eşim ailemi istemiyor! Çıkış yolu gösterin lütfen... :((

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...
keşke evlenirken sen kendi kızlık soyadınıda alsaydın..artık öyle bir kanun var..

Senin annenin babanin giremedigi evde sen nasil duracakmissin aynen boyle de esine.. Cek resti.. Bisey olmaz.. Daha iyi olur.. Arada kalmana gerek yok..

Soyadınız ne olursa olsun o ev sizin de eviniz, insan anne babasını evinde ağırlar,eşiniz sizi nasıl kabul ettiyse ailenizi de kabul etmek zorunda. Ailesi uzakta olduğundan sizin de aile bağlarınızı gevşemenizi istiyor olabilir ancak biz kadınlar erkekler kadar tolere edemiyoruz aile özlemini,kaldı ki yaşayacağımız kaç sene Şunun şûrasında, insan ömrünü sevdikleriyle görüşüp paylaşarak geçirmek ister. Eşinizle açık ve net bir şekilde Konuşun ailenizi görmeye ve onları evinizde ağırlamaya hakkınız olduğunu gerekirse aynı konuşmasa bir kaç defa vurgulayın. Böyle bir mevzu için doğrudan Boşanma lafı da etmeyin,belli ki eşinizle ilgili başka sıkıntınız yok,boşanma kelimesi bile evliliğe zarar veriyor,ilişkiyi yıpratıyor çünkü. Ancak bu konuda da taviz vermeyin,hakkınızda Hayırlısı olsun

Soyadınız ne olursa olsun o ev sizin de eviniz, insan anne babasını evinde ağırlar,eşiniz sizi nasıl kabul ettiyse ailenizi de kabul etmek zorunda. Ailesi uzakta olduğundan sizin de aile bağlarınızı gevşemenizi istiyor olabilir ancak biz kadınlar erkekler kadar tolere edemiyoruz aile özlemini,kaldı ki yaşayacağımız kaç sene Şunun şûrasında, insan ömrünü sevdikleriyle görüşüp paylaşarak geçirmek ister. Eşinizle açık ve net bir şekilde Konuşun ailenizi görmeye ve onları evinizde ağırlamaya hakkınız olduğunu gerekirse aynı konuşmasa bir kaç defa vurgulayın. Böyle bir mevzu için doğrudan Boşanma lafı da etmeyin,belli ki eşinizle ilgili başka sıkıntınız yok,boşanma kelimesi bile evliliğe zarar veriyor,ilişkiyi yıpratıyor çünkü. Ancak bu konuda da taviz vermeyin,hakkınızda Hayırlısı olsun
yanliz bu lafi etmedigin zaman erkeklerin aklı başına gelmiyor

sen ona soyadini verseydin keske.tansu ciller yapmis ya.o ailesini silerdi olur biterdi.
bu ağali ,vurdu kirdili filmler tv de dolandikca erkekler kendini nimetten sayiyor.yaaaziiiik onlara.
agzinin payini ver nerde durmasi gerektigini bilsin.kendi belki agac kovugundan cikmistirda herkesin oyle olmadigini anlasin.

Kesinlikle buna bir dur de ne demek ya aileni istememk hemde bi hataları olmamışken ayıp günah be.izin verme gerekirse kavga et.ne kadar iyi bir eş olursa olsun senin aileni istemeyen adam ileride neler ister.altını çiziyorum ailenin bir yanlışı yoksa.(yani basda istememe durumları falan gibi seyler).bi erkek bunu ndn yapar ya.aile birlik olmak ne güzel

Okurken boşanmak isterdim diye düşündüm Soyisim değişmiş olabilir ama seni büyüten insanları resti çekmezsin ailen büyüttü seni bu adamla evlendirme ve rahatsız olmasın diye ailen sizde kalmıyor bile eşinizin yaptığı düpedüz yuzsuzluk denir kendi ailesinin yanında bu kadar rahat değilken bencillik yapıyor yok artık belki aileiliskinizi kiskaniyor

Eşinizin yaptıgı edepsizlik bence
Sizde restinizi çekin ailenize düzgün davranmazsa kendi ailesine düzgün davranmayacağınızı belirtin
Kendi anne babası kıymetli de sizin ki ne
Bence kesinlikle kabul etmeyin tavrınızı koyun

Konuştum...yanlış anlaşıldığını abarttığını ama onu da anlamam gerektiğini söylüyor. Dediği şey şu: aileni seviyorum ama ben kendi ailemle bile çok görüşmüyorum benim için arkadaşlarımla görüşmek daha cazip geliyor . Benim yapım böyle.Kardeşini sevmiyorum. Baban da beni bunaltıyor. Onun yerine arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum onlarla değil.
Bizimkiler de tam tersi ona yakın davranıyorlar. Ne olacak bilmiyorum. Rest çekip ailemle tabi görüşeceğim istediklerinde gelecekler desem eşimin artık ne düşündüğünü bililyrum. Her gelişlerinde diken üstünde olucam. Annemle gelmek istediğinde de gelme diyemem. Eşime de artık annemlere gitmek istediğimde gel gidelim de diyemem! e ailem de soracak elbet noluyor kocan nerde diye...
ailemem söylesem ipler gerilecek kopacak bilyorum. E bugünün de yarını var çocuk olayı var bunu da biliyorum. Zor zor...
Çocuk olunca arkadaşlarını tercih eden kocan Annenin babanın evinde bile oturur gık demeden
Şuan çıkarı yok ama bebek olsun bakıcı derdi sarsın ozaman gör
O böyle konuştuğunda onu anlamak yerine sizi anlamasını bekleyin ailenizi sevmesine gerek yok saygı duysun
Aileniz gelmek istediğinde de buyur edin ve taviz vermeyin

ailen geldiğinde diken üstünde olma n azından eşine belli etme.umursamadığını rahat olduğunu anlarsa tavrını sergileyemez.ama eğer tedirgin olursan bu kız korkuyo tavır yapmamdan tavrımı yapıyım o ailesine kendisi söylesin düşünür ve hop ne olur sen haksız olursun.
boşver rahat ol çocuk olsun sesini çıkaramaz gerçekten

Soyadmış bu zamana kadar kimin soyadı altındaymışsın bi sorsaydın bu nasıl bir terbiyesizlik ailen ya o senin herkezin yeri farklı tavrını koy

X