• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Bende yeni evlendim onlarda yakın olmamı çok istiyorlardı ki hala öyle hatta bende İstanbul’a dönmeyi çok istiyorum. Ama eşimi bu düşüncemden dolayı ömür boyu burada yaşayalım diyemem bu bencilliktir. Şu an İstanbul a yakın bir şehirdeyim ayda bir giderim ki yeni evli olmama rağmen daha ilk ayda alıştım. Burası normalde benlik değil köy gibi tarım hayvancılık olan bir ilçe ve eşimde veteriner olduğu için işinden dolayı burada yaşıyoruz ama baya sevdim alıştım. Bir kaç sene sonra başka bir ilede gidebiliriz İstanbul a da dönebiliriz ama insanların tek bir şehirde hayatlarını ömür boyu yaşama fikri benlik değil. İş imkanları azalabilir, sıkıcı gelmeye başlayabilir bla bla
Ben bağımlı bi bireyim :D
Ama mesela eşim yurt dışına falan gezmeye gidelim 1 sene gelmeyelim dese hemen tamam derim :D o kadar çıkarcı bi gadınım ki :D

Zengin olan insan ortalarda zenginim diye dolaşmaz. Parasının hesabını bile bilmez. Gidip memurla da evlenmez.
Zengin değil, zavallı olabilirsin sen ancak konu sahibi.
İlaveten 5 milyon günümüzde sadece refah sahibi olmanızı sağlar, zenginlik çok çok başka bir şey.

Ama kimse neden adamın ev olayına değinmiyor yawww.
Peşinat kabul etmemesi ? Tümünü istemesi 😬🔫
Yalnız baba peşinatı hibe etmek istiyor, damat evin tamamı için borç istiyor. Bankadan kredi çekip 1 yıl sonra zorlanıyoruz diyerek onu da kayınpedere ödetebilir. Böyle evi kitleme hesabı yapacak olsa benim dediğim gibi de yapabilir.
Evin %10 peşinatını ödetip de "babam bize ev aldı" diye hanımı tarafından didiklenmek istemiyor bence.

hımm sizin aileniz daha zengin de niye anlatma ihtiyacı duydunuz onu anlamadım😂
Konu sahibinin o kadar para para demesine laf etmeyip bu paraların zenginlik etmediği örneğine mi takıldınız hımmm:işsiz: zira zenginlik değil dimi millet bu paralara ev alıyor ya hani görende herkes vergi rekortmeni zengini çok sanır.

Yalnız baba peşinatı hibe etmek istiyor, damat evin tamamı için borç istiyor. Bankadan kredi çekip 1 yıl sonra zorlanıyoruz diyerek onu da kayınpedere ödetebilir. Böyle evi kitleme hesabı yapacak olsa benim dediğim gibi de yapabilir.
Evin %10 peşinatını ödetip de "babam bize ev aldı" diye hanımı tarafından didiklenmek istemiyor bence.
Damadı gözüm tutmadı , NEXT :D erkeklere ölümmmm hulooo hxjjd

Konu sahibinin o kadar para para demesine laf etmeyip bu paraların zenginlik etmediği örneğine mi takıldınız hımmm:işsiz: zira zenginlik değil dimi millet bu paralara ev alıyor ya hani görende herkes vergi rekortmeni zengini çok sanır.
yani ben tek seferde 1000 tl harcarım benim için para değil diyor ki para değil cidden ama benim için para değil diyecek bi meblağ da değil. fakat herkesin zenginlik algısı farklı. demek ki ona göre zenginlik o yani. bunu böyle demekle ailemin 1 arabası 3 milyonu geçer örneğini vermek aynı şey değil bence. kusura bakmayın ama ailemin parası var ı araya sıkıştırmak var burda🤷‍♀️😄

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Baştan konustuysaniz niye şimdi yan çiziyor esin ? Kafasına koymuş gitmeyi

yani ben tek seferde 1000 tl harcarım benim için para değil diyor ki para değil cidden ama benim için para değil diyecek bi meblağ da değil. fakat herkesin zenginlik algısı farklı. demek ki ona göre zenginlik o yani. bunu böyle demekle ailemin 1 arabası 3 milyonu geçer örneğini vermek aynı şey değil bence. kusura bakmayın ama ailemin parası var ı araya sıkıştırmak var burda🤷‍♀️😄
Evet ailemin parası var ama kendilerinin ben eşimle normal maaşla geçinen insanlarız kalkıpta eşimi parayla beraber satın almaya çalışmıyoruz. Her yorumu para para karşısındaki insana sürekli para lafı yapıyorsa insan oradan kaçmak ister. Bir insanın konusuna yazdığı her yorum aşağılama olmaz. Kimse burada babasının ev vermesine laf etmiyor aileler gönlünden koparsa yapar eder kimse laf etmez haddi değildir lakin bir insana sana şu parayı verelim gitme iş yeri açalım şunu yapalım gitme diye bileğine köle tasması takamaz. Eğer sıkıştırmak isteseydim direk fiyat verirdim dimi?

