Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Bunun tam tersi olsaydı şimdi eşinizi topa tutmuştuk.
Anasından babasından ayrılamıyor göbek bağı kesilmemiş tarzı bir sürü atıp tutardık.
Aynısını sizede söylüyorum. Tabi ailenizi kırın diyemem çünkü ne olursa olsun bir kadının arkasında ailesinin olması çok güzel bişey. Hayatın ne getireceği bilinmez.
Ama artık sizin aileniz eşiniz ve doğacak çocuğunuz. 1.önceliğiniz onlar olmalı.
Ve eşiniz o şehirde mutsuzsa emin olun siz de mutsuz olursunuz.
Haa tabi kesinlikle onun ailesinin olduğu şehirede gitmeyin. Yani gidilecekse herkese eşit uzaklıkta olsun.

Siz evlisiniz farkında mısınız? Babanız nasıl gidemezsin der.
Eş ailesi yanına gitmek istemiyorum deseydiniz onlarla anlaşamadığınızı düşünerek hak verirdim ama sırf ailenizden kopmamak adına böyle birşey düşünmeniz tuhaf geldi.
Bence hala evlendiginizin farkına varmadiginiz icin eşinizden bu durumdan rahatsız olup gitmek istiyor olabilir.

Bende sizin gb eşimle bulunduğumuz şehirde tanıştım, ailem bu şehirde ve tek çoçuk olduğum için hiç başka şehir düşünmedim ve bulunduğumuz şehiri çok seviyordum eşimle açık açık konuştum ikimizde doğu görevi vardı ona rağmen ben yaşamak istediğim şehir bu, ailemin durumu ortada ve en önemlisi ben bu şehirde yaşamak istiyorum. Doğu görevinden sonra atanmamı gene sevdiğim şehre istiyeceğim bunu bil ve evleneceksek bilerek evlenelim. Ben bunu kandırırım yada tayin çıkmaz diye düşünme olmasa bile geri döneceğim yer belli dedim. Tamam dedi. Ailesi olay çıkardı oda tek çoçuk ama benim agzımdan evet çıktı geri dönüş yoktur dedi hepsini susturdu. Şimdi kalkıp bana dese ben ailemin yanına gidicem, Yol bak orada derim sonuçta açıkca konuşmuşum, kendimi baştan belli etmişim daha ne bu, yok öyle bir dünya bir öyle bir böyle baştan hayır deseydi herkes kendi yoluna bakardı. Her tayin dönemi dalga geçer bak başka yere yazarım diye bende yol orada diyorum netim yani çünkü baştan konuştum. Sizin eşinizde durumu biliyormuş kusura bakmasın taviz tavizi doğurur şimdi bu olaya evet daha sonra daha büyük olaylar hakkında görüşünüzü almaz.Çoçuk olacak tam ailenize ihtiyaç duyup, karı koca aileni bırakıp nefes almak istediğiniz zamanlar olacak yani en güzel zamanları geçirmek varken neden yalnız başka bir şehirde çabalayın birde imkanınız var. Kusura bakmayın eşinizin yaptığı bencillik ve şımarıklık. Eğer baştan konuşmamış olsaydınız daha farklı konuşurdum.
Eşimle baştan konuşmamızda net olduğumuz tek nokta benim onun ailesiyle yakın oturmayacağım oldu çünkü ailesi benden çok farklı bir yaşam tarzına sahip örnek vereyim ben tek seferde alışverişte 1000 tl harcasam onlar bana müdahale etme hakkını kendilerinde bulurlar eşim benim standartlarımın farkinda olduğu için bunu baştan kabul etti ama benim memlekegimde yaşamak için hep bir soru işareti bıraktı şimdi de beni mağdur etmeyecek bir çözüm sunuyor ama bu defa ailemi üzmek zorunda kalıyorum

