• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Herkes eşini haklı görmüş ama bence eşin sana bir söz vermiş tutmalı, İkinci olarak da o da kendi ailesine yakın götürmek istiyor gibi geldi bana. Bence eşini ikna et bikaç yıl daha kalalım burada diye. Borç almayı kabul ediyorsa babandan borç alıp ödemeyi eşin sana yapsın sen de kendine altın yap 😅

Çocuğuna cevap vermekle ne ilgisi var ya eşinizin amacı kendi ailesinin yanında yaşamak bence 6 ay ev değiştirmek için çok kısa bir süre. Niye böyle yapıyor acaba ailenden mi hoşlanmıyor ?
Eşimin tayin süresi gelince 1 buçuk yılı tamamlamış olucaz benim memleketimde eşim ailemin tutumundan korkup empoze etme çabalarına girdi

Evlenip de ailesinin yanından ayrılamayan kadın/erkek bireyleri hiç anlayamıyorum. Aile tabiki de çok önemli ama hayatımızın her anında yanımızda olmalarını bekleyemeyiz bence.

Konu sahibine aileci denmiş ama eşi daha önce yaşadığı şehrin evlendikten altı ay sonra pahalı olduğunu farkedip kendi ailesine yakın bir yerde ev almayı uygun bulmuş 🥴 konu sahibi eşini dinlesin de her hafta sonu eşinin ailesine köy "ziyaretleri"yapsın. 🤗
Ben babamlara taşınayım diyorum toptan :D benden daha az aileci bence :D
Tahinciğim babalarımız özünde iyi biri desek, yırtar mıyız ? :D

Konu sahibine aileci denmiş ama eşi daha önce yaşadığı şehrin evlendikten altı ay sonra pahalı olduğunu farkedip kendi ailesine yakın bir yerde ev almayı uygun bulmuş 🥴 konu sahibi eşini dinlesin de her hafta sonu eşinin ailesine köy "ziyaretleri"yapsın. 🤗
Bu da diğer bir kanayan yaram 677 tl doğal gaz faturama iç çeken bir kv. Ve 677 tl yi para olarak görmeyen ben ilerde nasıl başlıklar açarim bilmiyorum

Al benden de o kadar bir ara stresten düşük yapacağım sandım eşim ailene bunu söyle diyordu babam eşim nöbetteyken arayıp gitmekten bahsederse de ki ben gelmiyorum sana byy diyordu bir ara deliricem sandım
Ben eşini suclu buldum .Babandada var .Eşinde asagılık kompleksı olusmuş bence .Babamla cok baglı olsam bırakmazdım ben .En kucuk esyamı bıle sevınce bırakamıorum .Kocan gıtsın .Sende. Kafanı dınle .Soz vermek bos konuşmaya benzemez .Bılmedın sehırde mok mu var

bence eşin haksız , baştan söz vermiş . eğer bu sözü vermeseydi belki evlenmeyecektin . ailen izizn vermeyecekti. siz kandırmış , hamile kalınca nasılsa bırakamaz demiş.

diyelimki gittin onun ailesi kalabalıktır, gelen giden çok olur hizmet beklerler. sen in annenein babanın sana ihtiyacı varken onun sülalesine hizmet etmen zamnla koyacaktır. alışabişecekmisisn o şehre. çok bencil gördüm eşini. madem memeleket sevdalısı oradan evlenseydi.

Aslında sınırlara çok saygılı bir ailem var evlendiğimden beri toplasan 6 defa gelmemişlerdir aynı şehirde yaşamamıza rağmen ben de eşimin de istediği zamanlar giderim sadece onunla birlikte o istemezse üstelemem başka zaman gidelim derim konu tamamen maddiyat
Altı ayda altı kere gelmişler yani.
E başka şehirde de ayda bir gelirler ki,arabaları da var,durumları da iyi dedin.
Hatta gelince kalırlar. Bebek dogunca falan annen de kalır
Yani ayda bir yine gelirler. İhanet etmiş hissedecek bir şey yok ki

Eşime sen git istedigin yere ben gelmiyorum dedim tek cevabı seni dövdüm mü sövdüm mü aldattımmi aç mı açıkta mı bıraktım yarın bir gün çocuğuna ne hesap vereceksin demek oldu haklıydi ailem borç konusunda net babam ben her ay senden gelecek parayı alamam diyor ama eşinin istediği miktarı da hibe edemem diyor daha makul bir para verebilirim diyor
Bence ne istedigini baba bilmiyo burda. Kmse geri odemesiz para istemiyo zaten. Babayi ikna edersen borc isine mesele cozulur

