eşim ailemi istemiyor! Çıkış yolu gösterin lütfen... :((

Gelmeyin denmez; benim soyadımdasın vs tamamen saçmalık da 150 km de az değil çok sık gidip gelmek için

Belki eşiniz de benim gibi tembeldir ben en son Temmuz da gittim anneme 300 km var arada hala da gidesim yok valla o yolu

Kendi gitmese gitmesin de gelene yahut sizin gitmenize de karışmasın bir zahmet

Bu davranış biçimi ataerkil toplum yapısında görülen birsey . Türkiyede Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülen bir yapı .bir kız eve gelin geldiğinde artık o ailenin bir parçası olur ve kendi ailesiyle iletişimini keser. Kültür farkını o yüzden sormuştum.

Ailenizle hiç bir sorun yaşamamışken bu yaptığı hadsizlik. Anne babanızdan sizi isterken bunu da açık açık söyleseymiş bari..

Sizi bunca yıl büyüten emek harcayan kişilere , dün ortaya çıkan biri engel koyuyor.Böyle tipler tükensin artık ya.
Aklınca uzerinizde tahakkum kurmaya çalışıyor.
Onun ailesine böyle deseniz ne hisseder acaba ?

Ailenize bu konudan asla söz etmeyin, kırılırlar ve tamiri imkansız olur.

Eşinize tavrınızı koyun. Yoksa başınız çok ağrır.

Bu davranış biçimi ataerkil toplum yapısında görülen birsey . Türkiyede Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülen bir yapı .bir kız eve gelin geldiğinde artık o ailenin bir parçası olur ve kendi ailesiyle iletişimini keser. Kültür farkını o yüzden sormuştum.

Evet o ailenin bir ferdi olur fakat kendi ailesiyle iletişimin kesilmesini isteyeni duymadım şimdiye kadar.
Bunun kültür farkıyla ilgisi yok bence , bazı erkeklerin hadsizliği.

Bambaşka bir şeye sinirlenip, öfkesini bu şekilde yansıtıyor olabilir mi acaba?
Anlattıklarınıza bakınca ailelerle bir sorun yokmuş. Yani durup dururken böyle bir şey söylemesi pek sağlıklı değil.
Söyleyin eşinize sadede gelsin... Altından başka bir şey çıkar bunun adım gibi eminim. Bir yanlış anlaşılma, söylenen sözü yanlış değerlendirme vs. Ya da bir arkadaşın dediği gibi, sizin eşiniz "kalas" ama siz farkında değilsiniz...

"Hadi ordan! Sen kimsin benim ailemi istemiyorsun.ne yanlislarini gordun..bu ev benimde evim.saygisizlik yapma.bunlari soyleyebilecek merhametsizlikte olduguna inanamiyorum.ya aklini basina al yada ailemi istemeyen bir adami terkeden kadin diye cizme yolumu"derdim hadsiz esinize....

Merhaba arkadaşlar... Ben 20 aydır evliyim. Eşimin ailesi bizden 1000 km kadar uzakta yaşıyor benim ailem de bize 150 km falan uzaklıkta. Doğal olarak eşimin ailesiyle senede 3-4 kez görüşebilirken benimkiyle daha sık görüşebiliyoruz. ailem evlendiğimizden beri evimizde sadece 1 kere yatıya kaldılar.o da 1 gece. Onun dışında da annem ödü patlar kalıcak da rahatsızlık verecek diye.Sabah gelir akşam dönerler.(annemle babam) .Ortalama 2 ayda bir falan görüşüyoruz. Ailemin evine de onların şehrinde bir akraba düğün falan olursa ya da bunun gibi bir sebep ancak o zaman gidiyoruz ve düğüne gidip hemen geri dönüyoruz. Yani oraya hiç bir zaman ailemi görmek amaçlı gitmiyoruz. Kardeşim de eşiyle bize yakın oturuyor yeni hala oldum son zamanlarda yeğenimi görmeye daha sık gidiyorum.Yani 2 haftada bir falan. Bu hafta da annemler bize gelmek istediler babamın doğum günüydü bizde kutlamak istediler birlikte ve en son 28 şubatta biz gitmiştik onlara.. 1 gece kalıp döneceklerdi ama eşim istemedi. Senin aileni çekmek zorunda değilim diye tutturdu. Gelmesinler dedi. Bir insan nasıl annesine babasına 'eşim sizi istemiyor gelmeyin' der:KK43: Ben de o zaman ben giderim ben onlara gelmeyin diyemem dedim.Ve atladım otobüse gittim 2 gece kaldım. Eşim de gitme dememişti. Ama tabi dönünce kıyamet koptu. Benim artık soyadım onun soyadıymış aileme artık hayır demeliymişim. onlarla görüşmemeliymişim. o onlarla görüşmek istemiyormuş! Ve bir bilseniz ki ailem eşimi el üstünde tutuyor. Babam doğum gününde eşim onun doğumgününü tel.de bile kutlamazken eşime hediye aldı. damadıma götür gelemiyor diye. Çok fena arada kaldım arkadaşlar. Allah aşkına bir akıl verin. Ben şimdi kime Dur! demeliyim... :KK43:??? (Bu arada öyle baskıcı bir aile tarzımız yok normalde çalışan ve rahat yaşayan bir çiftiz). Lütfen tecrübeli bayanlardan nasihat bekliyorum...
Eşinize hayret ettim. Bu nasıl bir zihniyettir. Benim babam çok aksi biridir. Olmadık şeye kavga çıkarır ama ben beni bildim bileli senede 1 veya 2 kez babamın, her hafta sonu annemin ailesine gidilir. Babamın ailesi 1 saat, anneminkiler 50 dakika mesafede. Hatta annemin 2-3 sene babamların ailesine hiç gitmediği bile olur. Buna rağmen babam ses çıkaramaz. Eşinizin ailenizle görüşmenizi kısıtlamaya hakkı yok. Bu şekilde konuşmaya da. Babanız fena biri olsa ses edemezdi. Kendince şımarmış bu adam. Açıkça konuşun, kusura bakma ben ailemle her şartta görüşürüm deyin. Ayrıca ailenize resmen saygı duymuyor. Sevmeyebilir ama saygı duymak zorunda.