Bunun tam tersi olsaydı şimdi eşinizi topa tutmuştuk.
Anasından babasından ayrılamıyor göbek bağı kesilmemiş tarzı bir sürü atıp tutardı.
Aynısını sizede söylüyorum. Tabi ailenizi kırın diyemem çünkü ne olursa olsun bir kadının arkasında ailesinin olması çok güzel bişey. Hayatın ne getireceği bilinmez.
Ama artık sizin aileniz eşiniz ve doğacak çocuğunuz. 1.önceliğiniz onlar olmalı.
Ve eşiniz o şehirde mutsuzsa emin olun siz de mutsuz olursunuz.
Haa tabi kesinlikle onun ailesinin olduğu şehirede gitmeyin. Yani gidilecekse herkese eşit uzaklıkta olsun.
Eşit uzaklık olmayacak 50 dk mesafede yaşayacakmısız ama dip dibe de değil yani eşimin ailesi köy kültürüyle yaşıyor işleri güçleri çok fazla her gün o yolu tepip gelebilecek insanlar değil ama

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?

Babanızı çok sevdiğinizi ve kıyamadığınızı anlayabiliyorum. O da muhtemelen aynı hislere sahip size karşı. Ama yine de artık sizin yeni bir aileniz var eşinizle birlikte ve bu 2 kişilik aileye babanız da dahi kimsenin karışmaya hakkı yok.
Bu konu dışında, eşiniz size evliliğin en başında "burada uzun kalmayabiliriz, zorlanırsak başka şehre taşınabiliriz" deseydi ve siz bunu bilerek evlenseydiniz eşinize hak verirdim ama size o şehirde yaşayacağınızı vaad ettiğini söylüyorsunuz. Evlenir evlenmez farklı bir yere gideceğinizi bilseydiniz belki başka şehire alışamayacağınızı düşünerek belki de babanıza kıyamayarak evlenmekten vazgeçecektiniz. Bu hakkınızı elinizden alması hiç adil değil.
Öte yandan eşinizin kayınpederinden para alarak hayat kurmayı kabul etmemesi normal. Kendi ayakları üzerinde, kimseye gebe kalmadan yaşamak istiyor belli ki. Ama yanlış anlamadıysam eşiniz eğer babanız borç verirse orada ev almayı kabul ediyor öyle değil mi? Eğer doğru anladıysam yapmanız gereken tek şey babanızı borç vermeye ikna etmek. "Baba sen bu parayı bize hibe etme, borç ver. Bırak eşim ayda ayda ödesin sana. Ama sen o parayı istersen yine benim için biriktirirsin ve ihtiyacım olduğunda yine gelir senden alırım" şeklinde tatlı tatlı ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Esinizi hayat arkadasiniz degil de; babanizin size aldigi bir oyuncak gibi goruyorsunuz sanirim. Ne demek babanizin “Gidemezsin” demesi, sizin ihanet hissiyatina kapilmaniz?
baba parasıyla her dediğini yaptırmak istiyor kızlarına ve damadına.damat karakterliymiş ki kabul etmemiş.Başkası olsa çatır çatır yerdi paralarını .

Insan nelere alisiyor. Ben boyle seylerde eger kendim istemiyosam sonuna kadar zorlar elimden geleni yaparim. Ama dis etkenlerden degil pasa keyfim icin. Sen yapma tabi ama Yerinde olsam gitmek istemiyosam nolcak diye sorgulardim. Yani bu meseleyi nereye kadar goturmeye niyetli mesela. Gelmiyosam beni birakip mi gidicek? Yok iknaya cabalicaksa ikna olmam olur biter🤪 bence babani ikna et esine borc versin alin evinizi yerlesin oraya. Herkesin istedigi olmus olur.
Eşime sen git istedigin yere ben gelmiyorum dedim tek cevabı seni dövdüm mü sövdüm mü aldattımmi aç mı açıkta mı bıraktım yarın bir gün çocuğuna ne hesap vereceksin demek oldu haklıydi ailem borç konusunda net babam ben her ay senden gelecek parayı alamam diyor ama eşinin istediği miktarı da hibe edemem diyor daha makul bir para verebilirim diyor