Eşimin tayin süresi gelince 1 buçuk yılı tamamlamış olucaz benim memleketimde eşim ailemin tutumundan korkup empoze etme çabalarına girdi
Bu tam tersi de olabilir, garantisi var mı ?
Yani onun ailesi de yapabilir beyefendi ne yapacak, o gelin hanım çeksin mi diyecek? Ya bilmiyorum ama böyle kayınpederi bulmuşta bunuyor beyefendi saltanat süremedi tabi ezemedi seni.. tamam babanın tutumu doğru değil ama eşininki de doğru değil

Deniycem son maçlar bunlar mazallah bir ilçeden çok yalnızım kimsem yok başlıkları gelecek yoksa sjdhdjwks
Ya ben seni hayatta haksız bulamam :D
Kocana saydırırm ama onu da senin bünyen kaldırmaz :D
Eşim evlenirken görmemiş mi acaba kiraları falan? Ya da sana başta söyledi mi ? Ben ailemin yanında oturmak istiyorum vs diye

Bu da diğer bir kanayan yaram 677 tl doğal gaz faturama iç çeken bir kv. Ve 677 tl yi para olarak görmeyen ben ilerde nasıl başlıklar açarim bilmiyorum
Sizde de sürekli bir para muhabbeti var bilmem farkında mısınız?
Güya zenginsiniz ama gözünüz doymamış gibi. 677 TL'ye para demen,bir alışverişte şu kadar harcarim.
Ortada neden bir para lafı döndüğü belli.
Eşiniz bundan da kaçmak istiyor olabilir ama sizi de yanında götürünce nasıl olacak bilmiyorum. 🥴

Ay bu daş bana sa geldi.
Zenginlerinde kalbi var kıaz :D
Benim babamda bana çok düşkündür. Bende ona çok düşkünüm.
Yanlış düşünüyorum gibi gelebilir ama babamdan başka hiç bir erkeğe güvenmiyorum ben.
Bir de hazır sağlıklı ve hayattayken onunla çooook anım olsun istiyorum.
Sana taş atmak ne haddime,ben de çok düşkünüm ve şu anda hasta olduğu için ben de.Anneme ben bir tek kızıma güveniyorum demiş,atladılar geldiler.Babalar kızları için ilk kahramanıdır Şahika'cığım😍.

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Eşiniz verdiği sözü tutmalı diye düşünüyorum. Yoksa neden evlenmeden önce oturulup konuşuluyor. Sizin bu konuda hassasiyetiniz var ki paylaşmışsiniz. Yada baştan söz vermeyecekti.
Bu bağımsız olamamak değil bence.

Son düzenleme:
Keşke babanız sizi evlendirmeseymiş madem kızı o kadar değerli yani kusura bakmayın ama tamam aile herşey, Rabbim yokluklarini göstermesin ama sizinki çok abartı. Adam bıkmış bile olabilir çünkü babanızın teklifleri çok iyi yani reddedilmeyecek kadar ama eşiniz uzaklaşmak istiyor anladığım kadariyla

bence eşin haksız , baştan söz vermiş . eğer bu sözü vermeseydi belki evlenmeyecektin . ailen izizn vermeyecekti. siz kandırmış , hamile kalınca nasılsa bırakamaz demiş.

diyelimki gittin onun ailesi kalabalıktır, gelen giden çok olur hizmet beklerler. sen in annenein babanın sana ihtiyacı varken onun sülalesine hizmet etmen zamnla koyacaktır. alışabişecekmisisn o şehre. çok bencil gördüm eşini. madem memeleket sevdalısı oradan evlenseydi.
Ailesine 50 dk uzakta yaşayacakmisiz cok gelip gitmezlermis beni de gitmeye mecbur birakmazmis mış mış mış...

El oglu bulunur baba çok kıymetlı
Karısı için 'el kızı bulunur,ana çok kiymetli' dese bir adam, şurada küfür etmedigimiz bir kulak arkası kalır :)
Bence insan evlenince yeni ailesi onun herşeyi olmali. Aklı hala kök ailesinde kalan insanla sağlıklı yuva kurulmaz

Back
X