kötü oldu . Benim eşim gelmesinler demiyordu ama hep soğuktu ben demesem aramaz gitmez hiç sıcaklık yok. Ailemin de bir kaç hatası oldu ama bu kadar soğuk duracak kadar değil . En sonda babam ve eşim çok kötü tartıştı ve ipler koptu artık . Baştan taviz verme . Ben verdim ve Önünü alamadım .

Evliliğimin ilk zamanları eşim aileme gitmemi istemiyordu. Ailemi çok sevdiğini biliyorum ama sen bize gelin geldin kafasındaydı. Bir akşam ben gidicem dediğimde hayır dedi. Öyle mi yarın gidiyorum bir daha gelmemek üzere! dedim. O gün bugündür ben teklif etmeden o söylüyor gidiyoruz :KK70:

kiskancligindan catliyor esiniz..buyuk ihtimal kendi ailesi ile hicbizaman yakin iliski kuramadi,sizi boyle gordukce tirplere giriyor.cok ama cok terbiyesizce davraniyor kusura bakmayin.
kim buyutup beslemis sizi bu zamana kadar,o kim oluyor da gorusmenizi istemiyor..
sakin boyun egmeyin..insanin hayatinda tek kalici olanlar anasi babasi ve kanindan evlatlari.

Bence yol yakınken kesin tavrını koy. yoksa çoook çekersin..

benim için resmen boşanma nedeni!

Kocana sağlam bir rest çek. Söyldikleri çok saçma. Ben olsam hadi sen yoluna ben yoluma derim. O kim ki benim ailemi istemeyecek. Kim ki benim üzerimde böyle hakimiyet kuracak.

Konuştum...yanlış anlaşıldığını abarttığını ama onu da anlamam gerektiğini söylüyor. Dediği şey şu: aileni seviyorum ama ben kendi ailemle bile çok görüşmüyorum benim için arkadaşlarımla görüşmek daha cazip geliyor . Benim yapım böyle.Kardeşini sevmiyorum. Baban da beni bunaltıyor. Onun yerine arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum onlarla değil.
Bizimkiler de tam tersi ona yakın davranıyorlar. Ne olacak bilmiyorum. Rest çekip ailemle tabi görüşeceğim istediklerinde gelecekler desem eşimin artık ne düşündüğünü bililyrum. Her gelişlerinde diken üstünde olucam. Annemle gelmek istediğinde de gelme diyemem. Eşime de artık annemlere gitmek istediğimde gel gidelim de diyemem! e ailem de soracak elbet noluyor kocan nerde diye...
ailemem söylesem ipler gerilecek kopacak bilyorum. E bugünün de yarını var çocuk olayı var bunu da biliyorum. Zor zor...

allah yardımcın olsun ama kusura bakmada eşin cok sımarık kendını begenmıs kaprıslı bırı... ailem benım ıcın herseyden degerlıdır bana boyle kelımeler kullansa esım restı cekerım sen benım sahıbım degılsın esımsın elbette ailem evıme gıdıp gelıcek ben gıdıp gelıcam kendını ne sanıyorsun ya kendını aileme karşı duzeltırsın yada bu evlılık bıter benım ıcınhıc kımse ailemden onemlı degıldır tabı bu benm fıkrım...

X