Eşimle baştan konuşmamızda net olduğumuz tek nokta benim onun ailesiyle yakın oturmayacağım oldu çünkü ailesi benden çok farklı bir yaşam tarzına sahip örnek vereyim ben tek seferde alışverişte 1000 tl harcasam onlar bana müdahale etme hakkını kendilerinde bulurlar eşim benim standartlarımın farkinda olduğu için bunu baştan kabul etti ama benim memlekegimde yaşamak için hep bir soru işareti bıraktı şimdi de beni mağdur etmeyecek bir çözüm sunuyor ama bu defa ailemi üzmek zorunda kalıyorum
O zaman burada ben ne istiyorum sorusunu kendinize net bir şekilde soracaksınız birde fedakarlık yapılacaksa her iki tarafta yapabilir, babanızı ikna edip ev için borç olayını evet deyip eşinizle hal edebilir gb geliyor. Burada önemli olan sizsiniz Siz ne istiyorsunuz? Ailenizi, eşinizi bir kenara bırakın kendinize sorun siz ne istiyorsunuz cevap kendiniz.

normalde çocukların aileden bağımsız olması taraftarıyım ama eşimiz zaten güneydoğu ya kendi memleketine gitmek istiyor. onunki olacağına sizin memleketinizde kalmanız daha doğru faydalı sizin için bence. üstelik hayatınızı zorlaştıran değil kolaylaştıran bir aileniz var. bence gitmeyin kalmak için direnin. 6. ayda su koyuvermiş. muhtemelen kendi ailesi gazlıyor

O zaman burada ben ne istiyorum sorusunu kendinize net bir şekilde soracaksınız birde fedakarlık yapılacaksa her iki tarafta yapabilir, babanızı ikna edip ev için borç olayını evet deyip eşinizle hal edebilir gb geliyor. Burada önemli olan sizsiniz Siz ne istiyorsunuz? Ailenizi, eşinizi bir kenara bırakın kendinize sorun ben ne istiyorum cevap kendinizde

Konuya objektif yaklaşamayacağım bende babama aşırı düşkünüm.
Ama bir yandan da artık siz de bir hayat kurmuş hatta birde hamilesiniz. Keşke bunu baştan konuşsaydınız. Ben asla ailemden uzakta kalamam diye.
Bir de ben olsam ev için babamın yardımını falan almam. Çok istiyorsa size bir daire alsın, sizde verin onu kiraya. Bilmiyorum ama bu evlilik sürmez gibi geldi bana 😬

Babanızı çok sevdiğinizi ve kıyamadığınızı anlayabiliyorum. O da muhtemelen aynı hislere sahip size karşı. Ama yine de artık sizin yeni bir aileniz var eşinizle birlikte ve bu 2 kişilik aileye babanız da dahi kimsenin karışmaya hakkı yok.
Bu konu dışında, eşiniz size evliliğin en başında "burada uzun kalmayabiliriz, zorlanırsak başka şehre taşınabiliriz" deseydi ve siz bunu bilerek evlenseydiniz eşinize hak verirdim ama size o şehirde yaşayacağınızı vaad ettiğini söylüyorsunuz. Evlenir evlenmez farklı bir yere gideceğinizi bilseydiniz belki başka şehire alışamayacağınızı düşünerek belki de babanıza kıyamayarak evlenmekten vazgeçecektiniz. Bu hakkınızı elinizden alması hiç adil değil.
Öte yandan eşinizin kayınpederinden para alarak hayat kurmayı kabul etmemesi normal. Kendi ayakları üzerinde, kimseye gebe kalmadan yaşamak istiyor belli ki. Ama yanlış anlamadıysam eşiniz eğer babanız borç verirse orada ev almayı kabul ediyor öyle değil mi? Eğer doğru anladıysam yapmanız gereken tek şey babanızı borç vermeye ikna etmek. "Baba sen bu parayı bize hibe etme, borç ver. Bırak eşim ayda ayda ödesin sana. Ama sen o parayı istersen yine benim için biriktirirsin ve ihtiyacım olduğunda yine gelir senden alırım" şeklinde tatlı tatlı ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ailem eşimin istediği borç miktarını fazla buluyor versek bile her ay ödeyeceği parayı ben senden kesip getirdiğini bile bile nasıl alıcam diyor bunun yerine cüzi bir miktar hibe edelim bir kısmına krediye girin dese de eşim ikna olmadı sebebini de anlamis degilim

