Ben bir de olaya şurdan baktım. Misafir gelmiş, geleceği bellidir zaten önceden. Kapıda karşılaşılmış ama koca yine de onları görünce umursamamış ve çocuğu alıp parka götürmüş. Zaten kadının ailesini istemediğini belli etmiş bu şekilde. Belli ki zaten bilenmiş, çocuğu bahane etmiş, kavga çıkarmış. Normalde nasıl olur? Misafir geldiyse kapıda karşılaşsan dahi onlara hürmet eder, en azından bir yarım saat onlarla oturur, sonra çocuğa park için söz vermiştim der çıkarsın. Ama adam tavırlı belli. Şort giydirdi diye bahane çıkarmış ama asıl kadının ailesi geldi diye köpürmüş bence.
Ayrıca konu sahibesi ne diyor? Anneanne parka götürdüğünde çocuk gayet normal gidip geliyor ama baba götürünce hep yaralı bereli dönüyor. Demek ki adam çocuğa bakmıyor, Allah bilir ağzını ayırıp telefona falan bakarken çocuk düşüyor. Sonra da kendisinde zerre suç bulmayıp gelip bunun için çocuk gibi kadını azarlıyor. Hazır bir fırsat yakalamışken kadının ailesini de bahaneyle evden kovuyor. Zaten bunun için yüksek yüksek tepkiler vermiş ki olay çıksın diye. Kadın mı suçlu bu durumda? Adam hadsiz, terbiyesiz, görgüsüz.
Kadının tek suçu var, sessiz kalmak. O bağırmaya başladığında ailem var, sessiz ol, sonra konuşuruz diyememiş. Suspus kalmış. Ailesi kovulurken kendisi de çocuklarını alıp çıkmalıymış, çıkamamış. Adam çocuklarımı götüremezsin demiş çünkü. Halbuki annesiyle babasıyla birlikte çıkıp gitmeliydi çocuklarını da alıp. Götüremezsin deyince sıkıyorsa durdur, gerekiyorsa polis çağırırım, çocuklarımı da alıp gidiyorum diyebilmeliydi. Sen çirkefleşirsen ben daha çok çirkefleşirim, olayı buraya vardırmayalım deseydi adam onu tutamazdı. Anamı babamı kovacak adamın yanında 1 dakika durmam diyebilmeliydi. Diyememiş işte… Adam konu sahibini çocuğun annesi değil, bakıcısı yerine koymuş, ezmiş, ev benim demiş, misafire hürmet etmemiş ve kadın tüm bu yapılanlara pasif kalmış.
Geri kalan hiçbir şey için kocasını haklı bulamam. Tam bir hödük gibi davranmış. Kadının babası için söyleyebileceğim tek şey evladını korumak istemesine hak veriyorum ama belki şöyle bir üslup daha doğru olabilirdi. Yavrum çocuklar korkuyor. Biz çocuğun pansumanını yapalım, siz de karı koca gidin içerde konuşun, anlaşın, sakinleşip öyle gelin. Kadının babası için evi bırakıp çıksın diyenlere katılmıyorum. Bir koca öküz gibi kızına bağırırken hiçbir baba o evi bırakıp gidemez. Kızının kendisi gidince ne yaşayacağını, nelere maruz kalacağını bilemez çünkü. Ama sakince içerde konuşun, çocukları korkutmayın deyip kendisini olayın dışında tutabilirdi.