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Siz haklısınız ama eşinizde bir ömür ailenizin dizinin dibinde kalamaz.Bence uygun dille babanizla konuşun durumu

Evet o da var babam mirası bölünce bana 2 2 milyon kalacak elbet bir gün onun rahatligimi acaba

Butun bu tatava 2 milyon TL icin mi? 🤦🏻‍♀️

Mevcut durumda bu parayi tas catlasin 5 yila bir basima kazanirim. Ustelik kimseye minnet etmeden, miras kalsin diye seviyorum dedigim ebeveynimin vefatini beklemeden... Kendi kazancimla aldigim menkul ve gayrimenkulleri haric tutuyorum.

Babaniza soyleyin size parasiyla vizyon da alsin. 🤭

Butun bu tatava 2 milyon TL icin mi? 🤦🏻‍♀️

Mevcut durumda bu parayi tas catlasin 5 yila bir basima kazanirim. Ustelik kimseye minnet etmeden, miras kalsin diye seviyorum dedigim ebeveynimin vefatini beklemeden... Kendi kazancimla aldigim menkul ve gayrimenkulleri haric tutuyorum.

Babaniza soyleyin size parasiyla vizyon da alsin. 🤭
Bu ağır olmuş :D
Ama bazı insanların hayallerinde ki para o. Sen kazandığın için sana az geliyor :)

Evet ailemin parası var ama kendilerinin ben eşimle normal maaşla geçinen insanlarız kalkıpta eşimi parayla beraber satın almaya çalışmıyoruz. Her yorumu para para karşısındaki insana sürekli para lafı yapıyorsa insan oradan kaçmak ister. Bir insanın konusuna yazdığı her yorum aşağılama olmaz. Kimse burada babasının ev vermesine laf etmiyor aileler gönlünden koparsa yapar eder kimse laf etmez haddi değildir lakin bir insana sana şu parayı verelim gitme iş yeri açalım şunu yapalım gitme diye bileğine köle tasması takamaz. Eğer sıkıştırmak isteseydim direk fiyat verirdim dimi?
vermişsiniz işte 3 milyondan fazlaymış bi arabaları 😄 neyse öyle olsun .kişisel olarak açık aramak gibi bi derdim yoktur aslında sadece satır araları dikkatimi çeker o kadar

Eşiniz nisanliykrn soz verdiyse size tutmasi lazım

Ama aileniz de garip geldi. Burda yasarsaniz ev alacaklar ama giderseniz borc dahi vermeyecekler bana biri bunudese kesinlikle 1 kuruş dahi almam o kişiden. Ayip yani.

Arada kalmisinız cidden , hem babanizi hem esinizi haksiz buldum

vermişsiniz işte 3 milyondan fazlaymış bi arabaları 😄 neyse öyle olsun .kişisel olarak açık aramak gibi bi derdim yoktur aslında sadece satır araları dikkatimi çeker o kadar
Konu sahibi o parayı zenginlik gördüğü için ortalama verdim direk şu fiyat demedim ve üstten üstten konuştuğu ve üslubunu insanlar beğenmediği için bende dahil çoğu kişi bu tarz yazdık. Çünkü artık o paralar para değil ekonomi belli fiyatlar belli ev araba fiyatları almış başını gidiyor bu yüzden böyle bir örnek vermiştim. Yanlış anlamışsınız sorun yok benim için

Konu sahibinin zenginlik diye bahsettiği 2 milyon lira miras mıymış? Herkesin zenginlik anlayışı farklı. Zaten 1000 lira alışveriş yapıyorum diyince garip gelmişti, geçen gün market alışverişimiz daha fazla tuttu. İçinde temizlik malzemesi bile yoktu, et namına da balık vardı sadece. Konu sahibi olsa servet harcadı sanırdı.

Acaba eşiniz kendi ailesine mi yakın taşınmak istiyor. ailesinin bu konuda baskısı olabilir mi? İstemeyip de giderseniz siz mutlu olamayınca eşinizi de mutlu edemeyeceksiniz. Aslında çocuk doğunca ailelere daga çok ihtiyaç duyuluyor. Umarım hayırlısı olur.

Back
X