Evet o ailenin bir ferdi olur fakat kendi ailesiyle iletişimin kesilmesini isteyeni duymadım şimdiye kadar.
Bunun kültür farkıyla ilgisi yok bence , bazı erkeklerin hadsizliği.

Eger erkek bu yapıda büyümüş bir insansa kadın ona dur demeye kalkmadan adam onu durdurur.ya kocasını seçer ya ailesini . Maalesef bunlardan çok var :110:

sanki soyadını taşıyınca..tapulu malı oluyorsun..bence eş demeye bin şahit lazım..ailenden koparmaya hakkı yok..böylesine vuracaksın tekmeyi..

Anladım.Eşim karadenizli ben trakyalıyım.Kimiz de evlenmeden önce yalnız yaşayan insanlardık. Ve şu soyisim meselesi beni en çok şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan şey oldu açıkçası.Sanki başkası kpnuşuyormuş gibi.Belki de insanlar sıkışınca uyduracak bahane bulamıyo diye düşünüyorm...

Artık eşime diyorum seninde artık gelinlik kızın var beni üzersen yarın senin kızınıda sana yolamazlar ve sen üzülürsün
birşey diyemiyor sadece ne zaman geleceksin diye soruyor

Artık eşime diyorum seninde artık gelinlik kızın var beni üzersen yarın senin kızınıda sana yolamazlar ve sen üzülürsün
birşey diyemiyor sadece ne zaman geleceksin diye soruyor

bu gibi olaylara baştan tepki verilmezse tepki vermek gitgide zorlaşır.
ama zararın neresinden dönerseniz kardır...
herkes kabullenmesi gereken durumları iyi tartmalı.

Buraya yazdığın kadarıyla gayet düzgün üslubu olan birisin, eminim ki son derece mantıklı şekilde tartışabilirsin eşinle. Kendini haklı olduğuna nasıl inandırmış? Kendini kendi kafasında haklı çıkarabilmiş olması için birtakım argümanlar üretmiştir kendince. Önce o ürettiği argümanlar neler, neye dayanarak kendini haklı görüyor, onları tespit et. Ardından o argümanların her birine karşı mantıklı argümanlar ileri sürerek restini çek. Rest çekmekten korkma, bunu ailen için yapıyor olacaksın çünkü. Yarın bir gün, on sene sonra bu adam çekip gitse bile senin yanında olacak olan insanlar için çekiyorsun bu resti. Ha, tabi biz burda standart ilişkiler üzerinden yorum yapıyoruz; senin için özel bir durum vardır, ailen o kadar değerli değildir falan, olabilir, tamam o zaman.
Ama bildiğimiz anne babadan bahsediyorsak, o kalasa, senden istediği şeyin normal, sıradan bir talep olmadığını, sokaktan adam çevirip sorsak vereceği cevabın belli olduğunu, madem bu kadar anormal, sıradışı bir talebi olacaktıysa bunu evlenmeden önce sana baştan belirtmesi gerektiğini, bunun evlendikten sonra senin ona "ben lezbiyenim aslında. artık sevişmicez!" demenden farksız olduğunu, madem baştan söylemedi, şimdi bu şartlarda bu evliliğe devam edemeyeceğini ve ailenden asla vazgeçmeyeceğini, bir orta yol bulunması gerektiğini açıkça belirt.
Çok güzel yorumlamışsınız

X