eşim ailemi istemiyor! Çıkış yolu gösterin lütfen... :((

bizim aileyi istemezler sevmezler ama kendi aileleri bir değerli olur ki sormayın. Kendimden biliyorum, o kadar iyilik yaptım ve üstlerine düştüm ki, bana gecen (bi zor durumları vardı) yanımızda olma, sen varken rahat olamıyoruz dediler. Buyur, güler misin ağlar mısın. Sonra kafama dank etti. Ne kadar salak olduğumu anladım. Ya kendi ailemin üzerine hiç bir şey geçemez ve o hayatıma sonradan girme lanet olası herif onları sevmese de sırf benimle olduğu için köpek gibi saygı duymak zorunda, tıpkı benim onun ailesine saygı duydugum gibi. Koca da gider, sevgili de gider, dost da gider, tek kalan aile. Sakın taviz vermeyin! Bunu söylemeye cüret bile etmemesi lazım ki tercih noktasında bulmuşsunuz kendinizi, sizde de hata var yani.

Eşinin ile bu sorununuzu kesinlikle halletmeniz gerekli.

Size tek bir konuda bişey söylemek istiyorum.( Bence ) Bu durumun duzeldigine emin olana kadar, eşinizden emin olmadan lütfen çocuk yapmayın..

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...
hoooop !!! orda dur bakalım !!! diceksin eşine, oda konuşup konuşamayacaklarını haddini öğrenicek, o ne öyle yaa !!

bide şu geliyor aklıma eşiniz sizi kıskanıyor olabilirmi ? ailenizle paylaşamıyormu acaba o_O hani böyle bağımlı insanlar vardırya öylemiki acaba o_O

anlattığınıza göre verdiği tepkiler çok abartılı geldi bana

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...

Boşarım ben o adamı bu kadar NET! Bi tarafımın kenarı sen kimsin de benim annemi istemiyorsun!!!

heee oldu!ağaç kovuğundan çıkmışsın sanki!aklınca hakimiyet kurmaya çalışıyor,eşini gerçekten seven bir eş,onu mutsuz edecek bir dayatmaya kalkmaz,kaldı ki onlar en kıymetlilerin...haddini bilecek...

Anladım.Eşim karadenizli ben trakyalıyım.Kimiz de evlenmeden önce yalnız yaşayan insanlardık. Ve şu soyisim meselesi beni en çok şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan şey oldu açıkçası.Sanki başkası kpnuşuyormuş gibi.Belki de insanlar sıkışınca uyduracak bahane bulamıyo diye düşünüyorm...

Şımarık bir çocuk gibi .Ailenizde değer verince daha da şımarıp kimseyi takmamaya başlamış anlaşılan.Birisinden duymuştum; Karadenizden kız alınır kız verilmez diye.Kıymet pek bilmezlermiş.
Bazı erkekler için soyismini aldın mı herşey bitiyor.Umarım bir an önce aklını başına alır. Bazılarıda Önce aileyle iletişimini kestirip bir kaç sene sonra eve kapatan , kapıları kadınların üzerine kilitleyen tiplere dönüşüyorlar.:KK11:

Resmen terbiyesizlik yaptığı, ama sanmayın ki sadece sizin eşiniz böyle nankör.
Çoğu erkek bu nankörlüğü yapıyor malesef.Bence oturun konuşun, aileni istemiyorum ne demek ?
Nedeni olur, tartışma yaşar o zaman kabul edilebilir ama insanlar bu kadar kıymet vermişken bu yapılmaz.
Taviz vermeyin lütfen şu tip erkeklere

Dolduruşa getirilmiş, insancık lafları bunlar.
Bence bu düşüncelerin, asıl kaynağını bulup onun sesini kısmak lazım...
Konuşmalarından anladığım kadarıyla, mantıklı bir bayansın. Bu işi yapabilirsin!

erkekler genelde böyle gerçekten.görümcem ile eşi 6 ay kadar kv nin evinde onlarla yaşadı.yapmadığı kalmamış artık zorla evden gönderdiler ve damat kızı annesine sadece 2 gün gitmesine izin veriyor kendisi gitmiyor.ben nişanlıyım nişanlım benim yaşadığım şehre gelecek.babası cimri ev eşyalarını almaz gibi duruyor söz verdiği halde.ailem almazlarsa biz alırız ama nişanlın gocunmasın diyorlar.
söz verdi alacak dedim benim ailem alsa nankörlük yapıp bir şekilde pişman edecek biliyorum.
taviz verme çocuk yapma.ne demek aileni istemiyorum senin soyadına girdim ya.
bu erkekler neyin kafasını yaşıyor.kadın akılsız senin aileni herşeyiyle kabul etsin ama erkek paşa ağa o kabul etmez karısının ailesini.
zatn kabul edip etmeme gibi bir lüksüde yok

Beyinsiz, kaşınıyor işte....
İlla ewliliklerinin kötü gitmesini istiyorlar...,
Açık açık al karşına konuş, birden aileme karşı değişmenin sebebi nedir açık ol bana lütfen diye alın karşısınıza konuşun...

