eşim ailemi istemiyor! Çıkış yolu gösterin lütfen... :((

Aslında sorun şu ki; ben eşimle mutlyuum eşimi seviyorum tabiki ve aramızdaki tek problem bu bir kere konuşmuştuk beni anladığını söylemişti bir ara duruldu yine aynı şey çıktı ortaya. Ve bu durum hep böyle gidecekse artık dur diyeceğim tabiki! Ona hak verme yönüne gelince bunu yapma sebebi olarak sadece ailesinde uzak yaşamasını düşnüyorum. Belki kendi ailesi uzak olduğu için kısasa kısas davranmak istiyor. Ama tabiki bu gerekçe olamaz. Resmen iki tarafa da aynı uzaklıkta bir yere yerleşelim o zaman diyecek duruma geldim. Aile sebebiyle evlilikler böyle mi yıkılyıor acaba?

Artık soyadın benim soyadım aileni unut diyen birine oldu gülüm derim resti çekerim.

O nedir ya nasıl Maço bi tavırdir öyle.sen o yasa kadar babanın soyadını taşıdın esin acaba bunun bilincinde mi?

Çok ayıp ilerde baba olup da evladı ona böyle yapsa hiç şaşırmasın eden bulur demişler.

hayır tabiki ailem mi eşim mi diye sormuyorum kendime. Arada kaldım dediğim ne eşime henüz bir rest çekebildim ne de aileme bu durumu söyleyebiliyorum. yani onlara hiç bir şey yokmuş gibi davranıyorum. İkili oynamak beni bitirmek üzere.

Buraya yazdığın kadarıyla gayet düzgün üslubu olan birisin, eminim ki son derece mantıklı şekilde tartışabilirsin eşinle. Kendini haklı olduğuna nasıl inandırmış? Kendini kendi kafasında haklı çıkarabilmiş olması için birtakım argümanlar üretmiştir kendince. Önce o ürettiği argümanlar neler, neye dayanarak kendini haklı görüyor, onları tespit et. Ardından o argümanların her birine karşı mantıklı argümanlar ileri sürerek restini çek. Rest çekmekten korkma, bunu ailen için yapıyor olacaksın çünkü. Yarın bir gün, on sene sonra bu adam çekip gitse bile senin yanında olacak olan insanlar için çekiyorsun bu resti. Ha, tabi biz burda standart ilişkiler üzerinden yorum yapıyoruz; senin için özel bir durum vardır, ailen o kadar değerli değildir falan, olabilir, tamam o zaman.
Ama bildiğimiz anne babadan bahsediyorsak, o kalasa, senden istediği şeyin normal, sıradan bir talep olmadığını, sokaktan adam çevirip sorsak vereceği cevabın belli olduğunu, madem bu kadar anormal, sıradışı bir talebi olacaktıysa bunu evlenmeden önce sana baştan belirtmesi gerektiğini, bunun evlendikten sonra senin ona "ben lezbiyenim aslında. artık sevişmicez!" demenden farksız olduğunu, madem baştan söylemedi, şimdi bu şartlarda bu evliliğe devam edemeyeceğini ve ailenden asla vazgeçmeyeceğini, bir orta yol bulunması gerektiğini açıkça belirt.

büyük konuşmayı sevmem ama 2 ayda bir görüşmeye bile aileni çekemem diyen bir adamı neden çekiyorsunuz bide yok şu kadar görüştük çokda değil gibi yazmanız bile bana garip geldi ailenizi görmek için kimseye sormamanız lazım kraliyet ailesi soyadını alsın napsın bilemem :KK12:

Temiz bi kufur hakediyo bu erkekler ama terbiyem el vermez.
Dertleri ne arkadas anlamiyorum! Su anda bosanmanin esiginde bir bayan olarak, en buyuk sorunlarimizdan biride esimin aileme olan mesafesi ve 'antipatisi'.
Ailem esime okadar iyi okadar sevecen davraniyorlarki..
Enistem dun diyorki; sizin evinize geldigimizde diken ustunde oturuyoruz, hic rahat hissettirmiyo. Ama sen esinle bizdeyken gayette rahat davraniyo guluyo egleniyo. Evinize gelmemizi istemiyormu derdi ne. İnanin bilmiyorum derdinin ne oldugunu. Bu erkeklerin kendi ailelerini el ustunde tuttugun halde senin ailene boyle davranmalari nankorlukten baska hicbirsey degil. Ve ben kabullenemedim, resmen kendisinden sogudum (sadece bu sebebten degil ama).