Eşit uzaklık olmayacak 50 dk mesafede yaşayacakmısız ama dip dibe de değil yani eşimin ailesi köy kültürüyle yaşıyor işleri güçleri çok fazla her gün o yolu tepip gelebilecek insanlar değil ama

Hiç o topa girme... Sakın....Gelmezler dersin sizden çıkmazlar 😬 Bu hep böyle olmuştur değişmez 🤦🏼 Eş ailesi uzakken tatlı. Yakınlaşma kötü oluyorsun. Ne yaparsan yap yaranamıyorsun.

Bu işi ancak babanı eşine borç vermesine ikna ederek çözebilirsin gibi geldi. Eşine de söz vermiştin sözünü tut ben sana gitmem demiştim demen lazım. Yoksa bundan sonra senin hiç bir düşüncen önemsenmez. Hiç bir zaman, hiç birşey için fikrin sorulmaz 🤷‍♀️

Konuya objektif yaklaşamayacağım bende babama aşırı düşkünüm.
Ama bir yandan da artık siz de bir hayat kurmuş hatta birde hamilesiniz. Keşke bunu baştan konuşsaydınız. Ben asla ailemden uzakta kalamam diye.
Bir de ben olsam ev için babamın yardımını falan almam. Çok istiyorsa size bir daire alsın, sizde verin onu kiraya. Bilmiyorum ama bu evlilik sürmez gibi geldi bana 😬
Boşanmak en iyisi de de rahatla hadi de lütfen😂

Hiç o topa girme... Sakın....Gelmezler dersin sizden çıkmazlar 😬 Bu hep böyle olmuştur değişmez 🤦🏼 Eş ailesi uzakken tatlı. Yakınlaşma kötü oluyorsun. Ne yaparsan yap yaranamıyorsun.

Bu işi ancak babanı eşine borç vermesine ikna ederek çözebilirsin gibi geldi. Eşine de söz vermiştin sözünü tut ben sana gitmem demiştim demen lazım. Yoksa bundan sonra senin hiç bir düşüncen önemsenmez. Hiç bir zaman, hiç birşey için fikrin sorulmaz 🤷‍♀️
Bunu deneyeceğim

Ailem eşimin istediği borç miktarını fazla buluyor versek bile her ay ödeyeceği parayı ben senden kesip getirdiğini bile bile nasıl alıcam diyor bunun yerine cüzi bir miktar hibe edelim bir kısmına krediye girin dese de eşim ikna olmadı sebebini de anlamis degilim

Eşinizden alsın sizin adınıza hesap acıp o parayı aynen oraya yatırsın. Siz de ihtiyac duydukça harcarsınız. Bu çok zor bi şey değil ki. Madem gitmenizi istemiyor en azından bunu yapabilir. Yapmalı da bence. Ayrıca siz el bebek gül bebek büyüyen bir insansanız eşinizin ailesine yakın, kendi çevrenize uzak ve karsı aileyle sık görüşmeli bir hayata kolay adapte olamazsınız. Taşınacaksanız da 2 aileye de esit mesafede uzak bir yere gitmelisiniz bence.

X