Seni en iyi Ben anlarim.ayni durumdayim. Ve esimden de sogudum bu sebeple, aklimda hep bir bosanma dusuncesi..cikis yolu bulamadim ben. Annemlerden donerken annem de dondu benle, yasadigim sehirde iki ablam daha var yigenlerimi gormeye geldi.annem de yanimda diye, esim otogara bile gelmedi bizi almadi..eve de gelmedi annnem eve donene kadar.
E ANNEN SORMADIMI EŞİN NİYE GELMİYOR DİYE?NE DEDİN?

Anne baba insana her zaman lazım Allah eksikliklerini göstermesin bir gün bu dünyadan göçtükleri zaman vicdanınız yakanıza yapışır onlar bizi tamamen çıkarsız seven uğrumuza canını verebilecek tek insanlar bizden tek beklentileri de iyi olduğumuzu bilmek bunu çok görmeyin onlara kıymetlerini bilin.Eşinize de haddini bildirin mümkünse bu vicdansızlıktır vicdansız merhametsiz bir adamla evlisiniz.

Benzer bir durum yaşamıştım, yeni evliydik ablam gelip kalmak istedi morali bozuktu ortam değişikliğine ihtiyacı vardı

Eşim tutturdu yok olmaz yeni evliyiz diye bahane uydurdu asıl derdi babasıydı her şeye burnunu sokan babası

Çok zoruma gitmişti ne demek gelemez aç kendin söyle o zaman dedim

Ablam geldi gayet hoş karşıladı ağırladı ama benim içimden çıkar mı gün oldu devran döndü ailesi geldi cümbür cemaat, annesi tutturdu görümcemden için sizde kalsın demeye o zamanda ramazan bir ay kalacakmış bayramda beraber dönecekmişiz, kesinlikle hayır dedim eşime, biz daha yeni evliyiz hayatım olur mu hiç bir ay ablan duramaz dedim!!

Duramadıda zaten

Eşimin ailesini çok severim onlarda beni sever görümcemin sıkıntıları vardı o yüzden kalsın demişlerdi.

Ailen söz konusu arkadaşım resti çekeceksin bu yaşıma beni onlar getirdi anne baba hakkın ödenmez, böyle bir isteğin vardı evlenmeden önce söyleyecektin bende ona göre yolumu çizecektim diyeceksin.
Birde senin kızın olsa aynısını damadın yapsa ne hissedersin deyin.

Aralarında bir olaymı geçti, normal bir insanın yapabileceği hareketler değil, insan utanır. Hani hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç mi canın istemiyor, YINEDE, sevdiğin kişinin hatrına iyi güler yüzlü olursun.

arkadaşım anlattığında eksiklik olmadığına emin misin? yorumlara da çok şaşırdım. şimdi bi hanım ben eşimin ailesine gitmiyorum gitmek istemiyorum dese burda herkes kadını haklı buluyor. araya mesafe kon deniliyor. ama belki eşin senin ailene uyum sağlayamamıştır. ileriki süreçte daha rahat hareket edecektir. belki ailenin ilgisi onu bunaltmıştır. eşinin ailene alışması zaman alacaktır. herkes aile bu kocadan önce gelir demiş çok doğru ama erkek olunca ailesini ikinci plana atması bekleniyor. zamanla herşey oturur ilişkinizde. tek bi kusurlu hareket yüzünden yuva dağılmaz belki pişman olmuştur bile

Ortada adam gibi bi sebep olmadıktan sonra ( ki bu senepler babamın annemin katil hırsız falan olması gibi bi sebep olabilir ancak) eşim bana ailen bu eve gelmeyecek diyemez. Yediririm o lafı.
Görüşmek istemiyosa gider bi otelde kalır. Yok soyadım soyadıymış. Sizin yerinizde olsam gider dilekçe verir bekarlık soyadımı kullanmaya başlarım.

1000km mesafedeki kv lerle 3-4 kez , annenlerlede 5-6 kez görüşüyorsun. Km oranlaması yaptıgında cok sık görüştüğünde söylenemezki..
Ne demek soyadımı aldın ya. Afedersinde eve kaniş alıp ailesiyle ilişkisinimi kesiyor.
Taviz verilcek bir konu değil asla ve asla..

1000km mesafedeki kv lerle 3-4 kez , annenlerlede 5-6 kez görüşüyorsun. Km oranlaması yaptıgında cok sık görüştüğünde söylenemezki..
Ne demek soyadımı aldın ya. Afedersinde eve kaniş alıp ailesiyle ilişkisinimi kesiyor.
Taviz verilcek bir konu değil asla ve asla..

o zaman uzaya taşınalım hayatım ne benim annem babam gelsin ne senin annen baban

o ailemi istemediği an onu kapının önüne koyar ailemi alır gelirdim eve
şunları tepenize çıkarmayın aileyle görüşememek ne demek
bu tereddüte düşen çocuk benim çocuğum olamaz
zorla sahip olduğum bir çocuk üstelik herkes biliyor
o an silerim

X