Yani tatlim, tepkini gosterip bi sekilde adam etmelisin bu konuda. Edemezsen eger boyle gelir boyle gider. Ailen sakin kendini geri cekmesin, gelecekleri varsa gelsinler. Esin ne saniyormusta kendini 'aileni cekemem'ler falan gibi sozler kullaniyor. Bak aksam aksam cinlerim hopladi.

illa da bi sebep olmasi gerekmiyor,esninin anne babasi olmasi yetiyor damat beylerin nefretini cekmek icin.
peki ben bisey merak ettim. esinizin ailesi ile araniz nasi ? son zamanlarda bi.problm yasandiysa gicikligina yapilmis bi hareket olabilir

sen el bebek gül bebek büyüt hayatını ona ada el oğlu ne desin.katil olur insan walla

Sen 9 ay karnında taşı, bilmem kaç kemiğin kırıldığında çekeceğin acı kadar acı çek doğur, yıllarca uykusuz kal, yeme yedir içme içir, büyüt okut adam et evlendir sonra hödüğün biri gelsin aileni istemiyorum desin.
Adaletin var mı dünya? :KK61:

Aslında sorun şu ki; ben eşimle mutlyuum eşimi seviyorum tabiki ve aramızdaki tek problem bu bir kere konuşmuştuk beni anladığını söylemişti bir ara duruldu yine aynı şey çıktı ortaya. Ve bu durum hep böyle gidecekse artık dur diyeceğim tabiki! Ona hak verme yönüne gelince bunu yapma sebebi olarak sadece ailesinde uzak yaşamasını düşnüyorum. Belki kendi ailesi uzak olduğu için kısasa kısas davranmak istiyor. Ama tabiki bu gerekçe olamaz. Resmen iki tarafa da aynı uzaklıkta bir yere yerleşelim o zaman diyecek duruma geldim. Aile sebebiyle evlilikler böyle mi yıkılyıor acaba?

Esini anlamaya Calis ,aile iliskisi hic olmamis birisi gibi duruyor ,ezik ve donuk bir insan ,ailenin ne anlama geldigini bilmiyor .Ya ögrenmemis yada ailesi kopuk istedigi gibi bir ortam bulamamis olabilir.Sen ise ailenle görüsüyorsun ablan yegenlerin yakininda uzak degil istedigin an gidip görebilir konusur güzel muhabbetler yapabilir ,bir ailenin sicakligini hissedebilirsin ve mutlu olursun,ama esin bunlari tatmamis bu yüzden senin ailenle beraber iletisimde olmani istemiyor ,yasadiklarinizi görmek onu eziyor ,bu böyle.

Esini kaybetmek istemiyorsan ailenle beraber onada ilgini artirarak hareket et bir müddet ,ona seninde güzel bir ailen oldugunu onunda bu aileye dahil oldugunu hissettirmeye bak ,Yapici olucaksin kirici degil .Ayrilik kolay git evden ver bosanma dilekcesini bitti gitti ,ama bir evlilik sürdürmek bazi zamanlarda cok zor ve buda bir imtahan .

illa da bi sebep olmasi gerekmiyor,esninin anne babasi olmasi yetiyor damat beylerin nefretini cekmek icin.
peki ben bisey merak ettim. esinizin ailesi ile araniz nasi ? son zamanlarda bi.problm yasandiysa gicikligina yapilmis bi hareket olabilir
hayır tam tersi çok iyi. Uzakta olduğumuz için belki de bilmiyorum ama görümcelerimle de kayınvalide kayınpederle de aram çok iyi.

O annesiyle görüşemediğinden sizi kıskanıyor , o aile sevgisini kendi göremeyince sana çatıyor ,
tabiki oturup konuşacaksın böyle tavıra hakkı olmadığını her atanın kızını veya oğlunu görme hakkı olduğunu böyle bir kısıtlamayı kabul etmiyeceğini , sizi sindirmeye çalışıyor

Arada kaldın?
Anacım neyle neyin arasında kalıyon, hadi bi tarafta ailen var diyelim, ailenle neyin arasında kalıyon yani, ben diğer tarafta bi kalastan başka bişey görmüyorum, yanlışlıkla düşmüş o da yere herhalde.
Yoksam.. sen.. kalası mı diyon?
Ya bi gidin allasen. Kime dur demeliyim demen bile ailene saygısılık değil de ne yani?

Hislerime tercüman olmus böörtlen :KK9:

O müsaade etmiyorsa, sen de onun ailesini isteme sen onun soyadını aldın diye kölesi değilsin ayıptır ayıp.. Allah korusun Yarın birgün kendi kızı olduğunda damadı ona aynısını yaptığında kıyameti koparır. Bu ne rahatlıktır onlar senin annen ve baban canın ciğerin hayırdır derdi neymiş o iki yaşlı insanla evine gelince evini mi alıp götürecek neyin kafasını yaşıyor bu ya.. Onun ailesinden biri mi öğretiyor yoksa bunu? o_O

X